Здравей Гост

Примарни дирекции

• 67 Отговора
  • 18947 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Примарни дирекции
« Отговор #60 -: Октомври 07, 2010, 01:09:38 am »
Докато търсих разни темички, тази ми изскочи, ако на някой му е интересна да я поповдигна. 

Да те светна под сурдинка- надобрявам.... :-[ ;) :blink:....

Ще ми е интересно да прочета нещо по темата. Та, какво казвате?  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Април 28, 2011, 05:59:40 am »
Ето една тема за примарните дирекции.... :blink: ;)
Избутвам я напред...,за тези на които им е нужна....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Април 28, 2011, 06:12:52 pm »
Това е S Classе...на астрологията... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #63 -: Април 28, 2011, 08:52:03 pm »
вижте какво открих :)
програма за изчисляване на примарни дирекции :)
сега я изучавам.има и на руски и на английски.
http://pdexplorer.sourceforge.net/
Тази програма ми изчисли нови градуси на всички натални планети. Що така? Гледам и не разбирам къде бъркам.

« Отговор #64 -: Април 28, 2011, 09:16:03 pm »
  Дияна, не можах да разгадая съкращенията - t, m и   j - кво значат. Има пояснение за таблицата - Order of symbols: significator, aspect, promissor, 'c' (= converse).
Directions whose trigger times are underlined are visible in the diagram. Ще постна част от табличка - където има важни събития за мен - тези стойностти, t m - как да ги тълкувам в случая. Моля за помощ  :lol:
Подчертаните дати - имат ярък отпечатък върху мен примерно - 22.10.2002 - заминах за Германия - 4 m 2j - ако трябва да правя корекции въз основа на тях - напред или назад трябва да върна стрелката на часовника  :lol:
А ако в тези таблици липсват точни дати на важни събития от живота, значи ли че не е верен часа на раждане? Направих си за 10г назад и някои дати излязоха, но други - като раждане има 3 дена разлика!?!?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Примарни дирекции
« Отговор #65 -: Декември 25, 2013, 09:15:40 am »
От другата тема, в която писахме се присетих и разгледах по-подробно моите в астрокома - излиза, че август тази година дир. слънце е съвпаднало с венера, а ноември и с юлв (в натала са в съвпад, точен до няколко минути). Аз обаче не отчитам събитие - какво би трябвало да е, сигурно значимо, та да си правя извод, че часът ми на раждане не е съвсем точен :-\

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #66 -: Декември 25, 2013, 09:18:32 am »
Примарните

« Отговор #67 -: Декември 25, 2013, 10:09:25 am »
Сладурка, освен неточност в часът ти на раждане, зависи и какви параметри задаваш при изчисляването на примарните дирекции-метод, директиране (директни или конверсни), ключ.

Астро.ком не дава опции за избиране на горепосочените, аз съм си играла няколко пъти с Янус и с Моринус да ги смятам, като всеки път променях метода и ключа-Птоломей, Найбод, Кеплер, Плацидус. Получават се различни резултати, просто трябва да прецениш за теб кой начин на пресмятане, отговаря на най-изявена събитийност.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!