Здравей Гост

Примарни дирекции

• 67 Отговора
  • 18957 Прегледи
*

edna

• **
  • 541
Примарни дирекции
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2004, 04:32:42 pm »
Цитат
Новата карта се разглежда така, както и другите за дирекции. Важни са съвпадите с натални планети, върхове на домове и т.н.
Не се интерпрепира картата сама по себе си като натална или прогресивна. Само аспектите са важни.
Нормално е да. Ако искаш за свое успокоение си виж и другите дирекции - символични и към слънчева дъга, за да направиш съпоставка. Разликата с тях обикновено е малка. :)
Kak se sluchvat savpadite s natalni planeti ?
Dobre pravia si primarnata karta i si nanasima izchislenite planeti, a natalnite kak da gi nanesa ? Po grdus v natalnia dom kakto se namirat ili po gradus v znaka koito se namirat...Zashtoto ako e po gradus v doma(natalen) to te vsichki natalni i primarni planeti shte sa v savpada poneje razlikata v mesteneto v domovete kakto spodelih predi tova e nai-mnogo 1gradus :(
Primer :
Natalna venera v 9dom na 20gradusa
Primarna venera v 9 dom 21gradusa  :(
Mai nai-dobre e da si napravia edna primarna karta i posle da ia naloja nad natalnata ..Kakvo shte kajesh :D taka dali stava
Po Zeta direkciite mi gi smiata razlichno, zashtoto vsichki planeti mi varviat po chesovnikovata strelka :(  

*

mysti

• *
  • 50
Примарни дирекции
« Отговор #21 -: Ноември 05, 2004, 09:38:13 pm »
Цитат
Kak se sluchvat savpadite s natalni planeti ?
Dobre pravia si primarnata karta i si nanasima izchislenite planeti, a natalnite kak da gi nanesa ? Po grdus v natalnia dom kakto se namirat ili po gradus v znaka koito se namirat...Zashtoto ako e po gradus v doma(natalen) to te vsichki natalni i primarni planeti shte sa v savpada poneje razlikata v mesteneto v domovete kakto spodelih predi tova e nai-mnogo 1gradus :(
Primer :
Natalna venera v 9dom na 20gradusa
Primarna venera v 9 dom 21gradusa  :(
Mai nai-dobre e da si napravia edna primarna karta i posle da ia naloja nad natalnata ..Kakvo shte kajesh :D taka dali stava
Po Zeta direkciite mi gi smiata razlichno, zashtoto vsichki planeti mi varviat po chesovnikovata strelka :(
Съвпадите са по знаци :) , градуси и така. Гледат се съвпади(най-вече) на примарните планети с натални по знаци, с наталните върхове на домове. Също на наталните планети с примарните върхове на домове. Доколкото ми е известно дори съвпадите на директираните планети с наталната Локус Фортуна също са от значение. Всичко това по обичайния начин - в един и същи знак и градус ;) , не по домове.
Това за налагането е добра идея ;) . В примарната карта се изчисляват и други положения - като проекции на планетите около другите оси и вероятно затова аспекти, различни от съвпади не са от такова значение :ph34r: , това е само предположение...Мен също не са ми много ясни откъм интерпретация...Засега и това ми стига като за начало :)
Как така директираните планети ти вървят по часовниковата стрелка??? :blink:  :unsure: Моите защо вървят наобратното :ph34r:  :huh:  

*

edna

• **
  • 541
Примарни дирекции
« Отговор #22 -: Ноември 06, 2004, 07:52:48 pm »
Eeee nai-nakraia ia napravih tai primarna direkcia vchera ciala vecher sam chertala i smiatala kato luda  :blink: i posle sam nalagala s natalnata karta,,,,ami napravih si 3 direkci za dve minali godini vajni i za sledvashtata za tazi ne si pravih truda, che tia veche e minala...No kakvo izliza poneje az si imam niakolko planetki v 10dom barabat Slance, Merkuri, Hiron i Jupiter ta izlezna, che za parvata mi seriozna goliama lubav v moia jivot primarnata mi Venera e bila kacnala na natalnoto mi Slance posle za vtorata ,i seriozna vrazka pak e bila nad Merkuri i drugata godina shte mi bade nad Hirona...pak toi po tranzit kam dekemvri mi kaca na varha na 7dom, bre kakvo shte bade tova chudo <_<
V Zeta vsichki vidove direkcii mi varviat po chasovnikovata srelka shtoto Ntalnata Venera mi e v Ribi pak po Zeta za drugata godina mi e vav Vodolei  :( i ot 9dom mi skacha v 8dom dali az neshto ne gi cheta kakto triabva zet-direkciite  <_< no kakto i da si gi gledam vse si e po chesovnikovata strelka  :(  

*

mysti

• *
  • 50
Примарни дирекции
« Отговор #23 -: Ноември 06, 2004, 09:51:14 pm »
Цитат
Eeee nai-nakraia ia napravih tai primarna direkcia vchera ciala vecher sam chertala i smiatala kato luda  :blink: i posle sam nalagala s natalnata karta,,,,ami napravih si 3 direkci za dve minali godini vajni i za sledvashtata za tazi ne si pravih truda, che tia veche e minala...No kakvo izliza poneje az si imam niakolko planetki v 10dom barabat Slance, Merkuri, Hiron i Jupiter ta izlezna, che za parvata mi seriozna goliama lubav v moia jivot primarnata mi Venera e bila kacnala na natalnoto mi Slance posle za vtorata ,i seriozna vrazka pak e bila nad Merkuri i drugata godina shte mi bade nad Hirona...pak toi po tranzit kam dekemvri mi kaca na varha na 7dom, bre kakvo shte bade tova chudo <_<
V Zeta vsichki vidove direkcii mi varviat po chasovnikovata srelka shtoto Ntalnata Venera mi e v Ribi pak po Zeta za drugata godina mi e vav Vodolei  :( i ot 9dom mi skacha v 8dom dali az neshto ne gi cheta kakto triabva zet-direkciite  <_< no kakto i da si gi gledam vse si e po chesovnikovata strelka  :(
Честито :D ! Съвпадът с Хирона ще е забележително събитие, имаш ми думата. Малко го подценяват хората, но дава изумителни събития, особено щом и транзитен отива на Десцендента ;) .
Обаче дирекциите не могат да вървят на обратното :blink: , просто не може да бъде :ph34r: . Единственото обяснение, което ми хрумва е, че настройките за времето са разбутани и си правиш дирекции назад във времето. Не може от Риби във Водолей :unsure: , изключено е! С други програми пак така ли ги смята???

*

edna

• **
  • 541
Примарни дирекции
« Отговор #24 -: Ноември 07, 2004, 09:34:11 am »
Цитат
Честито :D ! Съвпадът с Хирона ще е забележително събитие, имаш ми думата. Малко го подценяват хората, но дава изумителни събития, особено щом и транзитен отива на Десцендента ;) .
Обаче дирекциите не могат да вървят на обратното :blink: , просто не може да бъде :ph34r: . Единственото обяснение, което ми хрумва е, че настройките за времето са разбутани и си правиш дирекции назад във времето. Не може от Риби във Водолей :unsure: , изключено е! С други програми пак така ли ги смята???
Ehhhhhh kaka me zaradva za toia Hiron....Shte chakam 2005g. malko ostana :D
Dano naistina da ima zabelejitelno sabitie :D  :rolleyes:  :)
Po Zeta taka mi varvat direkciite <_< moje az naistina das sam obarkala neshto tam, a druga programa ne polzvam vlizam i v astro.com, no tam gi niama kato opcia <_<
Ti koia programa polzvash ?
Blagodaria za izkluchitelnoto tarpenie, koeto proiaviavash kam men :)  

*

mysti

• *
  • 50
Примарни дирекции
« Отговор #25 -: Ноември 07, 2004, 02:09:12 pm »
Точно това най-много ме учудва - ползвам Зет 5.12 и 7lite, но дирекциите никога не са вървели наобратното :ph34r:  :blink: .
Можеш да провериш във фонови данни какво е зададено като година, място, ден, но друго обяснение не намирам. :unsure:
Каквито и други програми да ползвам, винаги са си вървели така. Дори сама да си ги изчислиш като 1 градус= 1 година, пак излизат така. Сигурна ли си за времето, което задаваш?

*

edna

• **
  • 541
Примарни дирекции
« Отговор #26 -: Ноември 08, 2004, 03:58:56 pm »
Цитат
Точно това най-много ме учудва - ползвам Зет 5.12 и 7lite, но дирекциите никога не са вървели наобратното :ph34r:  :blink: .
Можеш да провериш във фонови данни какво е зададено като година, място, ден, но друго обяснение не намирам. :unsure:
Каквито и други програми да ползвам, винаги са си вървели така. Дори сама да си ги изчислиш като 1 градус= 1 година, пак излизат така. Сигурна ли си за времето, което задаваш?
Mi az sam na Zeta, probvah pak e kak po direkcia Slanceto mi ot oven go dava vav Ribi ???????????????Neshto ne razbiram a si zadavam vsichko okitoki :lol:
ako isskash probvai s moite danni eto gi
5april.76g. 11:51 na obiad da vidom pri teb kak izliza :D direkcia za 2005godin :D
Jalko che niama kak da ia peistna moiata tuk i da vidish pri men kak e :ph34r:  

*

mysti

• *
  • 50
Примарни дирекции
« Отговор #27 -: Ноември 09, 2004, 11:43:08 am »
Цитат
Mi az sam na Zeta, probvah pak e kak po direkcia Slanceto mi ot oven go dava vav Ribi ???????????????Neshto ne razbiram a si zadavam vsichko okitoki :lol:
5april.76g. 11:51 na obiad da vidom pri teb kak izliza :D direkcia za 2005godin :D
Пробвах ти данните и си излизат съвсем нормално - напред. Слънцето отива в Телец, Венера в Овен и т.н., всичко си е наред. Определено програмата ти не е настроена както трябва. За други хора пак така ли ти излизат???Назад във времето :blink:  :ph34r:
П.П. Дирекциите ти за догодина са повече от интересни ;) , но ще оставя сама да си ги погледнеш :).  

*

edna

• **
  • 541
Примарни дирекции
« Отговор #28 -: Ноември 09, 2004, 11:58:18 am »
Цитат
Цитат
Пробвах ти данните и си излизат съвсем нормално - напред. Слънцето отива в Телец, Венера в Овен и т.н., всичко си е наред. Определено програмата ти не е настроена както трябва. За други хора пак така ли ти излизат???Назад във времето :blink:  :ph34r:
П.П. Дирекциите ти за догодина са повече от интересни ;) , но ще оставя сама да си ги погледнеш :).
Vinagi sa mi izlizali taka i za tova ne sam gi gledala, predpolagah che ima neshto greshno s tia planeti deto se dvijat nazad  <_< chudia se kade e greshkata , i kak da nastroia progaramata normalno <_<  

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Примарни дирекции
« Отговор #29 -: Ноември 24, 2009, 07:01:42 pm »
някой ползва ли ги? има ли програма?
мисля,че при прогнозирането са много важни.събитийността по тях няма мърдане!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #30 -: Ноември 24, 2009, 07:10:20 pm »
Да,ще чакаме някой по-вещ да се включи,че това е много интересно.

*

Asol

• 4140
« Отговор #31 -: Ноември 24, 2009, 07:25:29 pm »

Зет 9 профи версията май има примарни дирекции, също и Janus4, но доколкото знам за използването им трябва да си знаеш рожденния час до секунда, което е малко вероятно, иначе дава разлики в години, тъй като четири минути са равни на една година.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Ноември 24, 2009, 07:31:27 pm »

Зет 9 профи версията май има примарни дирекции, също и Janus4, но доколкото знам за използването им трябва да си знаеш рожденния час до секунда, което е малко вероятно, иначе дава разлики в години, тъй като четири минути са равни на една година.

миналата година имах много проблеми , за които бях разказвала.....
само с примарни дирекций ми бяха прогнозирани толкова събития,че нямам думи....,до секундите точни!
имам си часа до секунди!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Ноември 24, 2009, 08:12:26 pm »

В астро.ко, кое отговаря на примарни дирекции?

само с примарни дирекций ми бяха прогнозирани толкова събития,че нямам думи....,до секундите точни!
имам си часа до секунди!

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Ноември 24, 2009, 08:32:17 pm »

В астро.ко, кое отговаря на примарни дирекции?

имам си часа до секунди!

уран! къде си писала?

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Ноември 24, 2009, 08:42:13 pm »
Грешка Марая. :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Ноември 24, 2009, 08:52:36 pm »
случват се и такива неща :) ;)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #37 -: Ноември 24, 2009, 09:50:19 pm »
вижте какво открих :)
програма за изчисляване на примарни дирекции :)
сега я изучавам.има и на руски и на английски.
http://pdexplorer.sourceforge.net/

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #38 -: Ноември 25, 2009, 09:16:04 pm »
вижте какво открих :)
програма за изчисляване на примарни дирекции :)
сега я изучавам.има и на руски и на английски.
http://pdexplorer.sourceforge.net/
:)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #39 -: Юни 16, 2010, 07:32:35 pm »
Човека плаче за ред, а цел номер едно му е да създава хаос. Е такъв случай не бях срещала.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.