Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227167 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:професия
« Отговор #580 -: Септември 18, 2010, 09:38:22 pm »
Вие и двамата сте с Асц. Близнаци, а?
Меркурий управлява при него едновременно асцендента и артистичния 5-ти дом (доколкото артистична може да бъде една Дева). Меркурий е позициониран в 6-ти дом, което е предпоставка да си изкарва хляба с артистичен занаят.
Според мен момчето има заложби да си изкарва хляба по много начини и ще има много професии-6-ти дом е най-натоварен, с най-много планети в него, в т.ч. и Слънцето.

Има хоби да рисува някви "пивот" анимации....http://vbox7.com/play:0c18bdb3 - ето това е ногово дело....по цял или прави такива филмчета или свири....

Браво на момчето! Има талант за филмовото изкуство! Сега компютрите са навсякъде, дори в изкуството. Ако продължи да се занимава с това, ще печели добре. Много Скорпиони са добре реализирани ИТ специалисти, дори самоуки. Бил Гейтс е Скорпион.
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 09:48:46 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #581 -: Септември 18, 2010, 09:54:00 pm »
Ко ДЪ го гледам , упр. на 5-ти в 6-ти..., парите чрез хоби и творчество...
АСЦ-Близнаци, контактен и то много...МЦ-водолей- супер пич!
Мисля , че еуфорията с музиката ще премине...и ще има сериозна изява след сатурновия възврат.... ;D
Да ти е жив и здрав!
После ще я погледна по-подробно , щото съм в стрес с котката и дебна като ловец....

Не ме отрази , ама карай! :P ;) ;D
Агресивен марс , макар , че според определени източници е добре в знака на стрелеца , но в съвпад....
Момчето е много интелигентно , но мисли , че всичко му се дължи по право.... ;D ;D
Най- трудна за интеграция е Меркурий , много анаретични градуси в картата....

Да,  наистина си мисли, че всичко му се дължи по право - и то аз съм човека дето ще му поднася всичко на тепсия....

« Отговор #582 -: Септември 18, 2010, 10:22:03 pm »
  Мдааа, 6-ти дом, при мен е горе-долу същата работа. От рано разбрах, че ще работя все за други...И при сина ми се повтаря този акцент...За измама и мошеничество - знам ли, бива го да изкривява истината...А и с английския е добре, макар че въобще не е учил. Водолей на К10 без планети означава, че мисли прогресивно, общителен е и има нов мироглед, оригинални възгледи, това му дава възможност за издигане в обществото - ако съдя по мене си - падам, ставам, падам, ставам - ма не съм се издиганала, дано той успее....щото и това се повтаря в картите ни.

*

Stella

• 7765
« Отговор #583 -: Септември 18, 2010, 10:28:53 pm »
В картата на сина на Дейзи, Меркурий няма квадратура с Нептун - в съвместими знаци са.
7 градусова орбиса е твърде голямя за "скрита" квадратура при това разходяща, за да работи (не я отчитам).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #584 -: Септември 18, 2010, 10:29:42 pm »
Ко ДЪ го гледам , упр. на 5-ти в 6-ти..., парите чрез хоби и творчество...
АСЦ-Близнаци, контактен и то много...МЦ-водолей- супер пич!
Мисля , че еуфорията с музиката ще премине...и ще има сериозна изява след сатурновия възврат.... ;D
Да ти е жив и здрав!
После ще я погледна по-подробно , щото съм в стрес с котката и дебна като ловец....

Дано да е така, Марая, /напоследък голям срам, чета през ред и после се връщам да си препрочитам, щото мярвам нещо набързо и забравям къде - ужааас - тва от кой ли транзит ще да е  :unsure:/.
И що мислиш, че еуфорията с музиката ще премине, човекът си мечтае за сцената, филмира се отсега  :blink:

*

Divna

« Отговор #585 -: Септември 18, 2010, 11:08:31 pm »
Дейзи, не знам към какво в крайна сметка ще се насочи сина ти, но не се притеснявай, ще има хъс да печели пари и мисля, че няма да му липсват. К2 в Рак, а Луна е в 11 и получава хубави аспекти. Ще работи с хора, с организации. Ще има подкрепата от влиятелни личности. Лилит му е във втори дом, но не е напрегнат, така че дерзай! Не го мисли ще е оправно момчето и ще обича това което прави и работата от която печели.

*

nerealna

« Отговор #586 -: Септември 18, 2010, 11:34:08 pm »
По картата на nerealna, виждам много пътувания свързани с работата, Юпитер е в 10-ти дом, К9 е Стрелец, К3 е Близнаци, Меркурий е най-високопоставената планета.
Меркурий там съвместно с Юпитер има аналогиите за търговия и дейсности свързани с хитрост, с литература, агентура, чиновническа работа, хора чиято професия изисква доверие, работещи с девизи и с пари. Меркурий получава само един аспект и той е квадрат от Сатурн. Това е перфектно за печетари, книговези, бояджии, въобще хора с професии, в които се комбинират както ловкостта на ръцете, така и съобразителността.
Докато Юпитер има тригон с Марс, секстил с Венера и съвпад с Нептун, звучи ми много идеалистична натура, с любов към музиката, изкуството, към литературата и философията. + това Луна и Слънце са в домът, който аз свързвам със субективното мислене - 9-и дом.

Но това не е всичко, защото трябва да се разгледат също 2-ри(личното заработено) и 6-и(трудът за другите) домове, Марс в 6-ти дом понеже много зависи от аспектите определено няма да липсва жизненост и ентусиазъм в работата каквато и да е тя, но ако има подчинени е твърде възможно да не е в добри отношения с тях понеже има квадрати към светилата, затова при това положение на Марс е най-добре да се търси успех в самостоятелна работа, или дори бих казал, че положението е по-добро за работа като подчинен, отколкото за самостоятелна дейност, понеже Марс се явява в случая владетел на Асцендента.
Този празен 2-ри дом с купсидата в Телец, по принцип би трябвало да желае да забогатее, и би трябвало да умее да работи с пари, много пари, понеже Венера е в осми.

и ти имаш интересни предположения за професия, за които не ми е и минавало през ума :)

"идеалистична натура, с любов към музиката, изкуството, към литературата и философията"  - такава е , да . в един перидо дори искаше да става философ...

а иначе за изкуството- рисува добре.

*

Divna

« Отговор #587 -: Септември 19, 2010, 04:19:59 am »
По картата на Нереална:
Виждам, че управителят на 6ти дом /Слънце/ е в 9ти. Това означава, че дъщеря ти е много амбициозна и, че вероятно ще има големи и възвишени идеали свързани не само с работата, но и с подготовката, самото професионално обучение. Ще има големи професионални познания. Работата ще е свързана с откривателство, пътуване, но така също и с духовното /Слънце в Стрелец/. Работата не бива да я ограничава. И каквато и да е тя, то със сигурност ще изисква дълга подготовка, т.е. обучение.
Дъщеря ти е родена по новолуние и това означава, че ще бъде много уравновесена като личност /след като премине пубертетна възраст  ;)/. Ще има равновесие между амбиция и възможности, което пък означава, че ще се чувства удоволетворена от това което прави. Работата й ще е доста динамична, ще изисква спортен дух /Слънце квадратура Марс/.
Ще има щастието да работи това, което желае /Марс тригон Нептун/, ще е изключително организирана и адаптивна /Марс тригон Юпитер/, ще е доста мотивирана и ще дава всичко от себе си/Марс секстил Венера/. Но трябва винаги да внимава да не загуби баланса, защото динамиката, която ще съществува може да и дойде в повече и това да се отрази на здравето й, визирам конкретно нервната система /Марс квадратура Слънце и Луна/.
При всички случаи дъщеря ти е една динамична личност и ще се насочи към динамична професия.

*

Stella

• 7765
« Отговор #588 -: Септември 19, 2010, 07:33:49 am »
аз бих искала да ви попитам според вас дъщеря ми за каква професия е подходяща. сега е на 14 г.
ето картата

избутвам си напред въпроса :P

В банковото и застрахователното дело - Венера е в 8-ми дом, управлява 2-ри и 7-ми дом и прави секстил с Марс - господар на асцендента. Ще може да управлява добре парите на хората, както и пари, спечелени от партньорство.

Юридическа професия също би могла да бъде  подходяща за нея, но в сферата на граждансокот право (Венера У7) или в сферата на нотариалните услуги (Венера в 8-ми дом). Трябва да учи висше образование и чужди езици -само така ще успее да се издигне на ръководна длъжност към средата на живота си. Добре ще работи в колектив.
« Последна редакция: Септември 19, 2010, 08:12:09 am от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #589 -: Септември 19, 2010, 07:34:44 am »
Искам да ти кажа, че би било добре дъщеря ти всяка година да ходи на гинеколог.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #590 -: Септември 19, 2010, 11:20:07 am »

Би било добре да има астрологична обосновка на това, което се казва, защото
така може да се изплаши човека без да има причина  ;)
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #591 -: Септември 19, 2010, 11:27:18 am »

Марс в 6 дом в квадрат с Луната? Луната е У5, а Марс управлява АС и съуправлява знака на върха на 8 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #592 -: Септември 19, 2010, 11:37:25 am »
Може би и Венера в 8 дом, чийто диспозитор е Марс в дома на здравето, с описаните вече по-горе аспекти.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #593 -: Септември 19, 2010, 12:02:57 pm »
Може би и Венера в 8 дом, чийто диспозитор е Марс в дома на здравето, с описаните вече по-горе аспекти.

Венера, въпреки, че е в знака си на заточение не е зле аспектирана, а
в 8-дом може да се  предполага добро наследство и материални придобивки
от партньор.
Секстила с Юпитер (упр. на 9-дом в 10 дом) ,може да се тълкува
като добра предпоставка за брак с чужденец или за бизнес отношения с чужденци.
Ако има възможност е добре да учи в чужбина на някакъв етап.
Това е една много хубава карта, в която има потенциал за всичко с което се захване,
вероятно няма да се занимава само с едно нещо. ( Стрелеца обича промените )
 Не мога да кажа, че ще се чуства добре като подчинен служител, по-скоро
реализация в свободна професия.
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #594 -: Септември 19, 2010, 12:07:14 pm »

Би било добре да има астрологична обосновка на това, което се казва, защото
така може да се изплаши човека без да има причина  ;)

Марс като управител на асцендента и находящ се в 6-ти дом прави квадрат с Луната, което е предпоставка за остри възпаления. Като кърми след време също да внимава. Надявам се да не съм изплашила съфорумката.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #595 -: Септември 19, 2010, 12:11:03 pm »
Муунлейди, не го твърдя, но предполагам това е имала предвид Стелла.  :blink:

Лично не споделям непременно, че всичко се изявява по книга в една карта и то в двете описани крайности обикновено, най-вече, защото всяка е толкова индивидуална и на първо място е нужно в цялост да я усетиш как работи, а това изисква по-задълбочено внимание и ангажираност с нея.

Самата аз имам Венера в 8 дом във воден знак, която има отношение към здравето, та и от собствен опит не го твърдя. Допускам само, че тези фактори са й направили впечатление.      

;D :P Във връзка с това започвам да чакам и това й проявление, тъй като ми е управител и на Дц:  

в 8-дом може да се  предполага добро наследство и материални придобивки
от партньор.
« Последна редакция: Септември 19, 2010, 12:18:08 pm от sunrain »

*

Stella

• 7765
« Отговор #596 -: Септември 19, 2010, 12:30:35 pm »
Един Лъв на върха на 6-ти дом няма да се задоволи с подчинена позиция. Момичето има както ръководни качества (Юпитер и Меркурий в 10-ти дом), така и организаторски. Има тройна връзка между 6-ти и 10-ти дом, а тази връзка е задължително условие за успех на хората, заемащи високи позиции. Тя няма да бъде просто администратор, а един от хората, който е тръгнал от ниското ниво на йерархията и се е издигнал постепенно. Връзката на 10-ти с 6-ти дом показва още, че ще има и много помощници/подчинени, които ще я уважават.

1/ Меркурий съ-управител на 6-ти е в 10-ти;
2/ диспозиторът на Слънце - У6 е в 10-ти;
3/ красив тригон между господаря на асц. Марс в 6-ти дом и Юпитер в 10-ти;

Това е типичната формула на работохолика: У1 в 6-ти дом. Не бива да се претоварва с работа, тъй като Юпитер е в аспект с Марс, а където е Юпитер обикновено има прекаляване. Хубавото е, че аспекта е тригон и освобождаването на енергията става по-плавно при тригона.

*

Stella

• 7765
« Отговор #597 -: Септември 19, 2010, 12:34:45 pm »
;D :P Във връзка с това започвам да чакам и това й проявление, тъй като ми е управител и на Дц:  

в 8-дом може да се  предполага добро наследство и материални придобивки от партньор.
Рано е още! Да е жив и здрав, човека! Засега ще се ограничиш само до подаръците!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #598 -: Септември 19, 2010, 12:36:33 pm »
Мисля, че знакът Дева се свързваше с тънките черва, Луната управлява стомаха (и репродуктивните способности в женска карта). Може да има има връзка и с гениталиите, но според мен е важно да внимава и с хранителния си режим.

Ако вземем под внимание сидералните позиции, Раху в 7 дом би могъл да даде предразположеност към инфекции в областта на гениталиите, но които се предават посредством външни полови органи.
В 6 дом имаме Марс, аспектиращ светилата в сидералния Скорпион. Луната е в знак на падение и във фаза новолуние, което я прави по-уязвима.  Луната управлява 5 дом, а Марс управлява 9 дом - те са основни сигнификатори на децата в тази карта. В 5 дом от Луната има Кету и Сатурн - да си пази гениталиите от изстиване, цистит. Как стоят нещата с храносмилането, метаболизма при момичето?
Има рецепция между Слънцето и Марс, т.е. те символично си разменят позициите - Марс отива при Луната, а Слънцето на мястото на Марс. В сидералната карта Марс управлява 2 дом и се намира в 6ти (аспектира Луната), което отново насочва вниманието към хранителния режим. Управителят на Лагна (Юпитер) е силно поставен - намира се в сидералния Стрелец и в 10 дом, което дава добра виталност и съпротивляемост на организма (Лагна се свързва с физическото тяло). Венера в 8 дом и силна есенциално (в собствен знак) дарява родения с дълголетие.
По принцип Сатурн/Кету в Лагна предполагат по-крехко и уязвимо здраве в детството. Като малка боледувала ли е много, била ли е по-податлива на инфекции? Също може да даде и свян, неувереност, в непозната обстановка и пред непознати такъв човек по-трудно се разкрива, при първо запознанство може да създава впечатление за твърде самовглъбен, дистанциран.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #599 -: Септември 19, 2010, 12:38:34 pm »
Засега ще се ограничиш само до подаръците!

Абсолютно. :blink: Жестът, когато е от сърце е истинско богатство, за останалото вярвам, че се намира начин.

Човечето с цветето ти е много зареждащо.  
Иначе интересно нещо е астрологията, де. Цял живот не стига... ;)  
« Последна редакция: Септември 19, 2010, 12:48:49 pm от sunrain »