Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 228100 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: професия
« Отговор #20 -: Август 30, 2008, 06:11:13 pm »
Аз ако имах 10 ръце, и 10-те щеха са ми леви.  ;D

И аз съм така  ;D
Една крушка не мога да сменя, да не говорим пък за типични "женски" занимания.
За разлика от мен мамчето може да шие, плете и бродира. И никъде не са я учили на това. Никога не бих получила удоволствие от плетива или шиене на гоблени, други неща ме привличат...
Тя има Венера във втори дом, в тау-квадрат с Уран и Нептун, тригон с Юпитер/Плутон. И силно сатурново влияние.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Август 30, 2008, 06:32:11 pm »
Lilli  :) извини ме че час сега  ти отговарям.
 Относно първия въпрос-да определено като малка съм имала вербални проблеми :( със съучениците си.Трудно са ме разбирали и/или съм била вълк единак или съм ограничавала антуража си до 1,2 приятелки.Не знам дали си внушавам,понякога чувствам  негативна енергия насочена към мен и затова допускам по-малко хора до себе си.А за преуморяванито,стреса,загубата на концентрация и т.н. това по-скоро се проявява сега,в детските ми години-не бих казала, напротив бях доста енергична.
 Относно втория въпрос-никой не ме е насочвал ,близките ми бяха учудени.Аз бях тръгнала за фармация,но така се получи -тогава обявиха нулев прием.Понеже при мен всичко стана на "принципа на случайността" и затова започнах да се чудя дали е за мен тази професия. ::)
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

« Отговор #22 -: Август 30, 2008, 06:49:48 pm »
За губене на времето имам предвид друго:разбира се човек трябва да търси докато намери най-подходящата професия за себе си.Всяка предходна професия ще го обогати с нещо.Но има професии -спортисти,пианисти,музиканти и т.н.,които изискват да ги започнеш от съответна възраст :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 30, 2008, 07:08:02 pm »
А за преуморяванито,стреса,загубата на концентрация и т.н. това по-скоро се проявява сега...

Транзитен Сатурн в квадрат към нат. Слънце/Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Август 30, 2008, 07:10:50 pm »
 :( :( :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 30, 2008, 07:16:16 pm »
Хубавото на транзитите е, че са временно явление  :)
Идват и си заминават...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Август 30, 2008, 07:18:22 pm »
дано дано

« Отговор #27 -: Август 30, 2008, 08:23:57 pm »
при мен доста се заседя  :-\

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Септември 02, 2008, 02:34:01 am »
Често установяваме разминаване между това, което индивидът би желал да стане, това за което е надарен и призванието, което участта ще му отреди. Този дисбаланс се разкрива често по осите Асц – МЦ.  :P

Ако двата компонента са в квадрат, то онова, което човек иска да стане, ще се различава от това, с което ще се занимава. Животът няма да е кой знае колко лесен, но пък квадратът дава голяма амбиция. И желание да надскочиш себе си.  :)

Ако Асц. и МЦ са в съгласие (секстил или тригон), индивидът по рождение ще бъде улеснен в осъществяването на стремежите си.  8)

Слънцето сочи дремещите възможности, които ще се проявят със започване на работа. При Слънце в Дева се натъкваме на труженик, работяга, който обаче обича да стои в сянка.

Асцендентът показва вкусовете и наклонностите на личността.

МЦ сочи тежестта на съдбата, печата на участта (желана или нежелана), показва факторите за успех, за признание, име, сполука и слава.

Шести дом означава службата, изисквана или налагана от обстоятелствата на живота, работата, с която човек си вади хляба. Дом на ежедневния труд.

Четвърти е домът на наследствеността, която трябва да освободи човека и да подпомогне развитието му.

Втори дом представлява придобивките и спечелените с труд пари. Това е домът на дарбите, който може да помогне и за откриването на бъдещата професия.

Добре е да се потърси подходяща професия, но не според възможностите за печелене и материалната обезпеченост, а според вкусовете и предпочитанията на човека. Професията трябва да съответства на вътрешния живот. Ако работата се харесва на този, който я върши, това само по себе си е вече успех. 

Необходимо е да се извърши преценка дали човек е екстроверт или интроверт.
-   да се претегли силата на Юпитер (насочващ навън) и на Сатурн (вглъбяващ);
-   да се видят знаците с планетни струпвания (вглъбяващи ли са или насочващи навън);
-   Юпитер е добре разположен към обществената област и законодателната власт;
-   Сатурн – към цеховете и лабораториите, изпълнителната власт;

Понякога човек е предразположен по рождение да упражнява две дейности едновременно (Близнаци на МЦ).

Професионално ориентиране, съобразно планетите:

Всяка господстваща планета, бележи характера или вкуса на родения под нея. Така, че би могла да наклони везните към определен избор на професия, като начин за себеосъществяване. Всяка планета, близка до МЦ или до Асц е от особена важност.

Слънце
–       водачи, управители, актьори, политици, дипломати, офицери;
-   занаяти, свързани със злато и скъпоценни камъни (бижутерия);
-   декоратори;

Луна
–   поети, романисти;
–   морски професии (моряци, рибари);
–   производители на напитки, пивопроизводители;
–   работещи с деца, акушерки, детегледачки;
–   антиквари, историци;
–   фотографи.

Меркурий
-   журналисти, конферансиета, писатели, преводачи;
-   адвокати;
-   търговски представители.

Венера
-   артисти, актьори, художници;
-   занаяти, свързани с естетиката и изискващи някаква изкустност, шивачи, цветари, моделиери;
-   обществени занаяти.

Марс
-   военни, полицаи;
-   хирурзи, зъболекари, инженери;
-   всички железарски занаяти (ключари, ковачи);
-   спортисти (колоездене, джудо, карате, борба);
-   строители.

Юпитер
-   съдии, висши духовници, висши чиновници, ръководители на предприятия, политици;
-   актьори, пътешественици – изследователи;
-   учители

Сатурн
-пазители, антиквари, архивисти, историци, археолози, колекционери;
- изследователи, учени;
- контрольори, инспектори, счетоводители;
- административни чиновници;
Изкопни работи (строителни работници, търсачи на извори);

Уран
-   изобретатели, математици, компютърни специалисти, хора, работещи със звук и изображение;
-   летци, астрономи, астролози;
-   еквилибристи, фокусници;
-   социолози, психолози, етнолози;
-   хора, занимаващи се с лечебна гимнастика и масаж;

Нептун
-   музиканти, поети, художници;
-   медицински сестри, лекари, знахари, свещеници;
-   морски професии;
-   питиепродавци на дребно;
-   професии, свързани с преработка на нефт и газ.

Плутон
-   вулканолози;
-   химици;
-   хирурзи, гинеколози, психиатри;
-   финансисти (банкери);
-   нотариуси, служебни защитници, съдебни изпълнители, съдебни секретари;
-   детективи, полицаи
« Последна редакция: Септември 02, 2008, 02:40:08 am от Nebesna »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #29 -: Септември 02, 2008, 09:47:57 pm »
Здравейте,
Недоволна съм от себе си,  направила съм доста грешки в живота си!Винаги действам прибързано/Меркурий в Овен ???/, а после си бъскам главата в стената :-X
Започнах едно да уча така , после се прехвърлих,междувременно прекъснах, бях в чужбина за малко.След като се върнах реших, че ще запиша туризъм.Готвя се най-накрая едно нещо да доведа до край както трябва, тази година мисля да приключвам.Работила съм и като  какво ли не.Преди 10 години рисувах ,измислях модели, но това беше около една две години.......,просто сядях и музата ми идваше.Отдавна не го правя, защото вече нямям вдъхновение.Обичам чуждите страни, и езици. :)
Ще бъда благодарна , ако дадето мнение, какво е подходящо да се занимавам.Искам найстина работот да ме поглъща и да я върша с мерак, а не както досега!
Даните ми са:  21.04.1980г, 07.15 мин., град Пловдив.
Благодаря :)

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Септември 02, 2008, 11:40:51 pm »
Преди 10 години рисувах ,измислях модели, но това беше около една две години.......,просто сядях и музата ми идваше.Отдавна не го правя, защото вече нямям вдъхновение.Обичам чуждите страни, и езици. :)
Ще бъда благодарна , ако дадето мнение, какво е подходящо да се занимавам.Искам найстина работот да ме поглъща и да я върша с мерак, а не както досега!

Мисля, че честите промени в работата се дължат на Плутон в 6-ти дом в квадрат с Луната в 3-ти. Луна в 3-ти дом не може да стои на едно място. Трябва да има движение. А Плутон непрекъснато трансформира предмета на труда. Този аспект дава много голяма емоционална неудовлетвореност. От друга страна Плутон е в тригон с Венера - господаря на Асцендента.
Асцендента е в Телец. Господарят на Асцендента - Венера е в Близнаци във 2-ри дом на дарбите. Венера управлява още 6-ти дом на ежедневния рутинен труд, който е по Везни. Намираме Плутон тук в тригон с Венера. Подходяща е работа, свързана с изкуството, модата или правото - обществени защитници, адвокати, социални работници. Родените с Венера в Близнаци са и добри танцьори.

При теб кариера и работа няма да бъдат едно. Намираме Козирог на МЦ, а Козирог и Везни са в квадратура. И господарите им са в квадрат (Сатурн в Дева в квадрат с Венера  в Близнаци). Тази квадратура, обаче е слаба и може да се пренебрегне.

С общественото признание, което е по 10-ти дом са свързани 9-ти  и 5-ти. Признанието трябва да се търси в чужбина или ще дойде от контакти с чужденци. Тук от решаващо значение е висшето образование или владеенето на чужди езици. Господарят на МЦ-Сатурн е в Дева в 5-ти дом и говори за кариера, свързана с децата.

Според мен трябва да е нещо, свързано едновременно с изкуство (Венера) и деца (Сатурн в 5-ти дом). Родените със Сатурн в 5-ти дом са много добри възпитатели. Има и Юпитер в 5-ти дом в тригон с господаря на дома - Слънце в 12-ти. Ти не трябва да блестиш в работата си. Това трябва да е работа "зад сцена". И ако Венера в Близнаци танцува добре, то защо не опиташ хореография? Струва ми се, че можеш да бъдеш много добър преподавател по танци и да обучаваш деца. Те могят да те прославят. Мисля, че имаш дарба за треньор с Марс в съвпад с Юпитер на куспидата на 5-ти дом (Лъв). Или аниматор.

Господарят на 7-ми дом в 6-ти показва, че може да срещнеш бъдещия си брачен партньор в работата.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #31 -: Септември 03, 2008, 11:24:28 am »
Преди 10 години рисувах ,измислях модели, но това беше около една две години.......,просто сядях и музата ми идваше.Отдавна не го правя, защото вече нямям вдъхновение.Обичам чуждите страни, и езици. :)

Мисля, че честите промени в работата се дължат на Плутон в 6-ти дом в квадрат с Луната в 3-ти. Луна в 3-ти дом не може да стои на едно място. Трябва да има движение. А Плутон непрекъснато трансформира предмета на труда. Този аспект дава много голяма емоционална неудовлетвореност. От друга страна Плутон е в тригон с Венера - господаря на Асцендента.
Асцендента е в Телец. Господарят на Асцендента - Венера е в Близнаци във 2-ри дом на дарбите. Венера управлява още 6-ти дом на ежедневния рутинен труд, който е по Везни. Намираме Плутон тук в тригон с Венера. Подходяща е работа, свързана с изкуството, модата или правото - обществени защитници, адвокати, социални работници. Родените с Венера в Близнаци са и добри танцьори.

При теб кариера и работа няма да бъдат едно. Намираме Козирог на МЦ, а Козирог и Везни са в квадратура. И господарите им са в квадрат (Сатурн в Дева в квадрат с Венера  в Близнаци). Тази квадратура, обаче е слаба и може да се пренебрегне.

С общественото признание, което е по 10-ти дом са свързани 9-ти  и 5-ти. Признанието трябва да се търси в чужбина или ще дойде от контакти с чужденци. Тук от решаващо значение е висшето образование или владеенето на чужди езици. Господарят на МЦ-Сатурн е в Дева в 5-ти дом и говори за кариера, свързана с децата.

Според мен трябва да е нещо, свързано едновременно с изкуство (Венера) и деца (Сатурн в 5-ти дом). Родените със Сатурн в 5-ти дом са много добри възпитатели. Има и Юпитер в 5-ти дом в тригон с господаря на дома - Слънце в 12-ти. Ти не трябва да блестиш в работата си. Това трябва да е работа "зад сцена". И ако Венера в Близнаци танцува добре, то защо не опиташ хореография? Струва ми се, че можеш да бъдеш много добър преподавател по танци и да обучаваш деца. Те могят да те прославят. Мисля, че имаш дарба за треньор с Марс в съвпад с Юпитер на куспидата на 5-ти дом (Лъв). Или аниматор.

Господарят на 7-ми дом в 6-ти показва, че може да срещнеш бъдещия си брачен партньор в работата.

Небесна,   много ти благодаря за отговора! :-*
Да , нещата сега добиват  смисъл.Този аспект между Луната и Плутон много ме притеснява.Аз наистина се изнервям много, когато трябва да работя нещо , което не ми дава смисъл, и невиждам резултати непосредствено от труда си.Знам, че най големите ми недостатъци са липса на търпение и постоянство, както и това ,че ми е трудно да избера посоката, в която да поема.Да аз обожавам да танцувам, но за удоволствие, нищо повече.Да деца много обичам,и за съжаление нямам свои  засега :(Иначе   обичам да си играя, те ме успокояват много, и ме радват! :)
Интересно ми стана, това, което си написала, че кариера и работа, няма да бъдат на едно?Идеята ми беше да намеря това, което ще ме кара да се посветя и да съм удовлетворена от себе си, защото чувството,че незнаеш какво да правиш  постоянно неудовлетворение  направо ме  разболява. :'(
« Последна редакция: Септември 03, 2008, 01:02:41 pm от LONDA »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #32 -: Септември 27, 2008, 05:23:16 pm »
Някъде в сайта четох,че по 6-ти дом съдим за препоръчителната професия за човек..
Като се замислих ,направих някои връзки..
Като дете си мечтаех за няколко професии-дизайнер,мед. сестра,акушерка или ветеринарен лекар... :P
Сега разбирам,че нямаше да е зле да си избера една от тях-с МЦ в Риби и Нептун в 6-ти съм щяла да "уцеля десятката".Ама пусти мързел в пубертета..Не ми се ходеше на уроци и заложих на късмет и собствени възможности..От бълг. филология и НУП с английски избрах второто..За това ми е "помогнал" Уран в пети дом... ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Септември 27, 2008, 06:23:12 pm »
Някъде в сайта четох,че по 6-ти дом съдим за препоръчителната професия за човек..

По 6 дом са професиите, които не изискват специална квалификация и респ. образование. Докато по МС и 10 дом е призванието на родения, както и социалният му статус, имиджът в обществото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Heloo

« Отговор #34 -: Януари 10, 2010, 12:46:10 pm »

Марс
-   военни, полицаи;
-   строители.

Така, ето какво пише Муси Дачева за професиите по Марс:

Добре поставен Марс в наталната карта насочва към професии като -спорт, каскадьорство, военно дело особено при Марс в шести дом, полиция, охрана; аналитик, научен работник особено ако е в осми дом и в съчетание със силен Уран, инеженрство, медицина- фармация, лаборанство, хирургия, стоматология, политика.
Марсовото млияние е напористо, войнствено, неотстъпчиво. Дава склонност към насилие и рисково поведение.

http://www.temura.net/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

Въпросът ми е, вие смятате ли, че Марс наистина дава научни работницип и аналитици?

*

Heloo

« Отговор #35 -: Януари 10, 2010, 12:46:49 pm »

Марс
-   военни, полицаи;
-   строители.

Така, ето какво пише Муси Дачева за професиите по Марс:

"Добре поставен Марс в наталната карта насочва към професии като -спорт, каскадьорство, военно дело особено при Марс в шести дом, полиция, охрана; аналитик, научен работник особено ако е в осми дом и в съчетание със силен Уран, инеженрство, медицина- фармация, лаборанство, хирургия, стоматология, политика.
Марсовото млияние е напористо, войнствено, неотстъпчиво. Дава склонност към насилие и рисково поведение."

http://www.temura.net/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

Въпросът ми е, вие смятате ли, че Марс наистина дава научни работници и аналитици?

*

Lillie

• 30532
Re:професия
« Отговор #36 -: Януари 10, 2010, 12:55:47 pm »
Един "гол" Марс няма да е достатъчен, но във връзка с акцентирани Меркурий и Сатурн може да даде аналитична мисъл и афинитет към точните науки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Януари 10, 2010, 01:24:05 pm »
Късно за професионална ориентация?
Че какво да кажа аз, дето все искам да си сменя попрището.
Даже сега в момента се чудя накъде да поема.
По други държави често хората си сменят тотално попрището веднъж на всеки 7-8 години.
Аз искам същото.

Ми освен да ти пожелаем успех, друго не виждам какво да кажа! Но да смениш поприще не означава да затвориш едно магазинче и да отвориш друго. Я виж колко инженери непрекъснато си сменят попрището. Само, ако знаеха, че не е трябвало да започват с това поприще!!!  ;D
Вярно ;D ;D, но през 1987 г микроелектрониката не изглеждаше зле. :(

« Отговор #38 -: Януари 10, 2010, 01:29:47 pm »
Късно за професионална ориентация?
Че какво да кажа аз, дето все искам да си сменя попрището.
Даже сега в момента се чудя накъде да поема.
По други държави често хората си сменят тотално попрището веднъж на всеки 7-8 години.
Аз искам същото.

Ми освен да ти пожелаем успех, друго не виждам какво да кажа! Но да смениш поприще не означава да затвориш едно магазинче и да отвориш друго. Я виж колко инженери непрекъснато си сменят попрището. Само, ако знаеха, че не е трябвало да започват с това поприще!!!  ;D
Вярно ;D ;D, но през 1987 г микроелектрониката не изглеждаше зле. :(

От къде го изрови тоя цитат?!  :unsure: ;D ;D ;D Даже опулих, че аз съм го писала.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
Re:професия
« Отговор #39 -: Януари 10, 2010, 01:32:28 pm »
Ами..някой е вдигнал темата. Та аз съм от тези инженери избълвани през 92г дето си търсят новото призвание. :blink: