Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 228055 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: професия
« Отговор #920 -: Април 11, 2012, 10:41:01 pm »
И без мен се справяте добре  :blink:, съгласна съм с дотук предложените версии, в момента не мога да измисля нещо по-различно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #921 -: Април 11, 2012, 10:45:36 pm »
Добрее-картата е на тайгър уудс

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #922 -: Април 11, 2012, 10:51:02 pm »

Туй-то, господарят и на 1-ви и на 10 дом му е в 5-ти - отишъл е към спорта и забавленията. А някой да знае какво се случва с тия, дето господаря на 1-ви и 10-ти е в скучния 10-ти дом? По десети не се сещам за никаква професия при значенията на домовете... егати и безперспелктивността, значи ...
The only distance is that which we create!

« Отговор #923 -: Април 12, 2012, 09:01:49 am »

Туй-то, господарят и на 1-ви и на 10 дом му е в 5-ти - отишъл е към спорта и забавленията. А някой да знае какво се случва с тия, дето господаря на 1-ви и 10-ти е в скучния 10-ти дом? По десети не се сещам за никаква професия при значенията на домовете... егати и безперспелктивността, значи ...

Управител на 10дом в 10дом-тенденция за професионален успех,заемане на ръководни постове,трайни успехи,помощ от властимащи лица,наследяване на семеен бизнес или насочване от родител. :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #924 -: Април 12, 2012, 10:23:17 am »

Управител на 10дом в 10дом-тенденция за професионален успех,заемане на ръководни постове,трайни успехи,помощ от властимащи лица,наследяване на семеен бизнес или насочване от родител. :blink:

Тука май е създаване на семеен бизнес и родителите не се и чуват  :blink: Има ли някой сред нас с господаря на 10 в 10 да сподели?

« Отговор #925 -: Април 12, 2012, 11:45:14 am »
Аз имам тази позиция и мога да кажа, че баща ми има огромна заслуга в избора ми на сфера на реализация. За наследствен бизнес още е доста рано да се каже, но не е излючено.

К10 в скорпи и Плутон в Д10, Марс в Д7 - рак, имат точен тригон.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #926 -: Април 12, 2012, 12:11:50 pm »
Аз имам тази позиция и мога да кажа, че баща ми има огромна заслуга в избора ми на сфера на реализация. За наследствен бизнес още е доста рано да се каже, но не е излючено.

К10 в скорпи и Плутон в Д10, Марс в Д7 - рак, имат точен тригон.
Ясно, при мен родителите ми нямат никакво влияние за избора на професия, хем господарят на 10 в 10 е Меркурий и е семейния знак Рак, няма и семеен бизнес от тяхна страна, по-скоро аз създавам такъв за децата си  :blink:

« Отговор #927 -: Април 18, 2012, 11:32:50 pm »
В мен се прокрадва непрекъснато някакво усещане, че едно призвание ще ми е малко, просто защото предизвикателството е водещо, според вас ?  :blink:

Според мен за това се гледа МЦ. При теб е в Стрелец, управителя му е във 2 дом, което за мен е показател, че ще се насочиш към нещо самостоятелно. Още повече, че имаш Сатурн и Уран в 10 дом. Промяната може да ти я даде именно Уран, който е в аспект с У10. Шести дом е в подвижен знак, управителят му - Луната е на К2, в Овен, при това в съвпад с Юпитер. Не те виждам с монотонно ежедневие, ще имаш нужда да се развиваш в различни неща и заради Луната не ти липсва инициативност, за да го направиш. Но не мисля, че предизвикателството ще ти е мотива.
 Моето мнение е, че ще смениш сферата на работа. Вероятно при по-тежък транзит през МЦ и Уран.
Не си ли се ориентирал с какво искаш да се занимаваш?

И един въпрос от любопитство - аз също имам Луна в Овен в съвпад с Юпитер и Венера. Но как се чувстваш ти, при положение, че Юпитер ти помпа Луната, а Сатурн ти опозира Венерата и я стяга? Нямаш ли постоянен вътрешен конфликт?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #928 -: Април 18, 2012, 11:47:04 pm »

Не си ли се ориентирал с какво искаш да се занимаваш?

И един въпрос от любопитство - аз също имам Луна в Овен в съвпад с Юпитер и Венера. Но как се чувстваш ти, при положение, че Юпитер ти помпа Луната, а Сатурн ти опозира Венерата и я стяга? Нямаш ли постоянен вътрешен конфликт?

Специализирам голям спектър от дейности, което не е лека задача от една страна, за да съм напълно конкурентен и да имам възможността да сменям заниманието си, когато усетя че в дадена насока нещата за мен са се изчерпали и няма накъде повече . Самият аз наистина ще се чувствам най-добре ако развия бизнес и съм напълно самостоятелен, защото трудно работя като подчинен заради напълно индивидуалният ми подход към работата .

Отностно "вътрешният конфликт" какво точно имаш впредвид ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #929 -: Април 18, 2012, 11:55:40 pm »
За конфликта имам предвид, че огнената Луна в съвпад с Юпитер дава огромен заряд, самоувереност, целеустременост, предприемчивост. А Сатурн в аспект с Венера те прави неуверен, несигурен в собствените си желания, трудно се насочваш към действия, за да реализираш това, което искаш. Така се получава противоречие. И допускам, че в повечето случаи Луната надделява, но си имаш едни моменти, когато изпадаш в малки дупки. Бързо излизаш отново благодарение на Луната макар че си склонен и да задълбаваш заради водния Меркурий.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #930 -: Април 19, 2012, 12:05:04 am »
Според мен това важи в по-голяма степен за личните ми отношения, отколкото в/у професионалният ми живот, но емоционално оказва никак не малко влияние, защото Луната е ключова в картата ми и е отговорна за случващото се с и в мен и дотам се свежда това противоречие .

« Отговор #931 -: Април 19, 2012, 12:09:04 am »
Именно, аз не говорех за професионалните отношения. Просто забелязах тези аспекти и ми стана интересно въпреки че това е в страни от темата.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #932 -: Април 19, 2012, 12:19:40 am »
Взаимносвързано е, без едното не върви особено добре другото, губиш фокус, разпилян в мисли/Мерка в Рак/, което е вредно . Аспекта Венера/Сатурн е опасна клопка, защото може да тласне човек поради разочарованията си изобщо да игнорира любовният живот и да се концентрира в/у професионалният .

« Отговор #933 -: Април 19, 2012, 12:34:35 am »
Това не е от аспекта Венера-Сатурн или поне не само. Без никакви аспекти на Сатурн към Луната или Венерата ми, почти съм отписала всякакъв друг живот освен професионалния. Това не означава, че съм се превърнала в отшелник - напротив, просто личните ми отношения са предимно повърхностни. Етапа е такъв и аз нямам проблем с концентрацията в една насока и мисля, че понякога е полезно да игнорираш нещо, за да вложиш цялата си енергия в друга сфера. Ако искаш максимални резултати трябва да има жертви.

Това с професионалната концентрация вероятно ти е най-вече от ъгловия Сатурн.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #934 -: Април 19, 2012, 12:46:35 am »
Цитат
Това не е от аспекта Венера-Сатурн или поне не само.
==
Цитат

Цитат
Етапа е такъв и аз нямам проблем с концентрацията в една насока и мисля, че понякога е полезно да игнорираш нещо, за да вложиш цялата си енергия в друга сфера. Ако искаш максимални резултати трябва да има жертви.

И Венерата ти си казва думата в този ред на мисли  ;) . При мен се търси пълна удовлетвореност, което изисква Сатурн/да положиш усилия за да постигнеш желаното/ и затова и личен живот/професионален са взаимосвързани - не може нито без едното, нито без другото и заради това мога да виня само и единствено Сатурн  ;D . Трудно е да се бориш на два фронта, но си струва .

« Отговор #935 -: Април 19, 2012, 12:19:46 pm »
Здравейте!)
Ще ми помогнете ли с избора на професия?
//Засега няма да казвам с какво се занимавам, защото се чувствам като лаик във всяка една от сферите си на интерес, пък и съм любопитна да прочета всички предложени посоки.

« Отговор #936 -: Април 19, 2012, 01:41:18 pm »
С управител на 10-тия дом Уран в съвпад с управителя на Aсцендена и втори дом - ретрограден Меркурий в Козирог и в 8-мия ти дом първо си помислех, че би се насочила към професия, в която се изискват силни анализаторски умения, новаторство и може би, инженерен подход. Оста 2/8 дом е акцентирана при теб чрез опозицията Меркурий/Юпитер. Може би професия, свързана с финанси, банки, международни икономически отношения? Друг вариант, който ми хрумва, е научни изследвания в тези области (управителят на 9-тия дом е добре поставен).
Но Меркурий е в много по-близък аспект с Нептун, Венера (управител на 6-ти дом) е най-високо издигнатата планета (най-близо до МС). Луната на върха на 5-тия дом акцентира върху опозицията на Меркурий/Уран с Юпитер. Така ми изглежда повече като професия, свързана със създаването на нещо ново, с повече креативна насоченост или с представяне, рекламиране на стоки и услуги пред широк кръг от хора. Пък може и да е професия, която съчетава креативност и анализаторски умения. Някакъв дизайн, архитектура.

« Отговор #937 -: Април 19, 2012, 09:06:48 pm »
Цитат
Това не е от аспекта Венера-Сатурн или поне не само.
==
Цитат

Цитат
Етапа е такъв и аз нямам проблем с концентрацията в една насока и мисля, че понякога е полезно да игнорираш нещо, за да вложиш цялата си енергия в друга сфера. Ако искаш максимални резултати трябва да има жертви.

И Венерата ти си казва думата в този ред на мисли  ;) . При мен се търси пълна удовлетвореност, което изисква Сатурн/да положиш усилия за да постигнеш желаното/ и затова и личен живот/професионален са взаимосвързани - не може нито без едното, нито без другото и заради това мога да виня само и единствено Сатурн  ;D . Трудно е да се бориш на два фронта, но си струва .

Не съм съгласна. Пълна удовлетвореност не може да има в две сфери едновременно. Ако за определен период едното остане на заден план, а се концентрираш върху другото - да, би могло. Ще ти дам реален и безкрайно прозаичен пример, който освен на мен вероятно се случва на доста хора.
През седмицата понякога оставам в офиса и до 10-11 вечерта, ако работя по нещо важно и е спешно. И на следващия ден в 10 сутринта имам работна среща, за която трябва да съм концентрирана, да мога да мисля и да реагирам бързо, да говоря подредено и събрано - да съм нащрек, да съм в пълна кондиция и да изглеждам най-малкото лицеприятно за околните. Е, смяташ ли, че ако след работа обиколя баровете, или си позволя да вечерям до късно с приятели, или изобщо да изляза където и да било, ще съм в състояние да си свърша работата качествено, по най-добрия начин? И при положение, че през целия ден ми се налага да говоря и да срещам различни хора и в работата си съм свръхсоциална намирам за напълно нормално вечер да имам желание да остана насаме със себе си и с мислите си. Приятно ми е да си помълча, дори си изключвам телефона, когато съм вкъщи и не ми се говори макар да съм в отлично настроение. А определено аз не съм някакъв изолиран пример, имам десетки познати с подобен режим. Личен живот имам през почивните дни и на празници, но дори тогава може да се наложи да работя.

Нещото, което най-много ме учуди обаче е пълната удовлетвореност, за която говориш. Огромна част от хората се чувстват напълно удовлетворени, когато печелят прилично, имат добър стандарт на живот и са самостоятелни в работата си. В България да имаш баничарница и две продавачки е равно на фурор. Пък ако продаваш дрехи и пластмасови боклуци купени от китайските сайтове си завършен бизнесмен. Без да те подценявам, но изхождайки от мнението ти, ми се струва, че и за теб пълната удовлетвореност се намира някъде между собствения магазин или фирма, която едва прави годишен оборот от стотина хиляди - в очите на мнозинството това си е състояние.
За мен пълната удовлетвореност съвсем не е свързана с материалната страна на нещата. Пълната удовлетвореност се равнява на безгранично глобално влияние. Парите са само следствие и инструмент. Не знам дали ще ми се получи в този живот, но поне ми стиска да го искам и да правя всичко, за да го осъществя.

С цяяяяяялото това изложение исках да кажа нещо много простичко - когато не искаш достатъчно, е лесно да постигнеш всичко. И то не само в една, две, три, а и в десет различни сфери. Виж, когато искаш всичко е по-сложно.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #938 -: Април 20, 2012, 12:17:21 am »
Цитат
Пълна удовлетвореност не може да има в две сфери едновременно. Ако за определен период едното остане на заден план, а се концентрираш върху другото - да, би могло. Ще ти дам реален и безкрайно прозаичен пример, който освен на мен вероятно се случва на доста хора.

@The_One,
Определено не съм съгласен, защото това е моята концепция за живот и така съм си я устроил . Ще дам и пояснение за един доскорошен период :
5 дневна работна седмица, в 8:00 сутринта трябва да съм в склада, да се запозная със заявките, които трябва да подготвя и да я издам на доставчика/говорим за изключително скъпа стока/ и слагам подписа си с цялата отговорност, че това което съм предал е точно така/нито повече, нито по-малко/ . Прибирам се вкъщи към 5-5:30, почивам за час ако се чувствам уморен, след това отивам да тренирам/ако ми е ден за тренировка/, а след нея намирам време за приятелите си /или да отидем на барче или да седнем в някое заведение/ или пък се усамотявам вкъщи ако така съм преценил . Както виждаш въпрос на режим . Когато започнах да следвам, смених и работата, с такава че да може да съчетавам двете дейности и пак намирах време за тренировки и за приятелите си .
Сега може да се появи и една друга питанка "Ами обстоятелствата ако ти наложат друга работа/и или поемеш повече отговорности ?" - затова напирам в насоката да съм конкуретноспособен, да разполагам с достатъчно голям избор, че да мога да си позволя постигането на баланс в двойката личен живот/работа и осъзнавам опасността, че ако не го постигна ще съм много нещастен .

Цитат
Нещото, което най-много ме учуди обаче е пълната удовлетвореност, за която говориш. Огромна част от хората се чувстват напълно удовлетворени, когато печелят прилично, имат добър стандарт на живот и са самостоятелни в работата си. В България да имаш баничарница и две продавачки е равно на фурор. Пък ако продаваш дрехи и пластмасови боклуци купени от китайските сайтове си завършен бизнесмен. Без да те подценявам, но изхождайки от мнението ти, ми се струва, че и за теб пълната удовлетвореност се намира някъде между собствения магазин или фирма, която едва прави годишен оборот от стотина хиляди - в очите на мнозинството това си е състояние.

Аз пък не !  :blink: Имал съм добър стандарт за годните си, следвайки концепцията за поетапност/позволявал съм си всичко без да се притеснявам/ , но прибирайки се вкъщи срещам тишината и самотата удря, смазва - "такава, която и приятелите ти няма как да компенсират, нито хобитата" и това рефлектира . От друга страна споменавайки за материалната страна на нещата - за мен тя няма граници/Юпитер във 2 -ри дом/ и важи максимата колкото повече толкова повече . Обобщавайки накратко "вероятно искам всичко, което както каза е трудно нещо", но го искам .

Съжалявам за несинтезираността на целият този ферман, който се получи впоследствие, но беше нужно да поясна за себе си  :blink: .

« Отговор #939 -: Април 20, 2012, 10:13:52 am »
С управител на 10-тия дом Уран в съвпад с управителя на Aсцендена и втори дом - ретрограден Меркурий в Козирог и в 8-мия ти дом първо си помислех, че би се насочила към професия, в която се изискват силни анализаторски умения, новаторство и може би, инженерен подход. Оста 2/8 дом е акцентирана при теб чрез опозицията Меркурий/Юпитер. Може би професия, свързана с финанси, банки, международни икономически отношения? Друг вариант, който ми хрумва, е научни изследвания в тези области (управителят на 9-тия дом е добре поставен).
Но Меркурий е в много по-близък аспект с Нептун, Венера (управител на 6-ти дом) е най-високо издигнатата планета (най-близо до МС). Луната на върха на 5-тия дом акцентира върху опозицията на Меркурий/Уран с Юпитер. Така ми изглежда повече като професия, свързана със създаването на нещо ново, с повече креативна насоченост или с представяне, рекламиране на стоки и услуги пред широк кръг от хора. Пък може и да е професия, която съчетава креативност и анализаторски умения. Някакъв дизайн, архитектура.
Първо благодаря за бързия отговор и отделеното време!)
Не ми се занимава с икономика в никаква форма, в това съм сигурна. Предпочитам да не ми минават пари/бюджети/хора-цифри/пр. през ръцете.
10 години отделих на математиката и в момента обмислям дали да се върна сериозно към програмирането, като нещо рационално и сигурно, или да си продължа с изкуствата(+-мениджмънта им).
Всъщност това ме интересува най-много, имам ли заложена потенция в дадено изкуство и ако да, в кое? (театър, поезия, музика, литература, приложни, изобразително) Високо (затворено) или комерсиално (насочено навън->медиа), колективно или индивидуално, изпълнителско или задкулисно?
И друго, не умея да работя със случайни хора, но ме блазни режисурата. Единственото ми притеснение е дали ще успея да дирижирам умело останалите.