Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227412 Прегледи
Re: професия
« Отговор #940 -: Април 20, 2012, 10:39:15 am »
Добре, сбърках. Мислех си, че анализаторските способности и прецизността ще бъдат впрегнати да служат на икономиката, но математиката и моделирането все пак не са толкова далеч. ;D
Мисля, че имаш заложби да управляваш, имаш силно поставени по знак Сатурн и Плутон. Ръмпълстилскин обича да дърпа конците, той определя условията на договорите. ;D Once Upon a Time е доста добре режисиран, според мен. Ако ще режисираш по подобен начин, твърдо ме печелиш като публика.
Заради Луна на върха на 5-тия дом и високо издигната Венера смятам, че имаш нужда от контакт с публиката. Венера в знак на Уран (У10), Меркурий (У1) в съвпад с Уран и Нептун (У11) - не съм сигурна, но мисля, че би трябвало да те влекат по-модерните изкувства, които са тясно свързани с медии - телевизия, интернет. Нептун се свърза с киното, фотографията, а Уран - с телевизията, интернет.

« Отговор #941 -: Април 21, 2012, 06:58:55 pm »
Цитат
Пълна удовлетвореност не може да има в две сфери едновременно. Ако за определен период едното остане на заден план, а се концентрираш върху другото - да, би могло. Ще ти дам реален и безкрайно прозаичен пример, който освен на мен вероятно се случва на доста хора.

@The_One,
Определено не съм съгласен, защото това е моята концепция за живот и така съм си я устроил . Ще дам и пояснение за един доскорошен период :
5 дневна работна седмица, в 8:00 сутринта трябва да съм в склада, да се запозная със заявките, които трябва да подготвя и да я издам на доставчика/говорим за изключително скъпа стока/ и слагам подписа си с цялата отговорност, че това което съм предал е точно така/нито повече, нито по-малко/ . Прибирам се вкъщи към 5-5:30, почивам за час ако се чувствам уморен, след това отивам да тренирам/ако ми е ден за тренировка/, а след нея намирам време за приятелите си /или да отидем на барче или да седнем в някое заведение/ или пък се усамотявам вкъщи ако така съм преценил . Както виждаш въпрос на режим . Когато започнах да следвам, смених и работата, с такава че да може да съчетавам двете дейности и пак намирах време за тренировки и за приятелите си .
Сега може да се появи и една друга питанка "Ами обстоятелствата ако ти наложат друга работа/и или поемеш повече отговорности ?" - затова напирам в насоката да съм конкуретноспособен, да разполагам с достатъчно голям избор, че да мога да си позволя постигането на баланс в двойката личен живот/работа и осъзнавам опасността, че ако не го постигна ще съм много нещастен .

Цитат
Нещото, което най-много ме учуди обаче е пълната удовлетвореност, за която говориш. Огромна част от хората се чувстват напълно удовлетворени, когато печелят прилично, имат добър стандарт на живот и са самостоятелни в работата си. В България да имаш баничарница и две продавачки е равно на фурор. Пък ако продаваш дрехи и пластмасови боклуци купени от китайските сайтове си завършен бизнесмен. Без да те подценявам, но изхождайки от мнението ти, ми се струва, че и за теб пълната удовлетвореност се намира някъде между собствения магазин или фирма, която едва прави годишен оборот от стотина хиляди - в очите на мнозинството това си е състояние.

Аз пък не !  :blink: Имал съм добър стандарт за годните си, следвайки концепцията за поетапност/позволявал съм си всичко без да се притеснявам/ , но прибирайки се вкъщи срещам тишината и самотата удря, смазва - "такава, която и приятелите ти няма как да компенсират, нито хобитата" и това рефлектира . От друга страна споменавайки за материалната страна на нещата - за мен тя няма граници/Юпитер във 2 -ри дом/ и важи максимата колкото повече толкова повече . Обобщавайки накратко "вероятно искам всичко, което както каза е трудно нещо", но го искам .

Съжалявам за несинтезираността на целият този ферман, който се получи впоследствие, но беше нужно да поясна за себе си  :blink: .

От една страна, ми е интересно да спорим, защото си аргументираш позицията пък и ми е полезно да разбера как другите хора виждат някои неща. От друга страна, се чудя дали има смисъл да продължавам, защото ти не четеш какво ти пиша. Или по-скоро четеш, но избирателно. При положение, че работиш от 8 до 5  и всеки ден е така, е напълно нормално да си изградил някакъв що-годе приличен режим, в който вместваш не само служебните си задължения. Когато си избирах какво да уча и следователно какво да работя най-важното нещо за мен беше да не работя от 8 до 5 и всеки ден да е различен от предния. Все повече си давам сметка, че може би най-големият ми страх е монотонността. Еднообразието, липсата на движение и промени, липсата на ежедневни неочаквани ситуации ме потискат (Сатурн, Марс и Уран са в точен съвпад на асц. ми в Козирог). Невъзможно е да имам нужното разнообразие, ако работя от 8 до 5.
Когато има нещо важно мога да работя денонощно - рекорда ми е до 3 сутринта да остана в офиса. Когато не съм ангажирана отивам на работа в 11 сутринта и си тръгвам в 1 на обяд. Прибирайки се вкъщи мисля как да организирам 10 човека да си свършат работата в срок и качествено и обмислям как да подхождам към всеки от тях психологически, за да не се стига до конфронтации и напрежение, защото стигне ли се, общият продукт, който създаваме няма да бъде добър.
Поддържането не е социален живот и не знам защо го включваш. Това, че спортувам или съм отишла на маникюр не го считам за социална дейност. Аз говорех, че при определени амбиции, свързани с кариера и т.н., кръгът ти от близки приятели е изключително тесен, а интимните ти връзки са повърхностни. Няма как да е иначе, когато времето и енергията ти не са концентрирани в личните отношения.
От 4-5 години живея сама и когато се прибера вкъщи изпитвам спокойствие. Твоето усещане ми е много чуждо. За толкова години съм го изпитвала точно два пъти и си имаше поводи. Но отчитам това като голям проблем за себе си и сега се замислям, че тази самодостатъчност може да ми навреди. При теб е логично да имаш по-голяма нужда от общуване - Луната ти е в първи дом. Това никак не е малко.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Stella

• 7765
« Отговор #942 -: Април 21, 2012, 07:06:20 pm »
Аз имам нужното разнообразие, работейки от 8 до 5. но на мен работата ми е в движение и е свързани с много хора, които са различни всеки ден. Така, че работата може да бъде източник на разнообразие също. Аз съм си я избрала такава, защото имам Близнаци на К6, необходимо е да се движа и да имам много контакти, иначе се задушавам и се отегчавам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #943 -: Април 21, 2012, 07:12:11 pm »
Именно, и при мен К6 е в Близнаци.

П.П. От други твои постове съм забелязала, че при нас домофикацията е почти идентична. И аз имам МЦ във Везни, и при мен 12 дом е в Стрелец - това са нещата, които съм запомнила, може да има и още съвпадения.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #944 -: Април 22, 2012, 03:40:22 pm »
TheOne,

"Хубаво нещо е да издигнеш една крепост и да браниш пределите и, но погледни отвът нея"   :blink: .

Цитат
Или по-скоро четеш, но избирателно.

Няма полза от това. Защо да го правя след като явно не "искаш" да вникнеш в моята гледна точка .

Цитат
избирах какво да уча и следователно какво да работя най-важното нещо за мен беше да не работя от 8 до 5

Аз какво казах по-назад ? Look .

Естествено, че този режим го смених след като започнах да следвам, защото беше невъзможно да се получи и минах на друг малко по-неудобен /2:2/, но съвместяващ успешно двете дейности и намирах време за многобройните си занимания .

Цитат
Еднообразието, липсата на движение и промени, липсата на ежедневни неочаквани ситуации ме потискат

Аз пък искам да знам, че мога да разполагам с едно определено време за себе си . Един плаващ режим като твоят би направил многообразният ми начин на живот още по-хаотичен, а аз желая да имам контрол над собственият си "безпорядък" .

Цитат
Поддържането не е социален живот и не знам защо го включваш.

Когато отиваш за първи път в една средноголяма зала с м/у 20-40 трениращи в нея нима не завързваш контакти и приятелства впоследствие ?

Цитат
Аз говорех, че при определени амбиции, свързани с кариера и т.н., кръгът ти от близки приятели е изключително тесен,

Пренареждането на приоритетите си е взависимост от самият човек и начинът по който го постига . Това, че ти си отдадена на работата и кариерата си- много добре, но от друга страна сферата в която се изявяваш ти налага това темпо, а оттам може би произлиза и различието в случая . В крайна сметка този начин на живот те удовлетворява, което е важното за теб и това неуспорим факт . Идеята на спора просто съпоставяше начините ни на живот, впоследствие ми стана много интересно по какво съдиш, че аз се задоволявам с "нещо малко и незначимо", съдейки по сравнението, което направи ?

Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #945 -: Април 23, 2012, 09:17:35 pm »
Твърде много задълбахме. Аз не съдя, изказвам своите впечатления. Когато човек споделя една своя мисъл, понякога могат да се направят изводи за цялостния му механизъм на мислене и ценности. За мен теорията за плетенето на всеки стан означава, че човекът ще има от всичко, може и да има достатъчно, но постиженията му няма да бъдат нещо извънредно. Под извънредни постижения визирам такива като на Моцарт, Бил Гейтс, Достоевски, Майер Ротшилд - все хора, постигнали изключителното и немислимото в своята област.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #946 -: Април 23, 2012, 11:08:57 pm »
Спорът е дълбаене .

Цитат
Аз не съдя, изказвам своите впечатления. Когато човек споделя една своя мисъл, понякога могат да се направят изводи за цялостния му механизъм на мислене и ценности.

Аз не съм споделил нещо кой знае какво, че да си направиш такива големи изводи . Подхвърлих няколко частици от пъзела в подкрепа на думите си, нищо по-значимо  :blink: .

Цитат
Под извънредни постижения визирам такива като на Моцарт, Бил Гейтс, Достоевски, Майер Ротшилд - все хора, постигнали изключителното и немислимото в своята област.

Хора с изключителен талант, нещо вродено, уникално, което никой никога няма да има . Таланта, подплатен с много работа може да направи разликата, останалото е просто един добър "работник" или "беше голям талант, но се провали" .

« Отговор #947 -: Април 23, 2012, 11:13:49 pm »
Изключителното себереализиране не изисква работа, но изисква отдаденост. Ван Гог не е работил по таланта си, но е бил обсебен от рисуването, както Моцарт е бил обсебен от музиката си, Ротшилд от алчността си, а Достоевски от психологията. И пак стигаме до насочването на енергия, до нейното канализиране в една посока, което води до големите резултати.
Не твърдя, че нещата стават с много работа, стават с талант и тотално отдаване.

П.П. Сетих се за най-точната формулировка на това, което мисля: с каквото и да се занимаваш, за да си истински добър в него, трябва да го правиш със страст, да гориш в това, което вършиш, да има трескавост. А тогава забравяш къде си, колко е часа, кога ти е срещата с Пешо и кога ти е часът при зъболекаря. Когато ми дойде добра идея изведнъж в главата ми нахлуват разни мисли и виждам как ще се получат нещата и информацията тече страшно бързо - на принципа на асоциациите една идея ме подсеща за друга и т.н. Тогава започвам да работя и мога да не спирам с часове, не усещам никаква умора и колкото повече напредвам, толкова повече заряд ми идва - все едно съм открила перпетуум мобиле само че с ускорител. И когато човек има такива моменти, извън тях не съществува нищо друго.
« Последна редакция: Април 23, 2012, 11:21:44 pm от The_One »

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #948 -: Април 23, 2012, 11:30:33 pm »
Талантът се развива/не е просто работа, а голяма доза вдъхновение/, а обсебеността превръща всичко това в самоцел, център и смисъл на живота, ако щеш го наречи .

*

Asol

• 4140
« Отговор #949 -: Април 24, 2012, 12:39:16 pm »
Не е чак толкова важно колко си талантлив, всеотдаен и работяга, а на кого си човек и имаш ли лоби.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #950 -: Април 24, 2012, 12:55:55 pm »
Не е чак толкова важно колко си талантлив, всеотдаен и работяга, а на кого си човек и имаш ли лоби.

Това също е талант :blink:...Да имаш лоби и да имаш хора.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #951 -: Април 24, 2012, 03:45:36 pm »

Не само умение да създаваш полезни контакти, а и да се възползваш от тях.
Наистина малцина го умеят.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #952 -: Април 24, 2012, 04:12:24 pm »

Въпрос на добре интегрирани планетарни конфигурации... ;) :blink:...Силни Луна, Плутон....Уран.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #953 -: Април 24, 2012, 05:15:42 pm »
Това да имаш лоби не изключва да си посредствен в тази сфера на дейност, в която лобират за теб. В случая нали става въпрос за таланти свързани с някакъв тип професия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #954 -: Април 24, 2012, 05:19:43 pm »
Това да имаш лоби не изключва да си посредствен в тази сфера на дейност, в която лобират за теб.

Е, това вече не е лоби, а елементарна бг шуробаджанащина.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #955 -: Април 24, 2012, 05:22:50 pm »
Това да имаш лоби не изключва да си посредствен в тази сфера на дейност, в която лобират за теб.

Е, това вече не е лоби, а елементарна бг шуробаджанащина.  ;D

:72:

*

Asol

• 4140
« Отговор #956 -: Април 24, 2012, 05:27:51 pm »
Някъде четох, че лоби се казва по модерному на шуробаджанащината.  ;D
Същност, структура и съдържание на лобистката дейност

*

Lillie

• 30532
« Отговор #957 -: Април 24, 2012, 05:37:02 pm »

Въпрос на добре интегрирани планетарни конфигурации... ;) :blink:...Силни Луна, Плутон....Уран.... ;D

Как свързваме "...умението да създаваш полезни контакти и да се възползваш от тях" със силна Луна,Плутон ,Уран? И само ,когато планетите са в "силата " си ли дават индикации за предходното?

Нерядко в картите на такива хора (лобистите  ;D) съм забелязвала акцентиран 11 дом.
Луна в хармонични аспекти с Юпитер и Венера от своя страна дава по-голям шанс за популярност, такива хора по-лесно печелят симпатии, от които могат да се възползват в зависимост от целите и ценностната система, които споделят.

Тук не говорим за влияние и въздействие в групов контекст, а за лесно привличане на симпатии и покровители.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #958 -: Април 24, 2012, 05:37:59 pm »
Някъде четох, че лоби се казва по модерному на шуробаджанащината.  ;D
Същност, структура и съдържание на лобистката дейност

Може би САЩ...са първите , които са узаконили думичката и умело я използват...както в политически така и в икономически план... ;)

« Отговор #959 -: Април 24, 2012, 05:38:21 pm »
А Луна на МС в знак на Юпитер ще свърши ли работа? :-[ Че малко лобизъм нЕма зле да ми дойде. ;D