Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 228220 Прегледи
Re: професия
« Отговор #1160 -: Ноември 28, 2013, 04:04:01 pm »
Hurricane, първата карта е построена за Стара Загора, втората - за Пловдив. И това има значение, не само часът на раждане.

По ведическата система Луната ти попада в накшатра Критика. Ето едно линкче към кратко описание на хората, притежаващи такава Луна - http://www.prokerala.com/astrology/nakshatra/krittika-nakshatra.php. Пише, че подходящи сфери за професионална изява са например: администрация, право, медицина. За право и администрация мисля, че имаш данни (имай предвид, че не съм експерт-астролог, само любител): във ведическата карта изгрява знакът на баланса Везни, У6 Юпитер екзалтира в 10-тия дом, заедно с него в 10-ти е Кету - управител на 2-ри (речта), взаимен аспект между Сатурн и Юпитер, Сатурн аспектира 10-тия и 1-вия дом, Слънцето аспектира 10-тия дом, което може да показва държавна служба. С ъглов и тронов Сатурн (Саса йога) и ъглов и екзалтиран Юпитер (Хамса йога), които са свързани с 10-тия дом, би трябвало да притежаваш лидерски качества и да имаш възможност да усвоиш необходимата мъдрост, за да бъдеш лидер.
Извинявай, ако съм в грешка.
« Последна редакция: Ноември 28, 2013, 05:42:44 pm от Mirabella »

« Отговор #1161 -: Ноември 28, 2013, 09:35:49 pm »
Някои показатели за професия астролог (из книгата "Determining Profession and Ups & Down in Career" на Sumeet Chugh) според ведическата астрология:
- изявени Меркурий, Юпитер и въздушни знаци;
- силен 2-ри дом (дава знания);
- силен 5-ти дом и У5 свързан с Марс и въздушен знак дават интуиция;
- за компетентен астролог е важно 5-ият дом да е силен;
- силен У2 и Меркурий в кендра (1-ви, 4-ти, 7-ми или 10-ти дом) или трикона (1-ви, 5-ти или 9-ти дом) или 11-ти дом (прочетено из нета).

« Отговор #1162 -: Ноември 28, 2013, 10:10:51 pm »
Здравей, Мирабела, благодаря че се включи по моя казус :)
Мога да се закълна, че бях писал, но къде ми е поста... може да не съм го пуснал ,знам ли. Както и да е.
Да, сега видях, като съм правил едната карта съм писал рожденно място, а на другата където живея. Гледайте втората. Но МЦ пак не се променя, и при двете положения.
Тази система не ми е понятна и трудно разбирам малко разсъжденията. Но право... може би администрация, да. Правото вярно, че трябва да ти е по-голяма устата, ама моята май не е от правилния тип големи усти :D
Не се извинявай, за мен е важно да прочета различни мнения наистина. :) Това с лидерството особено е вярно, ако не го притежавам, то поне се стремя към такова.

Just_a_Dream, благодаря и на теб за отговора. Физика и математика.. може би се разбирам с числата, но само толкова. Попринцип се разкъсвам между старата си професия(фризьор) и сходните с нея (грим, мода, модна фотография, стайлинг, моден дизайн... чак до търговия с дрехи, аксесоари или козметика) и печат, предпечат, журналистика(като последното ми се нрави най-малко, каткто и фризьорството вече). Та има връзка с нещата, които казваш - изкуството, работата с ръце(шия, плета, готвя, перфектна домакиня, само дето не ми дават да готвя вкъщи, щото не ми било работа :D ), но и това с компютрите (работя с много и различни програми за коренно различни едно от други неща, за последния месец не помня и сам колко програми съм разучавал)
Работата е явно, че много си разпилявам енергията и не мога да се фокусирам върху едно нещо.

« Отговор #1163 -: Ноември 29, 2013, 09:04:07 am »
Здравей, Мирабела, благодаря че се включи по моя казус :)
Мога да се закълна, че бях писал, но къде ми е поста... може да не съм го пуснал ,знам ли. Както и да е.
Да, сега видях, като съм правил едната карта съм писал рожденно място, а на другата където живея. Гледайте втората. Но МЦ пак не се променя, и при двете положения.
Тази система не ми е понятна и трудно разбирам малко разсъжденията. Но право... може би администрация, да. Правото вярно, че трябва да ти е по-голяма устата, ама моята май не е от правилния тип големи усти :D
Не се извинявай, за мен е важно да прочета различни мнения наистина. :) Това с лидерството особено е вярно, ако не го притежавам, то поне се стремя към такова.

Just_a_Dream, благодаря и на теб за отговора. Физика и математика.. може би се разбирам с числата, но само толкова. Попринцип се разкъсвам между старата си професия(фризьор) и сходните с нея (грим, мода, модна фотография, стайлинг, моден дизайн... чак до търговия с дрехи, аксесоари или козметика) и печат, предпечат, журналистика(като последното ми се нрави най-малко, каткто и фризьорството вече). Та има връзка с нещата, които казваш - изкуството, работата с ръце(шия, плета, готвя, перфектна домакиня, само дето не ми дават да готвя вкъщи, щото не ми било работа :D ), но и това с компютрите (работя с много и различни програми за коренно различни едно от други неща, за последния месец не помня и сам колко програми съм разучавал)
Работата е явно, че много си разпилявам енергията и не мога да се фокусирам върху едно нещо.
У10 ти е във 2-ри дом (дома на сръчността),затова предположих голяма сръчност и е в съвпад с Нептун,който е свързан с изкуствата и вдъхновението.Но интересното е,че имаш съвпад и с Уран,който управлява компютрите,интернета,астрологията,електрониката (ей такива неща)...Моите поздравления за фризъорството! Аз също съм била фризъорка,обичам да гримирам и винаги съм работела в сферата на красотата.Най-важното при избора на професия е да ти носи удоволствие!  :blink: Моето мнение е че ти се отдават и компютрите и професии свързани със сръчността,но е важно наистина да не се разпиляваш  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1164 -: Декември 01, 2013, 10:12:07 pm »
Как тълкувате У10 в 7-ми дом?  :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1165 -: Декември 01, 2013, 10:36:47 pm »
Да работиш Ивана Тръмп :PМоже и бракоразводен адвокат или сватбен агент ;D

« Отговор #1166 -: Декември 02, 2013, 03:00:21 pm »
Отново много благодаря, че ми обърнахте внимание :)

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #1167 -: Януари 23, 2014, 03:31:08 pm »
Здравейте!Каква професионална насока бихте дали за този натал,досега интересите бяха насочени към финанси и т.н.,но нещата не вървят и бих се радвала да споделите и други възможности.Аз съм пристрастна и затова ми се иска да чуя и друго мнение. :blink:

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #1168 -: Януари 23, 2014, 03:59:01 pm »
Здравей sindi,
аз не съм от спецовете, но така като ти гледам картата мисля, че точно с финанси трябва да се занимаваш, особено с чужди  ;D Тоест работа в Банка или нещо подобно според мен най-добре ще ти приляга. Би трябвало и с лекота да въртиш разни далавери и спекулации, но вероятно още не си го развила и не си наясно с това си качество. Друго, което си мисля е че ще имаш по-добра реализация извън родното ти място. А ти с какво искаш да се занимаваш? И защо си мислиш, че финансите не са за теб?  :blink:
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #1169 -: Януари 23, 2014, 04:15:07 pm »
Ако на някой му се занимава, нека да ми сподели какво са впечатленията за професията ми и тн. Не искам да излиза че изпитвам някой, но мисля да сменям попрището в работата ми.
Благодаря предварително
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #1170 -: Януари 23, 2014, 04:25:56 pm »
Здравей sindi,
аз не съм от спецовете, но така като ти гледам картата мисля, че точно с финанси трябва да се занимаваш, особено с чужди  ;D Тоест работа в Банка или нещо подобно според мен най-добре ще ти приляга. Би трябвало и с лекота да въртиш разни далавери и спекулации, но вероятно още не си го развила и не си наясно с това си качество. Друго, което си мисля е че ще имаш по-добра реализация извън родното ти място. А ти с какво искаш да се занимаваш? И защо си мислиш, че финансите не са за теб?  :blink:
Благодаря за мнението,картата е на моята дъщеря,затова написах,че съм пристрастна.Аз също бях на мнение,че това е нейното поприще,средното и образование е точно в тази насока,но когато реши да продължи и  висшето със същото дойде и разочарованието,а може би го има и това,че по натал има заложени проблеми с висшето образование.От известно време се интересува от мода и др. подобни,но много хора го правят. Любопитно ми е би ли могло да е нещо повече от хоби?
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 04:39:41 pm от sindi »

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #1171 -: Януари 23, 2014, 04:41:34 pm »
А спокойно, то това ще отмине. Аз също имах много проблеми с образованието, имах момент, в който ми беше казано, че щом ми се налага да работя и не мога редовно да присъствам на лекции било по-добре да се откажа.. Добре, че се оказах инатливо магаре и в крайна сметка си завърших. Понякога когато избираме Пътя, в началото винаги се явяват трудности, за да се провери доколко силно го искаме. Веднъж като ги преодолее  нещата ще се отприщят и ще се наредят.  :blink:
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #1172 -: Януари 23, 2014, 04:54:05 pm »
А спокойно, то това ще отмине. Аз също имах много проблеми с образованието, имах момент, в който ми беше казано, че щом ми се налага да работя и не мога редовно да присъствам на лекции било по-добре да се откажа.. Добре, че се оказах инатливо магаре и в крайна сметка си завърших. Понякога когато избираме Пътя, в началото винаги се явяват трудности, за да се провери доколко силно го искаме. Веднъж като ги преодолее  нещата ще се отприщят и ще се наредят.  :blink:
Благодаря,Cancer! :blink:

« Отговор #1173 -: Януари 23, 2014, 05:45:16 pm »
Ако на някой му се занимава, нека да ми сподели какво са впечатленията за професията ми и тн. Не искам да излиза че изпитвам някой, но мисля да сменям попрището в работата ми.
Благодаря предварително

ами аз така като гледам, Уран ти наближава МС, но не достатъчно, Юпитер ще мине през АС до края на годината - та ... след РД-то :)

« Отговор #1174 -: Януари 23, 2014, 06:00:53 pm »
Здравей,Водолейче.Професията се определя от МЦ,от неговия управител,както и от знака и дома,в който се намира.При теб е във 2-ри дом.Хората,които имат силен 2-ри дом често са много сръчни в ръцете.Управителя на МЦ при теб е Меркурий,а ситуиран във 2-ри дом може да сочи,че ще имаш няколко различни източника на доходи.Заради съвпада на Меркурий с Уран може да съдим,че професията ти ще е свързана с електроника,компютри,интернет,както и всички други теми свързани с Уран...Но освен това имаме и съвпад с Нептун-той е висшата октава на Венера.Свързва се с изкуството,но и с призива да помагаш на другите.Интересуваш ли се от физика,математика?

виждам, че се коментира У10 във 2. дом, но с предположения. Та понеже аз го имам в натала, да споделя:

НЕ определя вида професия, а че парите ви идват от професионалната дейност - не от наследства, не от партньори, не от изкуство и т.н. - а от това, което вършите като професия. И това е добре, защото гарантира добро заплащане от работата.

А като вид професионална дейност - мисля, че това го дава самия управител - при мен е Марс и бих казал, че съм много добър ръководител, но отделен е въпроса дали ми стиска да го направя :)

« Отговор #1175 -: Януари 23, 2014, 10:32:42 pm »
Моят У10 е в 11 дом...Какво може да означава това...?Работа с хора с еднакви интереси,група,приятели...общ бизнес-съдружие??? У10 ми е Луната,съвпад с К11,но е в съвпад с Ретро Сатурн,който е в 10 дом...вероятно това ще даде забавяне...НО МЦ е съвпад с Марс...обичам действието,динамиката,но настоящата ми работа е стационарна... :angry:Някой може ли да коментира...Каква работа би ми подхождала...Луната Има хубави аспекти с Венера,Меркурий,Марс,АЦ и ДЦ,с Нептун-нещо свързано с изкуство,красота...знам ли???Секстила с Юпи...който е в 9 дом...работа с чужденци/или в чужбина...???
« Последна редакция: Януари 24, 2014, 11:13:24 pm от venera1978 »

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #1176 -: Януари 24, 2014, 11:57:53 am »
Мислила ли си за нещо свързано с готварство, кетъринг и подобни? Според мен имаш някакви таланти, за които не знам дали знаеш  ;D От друга страна Слънцето ти блести в 6-ти дом, Марс е в съвпад с МЦ, което според мен би означавало, че признанието е да се грижиш за нещо/някого като заемаш лидерски пост. Имаш доста възможности по картата. Въпросът е ти какво искаш :blink:

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #1177 -: Януари 24, 2014, 01:21:21 pm »
синди - финансите се набиват яко на очи :)

нериле - не знам какво работиш в момента, но имам чувството че е нещо зад кадър - подготвяш почвата, свършваш мръсната работа а после идва дуг и обира овацийте, а това е в разрез с натопорченото слънце и непредвидимия марс (у1 и у10 ) - не знам дали вкарваш творчество в работата си но май трябва :) трябва някакво изкуство което се гради бавно и с упорство - предполагам че ще ти даде отдушник на силния АЗ но при всички случаи доходите ще са от бачкане ... и от хазарт да са пак ще е с труд и упоритост ...
за кариера ... не знам с тоя марс

може би уран дава пътя ти - мисля си че ти трябва партньор/ка за да намериш мястото си под слънцето във всички сфери на живота защото е замесен на всякъде и всички пътища водят към него а той към 4ти  7ми и 8ми дом :) дори и набиващото се на очи слънце отива там ...

венера - сценични/екранни изкуства?
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #1178 -: Януари 24, 2014, 01:26:45 pm »
синди - финансите се набиват яко на очи :)

нериле - не знам какво работиш в момента, но имам чувството че е нещо зад кадър - подготвяш почвата, свършваш мръсната работа а после идва дуг и обира овацийте, а това е в разрез с натопорченото слънце и непредвидимия марс (у1 и у10 ) - не знам дали вкарваш творчество в работата си но май трябва :) трябва някакво изкуство което се гради бавно и с упорство - предполагам че ще ти даде отдушник на силния АЗ но при всички случаи доходите ще са от бачкане ... и от хазарт да са пак ще е с труд и упоритост ...
за кариера ... не знам с тоя марс

може би уран дава пътя ти - мисля си че ти трябва партньор/ка за да намериш мястото си под слънцето във всички сфери на живота защото е замесен на всякъде и всички пътища водят към него а той към 4ти  7ми и 8ми дом :) дори и набиващото се на очи слънце отива там ...

венера - сценични/екранни изкуства?
Нее нямам общо със сцената...
Мениджър на офис съм във фирма за микро кредити(малки суми с голями лихви)...
Но не знам има нещо вярно, опитвали са се да бъда ракета носител за нещо, но не съм расъл в гората. За трудно получаване на нещата...не знам, никога не съм харесвал бързият и мигновенен успех, писал съм даже по тези теми.
А партньорка, казват ми че тази година менделсон и тиру риру, ама някак си не го виждам, а и не искам на този етап.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #1179 -: Януари 24, 2014, 01:39:58 pm »
сцената е за - венера1978  ;D

ами не знам - урана ми се набива много на очи - с уран през мцто може и менделсон да е :) но като казваш кредити - може така да отработваш урана ... у8 е все пак
а за отношението към 10ти и конфигурацията с хирон се усеща явно ...

моето слънце е два градуса след твоето но е в 10ти - много харесвам теорията за дуалността (лъв-уран) - аз наммерих мястото си когато създадох дом (уран у4 :))

Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!