Здравей Гост

Крадците

• 27 Отговора
  • 4621 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Крадците
« -: Август 30, 2008, 09:00:11 pm »
Колеги  :)
Този път реших да ви предложа малко по-различна тема. Мисля, че не е от най-дискутираните по астрологични форуми.

Въпросът е какви са показателите за склонност към присвояване на чужда собственост в наталната карта? Става въпрос както за кражби на дребно, така и за измами в по-крупни мащаби.

Знае се, че сигнификатор на крадците е Меркурий.
Какви аспекти трябва да има Меркурий, как трябва да бъде поставен в хороскопа, за да даде склонност не само към лъжа, измама, а и към злоупотреба с чужди ценности, вещи, пари?

Сигурно мнозина от вас ще се учудят, но злоупотребите на едро са по... Юпитер. Да, точно така, бенефикът Юпитер! Защо? Защото Юпитер е свикнал да гребе с пълни шепи. Под знака на Юпитер се раждат борсовите играчи, спекулантите и тези, които си изкарват прехраната с хазартни игри. Всякакви начини за забогатяване са допустими, особено щом става въпрос за лесни пари - такива, като хазартните игри, борсовите спекулации, финансовите пирамиди и т.н. Парите не "миришат"! Юпитер с негативен космически статус и в дисхармонични аспекти с важни планети-сигнификатори може да даде дори изявени престъпни наклонности: финансови измами в крупни мащаби, банкови обири, грабеж на бижутерски магазини. В такъв случай хармоничните аспекти на Юпитер помагат на крадеца дълго време да не получи заслужено наказание.

И така, да разграничим още веднъж.
По Меркурий са дребните лъжи, измами, кражби в не много големи размери (джебчийство, "тука има - тука нема", да те излъжат с рестото в някой магазин).  Мисля, че един силно дисхармоничен Меркурий в картата може да доведе и до клептомания (но тук вече става въпрос за заболяване, състояние на психиката).

По Юпитер е стремежът към лесна печалба, живот на аванта, dolce vita.
Мисля, че и зачестилите напоследък обири на банкомати също са под знака на Юпитер, макар че тук вече са намесени и модерните технологии.
А под кой знак и планета тогава попадат компютърните измами, злонамерените хакерски атаки? Анонимно да източиш цяла банкова сметка или кредитна карта само с едно натискане на копче? Тук коя планета можем да намесим?

Какво трябва да има в картата на един крадец, измамник, спекулант?
Склонност към лесни печалби (дисхармоничен Юпитер) за чужда сметка (акцентиране на оста 2/8 дом), проблем с ценностната система (Венера), склонност към лъжа, измама (Меркурий + Нептун). А може би тук някъде трябва да има и проблематичен Сатурн - усещане за липса, недоимък, за 'never is enough'?

Та по повод дребните кражби и лъжи се сетих за една позната от миналото. За съжаление не знам какъв е часът на раждане. Най-интересното в случая беше, че тя самата е от много заможно семейство, бащата бе директор на един от девненските заводи край Варна, майката бе медицинска сестра в същото предприятие. Домът им бе пълна чаша, тя самата не знаеше какво е да нямаш, не знаеше и цената на парите. Най-парадоскалното бе, че цялото семейство... крадеше. Крадяха каквото можеха от завода. Бащата вземаше рушвети от работници, майката мъкнеше тонове сапуни и медикаменти от медицинския кабинет в предприятието. През зимните сезони крадяха ток, плащаха жълти стотинки за "нулева" консумация на ел. енергия при все това, че в къщата им беше сауна.
Впоследствие това момиче бе хванато на работното си място след поредица системни злоупотреби с парите от касата. Работеше при приятели, не бяха непознати хора! Когато разбрах това, бях потресена, просто не можех да повярвам. Хранеше елитното си куче със сурови пържоли, а на заведение ми искаше 20 стотинки за тоалетна... Какво да ви кажа, просто уникално!

За съжаление не знам в колко часа е родена, но в картата й има моменти, които ми направиха впечатление.
Момичето е със Слънце в Стрелец (баща й също).

Това, което забелязвам в картата й, е че има стелиум в знака Стрелец - Слънцето, Меркурий, Марс и Нептун. Интересното е, че Меркурий е ретрограден и е казими, т.е. в сърцето на Слънцето. Между другото, не се отличаваше и с интелект, по-скоро бих я определила като посредствена и леко куха. Момиче без никакъв духовен живот, без никакви цели, освен да се занимава с кучета и коне. Да, наистина обожаваше животните!

Та въпросните Слънце и Меркурий казими са фокус на тау-квадрат със Сатурн и Луна (в Риби). И в тригон с големия бенефик Юпитер (ретрограден). Лунните възли също са в мутабелни знаци, Дева/Риби.

Винаги се е отличавала с голяма непоследователност, непостоянство. Не завършва и двете си висши образования от мързел и липсва на каквато и да било амбиция да постига целите си. Всъщност се чудя дали изобщо е имала усещане за вътрешна цел, мотивация? Защото по всичко си личеше, че предпочита безгрижно да се плъзга през живота... И ако може на аванта, докогато може...

Та се питам аз...
При толкова силен акцент върху знака Стрелец в тригон с Юпитер, Луна в Риби къде е прословутата духовност? Ценностната система? Етиката?

Юпитер...
Винаги ли дава с пълни шепи? А ако не дава, следва ли да подхождаме на принципа "целта оправдава средствата"? Не пожелавай парите и успехите на ближния... Не присвоявай това, което не ти принадлежи...
Наскоро, в друг астрологичен форум, се появи тема за плагиатството. Кражба на интелектуална собственост. Съвременното общество е пълно с примери за това, особено в сферата на рекламата и в интернет, където масово се крадат идеи....

Хайде, кажете. Микрофонът е ваш  ::)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Re: Крадците
« Отговор #1 -: Август 30, 2008, 09:13:24 pm »
Не бях обърнала внимание.
Сатурн е в партилен квадрат със Слънцето и ретро Меркурий в картата на момичето.
Рецепция Слънце-Юпитер...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Август 30, 2008, 09:19:12 pm »
Току-що разгледах още една карта, с неизвестен час на раждане. На една моя съученичка от детството.
Забелязвам, че наистина има акцент върху мутабелния кръст с акцент върху Дева/Риби в квадрат към планета/планети в Стрелец или Близнаци.

В картата на съученичката има Слънце в Дева в опозиция към Луна в Риби, в тау-квадрат с Нептун. Стелиум във Везни - съвпад на Меркурий, Венера и Марс с Плутон. Юпитер е в първия градус на знака Близнаци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 30, 2008, 09:46:48 pm »
Ето какво намерих при Вронски:

Цитат
ВОРОВСТВО: сильные МЕРКУРИЙ, НЕПТУН, МАРС, УРАН, ПЛУТОН.

Акцентированные знаки: БЛИЗНЕЦЫ, РЫБЫ, ОВЕН, СКОРПИОН, ВОДОЛЕЙ.

Акцентированные поля: III, ХII, I, VIII, XI.

Аспекты: доминант рождения - доминант ІІІ - доминант VІІІ ПОЛЕЙ.

Доминант ІІІ ПОЛЯ в VI или VIII ПОЛЯХ, доминант III ПОЛЯ на АСЦЕНДЕНТЕ и в плохом аспекте с доминантом III ПОЛЯ. Куспид VIII ПОЛЯ в БЛИЗНЕЦАХ или в ДЕВЕ. МЕРКУРИЙ на АСЦЕНДЕНТЕ и в плохом аспекте с доминантом III ПОЛЯ гороскопа. Вредная конфигурация между доминантом III ПОЛЯ - МАРСОМ - МЕРКУРИЕМ, доминантом III ПОЛЯ - УРАНОМ - МЕРКУРИЕМ, доминантом III ПОЛЯ - ПЛУТОНОМ - МАРСОМ.

Цитат
КЛЕПТОМАНИЯ: сильные МЕРКУРИЙ, НЕПТУН, ЛУНА, УРАН, слабые САТУРН, МАРС, СОЛНЦЕ.

Акцентированные знаки: БЛИЗНЕЦЫ, ДЕВА, РЫБЫ, РАК, ВОДОЛЕЙ.

Акцентированные поля: III, VI, ХII, IV, XI

Аспекты: МЕРКУРИЙ - НЕПТУН, МЕРКУРИЙ - УРАН, МЕРКУРИЙ - ЛУНА. МЕРКУРИЙ - УРАН - ЛУНА. СОЛНЦЕ - ЛУНА, СОЛНЦЕ - МЕРКУРИЙ, СОЛНЦЕ - НЕПТУН. МЕРКУРИЙ на АСЦЕНДЕНТЕ в плохом аспекте с ЛУНОЙ или НЕПТУНОМ. МАРС - ЛУНА, МАРС - МЕРКУРИЙ -ЛУНА.

Склонност към лъжа, измама -
Цитат
ЛЖИВОСТЬ, ВРАНЬЕ: сильные ХИРОН, МЕРКУРИЙ, ЛУНА, ВЕНЕРА, НЕПТУН.

Акцентированные знаки: ТЕЛЕЦ, БЛИЗНЕЦЫ, РАК, ВЕСЫ, РЫБЫ.

Акцентированные поля: II, III, IV, VII, ХII.

Аспекты: ЛУНА - ВЕНЕРА, МЕРКУРИЙ - ЛУНА, МЕРКУРИЙ - НЕПТУН. МЕРКУРИЙ на АСЦЕНДЕНТЕ в одном из вышеуказанных знаков Поврежденный НЕПТУН, на АСЦЕНДЕНТЕ.

И това донякъде -
алчност, ненаситност, склонност към присвояване/заграбване:

Цитат
ЖАДНОСТЬ, АЛЧНОСТЬ: сильные САТУРН, ЛУНА, МЕРКУРИЙ, ПЛУТОН, слабые ЮПИТЕР, СОЛНЦЕ, ВЕНЕРА, МАРС, НЕПТУН.

Акцентированные знаки: КОЗЕРОГ, РАК, СКОРПИОН, ДЕВА, ТЕЛЕЦ.

Акцентированные поля: X, IV, VIII, VI, II.

Аспекты: САТУРН из ХII ПОЛЯ в конъюнкции с АСЦЕНДЕНТОМ. МЕРКУРИЙ - САТУРН, САТУРН - ЛУНА, СОЛНЦЕ - ВЕНЕРА, МЕРКУРИЙ - ЛУНА/ЮПИТЕР.

Цитат
ЖЛОБСТВО, ХАПУЖНИЧЕСТВО: сильные ЮПИТЕР, МАРС, ПЛУТОН, САТУРН, слабые МЕРКУРИЙ, УРАН, ВЕНЕРА, ЛУНА, НЕПТУН.

Акцентированные знаки: СТРЕЛЕЦ, ОВЕН, СКОРПИОН, КОЗЕРОГ, ТЕЛЕЦ.

Акцентированные поля: IX, I, VIII, X, II.

Аспекты: АСЦЕНДЕНТ - ЮПИТЕР, АСЦЕНДЕНТ -ПЛУТОН, АСЦЕНДЕНТ - МАРС, САТУРН/ПЛУТОН - АСЦЕНДЕНТ, САТУРН - ПЛУТОН - МАРС, САТУРН - ПЛУТОН

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Август 30, 2008, 10:40:45 pm »
За алчност и кражба на интелектуална собственост съм забелязала следните аспекти в картата на реална личност: Меркурий в съвпад със Слънце във Водолей в опозиция на Плутон в Лъв. Образуват голям кръст с Юпитер в Телец и Луна в Скорпион. Луната в опозиция на Юпитер дава преувеличаване на потребностите. Меркурий-Слънце в квадрат с Юпитер - интелектуално превъзходство, искат твърде много признание за себе си, ненаситни са. Смятат че другите са им постоянно длъжни и ако не им отдадат дължимото, си го вземат сами, без капка угризение. В случая се крадяха идеи и интелектуалния труд на други хора, прибавя се нещо от себе си и се афишира до степен ексхибиционизъм/показност. Организират се презентации, пресконференции, в които въпросната личност е в центъра на вниманието.

« Отговор #5 -: Август 30, 2008, 10:46:24 pm »
Упс! Грешка! Извинете!
« Последна редакция: Август 30, 2008, 10:56:36 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 30, 2008, 10:59:00 pm »
В същите записки на Вронски:
Цитат
Изгорен Меркурий, наранен от Сатурн - меркантилност, пресметливост.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Август 30, 2008, 11:29:47 pm »
изгорен меркурий в аспект сатурн-меркантилност.не се смятам за меркантилна.направо като прочетох написаното се изплаших :)не съм крадец нито лъжец :oпри това което пише лили за юпитер и меркурий. имам същите позиций. >:( просто ужас

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #8 -: Август 30, 2008, 11:32:56 pm »
Сега ако намерите общите астро кратни и на тъпоглавото племе на българските крадливи политици... , ще откриете бацила на алчността на раковата метастаза, която от лакомия накрая убива и себе си, и донора си.  >:(

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Август 30, 2008, 11:51:53 pm »
изгорен меркурий в аспект сатурн-меркантилност.не се смятам за меркантилна.направо като прочетох написаното се изплаших :)не съм крадец нито лъжец :oпри това което пише лили за юпитер и меркурий. имам същите позиций. >:( просто ужас

Не се притеснявай! Сигурно имаш компенсиращи аспекти и си го проработила на по-високо ниво. Сублимирала си енергиите. А и нали знаеш, винаги се търси повече от един показател. Поне 3. Трябва да има "комплекс". Един показател не дава комплекс. Гледат се и възможностите за сублимация.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 31, 2008, 09:58:15 am »
Не се притеснявай! Сигурно имаш компенсиращи аспекти и си го проработила на по-високо ниво. Сублимирала си енергиите. А и нали знаеш, винаги се търси повече от един показател. Поне 3. Трябва да има "комплекс". Един показател не дава комплекс. Гледат се и възможностите за сублимация.

Разбира се. По един аспект не може да се правят такива заключения.
Един аспект между Меркурий и Сатурн може да се прояви на различни нива: повече прагма, аналитичност, афинитет към точните науки. Ето например, Алена има Меркурий във Водолей в  квадрат със Сатурн и е много добра номероложка.
По същия начин не всички родени с мажорен аспект между Меркурий и Нептун са лъжци и измамници. Сред тях може да има и поети, музиканти, хора с афинитет на изкуството или просто хора с много надарено въображение, с един особен омаен чар.
Не на последно място важни са и ценностната система, възпитанието, а също и средата, в която е израснал и впоследствие попада даден човек. Факторът социално обкръжение не е за подценяване!
Така че недейте се стряскате, ако видите в картите си някой от тези аспекти.
По същата логика тогава и аз трябва да съм великият лъжец и манипулатор с толкова мажорни плутнови аспекти, но хич не съм. Цял живот страдам заради честността и наивността си. Навремето бях добра и милосърдна до глупост, за смях на всички. Откакто се правя, че не съм, бяха прекъснати много фалшиви приятелства  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 31, 2008, 10:09:02 am »
Сега ако намерите общите астро кратни и на тъпоглавото племе на българските крадливи политици... , ще откриете бацила на алчността на раковата метастаза, която от лакомия накрая убива и себе си, и донора си.  >:(

И на мен ми е интересно каква свързваща нишка трябва да има в картите на корумпираните политици. Хващам се на бас за силно поставен Меркурий (добри оратори), с някой-друг напрегнат аспект (с Юпитер, Плутон), също така силен Юпитер, но с негативен статус, Нептун - да баламосват хората и да минават между капките, Сатурн - да се вградят в системата на държавното управление, а също за властнически тенденции, наранени планети по оста 2/8 дом или техни управители в аспект с Юпитер, Плутон, Нептун - за финансови злоупотреби в особено големи размери... Всъщност да, трябва да имат силен Юпитер, за да останат дълго време безнаказани и да гребат, да гребат с големия черпак! Ах, мамицата им >:(

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #12 -: Август 31, 2008, 10:55:24 am »
По същата логика тогава и аз трябва да съм великият лъжец и манипулатор с толкова мажорни плутнови аспекти, но хич не съм.

Не се притеснявай, аз също съм със силен Плутон и трябваше да съм манипулатор от класа...много години бях честна и пряма до извращение. Отказвах да манипулирам съвсем.
И после лека полека дойдох до извода, че тоя свят се управлява, действа и развива с манипулация. Едно винтче да завиеш трябва да го манипулираш, да знаеш с каква отверка да го хванеш, накъде да го наклониш и колко пъти трябва да споменеш майка му.  8)

Та в последно време точно това правя-уча се да манипулирам, след като съм установила, че нещата стават не само по-лесно и с по-малко енергия чрез манипулация, ами и даже изобщо когато станат, това е чрез нея.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Август 31, 2008, 11:07:05 am »
Да се върнем на темата...

Сетих за за още една карта. Жена, склонна към злоупотреби и присвояване на чужди средства. През целия си живот преживява на аванта.
В картата целият мутабелен кръст е ацентиран: стелиум в Риби в опозиция с Юпитер в Дева, Сатурн в Стрелец, Марс в Близнаци. Сатурн е във 2 дом в широк квадрат към Венера и Юпитер, които са сигнификатори на дома. Управителят на 8 дом е в заточение и изгорен от Слънцето, в опозиция към управителя на 2 дом, който също е в заточение (но е в силна позиция по дом). Вероятно на това се дължи вечното й чувство за недоимък. Но според мен проблемът е на ниво ценностна и етична система. АС Скорпион, съвпад Луна/Нептун в същия знак в 12 дом. Няма нито една планета в кардиналния кръст. Цял живот преживява на гърба на някой пореден "спонсор". Не вижда нищо нередно в това да присвои чужди пари, да вземе "назаем" и да не върне. Според нея всички мъже са й "кармично" задължени  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #14 -: Август 31, 2008, 12:07:17 pm »
Е ама то е свързано с личностната система -ако не мисли нещо за нередно, тя не е крадец. За самата себе си. И в картата и не би трябвало да е заложено пристрастяване към кражбите, а да е заложена различна философска система и поглед към живота.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 31, 2008, 12:26:10 pm »
Не зная каква "философска" система е заложена, но е заложено все да гледа в чуждата паничка. И да загребва с пълни шепи от там.
Впрочем, това е черта, която често се среща. Да се гледа в чуждата паница. Но в повечето случаи само с гледане се ограничава без да се стига да присвояване.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #16 -: Август 31, 2008, 01:10:36 pm »
Чужда-наша?
Нали всички сме едно цяло и разграниченията са илюзорни.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 31, 2008, 01:26:35 pm »
От гледна точка на единната реалност - да.
Но в тази тема обсъждаме крадците.

Ако няма разделение на чуждо/общо дали някой изобщо ще краде?
Коренът на злото е в неравномерното разпределение на благата. Макар че някой би казал "всекиму - неговото", т.е. колкото и каквото е заслужил. Но е факт, че в глобален план в света се поддържа изкуствена бедност и изкуствено неравновесие за сметка на шепа презадоволени богаташи, които не знаят какво да си правят милионите. Защо има глад в Африка? Защото няма достатъчно средства да се нахранят тия хора? Не! Защото "силата" на управляващите е изразена в тяхното превъзходство. Затова никой не е заинтересован благата да се разпределят равномерно. Ако няма оскъдни условия на живот за някои групи население и цели народи (държави), властимащите веднага биха загубили привилегиите си и, в крайна сметка, властта. Ако всеки има достатъчно, кой ще работи за мизерни заплати и ще прави богатите още по-богати!?

Краде се, защото няма достатъчно за всички. Защото е направено така, че да няма. Разликата е, че докато на един "съвестта" не му позволява да присвои нещо, което не му принадлежи, друг има по-гъвкава ценностна система, която да му го позволява.
Разбира се, да не забравяме и за друг интересен момент. Не винаги се краде от немотия. Краде се и от алчност, т.е. когато даден човек има достатъчно, но иска да има още повече. Това се случва на нивото на държавния апарат, на управляващите и онези, които заемат високи постове. Защото живеят с усещане за богопомазаност, свикнали са деянията им да остават безнаказани. Те са раковите клетки на обществото.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #18 -: Август 31, 2008, 02:22:42 pm »
За "съжаление" не познавам крадци да дам пример с карти,но двама познавам (мъже) Стрелци за които именно това загребване с големия черпак и въртене/взаимстване на чужди средства и всякакви мутренски и мафиотски истории са им като да си пият следобедното кафенце  :o ;D Такива работи съм чувал и виждал,че чак всякакви граници са били минавани в n пъти,дори и с опасност за живота си,са нямали никакво спиране и даже в най-рискове моменти са правили още по-големи каши... то бива ама такава психология е меко казана учудваща за повечето, но Кайли е права- в собственото съзнание това не се вижда така,някои дори си мислят че така са велики и са голямата (Юпитерова) работа  :(

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Август 31, 2008, 02:25:18 pm »
Лили,
ние обсъждаме крадците, ама те не се имат за крадци.
От наша гледна точка те са крадци, от тяхна гледна точка те не са крадци, защото всичко е тяхно.
Та това исках да вметна-че те може да имат аспекти за крадене, ама може и да имат аспекти да гледат през друга призма на реалността. За друг светоглед.
Ако всичко е твое, ти не си крадец.
Ако си оръдие божие, не си убиец, защото бог убива.