Здравей Гост

Личен хороскоп

• 87 Отговора
  • 19846 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Личен хороскоп
« Отговор #80 -: Март 07, 2009, 01:57:24 pm »
Няма ненаказано добро

Това откъде го знаеш - народна поговорка ли е, някой съвременен автор ли я е измислил, откъде идва тая фраза, която априори си приел за вярна?

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #81 -: Март 07, 2009, 02:11:39 pm »
Да, именно духовно извисените хора осъзнават това, че доброто се прави заради самата добрина, а не защото искаме да получим нещо в замяна. Но хората сме устроени така /духовно неизвисените правещи добро...:)/, че въпреки многото сторени от нас добрини, добро не виждаме. Аз, примерно много съм помагал на хората, помагам и ще го правя, но вече никога не правя насила добро, съвет, помощ без да са ми я поискали. Иначе се получават непредвидени и не много приятни ситуации.
А явно твоя многоуважаван от теб приятел не прави добрини по свое собствено убеждение, а само помага с цел да му се отвърне. Когато някои се нуждае от помощ, трябва да му се помогне, а не да му се дава акъл как да направи еди какво си, защо е стигнал дотам и прочее глупости. За жалост врмената станаха много трудни и добрите хора съответно намаляха. Но и има друго нещо - ние българите като народопсихология сме си индивидуалисти, единаци, егоисти и завистници дълбоко вкоренено е в нас. При някой се проявяват много силно, други едва усещат понякога приливи на тези емоции, но ги имат в себе си. Това много ни пречи.
Но май се поотклоних от темата.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #82 -: Март 07, 2009, 02:18:13 pm »
Чувал съм я Kaily из общественото пространство фразата. И ми пасва на мирогледа. И мисля, че е вярна в краткосрочен план. Е, в рамките на целия ти живот все ще се намери някой, които да ти помогне, въпроса е да бъде навреме и за точното нещо. А иначе темата е обширна и сложна, въпреки че изглежда елементарна. Не забравяй все пак и, че съм от добрите, но и на мен взе да ми идва множко това, че много хора искат да ме използват и разчитат за това на добрината ми....И аз съм човек все пак.

« Отговор #83 -: Март 07, 2009, 02:21:06 pm »
Няма ненаказано добро

Това откъде го знаеш - народна поговорка ли е, някой съвременен автор ли я е измислил, откъде идва тая фраза, която априори си приел за вярна?

Чета я тази фраза къде ли не из нета,а и не само там.Не знам кой я е изрекъл пръв,но никак не е прав.А умни уж хора я цитират с вяра.Я да помислят пак ,пък тогава да повярват.

*

kaily

• 5145
« Отговор #84 -: Март 07, 2009, 02:25:04 pm »
Темата беше като ревне некой за хороскоп, трябва ли да му правим или да го пращаме при астролози, дето ще му искат пари.
Аз примерно схващам най-добре солари и синастрии най-отгоре.
И не е имало случай някой да ме помоли да му хвърля едно око и аз да не съм го правила.

А това, че си чувал фразата, още не значи, че си ми казал откъде идва тая фраза. Ми може да я е измислил някой писател от рода на българските "интелектуалци", дето сега се гаврят с мюзик айдълите. Като седне оня дебелият, дето изглежда като горила и е неприятно човек да го гледа, оная с джуките от силикон колко средно голяма цица, и почнат да се гаврят с кандидатите.
Чакай бе, кой си ти и с какво самочувствие си седнал да се гавриш? Аз и на двамата не им знам името, а на мацето само джуките са му интересни, на фона на един Андреа Бочели примерно кои са тия тулупи и отде го вадят това самочувствие?
Та - фразата я е рекъл некой льольо като тия и е станала извечна истина, никога неподлагана на съмнение.
На теб какъв точно ти е мирогледа, че толкова ти пасва тая мисъл, и само заради това ли я цениш? Аз пък използвам идеи и мисли, които съм подложила преди това на проверка, щото кой го знае и текущият ми мироглед къде ще ме заведе в какви тъмни дебри.

« Отговор #85 -: Март 07, 2009, 02:28:34 pm »
... и е неприятно човек да го гледа, оная с джуките от силикон колко средно голяма цица, и почнат да се гаврят с кандидатите.

Офф топик - не са имали пари за нещо по-добро. Криза е  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #86 -: Март 07, 2009, 02:38:46 pm »
На моя мироглед пък съответства фразата:
"Прави добро от злото, защото то няма от какво друго да бъде направено"

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #87 -: Март 07, 2009, 03:04:22 pm »
Темата беше като ревне некой за хороскоп, трябва ли да му правим или да го пращаме при астролози, дето ще му искат пари.
Аз примерно схващам най-добре солари и синастрии най-отгоре.
И не е имало случай някой да ме помоли да му хвърля едно око и аз да не съм го правила.

А това, че си чувал фразата, още не значи, че си ми казал откъде идва тая фраза. Ми може да я е измислил някой писател от рода на българските "интелектуалци", дето сега се гаврят с мюзик айдълите. Като седне оня дебелият, дето изглежда като горила и е неприятно човек да го гледа, оная с джуките от силикон колко средно голяма цица, и почнат да се гаврят с кандидатите.
Чакай бе, кой си ти и с какво самочувствие си седнал да се гавриш? Аз и на двамата не им знам името, а на мацето само джуките са му интересни, на фона на един Андреа Бочели примерно кои са тия тулупи и отде го вадят това самочувствие?
Та - фразата я е рекъл некой льольо като тия и е станала извечна истина, никога неподлагана на съмнение.
На теб какъв точно ти е мирогледа, че толкова ти пасва тая мисъл, и само заради това ли я цениш? Аз пък използвам идеи и мисли, които съм подложила преди това на проверка, щото кой го знае и текущият ми мироглед къде ще ме заведе в какви тъмни дебри.

;D ;D ;D,джуките ,колко половин цица ;D ;D ;D ;D ;D,боже господи ,от сърце се смях.
прави добро ,и го хвърли в морето.... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците