Здравей Гост

Харесването в синастрията

• 140 Отговора
  • 58310 Прегледи
Re: Харесването в синастрията
« Отговор #20 -: Септември 08, 2008, 06:39:25 pm »
Цитат
важно е да се гледа реално какво се развива и изявява между двама души,което освен от личностите им зависи и от нивото на съзнание и представите(не вкусовет
По този повод искам от опит да споделя,че силно привличане по логично необясними причини може да е факт и при стресиращи аспекти в картите.Квадратура между Слънцето на единия и Плутон на другия.Първоначалното усещане е много силно привличане,но и премесено с необяснимо чувство на страх.Не винаги първоначалният импулс говори за успешен финал. В този форум вече сме обсъждали съвпада  на тези две планети в картите.При квадрат е още по-емоционално и разтърсващо.

« Отговор #21 -: Септември 09, 2008, 04:41:28 am »
Забелязала съм,че хората ,към които изпитвам особена симпатия без да ги познавам и независимо дали са жени или мъже,се оказват със Луна в същия знак на моето Слънце или обратното.А пък ако говорим за флиртове и любовни връзки,Венерата на мъжа в същия знак на Моето Слънце.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Септември 09, 2008, 12:00:31 pm »
Квадратура между Слънцето на единия и Плутон на другия.Първоначалното усещане е много силно привличане,но и премесено с необяснимо чувство на страх.Не винаги първоначалният импулс говори за успешен финал. В този форум вече сме обсъждали съвпада  на тези две планети в картите.При квадрат е още по-емоционално и разтърсващо.

Аз съм изпитала на гърба си опозицията на Слънце и Луна с Плутон на партньора...Мноооооого е ...........демонично и някак си обсебващо и премесено с чувство на страх, да не бъдеш до такава степен завладян от другия човек, че да изгубиш себе си. Предпочитам да стоя далеч от подобни връзки. тука може да има елемент на психологическо насилие.

*

Инти

• 2068
« Отговор #23 -: Септември 09, 2008, 01:03:39 pm »
Ако мога да допълня информацията за аспектите на Плутон в синастрията,  тъй като отработвам на този етап от живота си синастрия с личност, чийто синастриално Слънце на партньора попада в моят осми дом и прави квадратура към моя натален Плутон в 5ти дом /в кардинални знаци/, а отделно личността притежава натална квадратура между светилата, само си предствате какво застъпване имаме налице.

Поглъщането е едно от проявленията , които един от партньорите може да усети върху себе си, емоционалните кризи и напрежение неминиуемо присъстват в повечето случаи, ако взаимоотношенията не са изчистени, нямат стабилна основа, то по-слабата страна ще се усеща потисната, докато другата ще упражнавя съзнателно натиск, в негативен план можем да имаме чисто манипулиране или само налагане на волята. При този род взаимоотношения или се застава в  защитен план ( прикрити страхове, чувства, страсти и сексуални желания) или се отвръща с агресия, в някои случаи е възможно и съзнателно насочване към преодоляване на слабостите, връзката може да бъде изключително продуктивна и дълбочинна, провокира се изкристализиране и еволюиране на привидно по-слабата страна, докато настъпи момент на преодолявяне на кризите и се стигне до разгръщане на Аза, психологически имаме налице израстване на личността.

Човек е неспособен да "изгуби себе си", това е илюзорно състояние на съзнанието, липса на усет към вътрешния Аз, и именно тук поради тази слабост, при взаимоотношения при които активно е застъпено влиянието на Плутон личността може да се усети погълната от другия.
« Последна редакция: Септември 09, 2008, 05:27:01 pm от Asaia »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #24 -: Септември 09, 2008, 01:22:05 pm »
Искам да онагледим малко нещата, като кача моята синастрия,но не знам как.  :-[
« Последна редакция: Септември 09, 2008, 01:41:17 pm от LONDA »

« Отговор #25 -: Септември 09, 2008, 02:49:03 pm »
Цитат
връзката може да бъде изключително продуктивна и дълбочинна, провокира се изкристализиране и еволюиране на привидно по-слабата страна, докато настъпи момент на преодолявяне на кризите и се стигне до разгръщане на Аза, психологически имаме налице израстване на личността.
Точно така е,първоначалното чувство може да бъде,че личността с Плутон те "поглъща",но после добиваш сила да изявиш собствената си слънчева енергия.Естествено,не става по мирен начин.Психологическата борба в пълна сила е налице.Следва тратсформация на лицето,участващо със Слънце в синастрията.Даже се питам кой печели повече в тези връзки?

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Септември 09, 2008, 03:09:29 pm »

Човек е неспособен да "изгуби себе си", това е илюзорно състояние на съзнанието, липса на усет към вътрешния Аз, и именно тук поради тази слабост, при взаимоотношения при които активно е застъпено влиянието на Плутон личността може да се усети погълната от другия.

Моят партньор има натален съвпад Меркруий/Слънце във Водолей в опозиция на натален Плутон в Лъв, в квардатура с Луна в Скорпион и Юпитер в Телец. Аз имам Слънце и Луна във Водолей. сигурно ме разбираш как се чувствам с него. Той твърди, че привличането му към мен е непреодолимо и страстта е огромна, чак обсебваща, дотолкова, че човекът не може да преодолее първичното си влечение и да се противопостави на желанията си. Но аз го намирам твърде властен, изискващ на момента, не търпящ отказ и противоречие, а понякога арогантен и безцеремонен. Изтощително е когато друг човек проектира върху теб собствените си противоречия. Не бих се чувствала добре, ако живеех с такъв човек. можем да се виждаме от време на време, когато например имам нужда от покачване на адреналина. Но само толкова....После пък трябва да търся компанията на някого, с когото да релаксирам и да ми е приятно. С този никога няма спокойствие.

*

Uran

• 6041
« Отговор #27 -: Септември 09, 2008, 08:16:22 pm »
Забелязала съм,че хората ,към които изпитвам особена симпатия без да ги познавам и независимо дали са жени или мъже,се оказват със Луна в същия знак на моето Слънце или обратното.А пък ако говорим за флиртове и любовни връзки,Венерата на мъжа в същия знак на Моето Слънце.
Моето Слънце съвпада с неговата Венера  ;), а неговото  Слънце - с моята Венера ;).
Мисля, че на тези аспекти дължа чувствените взаимоотношения и хармонията в делниците.

« Отговор #28 -: Септември 10, 2008, 11:20:23 pm »
Имах преди доста време и един такъв случай на огледален аспект/ако бих могла така да го нарека/ и определено дава топли чувства.Мисля,че при такива положения на планетите има един вид взаимност т.е."чувствата ни са ни взаимни"Жалко,че за да е успешна една връзка трябва доста повече.Колкото повече се ровча в синастрията/малко ми е слабост/толкова по-трудна ми става.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #29 -: Септември 11, 2008, 11:34:48 am »
А къде оставихте десцендента, показващ най-общо към коя зодия сме най-привличани и се разбираме най-добре, при която и най-лесно можем да завържем любовна връзка, ако други аспекти предразполагат към това.
« Последна редакция: Септември 11, 2008, 11:41:56 am от Hermit »

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Септември 11, 2008, 12:08:34 pm »
А къде оставихте десцендента, показващ най-общо към коя зодия сме най-привличани и се разбираме най-добре, при която и най-лесно можем да завържем любовна връзка, ако други аспекти предразполагат към това.

По Десцендента може да има привличане на безпристрастно ниво. Тук са конвенционалните взаимоотношения. Разбира се, зависи от знака и от управляващата планета. Някои хора може да не могат да останат безпристрастни, когато става дума за формални отношения. За тях харесване, любов и брак ще бъдат неразривно свързани. Уви, не винаги е така. Не случайно 7-ми дом е едновременно дома на брака и на откритите врагове.  :(

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #31 -: Септември 11, 2008, 01:08:47 pm »
По Десцендента отношенията определено не са лесни и винаги привличащи-противопоставянето и често пълното различе повечето пъти действат отблъскващо и ако не е в чисто интимен план,като цяло това не са най-удовлетворяващите взаимоотношения.Разбира се ,зависи от участниците в една връзка и какви са нейните характеристики и общи задачи.В 7 дом можем да открием добри партньори за постигане на обща цел/или синастрични планети в него/,изискващо активно и открито участие на две воли,но по темите на любовта не е толкова "любовен"(като 5/11 дом).

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #32 -: Септември 21, 2008, 10:18:24 pm »
И аз не съм съгласна много с това привличане по Десцендента-не случих на Козирог и туй -то :P,докато за пети дом гласувам с две ръце-дълго време бях "абонирана " за Везни.. ;DПривличали са ме и Близнаци по 11-ти.
Колкото повече гледам и сравнявам различни синастрии,се убеждавам че квадратите и опозициите са голям "плюс" за двойката-спасява ги от скуката и държи жив интереса един към друг..Нали противоположностите се привличат.Любов и обич може и да са факт при хармонични аспекти,но страстта е дело на квадрати и опозиции..
Една моя синастрия със съвпад Венера-Марс и Луни в един знак беше като бенгалски огън в сравнение с пожара на друга,където имаше опозиции на същите.. :P
Един въпрос-какво е значението на Слънце на партньора в твоя 10,в съвпад с МЦ-то ти,и комбин и композит с преобладаващи планети по остта 4-10-ти?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Септември 21, 2008, 11:23:23 pm »
По Десцендента може да има привличане на безпристрастно ниво.
Хм, за партньорски Марс на Дсц не бих казала, че е много безпристрастен  :-[
А инак може и да си права...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #34 -: Септември 21, 2008, 11:23:43 pm »
Един въпрос-какво е значението на Слънце на партньора в твоя 10,в съвпад с МЦ-то ти,и комбин и композит с преобладаващи планети по остта 4-10-ти?
Четвърти дом дава информация за общите корени на двойката ,за дома .Десети се свързва с техните общи стремежи . Оста 4/10 показва техния личен и обществен живот.Слънце съвпадащо с ваш МС показва ,че партньора представен от Слънцето ,ще спомогне и ще влияе добре на придвижването в кариерата на партньора представен от МС.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #35 -: Септември 27, 2008, 05:02:01 pm »
Мерси на ЗЪБОЛЕКАР! :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #36 -: Септември 28, 2008, 07:23:57 pm »
   в момента ми е актулна темата "съвпад на Плутон -слънце" в синастрията и оставам с впечатление, че "носителят" на Плутона е този, който "доминира", което не е моето наблюдение
по-скоро той първи осъзнава привличането и е по-целенасочен в желанията си, а слънцето се нуждае от време
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #37 -: Септември 30, 2008, 10:30:34 pm »
Цитат
по-скоро той първи осъзнава привличането и е по-целенасочен в желанията си, а слънцето се нуждае от време
Моите наблюдения показват точно обратното-имам два случая на синастрии с квадратура между Слънце-Плутон.И в двата човекът със Слънцето е по-осъзнат по отношение на чувствата и намеренията си,а Плутон създава проблеми.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #38 -: Октомври 01, 2008, 10:13:20 am »
Rosinda:) ще се окажеш права :(
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Октомври 01, 2008, 11:39:46 am »
Аз имам наблюдение върху опозицията Слънце-Плутон. Човекът с Плутон се опитва да изкара на повърхността най-тъмната страна на човекът със Слънце в опозиция. Най малкото ще ви предизвиква, докато не избухнете по "плутониански", докато не ви изкара извън равновесие. И ще го направи по най-подмолния начин, така че след това да не можете да познаете себе си. Реакцията на Плутон в този случай би могла да бъде : "Ма, какво ти става? Какво толкова съм направил?"  :) А-ъ-а ! Ти не си добре!