Здравей Гост

Проницателността

• 24 Отговора
  • 5157 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Проницателността
« Отговор #20 -: Септември 07, 2008, 02:22:00 pm »
То сигурно има астрологичен отговор и на тоя въпрос - кой за какво използва астрологията. И изобщо езотеричните знания.
-за сила
-за просветление
-за пари
-за владеене
-за...

*

Nebesna

Re: Проницателността
« Отговор #21 -: Септември 08, 2008, 04:50:27 pm »
Мисля, че има няколко вида интуиция. Някои хора имат усет към детайлите и детективски нюх: Меркурий (Дева) / Плутон (Скорпион). Те са много наблюдателни и притежават умението да вникват в дълбочина. Другият тип интуиция е по Меркурий - Уран, свързан с интелектуалните прозрения и пророческите мисли. Съгласна съм, че това е по-скоро на ментално ниво. Но има и един трети вид интуиция, характерен най-вече за хората с натоварени водни знаци. Те притежават особен усет към детайлите на невербалната комуникация. Водните хора могат лесно да се идентифицират с хората, с които влизат в контакт, да "попият" техните чувства и по този начин да проникнат отвъд "думите". Един силен Нептун в съвпад, тригон или сектил със Сатурн може да даде много голяма проницателност за лъжата.

*

Mari

• *
  • 494
Re:Проницателността
« Отговор #22 -: Юни 17, 2009, 07:17:45 am »
 ;D Аз пък нямам нито един от горепосочените аспекти.  Нещо тази астрология ми е много трудна. Чудя се дали да не се откажа , докато е време.

« Отговор #23 -: Юни 17, 2009, 10:17:11 am »
    Навремето, когато учехме марксизъм-ленинизъм аз спорех с учителите и малко преди да пропадне социалистическата система, предрекох в общи линии, нещата които се случиха в рамките на 20 години. Но това не е интуиция, а добра логика...За което си мисля че има пръст Ретро Меркурия в хороскопа ми в Козирог. А иначе съм съгласна с Лили, че Луната е отговорна за интуицията, особено ако е във водни знаци. Аз съм отчела, че имам интуиция, но не винаги. Всъщност правя разлика между предчувствие и интуиция. Предчувствието го усещам  чисто физически. Бодване, стягане в областта на сърцето, свиване на стомаха, но мисълта често ни заблуждава. А интуицията е мисъл, която преминава със светкавична скорост през мозъка, която даже не я отразяваме и пренебрегваме. Ако успеем да хванем тази мисъл в полет и тръгнем да я анализираме, ни се струва абсурдна и я отхвърляме. Защото тя всякаш идва от нищото и не носи логика в себе си.  При мен Луната е в съвпад с МС и СЛВ във Водолей. А според мен има и прозрение - това е чистото знание, което те озарява и нищо не може да те убеди, че не е така. Просто си го знаеш. Не знам кои планети или аспекти са отговорни за това, но би трябвало да е усещането и реагирането на финната енергия, идваща от Космоса. Значи настройката на по-финно ниво на душата ни.
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 09:09:19 am от daisy696 »

« Отговор #24 -: Юни 17, 2009, 11:45:41 am »
   Освен това приемам Рибите за емпатични, силно чувствителни /като казвам Риби, визирам всички, които имат акцентирани Риби в хороскопа, стелуим и Луна в Риби/, Раците за интуитивни и сензитивни, а Скорпионите за проницателни...успяват да проникнат в дъното на нещата или в душата ти по някакъв магически начин... :D