за успеха на дадено събитие се съди по правилата на елективната астрология. Сега нямам време да разглеждам подробно картата, но ще отбележа това, което ми прави впечатление на пръв поглед.
Луната е най-важната в елективната карта. Луната е растяща, което е добре. но луната има негативни аспекти с Марс, Венера и Меркурий. Последният е господар на Асцендента и на МЦ.
Експериментите са по 11-дом (Лъв). Но това е особен тип експеримент, така че ако някой има други идеи, може да ме поправи. господарят на Лъв Слънце е в 12-ти дом (на тайните врагове).
Слънце и Сатурн в 12-ти дом са в опозиция с Уран - може да има твърде много борба между новаторство и консерватизъм, а също и неочаквани промени. Това не е най-подходящата позиция за Слънце, що се отнася до подобен експеримент.
Има твърде малко издигнати планети- Венера и Юпитер (благотворците), а също и Луна, Меркурий са под хоризонта, при това повечето от тях - не добре аспектирани.
Уран е в падащ дом, което е добре, но е твърде близо до Десц., Плутон е в съвпад с ИЦ, при това в ъглов дом, което е много неблагоприятна позиция. Марс е в ъглов дом - много неблагоприятна позиция. Зловредните планети трябва да се държат далеч от ъгловите домове.
Смятам, че е трябвало да изберат друг час, за да могат да държат квадратурите далеч от господарите на Асцендента, на МЦ и на 11-дом - експериментите.
Това е засега от мен.