Здравей Гост

Адронен колайдър

• 37 Отговора
  • 6884 Прегледи
Адронен колайдър
« -: Септември 09, 2008, 10:59:36 pm »
Машината за Големия взрив
В 27-километровия пръстеновиден ускорител, който се намира на 100 м под земята, ще се пускат 2 снопа протони, които ще се ускоряват до скоростта на светлината с мощна система от 1624 свръхпроводими магнити. В един момент частиците ще се сблъскат, както вероятно е станало по време на Големия взрив. Учените се надяват да открият "частицата Бог", майка на Вселената.
Атлас
Ще търси Хигс Бозона или т. нар. частица Бог, която дарява маса на всички останали частици. Тя ще е доказателство, че от енергията, получила се при "експлозията", се е създала маса. В експеримента са взели участие повече от 1700 учени от 37 страни.
CMS ще търси нови частици с помощта на магнитно поле 100 000 пъти по-силно от това на Земята. По експеримента са работили близо 2000 учени от 40 страни.
Очаквания: Да се разбере как частиците взаимодействат. Очакват се около 600 милиона сблъсъка на частици всяка една секунда

Утре, 10.09. в Женева, в 10 ч БГ време тази машина ще стартира. Какава ли ще й е съдбата? ::)
Хороскопът съм го адаптирала за 8 ч - към реалното време, Женева, по Пласидус

By

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Адронен колайдър
« Отговор #1 -: Септември 09, 2008, 11:02:09 pm »
Бе аз се чудя на света каква ще му е съдбата...а иначе за часа тъкмо четох Кайнер какво разправя -

...and more... Large Hadron Collider

The first particle beam will go hurtling round the Large Hadron Collider in Switzerland some time this morning. Actual collisions will not start till October, but today clearly brings an official beginning. A moment of 'now' that contains the seed of many more moments to come. This scientific experiment is moving from gestation to birth. It is emerging as a Virgo with Saturn in Virgo, the Moon and Jupiter in Capricorn plus a conjunction of Mercury, Venus and Mars in Libra. I have to concede that the horoscope does not look menacing. Indeed, it appears oddly benign and auspicious!

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Септември 10, 2008, 11:51:23 am »
за успеха на дадено събитие се съди по правилата на елективната астрология. Сега нямам време да разглеждам подробно картата, но ще отбележа това, което ми прави впечатление на пръв поглед.

Луната е най-важната в елективната карта. Луната е растяща, което е добре. но луната има негативни аспекти с Марс, Венера и Меркурий. Последният е господар на Асцендента и на МЦ.

Експериментите са по 11-дом (Лъв). Но това е особен тип експеримент, така че ако някой има други идеи, може да ме поправи. господарят на Лъв Слънце е в 12-ти дом (на тайните врагове).
Слънце и Сатурн в 12-ти дом са в опозиция с Уран - може да има твърде много борба между новаторство и консерватизъм, а също и неочаквани промени. Това не е най-подходящата позиция за Слънце, що се отнася до подобен експеримент.

Има твърде малко издигнати планети- Венера и Юпитер (благотворците), а също и Луна, Меркурий са под хоризонта, при това повечето от тях - не добре аспектирани.

Уран е в падащ дом, което е добре, но е твърде близо до Десц., Плутон е в съвпад с ИЦ, при това в ъглов дом, което е много неблагоприятна позиция. Марс е в ъглов дом - много неблагоприятна позиция. Зловредните планети трябва да се държат далеч от ъгловите домове.

Смятам, че е трябвало да изберат друг час, за да могат да държат квадратурите далеч от господарите на Асцендента, на МЦ и на 11-дом - експериментите.

Това е засега от мен.
« Последна редакция: Септември 10, 2008, 03:44:22 pm от Nebesna »

*

kaily

• 5145
« Отговор #3 -: Септември 11, 2008, 10:55:22 pm »
Hi Jonathan,
The Large Hadron Collider has not yet started colliding and won't goto full power till next year.
Michael

Hello Jonathan,
Eminent German scientist, Dr Otto Rossler, does not agree that theexperiment is harmless. He foresees danger in about fifty months. TheMayan calendar ends in December 2012. Fifty months away!

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Септември 12, 2008, 12:33:20 pm »
Моля, пишете на български език. Не всички в този сайт разбират английски. В европейския парламент френската парламентарна група става и си излиза най-демонстративно, ако работните материали не са представени на френски език. Нека си уважаваме езика. Аз също ползвам английски, макар и не на перфектно ниво, но съм против да дискриминираме останалите, които не ползват езика.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Септември 12, 2008, 12:41:01 pm »
За да няма никаква дискриминация, трябва да се спрат да се копи-пействат откъси от астрологични статии и книги на руски език, което е масово явление по нашенските форуми. Или всичко да се превежда преди да бъде постнато във форума, което много често е физически невъзможно. И тук веднага изниква въпросът за авторските права и става една песен безкрайна...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #6 -: Септември 12, 2008, 03:07:37 pm »
Ето превода на поста на Кайли:

"Hi Джонатан,
Големия Hadron Collider все още не е започнал сблъскването и няма да тръгне на пълна мощност до следващата година.
Майкъл

Здравейте, Джонатан,
Почетен немски учен, д-р Ото Rossler, не са съгласи, че експериментът е безвреден. Той предвижда опасност в периода около тези петдесет месеца. Маянският календар приключва през декември 2012 година. Tочно петдесет месеца напред от стартирането на андронния колайдер!

За улеснение на постващите кратки статии и абзаци на чужд език можете да използвате GOOGLE translator. И на мен не ми беше хрумвало, но един близнак ме светна ;)
« Последна редакция: Септември 12, 2008, 03:16:13 pm от Asaia »

« Отговор #7 -: Септември 12, 2008, 03:09:38 pm »
Вече пуснах линка за неговото ползване в предложения и въпроси ;D :P,но за да е удобно ето го отново .
http://translate.google.bg/translate_t#

е, не съм близнак ,но ако се четеше малко повече..................... :P ;) ;D :P
« Последна редакция: Септември 12, 2008, 03:22:46 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #8 -: Септември 12, 2008, 04:08:35 pm »
Важен допълнителен материал (англ):

http://www.youtube.com/watch?v=YZAQn-KxW_k

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Септември 12, 2008, 04:51:44 pm »
Вече пуснах линка за неговото ползване в предложения и въпроси ;D :P,но за да е удобно ето го отново .
http://translate.google.bg/translate_t#

е, не съм близнак ,но ако се четеше малко повече..................... :P ;) ;D :P

Ето една демонстрация на автоматичен компютърен превод от български на английски:

Оригинал:
Здравей скъпи С нетърпение очаквам да те видя. Много ми се иска да се разходим заедно по брега и да се изкъпем в морето на лунна светлина.

Превод:
Hello dear I look forward to see you. I want to be razhodim together on the coast and to izkapem lunna in the sea of light.

Как ви звучи?
Все пак тук залагаме на някаква точност и достоверност на представяната информация, а при тези автоматични преводи се получават много недоразумения. Ако човек е изучавал английски, би могъл да ползва речници. Аз така правя. Но тези, дето въобще не са изучавали, едва ли ще могат да схванат точно смисъла на съдържанието.   :-*

Хайде още някой да вземе отношение по картата?  ::) ::)
« Последна редакция: Септември 12, 2008, 04:56:10 pm от Nebesna »

« Отговор #10 -: Септември 12, 2008, 05:02:06 pm »
  ;D определено не прави преводи от български на чужд език ,но се справя с преводите от да кажем английски на български и от руски на български ,немски български и т.н.

*

kaily

• 5145
« Отговор #11 -: Септември 12, 2008, 07:27:49 pm »
Предпочитам да пусна някакъв текст, отколкото да не го пускам, защото не мога да го преведа на момента, а после вече го губя.
Тоя форум съществува от толкова години и досега никой не се е противил на руски или английски.
Който може, чете, който не може, не чете.
Аз вирея от известно време в интернационален форум, в който някои разбират само италиански, а други само френски, пък трети говорят на английски с въпросните интернет преводачки и често нищо не им се разбира от превода.
И никой никога не се е сетил да направи забележка на говорещите само италиански италианци що пишат изобщо вътре.

*

kaily

• 5145
« Отговор #12 -: Септември 12, 2008, 08:35:42 pm »
И да допълня за оня клуб - ние не си говорим различни групички всеки на езика, който разбира.
А по някакъв начин успяваме да се разбираме всичките като цяла и изобщо често без да се налага някой да превежда. А когато се налага, чакаме мирно и тихо някой с двата езика да дойде и да ни светне останалите какво става.
На няколко пъти опитвах да им пробутвам преводачки, едната е много хубава, за жалост няма български. Ма така и не се научиха и аз вдигнах ръце и сега всеки си плещи на собствения си език.  ;D
http://freetranslation.paralink.com/

« Отговор #13 -: Септември 12, 2008, 09:45:46 pm »
Честно казано предпочитам да е копи -пейст вместо линк или и двете комбинирано ,защото скоро си направих преглед на стари линкове към интересни статии и се оказа ,че половината ги няма в наличност в нета. Една копирана статия макар и на "вносен" език има шанс да се съхрани и да се ползва ,вместо един линк ,който да изчезне след определено време .

« Отговор #14 -: Септември 12, 2008, 11:09:20 pm »
1. Наспамихте ми темата.
2. Който не обича чужди езици да прескача коментари, които не разбира. Вижда се, че се случва четящите да не разбират също и коментари на собствения си език. Аз пък не обичам електронни книги.
3. Мен лично, ме интересува съдбата на техническите изобретения и открития, така че, ако някой има да каже нещо по темата, да го направи тук или да си открие тема, която да го вълнува.

Благодаря за разбирането и благодаря на всички включили се по темата независимо от езика! :D

*

kaily

• 5145
« Отговор #15 -: Септември 12, 2008, 11:54:41 pm »
Техническите изобретения са до време. Тва е моето скромно мнение.
Те са като играта на фунийки за момченцата, които, като повъзмажеят, зарязват фунийките и хукват по фусти.
Вместо мобилни тАлАфони - директна телепатия.

А за картата, пуснат е в 9.06 техно си време и на мен съответно картата ми не е тая, На ИС е Юпитер и луна, Сатурн е в 11.
Изгряващи са три планетки, от които Венера, която е и в собствен знак, и господар на асцендента, демек управител на хороскопа според мен.
Е какво по-хубаво от това.
На мен ми изглежда поне приятен. Само дето слънцето в 12, хем осветява, хем тайни и скрити неща, нещо ми се посритва, та кой знае какво не вярвам да намерят, освен под вола теле.

« Отговор #16 -: Септември 13, 2008, 12:11:39 am »
А за картата, пуснат е в 9.06 техно си време и на мен съответно картата ми не е тая, На ИС е Юпитер и луна, Сатурн е в 11.
Изгряващи са три планетки, от които Венера, която е и в собствен знак, и господар на асцендента, демек управител на хороскопа според мен.

Аз затова казах, че съм поправила времето към 8 часа, защото това е истинското време. Все още сме по лятно време и е редно да се превърти часовника 1 час назад. То това си е цяло раждане 8)

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Септември 13, 2008, 12:21:25 am »
Е не знам, на мен и в астрото ми излиза другата карта, а аз му вярвам на астрокома.
Асцендент везни, Венера на асцендента изгряваща, Юпитер на края, на развръзката, луната си в дома, Венера квадрат ма с благотворни планети, тригон Нептун - ми нека си играйкат момчетата, сага като толко зор да го пуснат, поне моментът не е кален.
« Последна редакция: Септември 13, 2008, 12:25:57 am от kaily »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Септември 14, 2008, 12:58:24 pm »
Аз затова казах, че съм поправила времето към 8 часа, защото това е истинското време. Все още сме по лятно време и е редно да се превърти часовника 1 час назад. То това си е цяло раждане 8)

Извинявай, ако коментарът ми е неадекватен. Има вероятност да не съм те разбрала правилно.
Картата на дадено събитие се построява с оглед реално време и реално място. А астрологичната програма автоматично отчита корекцията за гринуичко време.
В случая няма значение колко часа е било в България или, да речем, в Лапландия, лятно или зимно време. Важно е мястото, където се случва събитието.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Септември 14, 2008, 02:12:32 pm »

Извинявай, ако коментарът ми е неадекватен. Има вероятност да не съм те разбрала правилно.
Картата на дадено събитие се построява с оглед реално време и реално място. А астрологичната програма автоматично отчита корекцията за гринуичко време.
В случая няма значение колко часа е било в България или, да речем, в Лапландия, лятно или зимно време. Важно е мястото, където се случва събитието.

Вие пък сега!!! Издърпах ви ушите и вие вече мислите, че ще ви се скарам отново  :-[

А ми не знам. Все си мисля, че трябва да отчетем момента за старт към истинското време /а не поправеното от човека/. Тази дилема за мен стои и при съставянето на хорари.  От коментара на английски (първият), който е постнала Кайли, ми направи впечатление, че той също е съставен за хороскоп към 8,00 ч.