Ако приемем все пак, че експериментът стартира в 9 ч сутрин местно време, знакът на източния хоризонт е Везни.
Присътствието на три планети в съвпад в първи дом предполага, че стартът на проекта предизвиква силен обществен резонанс и полемика в медиите.
Истинската цел на експеримента обаче остава забулена в мистерия. Не е изключено зад него да стоят и политически интереси, освен чисто научните. Истинските намерения, стоящи зад стартирането на този амбициозен проект, най-вероятно са засекретени.
Тази опозиция между Слънце/Сатурн и Уран по оста 6-12 дом не ми внушава доверие...
За стартирането на проекта са ангажирани много учени, инженери, изследователи - Уран в 6 дом. Но да не стане така, че на техните алтруистични идеи "в името на прогреса" могат да бъдат противопоставени засекретени правителствени /политически/ интереси.
В момента на стартиране на проекта светилата са в партилен тригон. Единственият предстоящ аспект на Луната е секстилът й с Уран в 6 дом. Може би това показва, че първият тест за работоспособност на проекта след неговия старт минава благополучно.
И не мисля, че по-нататъшното развитие на проекта може да се прогнозира само с помощта на хорарната астрология. Да, тази карта може и да символизира "началото", но сама по себе си не е достатъчна. За по-пълна картина трябва да се разгледат и мунданните цикли.
Слънце/Сатурн, Уран и Плутон се намират в гокленовите зони в картата на събитието.
Луната и Юпитер са с неблагоприятен есенциален статус. Опозицията между Слънце/Сатурн и Уран е ключовият момент в тази карта, особено ако се има предвид, че този аспект се 'оцветява' от предстоящото скоро пълнолуние в 23* Риби (Луна в съвпад с Уран).
Не разбирам почти нищо от мунданна астрология, но мисля, че тук трябва да се разгледа цял комплекс от мунданни цикли - аспекти на външните планети, затъмнения...
В тази връзка се сещам, че в средата на м. януари 2010 година се очаква поредното слънчево затъмнение в 25* Козирог. Уран тогава ще бъде в градуса на пълнолунието (23* Риби), а Сатурн - във Везни, много близо до АС в картата, стационарно-ретрограден...