Здравей Гост

възврат на венера

• 246 Отговора
  • 47969 Прегледи
*

Skarlet

Re: възврат на венера
« Отговор #20 -: Октомври 01, 2008, 08:33:20 am »

Определено сатурн е за по-възрастни.
Ето аз съм с венера в 10ти и мъжът ми е 3 години по-млад от мен ;D

И моята Венера е в 10 дом,но съпруга ми е с 3 години по-голям от мен.

*

mamma_mia

« Отговор #21 -: Октомври 01, 2008, 09:02:37 am »
значи няма истина брат ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Октомври 01, 2008, 11:52:33 am »
Не виждам логиката,защо Венера в 10 дом трябва да дава по-възрастен партньор,като 10 дом сам по-себе си няма отношение към нея-това имат знака Козирог и Сатурн,10 дом е просто едно поле.Разбирам Сатурн в 7 дом(или Упр на 7 дом),но не и Венера в 10. ;)

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Октомври 01, 2008, 11:54:14 am »
Съгласявам се с мнението на Синухе, че има разлика между възрласт и зрялост. Моят първи съпруг има Венера в Козирог, но аз съм с 4 години по млада от него. Затова пък аз имам Сатурн на Асцендента в секстил с неговата Венера. Вероятно това го е привлякло към мен- изглеждала съм му "зряла". Но той никога не е спрял да ме нарича "моето момиченце", вероятно заради съвпада между неговото Слънце и моята Венера в Риби .

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #24 -: Октомври 01, 2008, 09:01:05 pm »
Да взема да се включа и аз в темата  :)

Имам Сатурн в 7-ми дом квадрат Венера. Още в тинейджърските ми години, когато съученичките ми харесваха момчетата от класа, аз все гледах батковците  ;). С мъжа ми разликата ни е 4 години, съвсем нормална, но съм го чувствала по-зрял от мен.
Иначе ако сложим в 7-ми дом договорни, партньорски, респективно колегиални взаимоотношения, мога да намеря още аналогии. Най-общо мога да кажа, че имам добри отношения с по-възрастните си колеги, приятно ми е да работя с тях, а и те от друга страна никога не са крили симпатиите си.

Мога да се изкажа и от името на Ураново оцветена Венера /чрез опозиция/. При мен засега не се е проявила нито една от аналогиите, които описа Синихе, явно ще трябва да търся някакъв друг символизъм.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #25 -: Октомври 01, 2008, 10:44:10 pm »
Синухе не се и опитвал да разгърне целия потенциал на една Уранова Венера,просто само по отношение на зададената вече насоченост в тази тема ;)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #26 -: Октомври 02, 2008, 09:31:33 am »
Беше ми интересно дали ще реагираш на обръщението  :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #27 -: Октомври 02, 2008, 11:52:25 am »
Когато трябва-реагирам  ;D

Едит: Пък и при опозицията често има трудно интегриране и надделява по-силно поставената или изразена планета/принцип.Сигурно имаш най-вероятно Венера в Телец(макар,че може и да е в Овен и много малко вероятно в Близнаци).Ако е на трон или много силна Уран трудно би и повлиял сериозно,не е като една Венера във Водолей в аспект с Уран.Иначе потенциала на аспекта сигурно все някъде в нещо се изявява,за целта разбира се ,се гледа цялата карта и всички включени съпътстващи аспекти към този. ;)
« Последна редакция: Октомври 02, 2008, 12:10:45 pm от Sinyhe »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #28 -: Октомври 03, 2008, 07:34:13 pm »
И квоооо?
Мойта Венера в интерсептирен володей в трети и опозиция с интерсептиран Уран девети. Владетел на десцендента, седми празен.
 :-X

Какво толкова, хич даже не е уранова. Само дето не понасям просотлюдието на моето собствено племе, никой не е пророк в собствената си родина, а при мен никой не е принц в собственото ми обкръжение.
И в резултат...  :-\

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #29 -: Октомври 03, 2008, 07:56:46 pm »
в новия Венусар имам  съвпад  на натална Венера  с Венера, Юпитер и луна  от  венусара в 5д  на  възвръщането.В същия  ден  ми се вкл и възвръщане на Меркурий с него  пък съвпадат /Мерк , Марс и Слънце от  венусара-.Питам се дали  ще имам работещ венусар тази  год :)
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

kaily

• 5145
« Отговор #30 -: Октомври 03, 2008, 08:51:27 pm »
Какво е това венусар?  ???

*

Синухе

• 4978
« Отговор #31 -: Октомври 03, 2008, 09:14:29 pm »
Ще да е-възвратна карта на Венера.

В някои версии на Zet можеш да си направиш такава карта.

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Октомври 03, 2008, 10:15:59 pm »
Аха, ами тогава е логично да има съвпад Венера Венера.  ;D

хммм
абе кво става с небето, сичкото планета се нафукало в едно полукълбо и другото празно.  :o

Я гледай ти, на мен тая година как беше венерът ми отчита съвпад венера венера точно на ИС.
И се пада почти на рождения ми ден.
Така че пък в солара ми венера пак съвпада със себе си и то на върха на седми дом.
А слънчо съвпад със себе си в пети.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Октомври 04, 2008, 01:09:31 am »
Аха, ами тогава е логично да има съвпад Венера Венера.  ;D

хммм
абе кво става с небето, сичкото планета се нафукало в едно полукълбо и другото празно.  :o

Я гледай ти, на мен тая година как беше венерът ми отчита съвпад венера венера точно на ИС.
И се пада почти на рождения ми ден.
Така че пък в солара ми венера пак съвпада със себе си и то на върха на седми дом.
А слънчо съвпад със себе си в пети.
e,при тебе е супер! :)края и начаалото-домът,кармата ,току виж и някоя сериозно покупка и ремонт си направила! а това седми и пети -направо си е за завиждане! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #34 -: Октомври 04, 2008, 07:30:34 am »
сега  си  гладах  картите на завръщането на  Венера в годините  когато съм зачевала  мойте мъже и двата Венусара/ или както там  ги наричате/Асц. на възвръщанено  съвпада с Ис/ и освен Венера / което  така и трябва да бъде/ имам и съвпад на Луната с  венера....А при малкия ми син има цял стелиум в/у  Венера  Слънце , Луна, , Нептун,Уран и Марс..сега ще проверя как е  при  приятелки. Но определено  при мен  си  носи  тенденцията  за следващата  година възвръщането  на Венера
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

kaily

• 5145
« Отговор #35 -: Октомври 04, 2008, 01:41:51 pm »
e,при тебе е супер! :)края и началото-домът,кармата ,току виж и някоя сериозно покупка и ремонт си направила! а това седми и пети -направо си е за завиждане! :)

Бе какви начала и какъв край, това си е жива любов според мен.  ::)Ъ?  :-\
Аз още лятото си видях, че Венера съвпада със себе си в солара, нещо тук ровехте и тогава открих, че астрокома прави солари за следващата година, а не за текущата, та зъболекар щеше да ме бие.  :'(

И сега открих, че във венара пък е на върха на 4-ти.
Това не е ли дом, семейство, любов, хармония, и т.н.

...само да оцелея дотогава, щото тая година ми е много особена и с фрашкан осми дом.  :-X

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Октомври 20, 2008, 08:23:31 pm »
Ще да е-възвратна карта на Венера.

В някои версии на Zet можеш да си направиш такава карта.
добър вечер,
може ли да помогнеш с версийте.... :)в кои да търся... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #37 -: Октомври 20, 2008, 09:45:27 pm »
Гледай сега, във всяка версия можеш да си направиш възврат. Въртиш транзита, докато Венерата (или която и да е планета за възврат) съвпадне приблизително с наталната. След това щракаш върху съвпада и ти се отваря прозорче, в което пише кога е точният съвпад. После си нагласяш транзита на същия ден и час и готово.
Аз после обръщам картата наопаки-транзитът е вътрешната карта, а наталът външната. И така излиза солари, лунари, венериани и каквото ти душа пожелае.

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Октомври 20, 2008, 10:25:10 pm »
Kaily,ти ме закла с един удар.Много си сладка.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Октомври 20, 2008, 10:30:21 pm »
Гледай сега, във всяка версия можеш да си направиш възврат. Въртиш транзита, докато Венерата (или която и да е планета за възврат) съвпадне приблизително с наталната. След това щракаш върху съвпада и ти се отваря прозорче, в което пише кога е точният съвпад. После си нагласяш транзита на същия ден и час и готово.
Аз после обръщам картата наопаки-транзитът е вътрешната карта, а наталът външната. И така излиза солари, лунари, венериани и каквото ти душа пожелае.
много благодаря,мислех си , че е нещо по-специално от типа на това.ама какво да се прави,като сами си усложняваме нещата ;Dби ли ми казала до колко градуса приблизително допускаш за възврат,в часност на венера- :-*
много благодаря