Здравей Гост

Убийците

• 208 Отговора
  • 37419 Прегледи
*

Skarlet

Re: Убийците
« Отговор #20 -: Октомври 13, 2008, 09:23:09 pm »
Според мен вярна е втората карта.
За да приемем,че втората карта е вярната,трябват доказателства.

*

porto_kalka

« Отговор #21 -: Октомври 13, 2008, 09:30:47 pm »
  Видях в астро.теме,че датата е 18,но тук http://www.kriminalist.info/3010s1.html и тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB_%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5 пише друго. И предположих,че в астро.теме е грешка.
Астрологията може да бъде много полезна в такива случаи.

*

porto_kalka

« Отговор #22 -: Октомври 13, 2008, 09:37:39 pm »
За да приемем,че втората карта е вярната,трябват доказателства.
Какво по-голямо доказателство от самата карта?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Октомври 13, 2008, 09:47:00 pm »
Странно...досега си мислех, че "раняват" единствено малефиците, а "ранени" могат да бъдат само личните планети?

По презумпция и аз съм склонна да приема това  ;)

Но виж, в астрологичните клубове ще срещнеш и "Луна, ранена от Слънце" (и vice versa), и "изгорен Нептун", и какво ли още не...

Иначе конкретно по въпроса.
Считам, че ранени могат да бъдат светилата, Меркурий, Венера и Марс. Последният от по-тежка планета.
Раняващи: Марс, Сатурн, Плутон, Уран и отчасти Нептун.
Доколко "ранява" Юпитер остава под въпрос. Според древните астролози той не ранява дори в квадрат или опозиция. Що се отнася до ведическата астрология, опозициите на Юпитер са манна небесна направо  ;D Разбира се това, че Юпитер "не наранява", все още не го издига в ранга на светците и просветлените. А и като се замисля колко мегаломани, фанатици и личности с шизоидни наклонности са имали акцентиран Юпитер... Не винаги е в ролята на "големия бенефик"  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #24 -: Октомври 13, 2008, 10:00:41 pm »
Но виж, в астрологичните клубове ще срещнеш и "Луна, ранена от Слънце" (и vice versa), и "изгорен Нептун", и какво ли още не...
Нищо, нека да се учат хората, да опитват, но поне основите да прочетат, пък после да се гмуркат в дъблокото с психологически анализи.
ПС. "Основите", естествено НЕ СА Марион Марч и Джоан Макевърс. ::)

*

Skarlet

« Отговор #25 -: Октомври 13, 2008, 10:04:13 pm »
Какво по-голямо доказателство от самата карта?
  Картите в астро теме се съвсем различни,така че трябва още доказателства,че това е датата на раждане.Не опонирам,просто трябва наистина да се види на няколко места коя е вярната.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Октомври 13, 2008, 10:08:15 pm »
просто трябва наистина да се види на няколко места коя е вярната.

Затова в повечето случаи подхождам с известни резерви към картите на прочули се с нещо хора. Нерядко в нета има противоречива информация и поне по два-три варианта на "точен" час на раждане. Доколко тези часове са точни, кой астролог ги е ректифицирал, по какъв начин и с каква цел също няма как да знаем...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #27 -: Октомври 13, 2008, 10:17:01 pm »
"Основите", естествено НЕ СА Марион Марч и Джоан Макевърс. ::)
  Утрешното пълнолуние се усеща. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Октомври 13, 2008, 10:24:09 pm »
Утрешното пълнолуние се усеща. ;D

Ох, на мен ще ми е в точен съвпад с Венерата  :-[
Да ви кажа "на ушенце", не ми се тъгува повече май... поредната Венера изгрява на хоризонта, балсам за моята душа... ех, да му се не види, и тази е в хард аспект с Юпитер и Уран. Трайно съм се абонирала за тях  ;D

ПП. По ретро Меркурий преобладават оф топиците.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Октомври 13, 2008, 10:52:55 pm »
....2.   Нептун е ранен от несъзнателния Свръхаз - Сатурн в 10-ти дом (обществена неудовлетвореност, угнетение, потискане, чувство за неудачничество);
3.   Господарката на Марс – Луната е ранена от Меркурий (емоционално изтласкване и отказ от осъзнаване на истината).....

Странно...досега си мислех, че "раняват" единствено малефиците, а "ранени" могат да бъдат само личните планети?

Нека не се хващаме за думите, а да търсим по-дълбок смисъл. Моята интерпретация е базирана на правилата за определяне на психологическите комплекси на Жозет Бетайол "Астрология за родители". Описала съм ги в темата "Комплексите и тяхното астрологично съответствие". Обвинението, което отправяш: " да прочетат първо основите, а след това да правят психологически анализи",  не го приемам лично. . Считам, че е отправено към авторката на тази книга. Имаш право да не се съобразяваш с нейния принос.

Искам да конкретизирам следното:

1. В тази карта  Аз-ът (личността на родения) се определя от Асцендента, господаря на Асцендента и планетите в съвпад с Асцендента. Асцендентът - Риби отговаря на видимия Аз. Господарят на Асцендента - Нептун - на дълбинния Аз. Не виждам нищо странно в това Аз-ът (Нептун) да бъде ранен от Свръхаза.

2. Луната е ранена от Меркурий. Ми, да! Те се раняват взаимно. Чувства и разум са в разнобой: "Ум мой - враг мой"

Приемам, че всички планети в противоречив аспект се раняват (противоборстват) помежду си. За комплекс говорим, когато Аз-ът (Асцендентът, господаря на Асцендента) са въвлечени в противоборството. Често и Меркурий - позволяващ осъзнаване на истината, е отслабен.

« Последна редакция: Октомври 13, 2008, 11:02:50 pm от Nebesna »

*

porto_kalka

« Отговор #30 -: Октомври 13, 2008, 11:06:31 pm »
1. В тази карта  Аз-ът (личността на родения) се определя от Асцендента, господаря на Асцендента и планетите в съвпад с Асцендента.
Още по-странни работи научавам... досега мислех, че Слънцето е А-за.
2. Луната е ранена от Меркурий. Ми, да! Те се раняват взаимно. чувства и разум са в разнобой: "Ум мой - враг мой"
Приемам, че всички планети в противоречив аспект се раняват (противоборстват) помежду си.
Там е работата, че не се "раняват". Този термин се използва за нещо съвсем различно от квадрата. Лили ти намекна как точно.
Нищо лично.. карай, както знаеш. :)

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Октомври 13, 2008, 11:19:34 pm »
1. В тази карта  Аз-ът (личността на родения) се определя от Асцендента, господаря на Асцендента и планетите в съвпад с Асцендента.
2. Луната е ранена от Меркурий. Ми, да! Те се раняват взаимно. чувства и разум са в разнобой: "Ум мой - враг мой"
Приемам, че всички планети в противоречив аспект се раняват (противоборстват) помежду си.
Там е работата, че не се "раняват". Този термин се използва за нещо съвсем различно от квадрата. Лили ти намекна как точно.
Нищо лично.. карай, както знаеш. :)

Асцендент = Личност = Аз образ= лицето, което показваме пред света.

Слънце = идеали, ценности, бащиния образ, мъжкото начало.

Ще се радвам, ако повече хора се включват в темите с лични интерпретации. А не само, за да критикуват интерпретациите на другите. Нормално е някой да не бъде съгласен с някого, но нека се включваме и с лични разсъждения по картите.

*

Skarlet

« Отговор #32 -: Октомври 13, 2008, 11:48:03 pm »
Ще се радвам, ако повече хора се включват в темите с лични интерпретации. А не само, за да критикуват интерпретациите на другите. Нормално е някой да не бъде съгласен с някого, но нека се включваме и с лични разсъждения по картите.

Те така. ;D В другия форум хвърлих ръкавицата на една съфорумка.Я,дайте да си направим една среща по пълнолудие и да видим кой кого.Съгласна съм,че е по-добре да напишеш мнение,пък макар и не на толкова високо ниво,отколкото да не дадеш такова изобщо.Нямам нищо против и по отношение на критиката,но да е подплътена астрологично.
 Lillie,много се радвам за твойта Венерка.Светът е оцелял,защото е обичал и се е смял.Я,малко по-бодро и толерантно да го раздаваме. ;D Не сме се събрали да си мерим ....микрофоните.  :P

*

porto_kalka

« Отговор #33 -: Октомври 14, 2008, 07:57:33 am »
Много лесно си слагаш знака на равенство.  ???
И отново тръгваме от основата, в случая какво показва асцендента: физическото тяло на човека. Е, как физическото тяло = личността? :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Октомври 14, 2008, 08:41:57 am »

Слънцето е Азът, дефинира духовното ядро на личността, нашата идеализирана себепредстава.
Според някои астролози Асцендентът определя нашия "физически" Аз, т.е. това е точката на въплъщаване на духа/аза в материята. Планетата-господар на изгряващия знак, заедно със Слънцето (и диспозитора му), знака и господаря на МС, Лунните възли дават насока за това накъде сме се запътили в дадена инкарнация  :)
В някои школи Сатурн се свързва с нашия "висш Аз", според други, например API и привържениците на Хубер, дефинира майката (звучи нелогично, нали?).

Вж. планетната таблица долу:

Преведено накратко:

Триадата на индивидуалността (структура на Егото) е представена от
Слънце + Луна + Сатурн

Сатурн - майката - физически обусловено съществуване
Луна - детето - усещане за "аз"
Слънце - бащата - самоосъзнаване, идентификация.

Разбира се, съвременната астропсихология в цялото й разнообразие от школи и концептуални модели няма почти нищо общо с класическата антична астрология.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Октомври 14, 2008, 08:53:23 am »
Колеги, нека се уточним първо кой кого и как "ранява"  ;D

Ако сме привърженици на античната (класическа) астрология, представата ни за раняване ще е доста по-разлина от преобладаващите мнения в редица съвременни школи.
За да кажем дали дадена планета е ранена/афликтирана, първото, което следва да се вземе под внимание (според класиците), е не толкова видът аспект, а планетата, с която взаимно се аспектират. Мисля, че това вече е коментирано неведнъж и в други астрологични форуми. В индийската астрология, например, не е важен самият аспект, а отношенията между двете планети, които се разделят на "приятелски", "враждебни" и "неутрални". Тук няма да смесваме коренно различни концепции и системи, но за за дефинираме що е то "раняване", добре е да изхождаме от природата на планетите, които са в аспект.

Един пример.
В античната астрология тригоните и секстилите с планета-малефик (Марс, Сатурн) също не са цвете за мирисане, нищо че в съвременната астрология това са "хармонични" аспекти. И, съответно, квадратът или опозицията на Юпитер с Венера не се счита за толкова злотворен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Октомври 14, 2008, 09:03:40 am »
И отново тръгваме от основата, в случая какво показва асцендента: физическото тяло на човека. Е, как физическото тяло = личността? :o

Точно това е парадоксът. Ключът от бараката, дето се вика  ::)
Няма как да отречем, че повечето хора се идентифицират най-вече с физическото си тяло и сетива. Няма нищо лошо, очевидно така сме свикнали  :)

Идентификацията на мнозина индивиди и тяхното усещане за "аз съм" са в пряка корелация с "моето тяло", "моите потребности", "моите желания", "моите притежания" (последното звучи доста телешки/скорпионски).

Хипотетично казано, в момента, в който се издигнем над всичките си емоции, желания, привързаности, стремежи (последните в чисто материален аспект на битието), как ли ще дефинираме кои сме ние? Сигурна съм, че повечето от нас доста ще се затруднят в самоопределянето си... Това не е само астрология, това е нещо повече от астрологията... Не знам, може би идеята да се смесват тези неща не е много сполучлива, вие ще кажете  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Октомври 14, 2008, 11:33:01 am »
Много лесно си слагаш знака на равенство.  ???

Много често от това как изглеждаме се формира личността . Всеки един недостатък в чисто физически аспект (или това ,което се възприема като такова) оказва влияние на изграждането ни като личност.
От моята житейска практика бих споделил ,че преди да получа удара и да се парализирам ,бях доста надут и високомерен .Никога не съм се интересувал от чуждата душевност . След парализата ,когато физически се промених характера ми определено се промени .

*

unicorn

« Отговор #38 -: Октомври 14, 2008, 02:57:07 pm »
При убийците ми е любопитен един съществен момент, повечето са травмирани, малтретирани и т.н., но как ще коментираме изначалното зло, вкоренено в лица,живели в нормална среда, придобили лоши навици, без за това да са виновни мама и тате, за съжаление не мога да приложа карта, но веднага се сещам за младежа, който закла и транжира свой приятел тази година през месец май, удивителното беше, че въпросното момче произхожда от съвсем нормално семейство, културни и образовани хора, които явно са разполагали с достатъчно финансови активи, за да може да си позволи професионална медицинска техника.Какво в картата сочи, че един задоволен материално и емоциално човек, ще си избере такава реализация или друг такъв пример, въпреки че не става дума за убиец, Георги Боков.Дано да не разводнявам темата.

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Октомври 14, 2008, 03:47:59 pm »
Терминът „ранява” беше некоректно употребен от мен. Приемам забележката за уместна. Има значение природата на планетите, когато говорим за раняващи аспекти. Направих грешка, че употребих некоретно един термин.

За Асцендента:
Той е първият знак, който изгрява в момента на нашето раждане, поставя началото на хороскопa и е отправната точка, от която се построяват всички астрологични домове. Домовете, както и разположените в тях планети са ориентирани спрямо него. Не случайно най-източната точка в хороскопа символизира екстровертната (външната изява) носи символизма на Овен „Аз съм”. Асцендентът е сбор от качества, чрез която се представяме пред света, сбор от онези наши качества, чрез които другите ни опознават и приемат още при първия контакт с нас. Тези качества ние изразяваме непосредствено. Той е външният израз на това, с което се представяме пред обществото. Точно начинът, по който човек проектира своето разбиране за "Аз съм" е пограничната точка на конфликтите или консенсуса с обществото в противовес на противоположната точка - "Ние сме". Всеки индивид ще изразява себе си, чрез най-източно разположения знак в своя хороскоп. Как точно ще става това, смятам, че зависи от знака на Асцендента, неговия господар е планетите които ги аспектират. Картата може да съдържа богат вътрешен потенциал за себереализация, но този потенциал трудно да намери прием във външния свят, при множество негативни аспекти. Един Гуру отшелник може да има богат духовен живот, но я го сложи в претъпкан влак или автобус. Нито външният, нито вътрешният живот е цялостен без другия. Както материята не може да съществува без духа, така и духът е зависим от материята.

Моя позната с Асцендент Козирог и Сатурн в квадратура с Асцендента във физически план излежда така, сякаш е понесла целия свят на гърба си. Вечно е намръщена и сериозна и ходи прегърбена, със свити рамене, суха е и на моменти догматична. Това е ЛИЦЕТО, което тя показва пред света. Но много малко хора всъщност знаят, че тя е много поетична душа и даже пише стихове. Това е скритата и същност, която тя никога не показва пред света.

А за разбирането на Асцендента като за нещо повече от физическото тяло е писал Мартин Шулман – „Асцендентът – вашата кармична врата”.
« Последна редакция: Октомври 14, 2008, 03:56:17 pm от Nebesna »