Забелязах, че Луната на Елизабет Тейлър се намира в 5ти дом в Скорпион, като прави точен тригон с управителя й- Плутон, освен това последният се намира в 1ви дом, което обяснява нейното магнетично привличане, което са изпитвали върху себе си не само мъжете, но и публиката като цяло. Може би тя е търсила дълбочина във връзките си, много силно емоционално привличане, все пак и асцендента и е Рак. Възможно е дори да се оказвала по-силната страна, и по този начин да е отблъсквала половинките си , със своето манипулативно и обсебващо поведение. Луната е изключително променлива и поставена в пети дом, дава склонност към влюбчивост, водене от емоцията. Имаме налице, точна опозиция на Луна и Хирон, търсене на досег с Душата, анимата. Нептун е в съвпад с куспидата на 4ти дом, може би поради този аспект, не е могла да има стабилно семейство и брак, защото повечето от връзките се оказват илюзия.
Наскоро гледах игралният филм "Сексът и градът", ролята на Саманта ми допадна много, макар че тя винаги си е била флиртаджийка, наближавайки 50те, реши да се кротне, имаше 5 годишна връзка с мъж, когото силно обичаше, опита се да се промени (но вълка козината си мени, но нрава не), в крайна сметка се раздели с него казвайки: "Съжалявам, но аз цял живот съм била женена за себе си". И остана вярна на себе си. Просто някои личности не са моногамни, тук роля играе може би аспектите Венера-Сатурн, но като ограничение , а като истинското мъдро разбиране за Любовта, защото повечето хора сме въвлечени от емоцията, не се докосваме до истинската същност на отсрещната страна, и после след като урагана от чувства е преминал оставаме разочаровани.