Здравей Гост

самоубийството

• 498 Отговора
  • 83740 Прегледи
*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
Re:самоубийството
« Отговор #420 -: Март 15, 2011, 03:28:33 am »
Струва ми се решението си е било повече обмислено,, отколкото емоционално-импулсивно.

Имало е дълбоки травми/копнежи/неразбирания/наслоявания от дома. Фигурите на майка/баща. В картата Луна в Риби, Тао със Слънце и Юпитер, У ИЦ, Сатурн и той в компания на други малефици, У МЦ... И Марс и Слънцето като лични проекции на момчепо и волята/емоционалностите му са силно ранени...

И за капак Юпитер в 1ви, в квадрат с Луната, куинкокс със Сатурн и опозиция със Слънцето... :( И неаспектирана самотна Венера във Везни 6ти...

Съжалявам за приятеля ти, XTZ, дано да е намерил свободата и спокойствието, от които е имал нужда някъде оттатък...

И аз така си мисля... споделял е, че някак не се разбират в семейството.. не ги чувства близки...
И като връщам лентата назад и говоря с другите... стигам до заключението, че отдавна го е обмислял...
Миналата неделя отмени пътуване.. защото имал нещо много важно.... чудя се дали е обмислял тогава да стане....
също така много вярваше на врачки, гадатели.. и такива неща... дали е отишъл и е чул нещо от което се е страхувал....
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #421 -: Март 15, 2011, 03:30:47 am »

Луната е връх на тао квадрат...Самоубийство на новолуние.
...Тццц-тццц :'(.....

Не виждам новолуние в деня на самоубийството. Слънцето е в Риби, а Луната - в Близнаци. Тука нещо се омота.

Права си...,просто съм гледала наталната луна.... ;D Мерси...Добре , че има кой да ми следи грешките.... ;D
Защото по този начин , човек става по-добър...,когато са конструктивни...
Още веднъж благодаря на теб и ще се скрам на бързия мер...,който все пак е огнен и бързо работи , управлява и ръцете.... ;D ;D ;D, които пишат..и предава мисълта...
Друго си е водния... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #422 -: Март 15, 2011, 03:36:16 am »
Нямам му данните, за да погледна по-надълбоко, но тук се вижда, че независимо от три планети в Скорпион в съчетание с АС и Марс в Овен момчето е било с ранима и нежна душа, много впечатлително и внушаемо, макар че може да не му е личало. Също така виждам трудно справяне с агресията, но не неговата собствена, а тази, която идва от външния свят. Душа, която е копняла за нежност и любов, но по някакви причини се е чувствала неразбрана от връстниците си. Но е липсвала вяра, за да продължи напред в живота. Вяра не като вътрешно състояние, а онази вяра, която съграждат опитностите, с които се сблъскваме в заобикалящия ни свят.

Мнение като това много би го трогнало, ох как ми се иска да го беше чул.. Сигурна съм, че сега се усмихва смирено и срамежливо и казва " така е, да " .. Думите му винаги бяха кратки и ясни..

ЕТО СЕГА ЛАМПАТА ГРЕЙНА ПО-СИЛНО.. НАИСТИНА СЕ УСМИХВА...
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #423 -: Март 15, 2011, 03:47:53 am »
Решението е взето импулсивно....и внезапно! Но не сега...., било е натрапчиво....мисъл ,която е била трудна и необуздана.....
Причините са сложни за разбиране....,но мисля , че са били прикривани от света....Родителите по-специално бащата...сякаш има някаква вина.... :unsure: :rolleyes:

А майката.. какво ще кажете.. ?
Казвал е спонтанно.. " ако мама разбере.. "..

Мисля, че не е свързано с конкретна любов..

ОЛЕЛЕ И ЛАМПАТА ПОЧНА ДА ПРИМИГВА.........................

С луна в Риби , майката не е била толкова трудна...,по-скоро по-емоционална , по-скрита...по-тайна...Вероятно е криела някой и други неща от бащата....Но с Плутон на трон в съвпад със слънце....аз мисля , че бащата е основното ,което е било облечено с думите страх , респект .....
Нещо повече , бащата е имал неимоверно влияние и средства , чрез които е манипулирал душата- ДА душата на детето.... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #424 -: Март 15, 2011, 03:59:36 am »

А майката.. какво ще кажете.. ?
Казвал е спонтанно.. " ако мама разбере.. "..

Съжалявам за приятеля ти :'(
За майката : с Луна в Риби той я е идеализирал,но въпреки това е имал проблеми с нея.Чувствал се е лишен от нейната грижа,разбиране,подкрепа.Може би тя не е одобрявала изявата му,стремежите му.
Бащата:властен,с изяви,може би често е отсъствал от семейството.Бащата и майката не се разбират,а това доста е тежало на душата на момчето.
В същото време съвпада на меркурий и плутон е действал на вътрешно ниво.

*

tadj-all

« Отговор #425 -: Март 15, 2011, 04:26:12 am »
Xtz, знаеш ли към колко часа е станало това вчера?

Гледам тука едни мидпойнти и се получава една много интересна повтаряемост.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #426 -: Март 15, 2011, 04:36:31 am »
Xtz, знаеш ли към колко часа е станало това вчера?

Гледам тука едни мидпойнти и се получава една много интересна повтаряемост.

19:55

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #427 -: Март 15, 2011, 05:14:53 am »
ето и солара за годината  :o

Какво става с душата.. когато той е обещал нещо, но не го е изпълнил..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #428 -: Март 15, 2011, 05:24:46 am »
Мисля, че с разглеждане на солари и транзити не му помагаме много, душата му е пътник вече към други светове.
Далечно пътуване видях и в предстоящия солар на майка ми броени месеци преди смъртта й. И в нейния случай единственият вариант бе смъртта (давах си сметка за това, но не допусках), предвид обстоятелствата за никакво пътуване не можеше да става и дума... То беше ОТпътуване. А аз си останах да чакам на гарата с отминаващи влакове, много често сънувам такъв сън...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #429 -: Март 15, 2011, 07:22:43 am »
ето и солара за годината  :o

Какво става с душата.. когато той е обещал нещо, но не го е изпълнил..

Ще се върне , за да изпълни обещанието си....Бързо прераждане....ще има...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #430 -: Март 15, 2011, 07:25:08 am »
А той дали го иска това бързо прераждане? Дайте малко почивка на човека, т.е. душата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #431 -: Март 15, 2011, 07:42:28 am »
А той дали го иска това бързо прераждане? Дайте малко почивка на човека, т.е. душата.  :blink:

Така се казва за самоубийците Лили....
Говорим като астролози все пак....не като съдници.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #432 -: Март 15, 2011, 07:44:09 am »

Че почти веднага се прераждат? Възможно е, макар че няма как да го проверим на практика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #433 -: Март 15, 2011, 07:47:25 am »

Че почти веднага се прераждат? Възможно е, макар че няма как да го проверим на практика.

Ето тук е въпроса на вярата и разсъжденията в езотеричен и мистичен и какъвто се сетиш план....
Бягат от единия куфар , за да влязат в друг...по-удобен и да се родят на друго място....

*

Uran

• 6041
« Отговор #434 -: Март 15, 2011, 06:06:30 pm »
Xtz, ако това е соларът на приятеля когото си загубила, кризата е видна в него макар и пост фактум :(.
Пълните 4 и 8 соларни домове като 8 соларен попадащ в 12 натален покават изхода, макар че при други обстоятелства тълкуванията щяха да бъдат свързани с преместване, емоционални фрустрации, промени в дома.. и т.н. :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #435 -: Март 15, 2011, 07:35:21 pm »

Недейте забравя,че горе няма време.Дали тук минават години или дни е без особено значение,за душата която е вече там.Единствено мисля важи срока необходим на разграждането на астралните и други тела преди душата да се освободи от поредната си инкарнация.Но тъй като не сме абсолютно сигурни-по принцип е възможно всичко.

Отвъд времето тече по друг начин, ако изобщо има време, това е ясно.
Друг ми е въпросът - откъде можем да бъдем сигурни каква е неговата воля?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #436 -: Март 15, 2011, 11:20:21 pm »
Доста ме жегна тази карта вчера и днес, докато си вършех обичайните неща, като за отпуск размишлявах, какво толкова може да се случи в живота на един млад човек, че да го подтикне към такъв избор. Ако и да беше комарджия с големи дългове или някой, набутал се в някой от отраслите на сенчестия бизнес, или пък тегловен живот на постоянни загуби и лишения още от сетните младини изобщо не бих си и направил труда да гледам картата. Щяха нещата да ми се видя абсолютно логично-следствени в избора.

В картата на момчето на очи ми се набиват няколко важни показатели един от които е самата Венера. Във Везни, но в 6-ти дом и без мажорни аспекти. Прекрасна Венера по знак, но забита в дома на службата. Може би това е едно от тежките положение на Венера по дом, защото не в свойството на Венера да служи, а да участва 'пасивно' във взимане-даване механизма, както и в балансирането. А комбинацията между 3 фактора за мен би значела - в служба на другите, без самия да взима. Нещо, като комплекс и преразход, но с тънката уговорка, че човек винаги дава (най-чисто и от сърце) това, което иска да получи, но друг е въпроса, дали може да получи.

Когато разглеждам една карта в последно време доста по-силно акцентирам не толкова на доминантите и управителите на целия хороскоп (макар, че са изключително важни), колкото на най-точните аспекти, защото там нещата са енергийно свързани и независимо от всичко - ще бъдат най-движещи и отчетливи.
Акцентирам също и на съвпадите, тъй като те са малко по-различен аспект от останалите.

В тази карта съвпадите са 3 на брой:

1) Сатурн/Уран, като най-точен
2) Меркурий/Плутон, и
3) Луна/Северен възел,

като има и 4-ти Слънце/Меркурий, който в случая изключвам, като значим (което може да е грешка от моя страна) за този избор.

През погледа на мидпойнтите обаче, нещата изглеждат доста интересно. Първите два най-точни съвпада участват в общ мидпойнт:
 :sat: / :ura: = :mer: / :plu:

Само по себе си това може да се преведе, че там, където се състои битката в един човешки живот между свободата и дълга и "робството" стои един ум, който може да прозре в дълбочина, какви са мотивите, свръзките, последователностите в тези теми. Един дълбок ум, който заради напрежението между Сатурн и Уран и дълбочината на Плутон дори би могъл да развие предпоставки за предвиждане и предсказване на бъдеще, но в същото време и тежко умствено разстройство на моменти.

Третия важен съвпад, който за мен се оказва най-значим е Луна/Северен възел, където погледанто пред мидпойнтите стои така:
 :ven: = :moo: / :vlu: и това е най-точния мидпойнт в целия хороскоп, което го прави изключително активен и дори за мен - най-първостепенен за индивида.
Самият мид може да се разтълкува, като желание за духовно сливане с другите, една силна емоционалност и чувствителност(отделно, че това са Риби), но е и фактор за трудно вписване и нагаждане към средата демек трудно приспособим.

Докато си мислех, коя е планетата на смъртта, се сетих, че едно време из форумите се въртеше нещо за някоя от митологиите, в която Венера беше окачествена, като блудницата, майката, даряващата живот, но и отнемащата (нека този, който се сети за това ме подсети, че гугъл нещо не ми помогна с намирането на този стих от митологията). Моето схващане също клони към това, че тя е един от факторите на смърт и прекъсване на живота, тъй като човек навлиза в материалния свят благодарение на формите, които са под управление на Венера. (мисля, че дори за индийците, но това ще потвърди Lillie Венера, като управител на живота - спермата - отговаря и за смъртта, тъй като карака/убийци/ домове помня, че са 2-ри и 7-ми.)

Пускам картата на момчето погледнато през очите на мидовете

Вътрешния кръг е натала. Средният е за дирекциите, а външния - транзитите на деня за дата 13.03.2011г час 19:55.

По дирекция (1гр = 1г. ) Сатурн и Уран + Сатурн/Уран мидпойнта засягат рождената Венера (Отбелязал съм го с кръгче и 1-ца). Към това число мидпойта Марс/Уран (катастрофи, произшествия) също попадат в близост.

Пак по дирекция дирекционната Венера застава(засяга) срещу рождените Сатурн/Уран, както и Марс/Уран (кръгчето с 2 и с 4)

Само тия две дирекции за мен са показатели, че в ценностната система, във взаимоотношенията на човек, в неговия материален комфорт, желания, прищявки предстоят промени, смущения, опити за потискане и надскачане на усетените ограничения, опит да се следва бунта, който е заложен в мидпойнта Сатурн/Уран в името на свободата.

С кръгче номер 3 съм отбелязал, че са замесени отново Меркурий/Плутон, които имат свойството да объркват ума и да го поставят в моменти на (само)внушения.

С кръгче номер 5 пък съм отбелязал, че за самия ден мидпойнта Сатурн/Уран съвпада с Мерк/Плутон.

И не на последно място с кръгче номер 4 в най-външния кръг на картата Луната и Северния възел по транзит засягат дирекционна Венера, като само няколко часа по рано, "съвпада" спрямо очите на мидовете на Луна/Северен Възел по транзит съвпада с една ос с транзитна Венера и засяга рожденния мидпойнт Венера/Луна, като засягат и рожденния мидпойнт Сатурн/Уран.

* Ако трябва да направя извод на това, което се опитвам да покажа е, че избора е взет, заради трудно изразяване на някакво желание, тъй като нещо с "Венера" по рождение куца.
Ще ми се да разбера и вашето мнение по въпроса, защо и как и на каква база смятате, че е предприел този избор.

xtz можеш ли да споделиш нещо повече за него, като личност? хобита, интереси, любовни изживявания, с какво се е занимавал? Интересно ми е, наистина да разбера, защо го е направил...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #437 -: Март 15, 2011, 11:59:22 pm »

Цитат
Докато си мислех, коя е планетата на смъртта, се сетих, че едно време из форумите се въртеше нещо за някоя от митологиите, в която Венера беше окачествена, като блудницата, майката, даряващата живот, но и отнемащата (нека този, който се сети за това ме подсети, че гугъл нещо не ми помогна с намирането на този стих от митологията). Моето схващане също клони към това, че тя е един от факторите на смърт и прекъсване на живота, тъй като човек навлиза в материалния свят благодарение на формите, които са под управление на Венера. (мисля, че дори за индийците, но това ще потвърди Lillie Венера, като управител на живота - спермата - отговаря и за смъртта, тъй като карака/убийци/ домове помня, че са 2-ри и 7-ми.)

Прав си, Венера и Юпитер имат отношение към домовете "марака" в неговата карта.
Снощи му погледнах картата набързо и останах изумена.
Познай в каква даша (планетен период) се е случило това?
Първоначално имах съмнения за Юпитер, а не някой малефик, но още повече се учудих, когато установих, че е сложил край на живота си в период Юпитер/Венера! В такива периоди често се случва човек да има развитие в партньорски план - сключват се бракове, раждат се деца, все някакви придобивки...
От ноември 2010 е навлязъл в антардаша на Венера, която щеше да продължи до 2013, преди това е бил в период Юпитер/Кету и може би още тогава е обмислял това решение.
В интерес на истината - още едно нещо, което ме изуми - не може да се каже, че му е трудна картата, визирам индийската. Но я отчитам като "слаба" - изглежда някак разсипана, разпиляна, лабава. Изразявам се образно, описвам интуитивното си усещане при "допир" с картата, да не вземе сега някой да тълкува буквално думите ми. Между другото, за пръв път в практиката си попадам на раши и навамша, в които почти във всеки дом има по една планета и вървят последователно една след друга, сякаш са повели хоро... И няма никъде център на равновесие, концентрация на енергия. Това е моето обяснение от чисто астрологична гледна точка, от човешка не си позволявам да съдя защо се е случило и дали е трябвало да го прави. Липсвал е фокус, център на равновесие в тази карта, дори не мога да кажа към какво се е стремял този човек... Сигурно е имал някакви мечти, копнежи и очаквания от живота... Гледайки навамша (Д9), трудно е да се каже каква е била неговата цел в живота, имал ли е цел. Прилича ми на душа, която се е качила на влак за Земята с цел да направи разходка и е пребивавала тук повече като наблюдател, отколкото участник. Сигурно е бил добър човек. Не знам каква е била неговата дилема в живота и дали изобщо някога ще стане ясна причината.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #438 -: Март 16, 2011, 01:07:59 am »

Първоначално имах съмнения за Юпитер, а не някой малефик, но още повече се учудих, когато установих, че е сложил край на живота си в период Юпитер/Венера! В такива периоди често се случва човек да има развитие в партньорски план - сключват се бракове, раждат се деца, все някакви придобивки...
От ноември 2010 е навлязъл в антардаша на Венера, която щеше да продължи до 2013

защо ми се струва, че и аз съм в тази антардаша??  :blink: не че ще се самоубивам, но отношението ми към живота и смъртта се променя, мога да го потвърдя.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #439 -: Март 16, 2011, 01:12:37 am »
И аз съм в АД на Венера, а преди нея беше Кету. Обикновено в период на Кету човек може да промени мисленето си и да се опита да погледне отвъд илюзията, да развие непривързаност към нещо или някой... Но преди това може да загуби нещо, било то доброволно или по силата на обстоятелствата... Или да сметне, че нещо, което е било ценно някога за него, вече не представлява същата стойност... Дашите, макар и да имат някои общи характеристики, се проявяват при всеки различно, според влиянието на съответните планети в хороскопа.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.