Доста ме жегна тази карта вчера и днес, докато си вършех обичайните неща, като за отпуск размишлявах, какво толкова може да се случи в живота на един млад човек, че да го подтикне към такъв избор. Ако и да беше комарджия с големи дългове или някой, набутал се в някой от отраслите на сенчестия бизнес, или пък тегловен живот на постоянни загуби и лишения още от сетните младини изобщо не бих си и направил труда да гледам картата. Щяха нещата да ми се видя абсолютно логично-следствени в избора.
В картата на момчето на очи ми се набиват няколко важни показатели един от които е самата Венера. Във Везни, но в 6-ти дом и без мажорни аспекти. Прекрасна Венера по знак, но забита в дома на службата. Може би това е едно от тежките положение на Венера по дом, защото не в свойството на Венера да служи, а да участва 'пасивно' във взимане-даване механизма, както и в балансирането. А комбинацията между 3 фактора за мен би значела - в служба на другите, без самия да взима. Нещо, като комплекс и преразход, но с тънката уговорка, че човек винаги дава (най-чисто и от сърце) това, което иска да получи, но друг е въпроса, дали може да получи.
Когато разглеждам една карта в последно време доста по-силно акцентирам не толкова на доминантите и управителите на целия хороскоп (макар, че са изключително важни), колкото на най-точните аспекти, защото там нещата са енергийно свързани и независимо от всичко - ще бъдат най-движещи и отчетливи.
Акцентирам също и на съвпадите, тъй като те са малко по-различен аспект от останалите.
В тази карта съвпадите са 3 на брой:
1) Сатурн/Уран, като най-точен
2) Меркурий/Плутон, и
3) Луна/Северен възел,
като има и 4-ти Слънце/Меркурий, който в случая изключвам, като значим (което може да е грешка от моя страна) за този избор.
През погледа на мидпойнтите обаче, нещата изглеждат доста интересно. Първите два най-точни съвпада участват в общ мидпойнт:
:sat: / :ura: = :mer: / :plu:
Само по себе си това може да се преведе, че там, където се състои битката в един човешки живот между свободата и дълга и "робството" стои един ум, който може да прозре в дълбочина, какви са мотивите, свръзките, последователностите в тези теми. Един дълбок ум, който заради напрежението между Сатурн и Уран и дълбочината на Плутон дори би могъл да развие предпоставки за предвиждане и предсказване на бъдеще, но в същото време и тежко умствено разстройство на моменти.
Третия важен съвпад, който за мен се оказва най-значим е Луна/Северен възел, където погледанто пред мидпойнтите стои така:
:ven: = :moo: / :vlu: и това е най-точния мидпойнт в целия хороскоп, което го прави изключително активен и дори за мен - най-първостепенен за индивида.
Самият мид може да се разтълкува, като желание за духовно сливане с другите, една силна емоционалност и чувствителност(отделно, че това са Риби), но е и фактор за трудно вписване и нагаждане към средата демек трудно приспособим.
Докато си мислех, коя е планетата на смъртта, се сетих, че едно време из форумите се въртеше нещо за някоя от митологиите, в която Венера беше окачествена, като блудницата, майката, даряващата живот, но и отнемащата (нека този, който се сети за това ме подсети, че гугъл нещо не ми помогна с намирането на този стих от митологията). Моето схващане също клони към това, че тя е един от факторите на смърт и прекъсване на живота, тъй като човек навлиза в материалния свят благодарение на формите, които са под управление на Венера. (мисля, че дори за индийците, но това ще потвърди Lillie Венера, като управител на живота - спермата - отговаря и за смъртта, тъй като карака/убийци/ домове помня, че са 2-ри и 7-ми.)
Пускам картата на момчето погледнато през очите на мидовете

Вътрешния кръг е натала. Средният е за дирекциите, а външния - транзитите на деня за дата 13.03.2011г час 19:55.
По дирекция (1гр = 1г. ) Сатурн и Уран + Сатурн/Уран мидпойнта засягат рождената Венера (Отбелязал съм го с кръгче и 1-ца). Към това число мидпойта Марс/Уран (катастрофи, произшествия) също попадат в близост.
Пак по дирекция дирекционната Венера застава(засяга) срещу рождените Сатурн/Уран, както и Марс/Уран (кръгчето с 2 и с 4)
Само тия две дирекции за мен са показатели, че в ценностната система, във взаимоотношенията на човек, в неговия материален комфорт, желания, прищявки предстоят промени, смущения, опити за потискане и надскачане на усетените ограничения, опит да се следва бунта, който е заложен в мидпойнта Сатурн/Уран в името на свободата.
С кръгче номер 3 съм отбелязал, че са замесени отново Меркурий/Плутон, които имат свойството да объркват ума и да го поставят в моменти на (само)внушения.
С кръгче номер 5 пък съм отбелязал, че за самия ден мидпойнта Сатурн/Уран съвпада с Мерк/Плутон.
И не на последно място с кръгче номер 4 в най-външния кръг на картата Луната и Северния възел по транзит засягат дирекционна Венера, като само няколко часа по рано, "съвпада" спрямо очите на мидовете на Луна/Северен Възел по транзит съвпада с една ос с транзитна Венера и засяга рожденния мидпойнт Венера/Луна, като засягат и рожденния мидпойнт Сатурн/Уран.
* Ако трябва да направя извод на това, което се опитвам да покажа е, че избора е взет, заради трудно изразяване на някакво желание, тъй като нещо с "Венера" по рождение куца.
Ще ми се да разбера и вашето мнение по въпроса, защо и как и на каква база смятате, че е предприел този избор.
xtz можеш ли да споделиш нещо повече за него, като личност? хобита, интереси, любовни изживявания, с какво се е занимавал? Интересно ми е, наистина да разбера, защо го е направил...