Здравей Гост

самоубийството

• 498 Отговора
  • 83548 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:самоубийството
« Отговор #440 -: Март 16, 2011, 01:18:48 am »
не мога да се сетя при мен намесен ли е юпитер, или е само венера..помня, че Дияна каза, че съм в подпериод на венера /нали антардаша означава подпериод/, но подпериод на кой по- голям период /сигурно период е даша/..??ако е юпитер ще ми прозвучи съвсем логично и то заради определени негови атрибути, които обикновено не се забелязват от хората..или съзнателно се избягват, не знам..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #441 -: Март 16, 2011, 02:02:31 am »
И Марс и Венера са много особени в тази карта. Две на трон планети, една от които откъсната по своему-не може да предаде енергия на другите и да сподели своите потребности, а е коронясана, трудна работа да постигне насищането към което се стреми и единственият й избор е да служи, да, в 6 дом и като управител на 7-ми дом. Чак да прекалява. Така притежателят й се е чувствал потребен, включително е развивал визията за себе си, собствената си значимост чрез осигуряване комфорт на другите. В неговите 1/7 са заключени знаците Телец/Скорпион.

Марс е силен и спонтанно се е проявявал, вероятно потенциала му обаче, който носи и обикновено неизразен е опасен, е бил насочен към самия него. Един от факторите за подтискане и трудности в овладяването е квадрата със Сатурн, още една планета в свой знак и мери своята мощ срещу, макар и прибран в 12 дом, войн в бойна готовност. Ясно е, че това допълнително е смачкало неговата природа, както е и отслабен от контакта си с Нептун, но някъде тази енергия е избила и напук на всички пречки Марс ще рита и ще се бори да се покаже и колкото по-трудно му става, толкова по- лош ще е той.
 Не са за подценяване планетите в 12 дом, много неочаквано те показват лицето си, същността си, която за околните е маскирана, а за собственика удобно място, нещо, от което  черпи  и така да се каже обляга, намира покой. А понякога дори болката може да бъде удобна;  понеже е позната, в свои води си, бягаш там, където ти е най-лесно да отидеш...Колкото и да се нищят детайлите и допълнителните фактори тук говорим за много Скорпион, както и вода-чудно ли е, че са му минавали такива мисли, та на тази възраст са първите реални самостоятелни сблъсъци с останалия свят, малко след квадратурата на Уран и ентусиазма, с който си се хвърлил в живота и усещаш първите си глътки свобода, депресиите не са рядкост, напротив, ако има период, в който са напълно възможни подобни намерения, това е този, поне като за пръв път. Аз мисля, че тук Уран има голяма връзка и макар да намирам момчето за леко проблемно за себе си и тласкано и от преди в разни състояния, подкрепям версията за внезапно решение и пристъпване към действие. Така ми подсказват и положенията към деня на смъртта. Незнам как е станало и удобно ли е да питам, но чрез някакви опиати ли е, лесен начин, ако може да се говори за такъв ли е избрал?

И да се върна -  много Скорпион, вода, акцент върху Марс, Венера и знак за внимание върху заключени Телец/Скорпион. А и като краен диспозитор е Плутон, ако вземем стар управител – Марс.  

Тежките транзити, които са изиграли своята роля, сега и да се чудим защо, може би няма да разберем, но ще е пак по темите Марс/Венера, допускам.  

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #442 -: Март 16, 2011, 03:33:51 am »
" което ме навява,че в действителност момчето е било уплашено от някой или е пострадало от нечии внушения или шашми,които дълбоко са проникнали в психиката му-12 дом и Нептун "...

Синухе, за внушенията и шашмите... много се чудя да не е ходил на врачка.. мисля, че се е страхувал да продължи..
Разказвал ми е, че преди няколко години.. бил на кафе с тогавашната му приятелка /много силна любов/ и на тяхната маса дошъл старец и помолил да седне.. разбира се МАЛКИЯТ ЧОВЕК С ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ на драго сърце го поканил на тяхната маса.. Когато платили сметката станало така, че левчето на стареца попаднало в него.. После му станало много, много лошо.. и така ден, два не му минавало от нищо и сам се сетил, и изхвърлил левчето.. веднага се подобрил.. много пъти е споменавал за тази история.. след кратък период приключва отношенията с приятелката си... и мисля, че от тогава нещо се е променило.. Нищо, че го е изхвърлил..
Допълнително е имал пререкания с майка си.. даже и през фаталния ден...

" Може да е бил свидетел на нещо което се случва на негов приятел/познат или други в което пряко е бил въвлечен. "

Да.. който чувстваше приятел беше готов на много.. за себе си не би направил такива неща, които за приятел би направил..
Така се скарва в същия ден с най-добрата си приятелка.. караница е голяма дума, но той бе толкова грижовен.. а тя искала сама да се защитава..
Но той е трупал, трупал с времето.. и такива дребни неща.. той е изживявал по различен начин, по-емоционален и дълбок...
Но той не беше от хората, които споделят открито... Даже хич не беше бърборко.. изразяваше се много кратко и ясно...
Имаше много, много силна интуиция... Казвал ми е, че "усеща" и "знае" какво ще се случи.. Много усещаше хората.. какво чувстват, мислят..

tadj.. много интересни разсъждения..  :o
може би му е било трудно да изкаже на майка си какво е искал и желаел..
Много тих, кротък човек.. отзоваващ се.. винаги е поставял другите пред себе си и техните желания и интереси..
Усмихнат.. забавен, неговите шеги не бяха груби.. не намирам думата да ги опиша.. винаги се е интересувал от хората.. от живота им.. обичаше приятелите си и обичаше да се забавлява.. ценеше музиката и особено баладите.. те докосваха сърцето и душата му.. Не можеше да обича всяка жена /имам предвид онази любов между мъжа и жената../.. Мисля, че само към това момиче, за което писах по-нагоре е обичал.. Вайкаше се преди месеци, че открил момиче, в чиито очи намирал това, което търси.. но така и не разбрах, защо не се е получило и дали изобщо е разкрил чувствата си../ а и не знаех ситуацията, той само загатваше/.. Бях го посъветвала да опита да я спечели, а ако не успее.. да продължи да търси, че тя не би била човека за него..
А тъкмо беше сменил учебното заведение.. постигна целта си.. премести се там, където искаше.. но защо не продължи....

Лили, може би в този период юпитер/кету се е развила сцената с паричката.. ?
Едва ли някога ще се разбере причината.. а може би е по-добре да остане не разбрана.. все пак той на никой не е споделил.. сякаш е загатвал на всеки по нещо различно..
Сега се замислям редно ли е да разбирам причината.. и каква полза като разбера.. като вече е твърде късно..
Но не е бил проблемен човек... За да стигне до това решение.. или е бил в безизходица.. или е бил ужасно отчаян.. Мога само да гадая.. никога няма да разбера истинската причина...

Сънрейн, обмислял го е отдавна.. до там стигат изеодите ми... може би през времето, докато е обмислял е чакал нещо.. нещо за което да се хване.. знам ли..  :(
А начина.. начина е ужасяващ...
Добре е обмислил нещата... застанал е върху релсите.. предварително е избрал тъмно местенце, за да не го забележат..
думите на машиниста са, че той е бил клекнал.. чакал е... гледайки напред.. очи в очи... изобщо не е трепнал....................
Много късно го вижда.... твърде късно...... спирачния път е бил 20 метра.....................
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #443 -: Март 16, 2011, 03:41:55 am »
Божеее, това е ужасно.  :-X
Някои се тровят с хапчета и заспиват вечен сън, по-смелите скачат от някой по-висок етаж, а той е избрал най-мъчителния начин...
А слабите духом и егоцентриците изпиват приспивателни, в последния момент се "сещат" да уведомят някой близък и чакат да ги спасят. Начин да получат внимание и да покажат, че сами не могат и не искат да се справят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #444 -: Март 16, 2011, 03:58:57 am »
А начина.. начина е ужасяващ...
Не може да се каже лесен, да, значи като го отхвърлям това други моменти при него ми се потвърждават и доизчистват, начините за подобни деяния кореспондират със степента на вътрешните демони, които вилнеят. Но ролята на Уран си я възприех вече по-конкретно като идея тук. Благодаря за обратната връзка, сигурно ти е трудно.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #445 -: Март 16, 2011, 04:01:17 am »
по-смелите скачат от някой по-висок етаж

Самоубийството по принцип не е свързано със смелост. :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #446 -: Март 16, 2011, 04:02:21 am »

Знам, но когато се избира начинът, някои предпочитат по-лесния.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #447 -: Март 16, 2011, 04:04:08 am »

Интересна генерализация на силните, слабите духом, еготата и количеството смелост на самоубийците...

Но не винаги всичко е такова, каквото изглежда от страни. Особено, когато не си познавал човека. А и да си го познавал.  

Имам личен опит, повярвай ми, изживян чрез друг (близък) човек, мога да си позволя да правя такива изказвания не само на теория, а и от гледна точка на опита.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #448 -: Март 16, 2011, 04:04:23 am »

Знам, но когато се избира начинът, някои предпочитат по-лесния.

Няма лесен и труден начин....Всеки начин е самоубийство! :blink: :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #449 -: Март 16, 2011, 04:04:42 am »
Няма лесен и труден начин за тези неща.

Има по-безболезнен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #450 -: Март 16, 2011, 04:06:57 am »

Има по-безболезнен.

Не го прави по-лесен...според мен , а по-скоро е въпрос на послание...,някакво послание към близките...както и психика!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #451 -: Март 16, 2011, 04:07:23 am »

Има по-безболезнен.

"Тежкия" начин означава, че самоубиеца индиректно обвинява някой друг.  

*

Марая

• 28287
« Отговор #452 -: Март 16, 2011, 04:08:19 am »

Има по-безболезнен.

"Тежкия" начин означава, че самоубиеца индиректно обвинява някой друг.  

Яяяя, що ми четеш мислите? :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #453 -: Март 16, 2011, 04:11:00 am »
Всъщност има ли значение какъв е? :rolleyes:
За мен няма...факт е , че един човешки живот и то твърде млад е спрял земния си път.... :(
Жалко! Просто жалко!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #454 -: Март 16, 2011, 04:12:36 am »
Който го е страх да се размаже на релсите, Прия, ще изпие хапове и ще заспи. Това имах предвид, нищо друго. Нима ще отречете, че този начин е по-безболезнен? В интерес на истината, и аз бих избрала варианта, който причинява по-малко болка, ако някогоа се стигне до това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #455 -: Март 16, 2011, 04:16:03 am »
В интерес на истината, и аз бих избрала варианта, който причинява по-малко болка, ако някогоа се стигне до това.

А аз такъв, който няма да тежа на съвестта на човек или да го вкарам в затвора  :( :'( Боже, какво говоря! :'( :'( :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #456 -: Март 16, 2011, 04:17:34 am »
В интерес на истината, и аз бих избрала варианта, който причинява по-малко болка, ако някогоа се стигне до това.

Правилата на форума не разрешват самоубийствата, освен в крайно належащи случаи, но само с одобрението на администратора.  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #457 -: Март 16, 2011, 04:19:05 am »
Правилата на форума не разрешват самоубийствата, освен в крайно належащи случаи, но само с одобрението на администратора.  :mellow:

Но е разрешена опцията "обади се на приятел", ако се стигне дотам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #458 -: Март 16, 2011, 04:20:54 am »
Администраторите имат ли вина? :rolleyes:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #459 -: Март 16, 2011, 04:23:35 am »
Но е разрешена опцията "обади се на приятел", ако се стигне дотам.  :blink:

Не виждам как ще се стигне до там, ако човек редовно посещава форума на астросайта, тъй като той е извор на надежда, вдъхновение и радост за всяко живо същество във Вселената.  :mellow: