Здравей Гост

самоубийството

• 498 Отговора
  • 83662 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
самоубийството
« -: Октомври 19, 2008, 11:54:31 am »
здравейте,
говорихме за убийиците,какво ще кажете да поразсъждаваме малко и за самоубийците.какви са индикацийте в картите на тези хора? :D
какви фактори или транзити,др. отключват подобни стъпки.?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: самоубийството
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2008, 12:52:03 pm »
Хубаво, че повдигаш тази тема. Тези дни от новините...много самоубийци, много нещо. Даже щях да питам кое в последната седмица е било показателно за това. Но дай да видим дали накой има да покаже карта на самоубиец, за да дискутираме нещо конкретно.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Октомври 19, 2008, 01:30:13 pm »
Интересното при самоубийството е,че е въпрос на съзнателен избор и не би следвало да е съдба на някой доколкото това противоречи на духовните закони,но често обстоятелства в живота(които са кармични) са фактора ,който оказва най-силен натиск-тук вече съзнанието решава да интерпретира нещата по свой си начин,реагирайки чрез този акт.

Подобна реакция вероятно като склонност при определени условия трябва да е указана в картата,като се има в предвид,че причините от които се води едно съзнание извършващо този акт могат да бъдат много.Някои го правят от безнадеждност,други от силно чувство за вина,трети от любовна мъка(загуба на проектирания компонент на една от полярностите в психиката),други сигурно от какво ли не-като чуство за самотност,неразбирателство,неразрешимост на даден въпрос/проблем,понякога и такъв акт се тълкува и като принасяне в жертва за "спасяване" на друго по-ценно.

Първо се определят естествените сигнификатори на живота и смъртта и се комбинират с участието на свободната воля-така за смърт взимаме Сатурн,Плутон и Нептун (загуба),сигнификатори на живота са Слънце/Луна/АСЦ (Управител)- а свободната воля или избор мисля първо,че ще се върти около Марс/Венера.Уран може да участва при внезапните решения и обрати-докато си го помислил -си го направил (в смисъл "без време" в противовес на Сатурновия процес на назряване).Добре е да се гледат като цяло водните знаци и домове-като тези на края, също и знаците Овен и Козирог-трон и екзалтация на Марс и  и падение и трон на Сатурн.Оста 2/8 дом също може да е акцентирана.

Имам един познат,който ми призна,че почти е щял да се самоубие (стигнал беше почти до края) в даден период  от това,че няма да може да понесе отговорността за една грешка в работата си(която беше свръхотговорна) или по-скоро,че не е можел да преживее евентуалните последствията от нея(по-късно се оказва,че нещата не са били чак толкова опасни) и е с АСЦ Козирог,не помня точно,но май беше по време на Нептун в съвпад със Слънце(Водолей 2 дом). Сега картата я нямам,а пък и тук се изискват карти на хора стигнали до края...

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Октомври 19, 2008, 01:45:45 pm »
Ето картата на Ърнест Хемингуей, който се е застрелял.

http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/astro_2gw_18_hem3800910009.gif

Бях чела, че 4-ти дом показва физическата смърт, 8-ми дом - психическата (когато душата се отделя от тялото), а 12-ти дом - философската смърт. Не зная, доколко е правилен този ред на разсъждения.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Октомври 19, 2008, 02:08:03 pm »
Първото,което прави впечатление в тази карта е,че Упр на 8 дом се намира в 1 дом,което може да се тълкува като неестествена смърт(8 дом) в следствие на лична инициатива/самопосегателство -Упр в 1 дом,Марс- огнестрелно оръжие.Засилва се значението на личната воля и постъпки,още повече когато става въпрос за Марс в 1 дом.
Марс прави и квадрати към Сатурн в 4 дом и Нептун,Плутон в 10 дом като е фокус на тау квадрат-тъй като самата смърт в този случай е по Марс(самоубийство с онгестрелно оръжие),мисля аспектите му са корена на проблема. ;)

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Октомври 19, 2008, 02:20:50 pm »
Роденият се описва от Меркурий (управител на Асцендента) и Марс в 1-ви дом. Марс е въвлечен в тао-квадрат с опозицията Сатурн-Уран (4-10 дом). Опозицията между Сатурн и Плутон дава типичното чувство за вина и неудачничество. Тъй като Марс е една от характеристиките на Аз-а и същият е въвлечен в аспекта, тогава вече  говорим не просто за "чувство", а за КОМПЛЕКС за вина и неудачничество. Квадратурата на Марс с Нептун довежда до неговите алкохолни проблеми, разочарования и комплекс за преследване.

Квадратът между Меркурий (другата компонента на "Аз съм" ) с Уран в 4-ти дом е сигнификатор, че краят ще бъде внезапен. Краят е резултат от преднамерен избор (Меркурий е господар на Асцендента). Синухе описва индикаторите за начина, по който ще стане това (чрез огнестрелно оръжие).

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Октомври 19, 2008, 02:44:21 pm »
Нема се стърпя да не се намеся - тая седмица нямаше самоубийства. Имаше смъртни случаи с неустановена причина, които някому са изгодни да бъдат нарочени за самоубийства.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2008, 03:07:41 pm »
Нема се стърпя да не се намеся - тая седмица нямаше самоубийства. Имаше смъртни случаи с неустановена причина, които някому са изгодни да бъдат нарочени за самоубийства.
:)вероятно си права за това , което казваш,но то не е свързано с темата!друг е въпроса,че съм на 100%съгласна с теб! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Октомври 19, 2008, 03:29:03 pm »
Аз смятам, че е свързано.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #9 -: Октомври 19, 2008, 03:40:27 pm »

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Октомври 19, 2008, 03:46:01 pm »
Аз смятам, че е свързано.
не уважавам твоето мнение,но живота си давам да можеш свободно да го изразиш!-волтер
повода и причината :)

« Отговор #11 -: Октомври 19, 2008, 04:26:15 pm »
Хемингуей е един класически пример за човек на изкуството - самоубиец: много талантлив, но и личност на крайностите..
На мен много ми се искаше да разгледаме хороскопа на поетесата Петя Дубарова, но колкото и да търсих, не попаднах на час на раждане.
Интересно е, че познатите й я описват като много жизнерадостна личност, която не би посегнала на себе си. Но явно огромният й талант не е бил случайност - тя е била интересна личност, която в един момент е извършила непоправимото в момент на афект...
Дали някой има информация за часа й на раждане?

*

kaily

• 5145
« Отговор #12 -: Октомври 19, 2008, 04:27:03 pm »
Значи договорились.

Аз пък уважавам всяко мнение. Но от това не следва, че трябва задължително да се съобразявам с него.
На принципа съм, че общуването е много по-важно от истината, а интернет форумите са средство за общуване най-вече - изкуство, което на мнозина ни е чуждо.

Дифузия ли беше думичката, когато различни светове, способности, характери се проникнат един от друг и така се създава едно ново цяло, много по-богато от простия сбор на съставните му части.

Защо, примерно, не кажеш, какво е качеството на времето напоследък, че така се "самоубиват"? Или друго ми е интересно, ако и някой да има склонност към самоубийство, от теорията за качеството на времето знаем, че нищо не става, без да е дошло времето със съответното качество за това. Какво трябва да е времето, че да почнат масови самоубийства - т.е. брой самоубийства, значително надвишаващи средностатидтическия брой.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #13 -: Октомври 19, 2008, 05:32:09 pm »
Петя Стойкова Дубарова е родена на 25.04.1962 г. в Бургас. Учи в АЕГ "Гео Милев" в родния си град. Самоубива се, ненавършила 18 години, на 04.12.1979 г.

Не откривам час на раждане.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Октомври 19, 2008, 05:49:26 pm »
Картата на Петя Дубарова е много интересна. Всъщност няма нито една планета без негативен аспект в нейната карта, но твърде много са и положителните аспекти. Ще се опитам да коментирам без час на раждане, което е непълно, но все пак е нещо.

Зле интергрирана Венера (нито един положителен аспект)
Зле интегриран Сатурн (нито един положителен аспект)

Мисля, че тук трябва да се търсят слабите места.

Слагам две карти-едната с прогресиите в деня на смъртта и втората с транзитите.

1. Петя Дубарова - прогресии на 04.12.1979 г. http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/astro_25gw_19_petya_doubarova_Progr.gif

2. Петя Дубарова - транзити на 04.12.1979 г. http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/astro_24gw_19_petya_doubarova_Tranz.gif

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Октомври 19, 2008, 05:58:50 pm »
Статистиката сочи, че нараства броят на самоубийствата по пълнолуние. Петя се е самоубила около пълнолуние, струва ми се.  :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Октомври 19, 2008, 06:08:32 pm »
Значи договорились.

Аз пък уважавам всяко мнение. Но от това не следва, че трябва задължително да се съобразявам с него.
На принципа съм, че общуването е много по-важно от истината, а интернет форумите са средство за общуване най-вече - изкуство, което на мнозина ни е чуждо.

Дифузия ли беше думичката, когато различни светове, способности, характери се проникнат един от друг и така се създава едно ново цяло, много по-богато от простия сбор на съставните му части.

Защо, примерно, не кажеш, какво е качеството на времето напоследък, че така се "самоубиват"? Или друго ми е интересно, ако и някой да има склонност към самоубийство, от теорията за качеството на времето знаем, че нищо не става, без да е дошло времето със съответното качество за това. Какво трябва да е времето, че да почнат масови самоубийства - т.е. брой самоубийства, значително надвишаващи средностатидтическия брой.
"време разделно"!да градиш щастието си върху нещастието на други хора това не е просто убийство,а по-скоро ....

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Октомври 19, 2008, 06:28:23 pm »
Статистиката сочи, че нараства броят на самоубийствата по пълнолуние. Петя се е самоубила около пълнолуние, струва ми се.  :(
ако приемем максимата,че границата между гения и лудоста е много тънка,наред с това луната отразява нашите емоций,както и нептун....,е съвсем нормална тази статистика.поне на мен така ми се струва. :D
не смятам , че нептун е особенно добре поставен в 4-ти дом.мисля си , че 4-ти като един от домовете  на кармата с тази илюзорна и мъглива планета,дава информация за тайни относно дом,родители,душа...
наред с това обаче той дава информацията за поезията,за изкуството.
според мен следва да се търси автоагресията в картата.марс е на трон -доста силен. :D
« Последна редакция: Октомври 19, 2008, 06:34:57 pm от maraj »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Октомври 19, 2008, 06:47:04 pm »
говорихме за убийиците,какво ще кажете да поразсъждаваме малко и за самоубийците.какви са индикацийте в картите на тези хора? :D

Може би следва да отчетем и влиянието на фактора "социална среда" и "обкръжение", освен че се търсят индикации за по-лабилна психика или нестабилна нервна система. Нерядко на пръв пъглед "силни" хора неочаквано слагат край на живота си, докато привидно "слабият" до сетния си дъх се бори да оцелее и се вкопчва в живота... Защо ли?
А истината е, че не само животът е станал твърде напрегнат и стресиращ, а и мнозина хора не виждат смисъл да вегетират... И причините да сложат край на живота си могат да бъдат най-различни...
Някъде бях чела, че самоубийството е крайна степен на автоагресията, тоест това са гняв и безсилие, обърнати навътре, срещу нас самите. И, разбира се, самоубийството е в противоречие с духовните закони на битието.
Прави впечатление и все по-ниската степен на удовлетвореност от живота. Ако някога средностатистическият човечец е бил щастлив да има добро семейство, стабилна работа, къща, жена и деца, сега вече това не е достатъчно... Все нещо му липсва на човека, за да се чувства "истински щастлив". Кризата е засегнала духовността и ценностната система на човечеството в глобален мащаб.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Октомври 19, 2008, 07:01:12 pm »
Цитат
Ще се опитам да коментирам без час на раждане, което е непълно, но все пак е нещо.

Домовете в картата на Петя не са известни. Не разполагаме с час на раждане.

Сатурн в съвпад с ЮЛВ (строг родител или травма, нанесена от авторитетна личност в минали прераждания);
Слънце в опозиция с Нептун образува голям кръст с оста на Лунните възли и тао-квадрат със Сатурн. Може да е претърпяла насилие. Това е само предположение.  Но във всеки случай Душата и е дошла в това прераждане с тежко "кармично бреме".