Не знам много за живота и ,но съвпад сатурн и луна в скорпион дава обратното на популярно. Би трябвало да е доста асоциална и тежка по характер.
Особено на Имум Цели.
Което от друга страна не и пречи да пише книги. Но не отговарят по стил на този съвпад.
Но често при писателите ще видиш някакъв акцент върху 4 дом, при научните работници също. При занимания с изследователска работа, изучаване на древни езици, превод на антична литература и апокрифни книжа...
Не съм чела много задълбочено книгите й (не са в моята категория интереси), но и въз основа на малкото впечатления, които имам, стилът наистина някак не се връзва с Луна в съвпад със Сатурн в Скорпион.
Died from complications of diabetes
Понякога астрологията може да бъде и буквална.
Венера близо до Слънцето в квадрат с Юпитер и тригон с Нептун дава предразположеност към захарна болест (една от възможните конфигурации, но има и други).
Но акцентът ще е различен при Луна във Везни в опозиция със Слънце/Венера и Луна в Скорпион в съвпад със Сатурн.
В първия случай нативът иска да бъде харесван, обичан, популярен, да се забавлява, да се радва на dolce vita... Всичко по Венера и в големи количества (Юпитер като фокус на Т-квадрат с Луна и Венера). Трудно понася самотата и уединението, социален тип. В съчетание с Марс в Близнаци подходът ще е лековат, дори повърхностен, без излишно драматизиране.
Във втория случай е разкъсван от вътрешни терзания и противоречиви чувства, усещане за отхвърленост, страх от изоставяне, пренебрегване. Външно привлекателен, чаровен, харизматичен (Слънце в съвпад с Венера и тригон с Нептун), но силно раним, трудно допускащ до себе си, ревниво пазещ личното си пространство от натрапници и любопитни погледи.