Здравей Гост

Карти на известни астролози

• 216 Отговора
  • 40799 Прегледи
*

Haus

• *
  • 129
Re:Карти на известни астролози
« Отговор #160 -: Октомври 16, 2010, 06:11:24 am »
Линда Гудман е овен.Страхотен разказвач. Но нямам представа как са и разположени планетите.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #161 -: Октомври 16, 2010, 06:15:01 am »
Линда Гудман е овен.Страхотен разказвач. Но нямам представа как са и разположени планетите.
Ето какво открих в Wikipedia-та за нея : she was born on April 9, 1925 at 6:05 a.m. EST in Morgantown
Ако на някой му се занимава да и качи картата.

« Отговор #162 -: Октомври 16, 2010, 06:21:58 am »
Ето какво открих в Wikipedia-та за нея : she was born on April 9, 1925 at 6:05 a.m. EST in Morgantown
С google и copy-paste е най-лесно. ;D
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJwtjsEKgzAQRL-mty0k2lRs2IMnL-2ptJ5XYjW02UiMBP--sZQ5DAyPmUn2bbHQo0OSmg223htHDFfLhuAFUsAJZF0okOVFnWFSCcZ1AQE3H0bi6BMfCtE94XFvoKqTqqCsuaxgzUyWJtMzuQF_jRn9L-y5oTigFDls5mA_2fcl3cdtzp9cnJBi0tOy4VHqsKDs2i994DXn

*

Lillie

• 30532
« Отговор #163 -: Октомври 16, 2010, 06:23:40 am »

Хм, а в astrotheme дават друг час на раждане.  :-\

Цитат
Born:    April 10, 1925, 1:56 PM
in:    Morgantown (WV) (Etats-Unis)
Sun:     20°23' Aries
Moon:    11°36' Scorpio
Ascendant:     22°11' Léo
Midheaven:     15°00' Taurus

Аз пък що я мислех за Везна? Може би защото в книгите си набляга на синастриите и любовната съвместимост по слънчев знак.  ;D

ПП. Още една "непопулярна" заточена Венера в лъчите на Слънцето. И не само има Венера в заточение, а и Луна в падение в съвпад със Сатурн (в долна кулминация).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #164 -: Октомври 16, 2010, 06:27:43 am »

Хм, а в astrotheme дават друг час на раждане.  :-\

Ето точно какво пише в Wikipedia: According to her birth certificate, on file at the American Federation of Astrologers in Tempe, Arizona, she was born on April 9, 1925 at 6:05 a.m. EST in Morgantown
И това определено се разминава с хороскопа, който е публикуван.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #165 -: Октомври 16, 2010, 06:30:41 am »

Аз пък що я мислех за Везна? Може би защото в книгите си набляга на синастриите и любовната съвместимост по слънчев знак.  ;D

Според датата и часа в Wikipedia луната и е във Везни.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #166 -: Октомври 16, 2010, 06:32:22 am »
Не мисля, че на Лили й липсва увереност, даже напротив - много добре знае къде е и какво може. :blink: Друга ми е мисълта, че няма нужда да се състезава с когото й да е тъкмо поради тази причина.

Липсва и! Ако има доблест , ще го потвърди...Сатурн в 9-ти дом , не и дава право на грешки..., страха идва от тук!
Знае , факт , но няма право на грешки....
Има време - ЛИЛИ НЕ Я БЪРЗАМ....ЗНАМ! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #167 -: Октомври 16, 2010, 06:35:54 am »
По имам доверие на астрологичните сайтове, все пак са специализирани в тази сфера и би трябвало да съдържат по-достоверна информация.
Но пък в някои сайтове има посочена само дата на раждане (10 април), а часът не се споменава.

Цитат
Apr.10,1925, time uncertain
Morgantown, West Virginia,
USA 79W57 39N38
(AstroDatabank gives
Apr.10.1925,1:56PM
or 22° Leo rising

http://www.librarising.com/astrology/celebs/lindagoodman.html

На снимките доста си личи овенската Венера в съвпад със Слънцето.
Навярно затова първото ми впечатление (без да познавам хороскопа й) за нея бе, че е слънчева Везна.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Октомври 16, 2010, 06:38:13 am »

Според датата и часа в Wikipedia луната и е във Везни.

Да, има разминаване и в датата на раждане.
Луна в Скорпион в съвпад със Сатурн и опозиция с ретро Меркурий някак не ми се връзва с нейния стил и тематика. По й отива Луна във Везни в опозиция със Слънце/Венера. Но знам ли...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #169 -: Октомври 16, 2010, 06:47:19 am »

Луна в Скорпион в съвпад със Сатурн и опозиция с ретро Меркурий някак не ми се връзва с нейния стил и тематика. По й отива Луна във Везни в опозиция със Слънце/Венера. Но знам ли...

Луна в скорпион в съвпад със Сатурн хич не се покриват с образа който съм си изградил за нея според това което е писала. Човек който набляга толкова на взаимоотношенията, с положителен поглед върху нещата и призоваващ към помирение и прошка в синастричните анализи, би трябвало да има силно изразени везни и в случая само съвпада на венера със слънце мисля, че не е достатъчен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #170 -: Октомври 16, 2010, 06:52:47 am »
Луна в скорпион в съвпад със Сатурн хич не се покриват с образа който съм си изградил за нея според това което е писала. Човек който набляга толкова на взаимоотношенията, с положителен поглед върху нещата и призоваващ към помирение и прошка в синастричните анализи, би трябвало да има силно изразени везни и в случая само съвпада на венера със слънце мисля, че не е достатъчен.

И според мен не се покрива много.
Луна в Скорпион в съвпад с ретро Сатурн на ИЦ предполага и трудни отношения в семейството, с майката. Има и опозиция с ретро Меркурий. По-скоро би се увлякла по някое от психологическите, по-аналитични направления в астрологията и стилът нямаше да е толкова ведър, лек, дори някак сладникав.

Но виж, диспозиторът на Слънцето и Венера се намира в Близнаци - много енергия се изразходва във вербалната комуникация. При повечето жени с Марс в Близнаци се наблюдава порой от думи, добри разказвачки са и обичат дискусиите, обичат и да спорят.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #171 -: Октомври 16, 2010, 06:55:56 am »
сладникав.
 :72:

тя нямаше ли изчезнало дете?- това  може да се  върже със съвпада
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #172 -: Октомври 16, 2010, 06:59:38 am »
Не знам много за живота и ,но съвпад сатурн и луна в скорпион дава обратното на популярно. Би трябвало да е доста асоциална и тежка по характер. Което от друга страна не и пречи да пише книги. Но не отговарят по стил на този съвпад.

*

Марая

• 28287
« Отговор #173 -: Октомври 16, 2010, 07:12:51 am »
Не знам много за живота и ,но съвпад сатурн и луна в скорпион дава обратното на популярно. Би трябвало да е доста асоциална и тежка по характер. Което от друга страна не и пречи да пише книги. Но не отговарят по стил на този съвпад.

Винаги съм харесвала синастричния 2-ри дом...
Защо? Въобще , защо напоследък /2години назад/...Близнаците са ми на домова книжка? :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Октомври 16, 2010, 07:18:31 am »
Не знам много за живота и ,но съвпад сатурн и луна в скорпион дава обратното на популярно. Би трябвало да е доста асоциална и тежка по характер.

Особено на Имум Цели.

Цитат
Което от друга страна не и пречи да пише книги. Но не отговарят по стил на този съвпад.

Но често при писателите ще видиш някакъв акцент върху 4 дом, при научните работници също. При занимания с изследователска работа, изучаване на древни езици, превод на антична литература и апокрифни книжа...

Не съм чела много задълбочено книгите й (не са в моята категория интереси), но и въз основа на малкото впечатления, които имам, стилът наистина някак не се връзва с Луна в съвпад със Сатурн в Скорпион.

Цитат
Died from complications of diabetes

Понякога астрологията може да бъде и буквална.
Венера близо до Слънцето в квадрат с Юпитер и тригон с Нептун дава предразположеност към захарна болест (една от възможните конфигурации, но има и други).

Но акцентът ще е различен при Луна във Везни в опозиция със Слънце/Венера и Луна в Скорпион в съвпад със Сатурн.
В първия случай нативът иска да бъде харесван, обичан, популярен, да се забавлява, да се радва на dolce vita... Всичко по Венера и в големи количества (Юпитер като фокус на Т-квадрат с Луна и Венера). Трудно понася самотата и уединението, социален тип. В съчетание с Марс в Близнаци подходът ще е лековат, дори повърхностен, без излишно драматизиране.
Във втория случай е разкъсван от вътрешни терзания и противоречиви чувства, усещане за отхвърленост, страх от изоставяне, пренебрегване. Външно привлекателен, чаровен, харизматичен (Слънце в съвпад с Венера и тригон с Нептун), но силно раним, трудно допускащ до себе си, ревниво пазещ личното си пространство от натрапници и любопитни погледи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #175 -: Октомври 16, 2010, 07:19:57 am »
Защо? Въобще , защо напоследък /2години назад/...Близнаците са ми на домова книжка? :unsure:

В моята домова книга ми "влизат" по осми.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #176 -: Октомври 16, 2010, 07:23:07 am »

В моята домова книга ми "влизат" по осми.  ;D

Извини ме Лили , въпроса ми е към Хаус..., моля те не му отнемай вниманието...Ти си по 8-ми, а аз по 7-ри при близнаците...
Нека отговори...
Май този път късно забеляза..., очаквах една дума за Сатурна ти в 9-ти.... ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #177 -: Октомври 16, 2010, 07:38:35 am »
очаквах една дума за Сатурна ти в 9-ти.... ;D ;D ;D

Дървен философ.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Октомври 16, 2010, 09:05:25 am »

Тук с пълна сила важи поговорката за двата зелника  ;D

Не се сещам каква беше поговорката, но...

Цитат
Хермес – Трисмагистър.

това ме наведе на разни мисли и няма да мога да заспя, докато не разбуля мистерията.  :-[

http://www.ifastrology.com/bg/articles/id/1.html

Хермес ТрисМагистър или Хермес ТрисБакалавър? That is the question!  ;D

Остава да пренапише и целия Corpus Hermeticum... на френски.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #179 -: Октомври 16, 2010, 04:48:38 pm »

В моята домова книга ми "влизат" по осми.  ;D

Извини ме Лили , въпроса ми е към Хаус..., моля те не му отнемай вниманието...Ти си по 8-ми, а аз по 7-ри при близнаците...
Нека отговори...

Извинявай но въобще не ми е ясно какво ме питаш. Честно.