Здравей Гост

Хороскопът на България

• 133 Отговора
  • 21064 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Хороскопът на България
« Отговор #20 -: Декември 02, 2008, 12:41:29 am »
на бат бойко повече му приляга уран :)

Съвпад Марс-Венера-Уран в осми - ще трансформира със сексуален привкус, та пушек ще се вдига.  ;D
малееее, ;D ;D ;Dцел свет ще разбере....
каили,не си ли съгласна със сатурн и бсп?и още нещо дпс-то не може ли да се индетифицира с меркурий и нептун? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Декември 02, 2008, 01:01:32 am »
Не съм, трябва да прочета нивата на проработка на планетите и да видя на първите нива на кои планети най-отговарят идиотите ни политици.
Не може Сатурн да е един и същ и за висшата самоотвержена дисциплина, и за долните крадци и лумпени.
Впрочем Меркурий беше по крадците, що намеси тук Сатурн?...

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Декември 02, 2008, 01:45:59 am »
Не съм, трябва да прочета нивата на проработка на планетите и да видя на първите нива на кои планети най-отговарят идиотите ни политици.
Не може Сатурн да е един и същ и за висшата самоотвержена дисциплина, и за долните крадци и лумпени.
Впрочем Меркурий беше по крадците, що намеси тук Сатурн?...
защото хем ограничава,хем е стария и изтормозен електорат.вечно по нейното управление има флустраций.вечно нещо се случва.меркурий в съвпад с нептун-велики измамници! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #23 -: Декември 02, 2008, 07:11:56 am »
Е ама виж първата един Ники, роден 1973  :P
А другата я видях, ма с толкова различни часове и се объркАх.  :-X
Хихихи,съжалявам,сбъркала съм картите.Ако искаш,изтрий му картата,за да не объркваме хората. ;D

*

Skarlet

« Отговор #24 -: Декември 02, 2008, 07:51:40 am »
на бат бойко повече му приляга уран :)

Съвпад Марс-Венера-Уран в осми - ще трансформира със сексуален привкус, та пушек ще се вдига.  ;D
Венера и Марс са му в 7 дом/на 6-8-ми градус са в Лъв/,а май само Уран-а му е в 8.Ще разчита да спечели другите с харизматичност.А Сатурна му е в Козирог-в 1-ви дом.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #25 -: Декември 02, 2008, 11:28:07 am »
Значи дай да се разберем как се прави солар веднъж завинаги.
За мен солар това е картата в момента, в който транзитното слънце прави точен съвпад с наталното.
Примерно точен съвпад прави в 13.00ч на 2 октомври 2008 с някой, роден на 3 октомври 1988.
Така, после взимаме картата за 13.00 на 2 октомври 2008 и това ни е соларната карта.

« Отговор #26 -: Декември 02, 2008, 08:54:56 pm »
Цитат
Значи дай да се разберем как се прави солар веднъж завинаги.
За мен солар това е картата в момента, в който транзитното слънце прави точен съвпад с наталното.
Точно така е!

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Декември 02, 2008, 10:12:09 pm »
Когато обсъждаме хороскопът на една държава, все пак е необходимо да си припомним основните положения на мунданната астрология. Ето накратко някои значения на домовете.

ТЪЛКУВАНЕ НА МУНДАННА КАРТА

1 дом символизира нацията като цяло, лицето, което показва пред света и начина, по който светът ни възприема. Нашият имидж, националният мит, образът на нацията, нейните национални характеристики. Когато става дума за еволюция на държавата, 1-ви дом символизира първоначалното общество, което е съществувало до момента, в който се е формирала държавата. От друга страна 1-ви дом символизира и действителните физически условия (Козирог на Асцендента – планинска страна, изгряващ Нептун – много реки и езера, излаз на море или океан и т.н.).

2-ри дом показва материалните ресурси, богатството, икономиката, националния продукт, банките, финансите. На по-дълбоко ниво този дом символизира основните обществени ценности, това което е ценно за обществото и отношението към националното наследство.

3-ти дом показва отношенията между различните социални слоеве, които трябва да комуникират и да търгуват помежду си, да обменят стоки и продукти. Този дом управлява сухопътния транспорт, ж.п. транспорта, пощите, училищата, телефоните, вестниците, компютърните терминали, телевизията, литературата, свободното слово, сводобдната търговия  и всички официални съобщения. Ако обществото иска да оцелее на него му е необходим общ (официален) език и единна образователна система. Трети дом отразява и съседните страни и поради това оказва влияние на чуждестранните дела.

4-ти дом показва основите на обществото и неговите дълбоко вкоренени традиции. Той символизира масите, простолюдието, опозицията на правителството, земята, селското стопанство, идеологията на народните маси и опозицията. Този страна съответдтва на национализма (любовта към собствената си страна) и на социализма (разпространената идеалогия на опозицията в западните страни). Този дом управлява земята, селското стопанство и за всичко, което се произвежда от земята.

5-ти дом симвализира удоволствията, наслажденията, киното, театъра, концертите, обществените мероприятия, светските приеми и вечеринки. Този дом има важно значение за определянето на националните характеристики, например пословичната „студенина” на англосаксонците и „топлотата” на романските народи. Този дом управлява също така децата и нивото на раждаемост. Счита се още, че е свързан с елита на нацията, с „висшето общество”. Различните видове спекулации са под неговото влияние и затова този дом има връзка с националната икономика, чрез финансовите спекулации. Отговаря за главата на нацията.

6-ти дом управлява работническата класа, производителността на труда, немните работници, професионалните сдружения и синдикатите, социалистическите партии, войниците, армията и националната отбрана. „Слугите на обществото”, т.е. гражданските служби са под управлението на този дом. Шести дом управлява здравеопазването, здравните работници и общественото здраве. Управлява още държавния резерв, общественото хранене и сферата на услугите.

7.ми дом управлява отношенията с другите общества и страни. Тези взаимоотношения често произхождат от това, което се намира в 6-ти дом, т.е. от резултатите от производителността на труда, които трябва да бъдат продадени на задграничните партньори. Поради това този дом управлява конкуренцията, международните отношения, договорите, съюзите, войните, споразуменията. В писохогически план, този дом символизира всичко, което ние виждаме в своите врагове или не можем да приемем в себе си като нация.

8-ми дом символизира финансовите отношения, международните финанси, многонационалните и транснационални корпорации, застрахователните дружества, данъците. Тъй като резултатът от войните (които са по 7-ми дом) често се явява смъртта, то 8-ми дом управлява смъртта и смъртността на населението (2-ри от 7-ми). В него са отразени и смъртта и възраждането на нацията в чисто психологически аспект.

9-ти дом символизира задграничните пътувания, международните преговори, националното и международното законодателство, религията, далечните комуникации, особено морските превози. Показва какъв тип философия и религия ще господстват в обществото и дали са вероятни конфликти в тези области.  За функционирането на обществото са необходими определени норми, табута, общоприети ценности и морал, гарантиращи обществения ред. Този дом също дели с 3-ти дом управлението на издадетлската дейности и образованието (предимно обаче висшето образование). Това е домът на закона и законодателната система.

10-ти дом показва правителството, висшите структури на изпълнителната власт, управляващата класа, кралското семейство, аристокрацията, поземлената олигархия, националния престиж и показва как обществото изглежда пред съседите. Символизира идеалите, към които обществото се стреми да постигне.

11-ти дом управлява парламента, регионалните структури на изпълнителната власт, неправителствените организации и организациите в обществена полза, колективните движения, приятелски настроените държави. Някои отнасят местната власт към 11-ти дом, а други отнасят общините към 4-ти дом.

12-ти дом управлява болниците, манастирите, затворите, домовете за стари хора, сиропиталищата и домовете за лица, изискващи специални грижи и закрила, имигрантите и емигрантите. По отношение на идеологията този дом управлява всички онези скрити сили, които подриват съществуващия порядък, мафията, тайните съобщества, сектите. Дванадесети дом управлява окултните и мистически аспекти на философията и религията, благотворителността, социалната изолация.
« Последна редакция: Декември 02, 2008, 11:06:19 pm от Nebesna »

Re:Хороскопът на България
« Отговор #28 -: Април 24, 2010, 06:26:32 pm »
Я вижте каква темичка ви върнах!!! :P :P :P

Аз сега по примера на една съфорумка ще задам въпрос и после през 5 поста ще питам Защо? Защо? Защо? ;D

Кое в картата на БГ, пък и мунданно, посочва, че ще се разгори темата за сурогатното майчинство? Подготвя се закон.

Някой трябва да качи отново карта на БГ. :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Април 24, 2010, 06:32:06 pm »
Транзитен Плутон в съвпад с Луната в картата на България.

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Април 24, 2010, 06:34:58 pm »
Карта на България.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Април 24, 2010, 06:36:00 pm »
небесна вече го е написала... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Април 25, 2010, 12:39:22 am »
при това видно от картата
Карта на България.

аспекта е почти на асц. откъм 12-ти!
това се случва тайно у нас....и за съжаление на някой , му е ред да излезе на бял свят!

и то тогава ,когато има точна опозиция със закона- сатурн в 7-ми на дсц! тогава закона ще види бял свят!
« Последна редакция: Април 25, 2010, 12:57:08 am от Марая »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #33 -: Април 25, 2010, 01:01:25 am »
 :o Сатурна ни е в Рак,че и в 7ми-чувайте к'во ви казвам-тая държава няма да се оправи никога!

Не му е мястото там,пък като диспозитор на АСЦ и 3 планети още повече...

И к'во-Луната в 12ти-ми че той народа масово ще емигрира ,което вече не знам хубаво ли е,лошо ли е  :(

Абе тоя Плутон съвпад с Луна да не донесе до проблеми с българите емигранти сега,някъде нещо масово  :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Април 25, 2010, 01:09:16 am »
:o Сатурна ни е в Рак,че и в 7ми-чувайте к'во ви казвам-тая държава няма да се оправи никога!Абе тоя Плутон съвпад с Луна да не донесе до проблеми с българите емигранти сега,някъде нещо масово  :unsure:

стига де ,молим те!

не думай! замълчи! :(

*

Helo

« Отговор #35 -: Април 25, 2010, 01:13:30 am »
:o Сатурна ни е в Рак,че и в 7ми-чувайте к'во ви казвам-тая държава няма да се оправи никога!

Ако народа се научи на ред и дисциплина може и да се оправи. Ама българите не са като западноевропейците по дисциплина. По-скоро са като италианците.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Април 25, 2010, 01:36:21 am »

Ако народа се научи на ред и дисциплина може и да се оправи. Ама българите не са като западноевропейците по дисциплина. По-скоро са като италианците.

и как ще стане това?
само при тези ,дето растат сега ,иначе е кауза пердута!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #37 -: Април 25, 2010, 07:24:44 am »

Бонджорно! Нали това имах предвид, когато коментирахме Швейцария. Вижте картите и ще стане ясно къде сме ний....
« Последна редакция: Април 25, 2010, 04:50:15 pm от Скарлет »

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Април 25, 2010, 09:48:18 am »

Не му е мястото там,пък като диспозитор на АСЦ и 3 планети още повече...

И к'во-Луната в 12ти-ми че той народа масово ще емигрира ,което вече не знам хубаво ли е,лошо ли е  :(

Абе тоя Плутон съвпад с Луна да не донесе до проблеми с българите емигранти сега,някъде нещо масово  :unsure:

Еми да, той Сатурна в Рак ни описва най-точно като нация без самочувствие. Сатурн в 7-ми дом означава, че винаги ще бъдем в ръцете на своите съюзници (по 7-ми дом са и откритите врагове). Докато се идентифицираме с някой друг,  все ще бъдем зависими от някоя друга нация. За независимост и неутралитет и дума не може да става с господаря на 1-ви дом в 7-ми дом.  Обаче Луната като управителка на Сатурна в Рак е в дома на тайните врагове. Така са навързани откритите и тайните врагове, че просто нямам думи. Това обаче обяснява тайните интриги, в които бива въвличана държавата.

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Април 25, 2010, 09:51:29 am »

Донджорно! Нали това имах предвид, когато коментирахме Швейцария. Вижте картите и ще стане ясно къде сме ний....

О, не! Ти имаше предвид, че една малка страна винаги ще бъде зависима от големите. Това ти бяха думите. Аз поставих картата на Швейцария и наблегнах на факта, че и тя е малка страна. т.е. ти направи обобщващ извод, а после тръгнахме да коментираме Швейцария.