Здравей Гост

Хороскопът на България

• 133 Отговора
  • 21023 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Хороскопът на България
« Отговор #40 -: Април 25, 2010, 09:57:39 am »

Еми да, той Сатурна в Рак ни описва най-точно като нация без самочувствие. Сатурн в 7-ми дом означава, че винаги ще бъдем в ръцете на своите съюзници (по 7-ми дом са и откритите врагове). Докато се идентифицираме с някой друг,  все ще бъдем зависими от някоя друга нация. За независимост и неутралитет и дума не може да става с господаря на 1-ви дом в 7-ми дом.  Обаче Луната като управителка на Сатурна в Рак е в дома на тайните врагове. Така са навързани откритите и тайните врагове, че просто нямам думи. Това обаче обяснява тайните интриги, в които бива въвличана държавата.

Ти го каза,така е.Освен,че са в опозиция Луна/Сатурн са и в рецепция,като бумеранг народа и държавата се борят по между си,те са си скрити и открити врагове (освен тези извън нас).Тия позиции Луна/Сатурн са много тежка карма отделно,ЮЛВ в 12ти също+управител в падение и то във властта на един заточен Сатурн.Дори гръмоотводите към Уран не ни вършат кой знае каква работа,щото и той изпаднал в Телеца  :( За това промените,освобождаването и всичко по Уран стават много бавно и не само това,ами и импулсите възникват само върху имотни въпроси,граници и прочие,иначе  си кюта там и си пасе тревичка,забравил за истинското си предназначение ...

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Април 25, 2010, 10:03:37 am »
Луната управлява и жените и масите. Не случайно гърците се присмиват на българските мъже, че са мързеливи и не уважават жените си, щото ги пращат да слугуват в чужди държави като камериерки и болногледачки (Луна в 12-ти дом). И всичкото това, заради мизерия и недоимък - Луна в опозиция със Сатурн.

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Април 25, 2010, 10:07:06 am »

Ти го каза,така е.Освен,че са в опозиция Луна/Сатурн са и в рецепция,като бумеранг народа и държавата се борят по между си,те са си скрити и открити врагове (освен тези извън нас).

Това обяснява защо народът (Луна)  "мрази" държавата (Асцендент Сатурн) или се разграничава от нея. И  защо за този народ държавата е мащеха.

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Април 25, 2010, 10:25:05 am »
Абе тоя Плутон съвпад с Луна да не донесе до проблеми с българите емигранти сега,някъде нещо масово  :unsure:

Това ще стане известно, когато Уран квадратира откъм Овен опозицията Сатурн-Луна, т.е. когато направи тао-квадрат. Няма нито една квадратура в картата на България. За да има действие, трябва да има квадратури. Опозициите водят само до компромиси и преустройства и крият потенциална енергия. Тази енергия се превръща в кинетична едва при квадратурата. Другият начин е ако мине през тази чувствителна точка планета - преносител на светлина. И все пак това е по-незабележимия и бавен начин, освен ако тразитната планета не е изразител на активния мъжки принцип (например Марс).

Уран е тежка планета и действа неочаквано. Мисля, че ще донесе промени, когато излезе от интерсептираните Риби (Уран управлява 2-ри дом в картата на България) и в момента е заврян в интерсептиран знак.

« Отговор #44 -: Април 25, 2010, 10:28:02 am »
А някой знае ли как точно е ректифицирана картата на БГ?  :-\ Не, че не вярвам на БГ профи астролозите, вероятно много са я изучавали, но пък чак и час да й дадат?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Април 25, 2010, 10:28:08 am »
Прехвърлям отново картата тук на тази страница, че ми е трудно да прелиствам.

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Април 25, 2010, 10:29:08 am »
А някой знае ли как точно е ректифицирана картата на БГ?  :-\ Не, че не вярвам на БГ профи астролозите, вероятно много са я изучавали, но пък чак и час да й дадат?

Как точно не зная, но зная че е дело на руски астролог - ректор на руската астрологична академия. Ще се опитам да издиря името му.

ПП. Михаил Левин...Ето какво пише в "астролоджи уикли" : This chart is rectified by the Russian astrologer M. Levin and represents the unification of the Bulgarian and Slav tribes. It is the beginning of Bulgaria.

http://www.astrologyweekly.com/countries/bulgaria.php

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Април 25, 2010, 10:37:46 am »
Ето още информация за начина на ректифициране на картата на Българлия от М. Левин:

" М.Левин стига до извода, че датата 24.04.680 г. според Григорианския календар или 21.04.680 г. според Юлианския календар, е най-подходяща за отправна точка за построяване на хороскоп на България. След извършване на прецизна ректификация (ректификация – астрологична техника за уточняване на часа на раждане, посредством датите на събития) спрямо най-важните събития в историята на България, М.Левин стига до заключението, че часът, за който трябва да се построи картата е 22.13 мин. по Гринуич. Асцендентът попада в 10.09’ Козирог., Слънцето се намира в точката от хороскопа наречена Имум Цели (Дъното на Небето), т.е моментът на събитието е именно полунощният час.

Астрологичната карта показана на фиг.2 е с час 22.07 по Гринуич. Този час е избран така, за да съответстват градусите на АСЦ на 10.09’ Козирог. Отклонението се получава поради различните астро-програми използвани през 1995 от М.Левин – Uranus и Almagest, и по-новата Астропроцесор ZET 7, с която е изчертана картата на фиг.2."

http://www.astrohoroscope.info/horoskopBulgaria.htm

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Април 25, 2010, 10:44:48 am »
Цитирам Кирил Стойчев от едноименната по-горе статия:

"Ето и мунданното значение на домовете в астрологията, за да можем по-лесно да проследим влиянието на точките, активирани в хороскопа на България.

1 дом (АСЦ)- Територията на страната, военната индустрия, народа на една държава, държавните дела, началото на нещата

2 дом - Селското стопанство, финансите на държавата, банките, търговията, богатствата на народа

3 дом - Транспорт, комуникации, образователна система, съседните страни, обществено мнение

4 дом (ИЦ)- Народът, опозицията, бунтове, метежи, въстания, обществени сгради, градовете, земеделието

5 дом - Аристокрацията, празници, раждаемост, младежта, дипломацията, посолствата, държавния суверенитет. Смърт на държавния глава

6 дом - Средната класа, медицина, армията, здравеопазването, наемни работници

7 дом (ДСЦ)- Международни договори, войни, външна политика, враговете, процеси

8 дом - Държавния дълг, гробищата, тайните служби, полицията, национален траур, кризи, смърт, убийства

9 дом - Религия, право, магистрати, международна търговия, наука, университети, корабоплаване

10 дом (МЦ)- Политиката, управляващите, президент, правителство, цар, национална чест и слава

11 дом - Парламент, акционерни общества, граждански сдружения, синдикати, асоциации

12 дом - Затвори, манастири, секти, тайните врагове"

Не съм съгласна само с едно, че Асцендентът представлява едновременно народът и държавата. Според мен показва държавата, която е "лицето на народа", както и асцендентът в натала показва "личността" на индивида.
Всъщност, по-наролу К. Стойчев е написал, че народът е по 4-ти дом, така че се получава тафтология. Логично е народните маси да са по 4-ти дом и по Луната.

« Отговор #49 -: Април 25, 2010, 10:45:03 am »
Много полезен линк, Небесна!  :58:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #50 -: Април 25, 2010, 11:00:35 am »
Доколкото аз съм схванала идеята разликата се състои в това, че Асц показва нацията като цяло пред света, а 4 дом си е народа. Алдебаран към Асц отнася и елита, обществото, от което зависи просперитета на държавата, лицето, с което се показваме.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #51 -: Април 25, 2010, 11:56:38 am »
:o Сатурна ни е в Рак,че и в 7ми-чувайте к'во ви казвам-тая държава няма да се оправи никога!

Не му е мястото там,пък като диспозитор на АСЦ и 3 планети още повече...

И к'во-Луната в 12ти-ми че той народа масово ще емигрира ,което вече не знам хубаво ли е,лошо ли е  :(

Абе тоя Плутон съвпад с Луна да не донесе до проблеми с българите емигранти сега,някъде нещо масово  :unsure:

Еми да, той Сатурна в Рак ни описва най-точно като нация без самочувствие. Сатурн в 7-ми дом означава, че винаги ще бъдем в ръцете на своите съюзници (по 7-ми дом са и откритите врагове). Докато се идентифицираме с някой друг,  все ще бъдем зависими от някоя друга нация. За независимост и неутралитет и дума не може да става с господаря на 1-ви дом в 7-ми дом.  Обаче Луната като управителка на Сатурна в Рак е в дома на тайните врагове. Така са навързани откритите и тайните врагове, че просто нямам думи. Това обаче обяснява тайните интриги, в които бива въвличана държавата.

Но нали всяка планета си има две точно противоположни действия? Освен, че може да бъде враг на притежателя на лошата позиция, това е и заложен потенциал. Сатурн вреди, но, ако се положат изключителни усилия на волята, това може да се обърне и да стане положително.

Да вземем за пример транзитен Сатурн през 10-ти дом - дава проблеми в работата. Обаче, ако човекът е работил дълго, упорито и последователно, то този транзит ще му донесе заслужени успехи, за които се е работило дълго.

Макар,че когато става въпрос за емоции и самочувствие е по-сложно и не знам в случая дали Сатрун в 7-ми дом в картата на държава може да бъде проработен така, че да не носи много вреда, а полза.  :unsure:

Докато отделният човек може да промени съдбата си, без това да донесе глобални промени за човечеството, то промяната на съдбата на държавата е друго нещо. Мисля, че съдбата на държавата не може да се промени, защото засяга много хора, не само от тази държава.

А човечеството следва един общ път на развитие и всички държви следват предварително заложени събития. Така че няма смисъл да мислим за благото на държавата, а само за своето собствено. За да се промени съдбата на цяла държава трябва повечето хора в нея да са готови да положат съзнателни усилия за лична и обща промяна.
« Последна редакция: Април 25, 2010, 12:01:07 pm от Hi »

*

Helo

« Отговор #52 -: Април 25, 2010, 12:02:47 pm »
Луната управлява и жените и масите. Не случайно гърците се присмиват на българските мъже, че са мързеливи и не уважават жените си, щото ги пращат да слугуват в чужди държави като камериерки и болногледачки (Луна в 12-ти дом). И всичкото това, заради мизерия и недоимък - Луна в опозиция със Сатурн.

И аз снощи си мислех това, че това е нещастие за жените от държавата. Факт е, че много от българките мечтаят за брак с чужденец. 

« Отговор #53 -: Април 25, 2010, 01:27:01 pm »
Гледам го този съвпад на Слънце/Уран в картата и се сещам, че в СИВ БГ се развиваше като "компютърна сила"  ;D До кога ли ще имаме и АЕЦ..... :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #54 -: Април 25, 2010, 01:27:22 pm »
A kak ще интерпретирате Марс и СЛВ в 6 дом? Силна средна класа?Ефективно здравеопазване?
Също така Венера и Плутон в 5 дом не ми се виждат много показателни за нацията ни. Вярно, че в астрологията както и в Библията във всеки знак/дума  можеш да откриеш точно това, което търсиш.
Венера в 5 дом може и да значи фалшив блясък на елита както и обратното. Също предполагам
чувствително младо поколение, както и поколение отдадено на низсши страсти и лек живот по кафенета и молове. Плутон и Венера изначално са си свързани с възпроизводството и вероятно поради това, че са в дома пряко свързан с раждаемостта така сме се запазили 13-14 века.НО сега с транзити ли ще обясним отрицателния прираст? :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #55 -: Април 25, 2010, 01:54:14 pm »

И аз снощи си мислех това, че това е нещастие за жените от държавата. Факт е, че много от българките мечтаят за брак с чужденец.  

луната се свързва с народа ,властта която идва от народа. парламента.успехите чрез народа.авторитета на страната в резултат на усилия ,геройство ,култура на населението.
тълпата.нестабилността,подчиненост ,апатия или бунт на народните маси.
социалния статус на хората,обществените проблеми ,обществените страдания. всички видове допитвания до народа ,избори ,референдуми, социологически проучвания , обществени дискусий.семействата,публиката луната владее плодородието,земеделието.
движението на цените на международните пазари ,промените във валутните курсове ,наводнения....

РАК - родината, народа ,различните общности. изхранването на народа ,изборите ,проучванията. жените.
популярността.

п.п. :wink2:лъв- държавата , държавността
асц.- нацията
« Последна редакция: Април 25, 2010, 01:59:19 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #56 -: Април 25, 2010, 01:56:51 pm »
Луната управлява и жените и масите.

луната е и това ,на което слънцето разчита... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Април 25, 2010, 02:30:59 pm »
Доколкото аз съм схванала идеята разликата се състои в това, че Асц показва нацията като цяло пред света, а 4 дом си е народа. Алдебаран към Асц отнася и елита, обществото, от което зависи просперитета на държавата, лицето, с което се показваме.

Може, може....Според класическите правила елитът е по 5-ти дом.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #58 -: Април 25, 2010, 02:33:59 pm »
Може би по пети дом да е елита от звезди - Азис - все пак той се оказа най-известния в България.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Април 25, 2010, 02:34:52 pm »
Може би по пети дом да е елита от звезди - Азис - все пак той се оказа най-известния в България.  ;D

По 5-ти дом е президента, защото той представлява нацията. В миналото по 5-ти дом са били благородниците.