Здравей Гост

Хороскопът на България

• 133 Отговора
  • 21084 Прегледи
Re:Хороскопът на България
« Отговор #60 -: Април 25, 2010, 02:36:27 pm »
интерсептирани риби във 2 дом, луна/нептун козирог, все ще ни лъжат за истинското
финансово състояние на страната и упр.на 2- уран/слънце телец ,ще си харчат за представителни и лични колкото си искат :o

на годишнина, енергиите се раздвижват, ама то само с говорене не става,
трябва шанс и марс/6 да се порадва на труда си, като го оценят подобаващо,
 ма с тази взаимна рецепция венера близнаци/меркурий телец как я тълкувате :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Април 25, 2010, 02:40:16 pm »
 Не е ли по-подходящо за отправна дата в картата на БГ да бъде някоя от последните 150 години? Процесите, които текат в момента са дефинирани от политиката през 20 век, а не през 7-ми.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Април 25, 2010, 02:52:00 pm »
Не е ли по-подходящо за отправна дата в картата на БГ да бъде някоя от последните 150 години? Процесите, които текат в момента са дефинирани от политиката през 20 век, а не през 7-ми.

според мен най-подходяща е картата с датата на Българската перестройка! през 1989г. :blink:

а президентската институция не мога да я приема по 5-ти дом ,по 5-ти приемам удоволствията ,децата ,театрите ,училищата.
за мен президентската институция си е в 10-ти.

п.п. и още нещо се сетих в полза на казаното по-горе , президента е главнокомандващ.
« Последна редакция: Април 25, 2010, 02:58:56 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Април 25, 2010, 03:26:57 pm »

според мен най-подходяща е картата с датата на Българската перестройка! през 1989г. :blink:

а президентската институция не мога да я приема по 5-ти дом ,по 5-ти приемам удоволствията ,децата ,театрите ,училищата.

п.п. и още нещо се сетих в полза на казаното по-горе , президента е главнокомандващ.

Президентът е главнокомандващ Генералния щаб на армията само и единствено по време на война. В мирно време управлява Министърът на отбраната.

Аз разделям законодателната власт (Парламента) от изпълнителната власт (Министерски съвет)и  от представителната власт (президента).

Там, горе дето казваш може да бъде Путин, защото Русия е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. У нас няма как да сложим президента в 10-ти дом. Ние сме ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА. Има някои специфични разлики, които трябва да се вземат под внимание при разглеждане на мунданните карти и те предполагат познаване на държавното устройство на всяка една държава, според мен.

*

Nebesna

« Отговор #64 -: Април 25, 2010, 03:31:17 pm »

всеки си избира с коя карта да работи. Би трябвало всички карти да са действащи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Април 25, 2010, 03:37:27 pm »

Президентът е главнокомандващ Генералния щаб на армията само и единствено по време на война. В мирно време управлява Министърът на отбраната.

Аз разделям законодателната власт (Парламента) от изпълнителната власт (Министерски съвет)и  от представителната власт (президента). Там, горе дето казваш може да бъде Путин, защото Русия е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. У нас няма как да сложим президента в 10-ти дом. Ние сме ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА. Има някои специфични разлики, които трябва да се вземат под внимание при разглеждане на мунданните карти и те предполагат познаване на държавното устройство на всяка една държава, според мен.

съгласна съм! ,че трябва да се познава структурата и да се различават властите....
в йерархията на България:
първо място- председател на парламента. парламента е по 11-ти дом.
второ място-президент
трето място-министър председател.
председателя на парламента ,който е най-високо поставената длъжност в държавата в кой дом ще го поставиш?

по отношение на главнокомандващия в мирно и военно време знам ,че президента е главнокомандващ войските ни. министъра на отбраната не е главнокомандващ- а генералния щаб.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #66 -: Април 25, 2010, 03:43:05 pm »
Сега Уран като направи ингрес в овен- 3 дом в картата на БГ, може и да очакваме модернизация в транспорта и комуникациите. Уран е внезапна промяна, а статуквото до момента е било пълно бездействие по тази тема, следователно може да очакваме мащабни (и Юпитер ще влезе в 3 дом) инфраструктурни проекти.
 След някоя и друга година ще има и Уранов възврат по тази карта. Дали тогава е възможно да стартира реалната модернизация в обществото, което както е близко като време така е и още едно поколение?
« Последна редакция: Април 25, 2010, 03:47:58 pm от Uran »

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Април 25, 2010, 03:55:48 pm »

КАРТАТА на БЪЛГАРИЯ след последната значима промяна

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Април 25, 2010, 04:00:36 pm »

ТОВА Е ПРОГРЕСИВНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ! изходни данни от 10.11.1989г.

*

Марая

• 28287
« Отговор #69 -: Април 25, 2010, 04:12:05 pm »

КАРТА НА ТОЧНАТА КОНЮКЦИЯ НА ЮПИТЕР/УРАН!
според мен от този цикъл зависят изключително много неща за бъдещето на страната и народа ни!

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Април 25, 2010, 04:19:09 pm »
Кой е източника за часа в тази карта или ти постави Телец на асцендента?

Пардон, исках да кажа Риби. Телец е в прогресивната карта.
« Последна редакция: Април 25, 2010, 04:27:43 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #71 -: Април 25, 2010, 04:26:18 pm »
Да ви кажа, сега забелязах, че Търновската конституция е приета на 16.04.1879 г. при ретрограден Меркурий в съвпад със Слънцето.

*

Nebesna

« Отговор #72 -: Април 25, 2010, 04:32:32 pm »
Как мислите, защо в България е тази мания непрекъснато да се променят законите?
Отначало си мислех, че това е продиктувано от членството ни в Европейския съюз. Наскоро обаче чух една притча за хан Крум, който е бил най-великият законодател в българската държава.

"Племенните вождове на някакви славянски племена са искали да се присъединят към българската държава и отишли на посещение при хана да го молят. Той им казал да си помислят добре, защото България става много голяма по територия и в този смисъл по-трудно управляема...та им казал да си помислят добре и тогава да решат. Поумували вождовете и отишли с решението си при хана, за да му кажат, че се отказват. Ханът поискал да разбере причината. "Много чеесто си мените законите"-отвърнали вождовете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Април 25, 2010, 04:37:19 pm »

КАРТАТА на БЪЛГАРИЯ след последната значима промяна

струпването на тежките планети в козирог /зодиакалния знак на страната ни/ е в 10-ти дом.слънцето е в скорпион при това в съвпад с плутон- сигурна индикация за трансформация ,промени в държавата.
в четвърти дом намираме юпитер в рак./родината ,народа/.
планетите в по-голямата си част са разположени в земни и водни знаци. а това определя и атмосферата в страната през настоящия период.а именно: емоционалност , промени, разочарование, пасивност/водните знаци/ и издръжливост ,търпение,изолиране ,стеснение,отказ , забавяне ,песимизъм ,инат/земния триплицет/.

луната е в овен и първи дом. желание за независими действия ,начало на нещо ново ,импулсивно , бързо постигане на целите. аспектите ,които прави луната показват и допълват значението на луната в овен и в първия дом от картата.
луна квадрат сатурн- безверие към властта,страх ,затруднение в живота на хората.
луната квадратира и нептун - разочарование и недоверие към политиците ,религията.нестабилни чувства , трудни емоций....

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Април 25, 2010, 04:42:10 pm »
Кой е източника за часа в тази карта или ти постави Телец на асцендента?
Пардон, исках да кажа Риби. Телец е в прогресивната карта.

това е деня на промяната...,деня в който падна Живковия режим с точен час от парламента!

*

Nebesna

« Отговор #75 -: Април 25, 2010, 04:51:40 pm »
Да ви кажа, сега забелязах, че Търновската конституция е приета на 16.04.1879 г. при ретрограден Меркурий в съвпад със Слънцето.

Вероятно това е следствие от ретро Меркурия:

" Конституционоустановеният ред в Княжество България е многократно потъпкван. През 1881  г. Конституцията е временно суспендирана, през 1923 е извършен военен преврат, а след 19 май 1934  г. дълги години държавата се управлява от с наредба-закони при фактически суспендирана конституция...."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%8F

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Април 25, 2010, 04:56:33 pm »
продължавам по картата ,която съм качила....
следващата квадратура е на луната с юпитер в 4-ти натален. огромно желание да разпуснем юздите и отхвърлим хомота , облагодетелстване.
в 10-ти дом имаме наличие на сатурн / консерватизъм ,ограничения ,застой/ ,нептун /нестабилност ,лутане/ и уран /промени ,интеграция ,новости ,модернизация/. най-същественото според мен в тази карта е съвпада на уран с мц. настоящето и бъдещето са зависими от реформите и прогреса ,от приятелството и сътрудничеството от страна на други страни. в Козирог уран внася нестабилност във властта ,както и недоволства и протести.
в 10-ти дом е и венера. мир и равновесие ,поемане на социални ангажименти за решаването на проблемите в държавата. м/у сатурн/старото/ и уран /новото/ баланса на венера е категоричен /венера е мунданен управител на 7-ми и везни/. венера ще даде възможността именно за мирен преход без наличие на войни. всички сме свидетели на този преход!

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Април 25, 2010, 05:12:27 pm »
от 10-ти към 4-ти намираме опозицията на нептун и юпитер.
проблеми в държавата , от нехайни и измамни действия на управляващите. от тук се виждат неоправданите разходи ,разточителството , неправомерните харчове , злоупотреби ,скандални прикривания.знаците ,както отбелязах и по-горе са козирог и рак.
откритата опозиция на юпитер и сатурн в кардиналните знаци е и поляризацията на обществото ни през периода. предпазливост ,контрол и забавяне/сатурн/ с/у нетърпеливото настъпване на капитала ,който търси широки хоризонти за изява и развитие ,в огромни мащаби/юпитер/.
динамичните процеси са видни и от положението на слънцето в знака на скорпиона/трансформация на всяка цена/ в съвпад с меркурий/помощ от медийте/. плутон на трон по знак и дом е категоричен ,че тази промяна ще бъде осъществена и ,че преминаването от една система в друга е задължително.от тук е видно ,че ще има мощни борби за власт и манипулаций , напрежение в обществото ,но и смъртта на една политическа система ще роди нова!

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Април 25, 2010, 05:57:52 pm »

ТОВА Е ПРОГРЕСИВНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ! изходни данни от 10.11.1989г.

по отношение на прогресивната карта ,виждаме ,че асц-то попада в знака на телеца в първия градус. преди около година е бил ингреса от овен в телец. стабилност , материална сигурност ,инат. по време на смяна на правителството на Бойко Борисов е бил и ингреса.
слънцето се намира вече в знака на стрелеца /ентусиазъм , организация нови идей , творчество ,сътрудничество,пламенни и смели ,новаторски действия/наред с това тук са и прекалено самоуверените ,аватнюристични и агресивни действия , прибързаност и надценяване/стрелец ,упр.юпитер/.в осми дом намираме кризисните ситуаций на държавата , политическите и икономически кризи също са тук. в 8-ми дом е данъчната политика на държавата ,финансовите отношения с други страни. заемите и гаранцийте също търся в 8-мия дом.но тук е и раждането на нови философски ,мистични и политически течения и формаций.  и това всичкото в знака на стрелеца.

прогресивната луна е в знака на козирог. това е доста трудно положение за луната ,тъй като освен ,че попада в знака на своята опозиция , това е и знак упр. от планетата сатурн- стегнация и пак стегнация.приема се ,че луната в знака на козирог е една от най-трудните и позиций. луната упр. емоциййте ,жените ,народа ,както и промените. предстой й до два месеца съвпад с нептун - управител на 12-ти дом в прогресивната карта , както и управител на асц в наталната.

*

Nebesna

« Отговор #79 -: Април 25, 2010, 06:11:55 pm »
Много трудно се разчупва многопартийния модел на управление с този стелиум в 10-ти дом. Струва ми се, че това би могло да стане само ако тежка планета премине оттам. Транзитен Плутон е тук в момента (а и прогресивната Луна-също). Тотална трансформация в много области: Уран- У12 (на болниците и организираната престъпност); Венера У2 и У7 (трансформация на банките и доходите, на сдруженията и на съдебната система); Сатурн - У11 (трансформиране на парламентарната власт), Нептун - У1 (трансформиране на имиджа на страната ни).
Ще се оправим когато Плутон премине през стелиума, дано доживеем.  :41: