Здравей Гост

Проблем с Асцендента

• 52 Отговора
  • 12907 Прегледи
*

Helo

Проблем с Асцендента
« -: Ноември 16, 2008, 12:23:02 pm »
Имам един проблем. Не знам какъвми е асцендента, а и не мога да го изчисля, защото не разбирам от астрология.
Проблемът е, че според две компютърни програми за изчисляване на Асцендента - една българска и една американска, съм с асцендент Везни. Обаче, като дадох данните си на човек, който разбира от астрология, той ми каза, че съм с асцендент Скорпион. Като прочетох какво е характерно за хората от двата асцендента видях, че асцендент Скорпион изцяло отговаря на моята личност. Та въпросът ми е, какъв все пак е моят асцендент - Везни или Скорпион? Благодаря предварително на всички, които ми кажат какъв ми е асцендента.

« Последна редакция: Март 11, 2009, 12:11:08 pm от Helo »

Re: Проблем с Асцендента
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2008, 01:21:16 pm »
Здравей,асцендента ти е Везни.
Скорпионският акцент,който според теб отговаря на личността ти е от Плутон в 1 дом.Плутон е управител на знака Скорпион и на 8 дом в хороскопа.
Планетата,която попада в първи дом влияе дори по-силно от асцендента за това как ни виждат другите.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Ноември 16, 2008, 01:29:41 pm »
Асцендентът ти е на 28,30 градуса във Везни. Не е случайно, че възприемаш себе си като Скорпион. При тебе този знак заема по-голяма част от първи дом. И двата управителя на Скорпион са в пъри дом, като Плутон е в съвпад с Асцендента.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2008, 01:44:05 pm »
И астрологичната програма, и astro.com дават АС Везни, 28*31.
Влиянието на плутоновия архетип е много силно подчертано в картата ти обаче, затова може би усещаш АС Скорпион по-близък до същността ти...

Плутоновият архетип се определя от:
- Плутон в съвпад с АС в хороскопа ти, при това в собствен знак /Скорпион/;
- Марс в собствен знак /в съвпад със Сатурн/ в първи дом;
- Слънце на върха на 8 дом.

Опозиторната двойка Телец-Скорпион е ключова тема в хороскопа ти. Тази тема е подчертана и от позицията на Лунните възли по оста 2/8 дом.
Най-точният аспект в картата е опозицията на Венера, управляваща изгряващия знак, с Марс в Скорпион, намиращ се в първи дом. В чувствен план това е доста стимулиращ аспект, вероятно се усеща в отношенията със срещуположния пол; дава тенденция към себичност, афинитет към притежаване.
Осми дом /сигнификатори Марс и Плутон, Скорпион/ е акцентиран от присъствието на Слънцето и Северния лунен възел. При това Слънцето управлява Медиум Цели в хороскопа, втората точка по важност след изгряващия знак. Плутон е в точна опозиция към Меркурий, което говори за нужда от съзнателна интеграция на плутоновия архетип в живота ти.
Ключът е постигане на баланс /цялост, недуализъм/ между две противопоставящи се една на друга тенденции - тенденцията към натрупване и градивност, и тенденцията към елиминиране и деструктивност, както и осъзнаване силата на влияние на тези две ключови теми в живота ти, за което загатват позицията на Северния лунен възел и аспектът на неговия владетел с Плутон.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2008, 02:17:29 pm »
Първо - какво за стимулиращият аспект и отношенията със срещуположния пол?  :P
Цитат
Както се знае, Телец и Скорпион са двата най-чувствени знака, по тази зодиакална ос се вихрят диви страсти... Един твърд аспект между Венера и Марс /съвпад, квадрат, опозиция/ поставя акцент върху чувствеността, сексуалността, отношенията между "анима" и "анимус".  Друг е въпросът, че при теб Марс от една страна е в много силна позиция, но от друга страна е ретрограден и има съвпад със Сатурн. Затова марсовата енергия може да се изразява някак си нетипично или ти самият да имаш нужда да я държиш под контрол. Възможно е да имаш склонност към ирония и сарказъм, особено в моменти на афект, когато силно се ядосаш...
Не става въпрос само за либидо и сексуалност. Рудиментарният принцип на Марс е "агресия", Марс се свързва със стремежа да пробиеш, да се наложиш и, в крайна сметка, да оцелееш.

Цитат
Второ - най-важното нещо - не разбирам как трябва да се постигне баланс между двете тенденции.

Ключовият принцип за знака Везни е "равновесие".
Слънцето и Венера в Телец са с афинитет към сигурността и комфорта, към запазване на вече придобитото /материални блага, енергия, таланти/. Но отсреща им се противопоставят Плутон, Марс и Сатурн в Скорпион. Принципът на знака Скорпион е да разруши дадено нещо из основи, за да го изгради наново. Скорпионът се самоунищожава, самоизгаря се, за да се възроди към нов живот и, по този начин, да придължи да еволюира.
Но, от друга страна, с марсово-плутонови акценти в хороскопа балансът е труднопостижим. Принципът на опозицията е противопоставяне на двата полюса. В един момент може единият полюс да надделее, а в друг - отсрещният да вземе надмощие... Докато не осъзнаем, че двата полюса, за да съществуват, имат нужда един от друг, а в основата на двуполюсния свят е заложен стремежът към постигане на цялост, единство. В момента, в който отхвърлим единия полюс, той не спира да съществува, а отива в зоната на сенките; един принцип, изтласкан в сферата на несъзнателното, продължава да управлява живота ни...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2008, 02:50:14 pm »
Но, как могат тези два принципа да съществуват съвместно и да прилагам и двата едновременно, с полза за мен, като те си противоречат?  :(

Този въпрос вече не е толкова за астролог, колкото за езотерик според мен...
Съществуването на всеки принцип в Природата е обусловено от противоположния. Имаме нужда от двуполюсно, дуалистично мислене, за да опознаваме нещата в сравнение и, в крайна сметка, за да можем и ние да се самоидентифицираме чрез разграничаване от всичко, което ние "не сме". Нещата сами по себе си не са нито "добри", нито "лоши", единствено ние ги правим да изглеждат противоречиви, дори взаимноизключващи се, като им даваме оценка и лепим етикети...
Но не ме питай защо сме създадени такива, това е екзистенциален въпрос с повишена трудност и за астролог, и за човек, навлязъл в езотериката...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Декември 14, 2008, 12:34:39 am »
Искам да споделя с вас, че имам нова астрологична личност - "нов" Асцендент. Ходих в общината и си установих действителният час на раждане. Така, че блъсканицата от планети в 12-ти дом вече я няма. Даже смело мога да заявя, че този хороскоп ми пасва твърде добре. Така, че не вярвайте на милите си майчици, когато ви казват, че си спомнят часа ви на раждане и не ги мъчете с въпроси. Отидете и си направете справка и чак тогава си правете каквито и да било прогнози.

При мен беше много подвеждащо, понеже старият и новият асцендент се управляваха от един и същ господар - Юпитер (Риби и Стрелец). И в двата случая имаше господар на Асцендента в 8-ми дом (в първия случай - Нептун, а във втория - Юпитер). Сходството беше още по господарят на 7-ми дом (Меркурий) - в първият случай - Дева, а във втория - Близнаци. Ето как може да повярва човек, че това, което мама казва е истина и да започне да търси събития там, където ги няма. Объркването най-често идва по двойните господари на знаците. А също така, когато има 90 градусово отклонение на хоризонталната ос, както е при мен. Винаги съм смятала че важните събития в живота ми настъпват по МЦ, а то било по Асцендента.

Усъмних се по няколко причини. Откъде идва при мен лесното професионално придвижване? В стария хороскоп Асц. и МЦ бяха в квадратура (неприложимо за мен).  В новият хороскоп са в секстил (Асц. Стрелец, МЦ Везни)- това вече обяснява нещата. Моята кариера също така ме удовлетворява.

Другото нещо, което чувствах, че не пасва е, че аз не съм интровертна личност, въпреки 5-те планети във водни знаци и още 2 в земни. Нямам нито една планета в огнен знак, обаче чувствах, че аз проявявам екстровертната си, при това огнена природа и съм много общителна и отворена към хората. Имаше едно древно правило, което гласи, че когато липсва планета в някой елемент, то Асцендентът компенсира тази липса. И понеже мама си противоречеше от порядъка на 2 часа, аз се колебаех между Овен и Риби. Първо, следвайки това правило допуснах, че Асц. ми е Овен. Но с моя Марс в заточение във Везни трябваше да съм много нерешителна личност, което на практика не е така, имам доста големи амбиции. А и другите домове не пасваха на моя стил на живот. Затова допуснах асц. в Риби, който беше по-вероятния (по горе изброените съображения). Но истинсктият ми Асцендент в Стрелец пасва на една екстровертна личност, а и древното правило е в сила. В природата винаги има компенсация.

На тези, които се съмняват в точността на своя час на раждане искам да кажа, че има начин да узнаете истинския си час на раждане. Просто отидете в Общината и ще ви извършат тази услуга.

Много съм развълнувана. Сякаш наново опознавам възможностите си и не мога да се въздържа да не споделя с вас моят "нов" хороскоп. 

http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/astro_2gw_01_radina623598976.gif

*

Инти

• 2068
« Отговор #7 -: Декември 14, 2008, 06:23:14 pm »
Сега обърнах внимание, че имаш конфигурация "голямо хвърчило",състоящ се от голям триго, опозиция и два секстила.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #8 -: Декември 14, 2008, 06:58:14 pm »
Искам да споделя с вас, че имам нова астрологична личност - "нов" Асцендент. Ходих в общината и си установих действителният час на раждане. Така, че блъсканицата от планети в 12-ти дом вече я няма. Даже смело мога да заявя, че този хороскоп ми пасва твърде добре. Така, че не вярвайте на милите си майчици, когато ви казват, че си спомнят часа ви на раждане и не ги мъчете с въпроси. Отидете и си направете справка и чак тогава си правете каквито и да било прогнози.
Каква е процедурата за проверката?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Декември 14, 2008, 07:07:54 pm »

[/quote]
отиваш в граото и питаш,може ли да ти кажат часа на раждане!една усмивка ,придружена с вълшебната думичка моля ви,ще свърши работа.успех

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #10 -: Декември 14, 2008, 07:17:04 pm »
Цитат

отиваш в граото и питаш,може ли да ти кажат часа на раждане!една усмивка ,придружена с вълшебната думичка моля ви,ще свърши работа.успех

Не, не. Не в ЕСГРАОН, а в отдел "Администрация и информационно обслужване" - там се дават копия на актове за раждане.  ;) Но вие няма да искате акт за раждане, а специално час. Става в районната община, където сте родени. И аз мисля следващата седмица да отида. Макар че, ако го имаше записан щеше да ми го пиша в настоящия акт.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Декември 14, 2008, 07:24:59 pm »
Ще обясня как стоят нещата за Варненци. Отивате в Голямата община. Там, още до входа има едно табло, на което са изписани годините, за които се съхраняват актове за раждане ТУК. Ако вашата година на раждане не попада в посочените периоди, значи трябва да си търсите персоналната информация в районното кметство по местораждане.

Трябва да си носите копие от акта за раждане (за улеснение на служителката). Тя първо проверява дали във вашия архив има написан час на раждане (може и да няма). Ако има час, попълвате заявление. Плащате 1,20 (ако е в кметство "Младост") и 2,60 (ако е в голямата Община). Издават Ви бележка с печат на общината. Просто това си е рутинна услуга.
« Последна редакция: Декември 14, 2008, 07:33:28 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Декември 14, 2008, 07:38:24 pm »
Цитат

Макар че, ако го имаше записан щеше да ми го пиша в настоящия акт.

ЧАСЪТ НА РАЖДАНЕ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН АТРИБУТ НА АКТА ЗА РАЖДАНЕ, НО СЕ СЪХРАНЯВА В АРХИВ, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ Е БИЛ ЗАПИСАН ПРИ РАЖДАНЕТО.
« Последна редакция: Декември 14, 2008, 09:04:41 pm от Nebesna »

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #13 -: Декември 16, 2008, 01:55:49 pm »
Здравейте,
имам същия проблем като автора на темата.Изчислявала съм си преди време ръчно хороскоп и се падна Асц Риби в крайните градуси ,около 28 и нещо / не са при мен книгите ми и не помня точните градуси /.И тъй като отскоро пак ми се възобнови интереса към астрологията - попаднах тук и ми се иска и аз да се допитам  :) Навсякъде в интернет сайтовете ми излиза Асц Овен .Също и Марс помня ,че беше в Рак ,а сега е в Лъв .Според мен си отговарям повече на Асц Риби ,и  за Марс в Рак също  ???,но дали не се заблуждавам ?

И аз съм се замисляла,че нямам планети в огнен знак ,освен Нептун в Стрелец ,но пък разбрах ,че Лилит имам в Овен и ако Асц ми наистина е Овен ,значи все пак има някаква компенсация,но пък не се смятам за напорист човек ,по-скоро съм нерешителна.

Това ми са данните 20,05,1976 ,02.50 Бургас

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Декември 16, 2008, 05:03:05 pm »
Здравейте,
имам същия проблем като автора на темата.Изчислявала съм си преди време ръчно хороскоп и се падна Асц Риби в крайните градуси ,около 28 и нещо / не са при мен книгите ми и не помня точните градуси /.И тъй като отскоро пак ми се възобнови интереса към астрологията - попаднах тук и ми се иска и аз да се допитам  :) Навсякъде в интернет сайтовете ми излиза Асц Овен .Също и Марс помня ,че беше в Рак ,а сега е в Лъв .Според мен си отговарям повече на Асц Риби ,и  за Марс в Рак също  ???,но дали не се заблуждавам ?

И аз съм се замисляла,че нямам планети в огнен знак ,освен Нептун в Стрелец ,но пък разбрах ,че Лилит имам в Овен и ако Асц ми наистина е Овен ,значи все пак има някаква компенсация,но пък не се смятам за напорист човек ,по-скоро съм нерешителна.

Това ми са данните 20,05,1976 ,02.50 Бургас

Най-вероятно не си въвела корекция с минус един час за лятно часово време и затова сега сайтовете ти правят различна картинка на хороскопа :)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #15 -: Декември 16, 2008, 07:24:26 pm »
AH, мерси.Аз мислех ,че те сами си смятат всичко  :-[   

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Декември 16, 2008, 07:54:10 pm »
Здравейте,

Асцендентът ти е Овен. Нерешителна си, понеже Марс е в съвпад със Сатурн (задръжки) и същевременно в квадрат с Уран. Колебаеш се между две противоположни тенденции (Уран - импулсивност, Сатурн -консерватизъм. Но един съвпад е по-силен от една квадратура и Сатурн ще те дисциплинира. Освен това имаш много планети в Телец, а Телецът е предпазлив и със силен стремеж към сигурност.

*

AH

• 2201
« Отговор #17 -: Декември 16, 2008, 08:11:34 pm »
AH, мерси.Аз мислех ,че те сами си смятат всичко  :-[   

Nebesna е права - грешката не е от часа на раждане, защото 1976г не е въвеждано лятно часово време.  :)

*

Dora

• 32
« Отговор #18 -: Декември 16, 2008, 08:12:50 pm »

За пръв път у нас се въвежда лятно часово време през 1979

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #19 -: Декември 16, 2008, 09:02:40 pm »
Небесна ,благодаря и на теб за отговора.
Обаче така всичко се променя ,наистина картината е съвсем друга  :o  Аз бях открила доста верни неща в предишния си хороскоп / имам предвид съвсем любителски направен от мен по книгите ,които имах,вкл. и тази с ефимеридите/.Ще трябва да си ги взема и да се "погледна" отново.Значи според вас може да се има доверие на тези  карти в интеренет  ???