Искам да споделя с вас, че имам нова астрологична личност - "нов" Асцендент. Ходих в общината и си установих действителният час на раждане. Така, че блъсканицата от планети в 12-ти дом вече я няма. Даже смело мога да заявя, че този хороскоп ми пасва твърде добре. Така, че не вярвайте на милите си майчици, когато ви казват, че си спомнят часа ви на раждане и не ги мъчете с въпроси. Отидете и си направете справка и чак тогава си правете каквито и да било прогнози.
При мен беше много подвеждащо, понеже старият и новият асцендент се управляваха от един и същ господар - Юпитер (Риби и Стрелец). И в двата случая имаше господар на Асцендента в 8-ми дом (в първия случай - Нептун, а във втория - Юпитер). Сходството беше още по господарят на 7-ми дом (Меркурий) - в първият случай - Дева, а във втория - Близнаци. Ето как може да повярва човек, че това, което мама казва е истина и да започне да търси събития там, където ги няма. Объркването най-често идва по двойните господари на знаците. А също така, когато има 90 градусово отклонение на хоризонталната ос, както е при мен. Винаги съм смятала че важните събития в живота ми настъпват по МЦ, а то било по Асцендента.
Усъмних се по няколко причини. Откъде идва при мен лесното професионално придвижване? В стария хороскоп Асц. и МЦ бяха в квадратура (неприложимо за мен). В новият хороскоп са в секстил (Асц. Стрелец, МЦ Везни)- това вече обяснява нещата. Моята кариера също така ме удовлетворява.
Другото нещо, което чувствах, че не пасва е, че аз не съм интровертна личност, въпреки 5-те планети във водни знаци и още 2 в земни. Нямам нито една планета в огнен знак, обаче чувствах, че аз проявявам екстровертната си, при това огнена природа и съм много общителна и отворена към хората. Имаше едно древно правило, което гласи, че когато липсва планета в някой елемент, то Асцендентът компенсира тази липса. И понеже мама си противоречеше от порядъка на 2 часа, аз се колебаех между Овен и Риби. Първо, следвайки това правило допуснах, че Асц. ми е Овен. Но с моя Марс в заточение във Везни трябваше да съм много нерешителна личност, което на практика не е така, имам доста големи амбиции. А и другите домове не пасваха на моя стил на живот. Затова допуснах асц. в Риби, който беше по-вероятния (по горе изброените съображения). Но истинсктият ми Асцендент в Стрелец пасва на една екстровертна личност, а и древното правило е в сила. В природата винаги има компенсация.
На тези, които се съмняват в точността на своя час на раждане искам да кажа, че има начин да узнаете истинския си час на раждане. Просто отидете в Общината и ще ви извършат тази услуга.
Много съм развълнувана. Сякаш наново опознавам възможностите си и не мога да се въздържа да не споделя с вас моят "нов" хороскоп.
http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/astro_2gw_01_radina623598976.gif