Здравей Гост

хорар за работа

• 41 Отговора
  • 5713 Прегледи
*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
хорар за работа
« -: Ноември 21, 2008, 06:42:51 pm »
  Моля за съдействие. Съпругът ми има възможност за смяна на работата. Новата работа е свързана с пътуване до друго населено място. Стартовата заплата е значително по висока от  сегашната. Работата е свързана с ремонт и поддръжка на техника. Удачно ли е да предприеме смяна на работата и има ли переспектива / стабилност /втората работа? Благодаря  предварително.

*

Lillie

• 30532
Re: хорар за работа
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2008, 06:48:04 pm »
Първо да уточним, че въпросът е зададен в 18.42 ч.
Часовникът на форума ни прави номерца  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2008, 07:05:41 pm »
Къде е зададен въпросът, защото има голяма вероятност да попадне в първите три градуса на знака?
Не че това ще попречи картата да се интерпретира. Но трябва да разгледаме производните домове, тъй като питаш за съпруга си.

Последният аспект на Луната непосредствено преди задаване на въпроса е съвпадът й със Сатурн, сигнификатора на съпруга ти. Това е потвърждение за радикалност на картата и за това, че питането ти засяга съпруга ти и въпросът е важен за него.

Последният аспект на Луната е секстил със Слънце/Меркурий (ако не отчитаме транссатурновите), като Меркурий управлява 6ти и 10ти дом в производната карта. Като че ли изглежда, че съпругът ти е склонен да се съгласи (Луна в тригон с Юпитер непосредствено преди задаване на въпроса), приема предложението за добро (Венера и Юпитер в 1 дом), но се колебае. Меркурий е съуправител на 6 дом (интерсептирани Близнаци) и е комбуста. Според мен, ако приеме предложението, не са изключени промени в обстоятелствата, свързани или с възложените му задължения, или непосредствено с работното място (екипа, обстановката, раб. време и др. условия), за това може да загатва и позицията на АС в първите градуси на знака, а също и позицията на Луната и оста МС-ІС в мутабелен знак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2008, 08:07:51 pm »
   Съвалявам за пропуска. Въпросът задавам аз , а координатите са 25:25E 42:38N. Интересно ми е какво е вашето тълкувание. Всъщност съпругът ми ми зададе въпроса на 20.11.2008 в 20ч16 мин. Координатите са същите, но тъй като не съм сигурна в правилното разчитане на картата аз ви зададох въпроса от мое име. Интересно ми е ако се разгледат двете карти дали резултата ще е един и същ. Благодаря предварително.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2008, 08:10:54 pm »
Ако въпросът е зададен в София, Асц. е в последните градуси на Близнаци, което означава, че човекът вече си е решил какво да прави.

В този случай според мен трябва да отчетем квадрата на Луната с Плутон, понеже е по оста Асц-Дсц. Можем да го тълкуваме като напрежение, конфликт на работното място /независимо дали настоящо или бъдещо/, който ще спомогне за по-бързо взимане на решение.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 21, 2008, 08:13:52 pm »
В такъв случай има два варианта.
Единият е да се разгледа директно хорарната карта, построена за датата и часа, когато въпросът е зададен от съпруга.
Другият вариант е да се разгледа картата за момента, когато ти задаваш този въпрос, но тогава вече трябва да гледаме производни домове.
По-горе направих второто. 

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6 -: Ноември 21, 2008, 08:22:48 pm »
Mit 53, във всеки хорар има и положителни и отрицателни аспекти, а подсказки за събитие можем да открием в различни фактори.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Ноември 21, 2008, 08:43:29 pm »
  Въпросът задавам аз , а координатите са 25:25E 42:38N.

С тези координати АС попада в първия градус на Рак.
Всъщност Юпитер е на куспидата на 8 дом, а сепариращият тригон на Луната с него може да потвърждава, че са му предложили добро заплащане.

В тази карта имаме изгорен сигнификатор на въпроса. При това положение бих имала едно нещо наум. Да речем, че нещата могат да се развият по начин, за който питащият да не е предполагал...

Разгледах и другата карта, построена за по-ранния ден и час, когато въпросът е зададен от съпруга.
Отново имаме АС Рак и Луна в Дева.
Луната е в трети дом и отива към съвпад със Сатурн и тригон с Юпитер, кацнал точно на ДС в картата, което предполага, че в момента на задаване на въпроса или непосредствено преди задаването съпругът вече е бил готов да приеме предложението на бъдещия работодател (Юпитер управлява 6 дом и МС в хорара). В момента на задаване на въпроса Луната прави точен тригон с Венера в 6 дом - предложението на пръв поглед му допада. Освен това Венера управлява 6ти дом от 6ти и 11ти от 6ти, което потвърждава, че предложението за нова работа му се е сторило примамливо.

В тази карта Меркурий отново е в орбисата на изгаряне, само че домовете, които управлява, са 12ти (7ми от 6ти) и 3ти (10ти от 6ти). Възможно е при разговора работодателят да е спестил нещо важно или нещо, което впоследствие би имало значение за питащия. Или, да речем, по някакъв начин би могло да повлияе върху решението на питащия да приеме или да не приеме тази работа. Възможно е и работодателят (или този, с който е разговарял) да не е бил напълно искрен. Надявам се да греша.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
« Отговор #8 -: Ноември 21, 2008, 10:50:27 pm »
Lillie & Kali, благодаря много за помощта. От картата за 20.11 ме притесняваше корирог на 7 дом, а и в интерес на истината се притеснявах да не би да приемам желаното за действително, т. е. не бях сигурна в обективността си. Затова ви зададох въпроса. Построих и прогресия към натал и транзитната карта за 5 януари, когато съпругът ми смята да започне работа в новата фирма.
Прогресивна луна в съвпад с пр слънце в 10 дом в секстил(разх. 2град.) с венера-госп на асц, луна е господар на 10 дом. Пр. венера също в 10 дом секстил с асц и нат. сатурн на асц.на 2 гр от точния аспект(сходящ), но това е по-скоро указание за положителен ефект след 2 години. При транзитната карта тр. Юпитер в 4 дом в тригон (сепаративен но в орбис 2 гр)с нат. венера, госп на асц(венера е в 8 дом), тр плутон в 3д аплик секстил с нат марс в 1д (орб 1 гр), тр уран в 6д точен секстил с нат. меркурий(госп на 9 и 12д) в 8 дом. Наистина съпругът ми е склонен да приеме работата, но се притеснява от кризата и това, че много фирми свиват производството си и най-вече Марица Изток, а фирмата е за поддръжка на тяхната техника. Може би несигурността за самата фирма също е отразена в хорарната карта, но няма как да знам. Благодаря ви още веднъж и се надявам упражнението да е било полезно за всички.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Декември 30, 2008, 09:18:50 pm »
Мисля, че не е невъзможно.
Луната има сходящ аспект с Венера.
Но също така е възможно да нямаш много алтернативи за избор и да избереш това, което ти предложат. Или това ще е единственият вариант, който сметнеш за приемлив. Или, ако трябва да перифразираме отговора, може би ще приемеш това, което ти предложат в даден момент.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Декември 30, 2008, 09:31:35 pm »
Хайде успех!
Нова година - нова работа.  :)

Или който каквото си пожелае...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 09, 2009, 03:09:44 pm »
Един учебен хорар за всички почитатели на хорарната астрология.
Няма да казвам колко съм заинтересована това, за което питам, да не се случи.  :-[

Ще напусне ли човекът Х работа в близките няколко месеца?
Отношенията ни са колегиални.

Луната е в съпад с АС в хорара.
И е без курс...  :-[ :-[ :-[

Скарлет, ще се включиш ли сега?
Кучетата така не можахме да продадем (оня хорар, дето пуснах по празниците).  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Януари 09, 2009, 04:32:17 pm »
Извинете, чак сега се сетих... съвсем откачих вече!  :D

Въпросът е зададен днес във Варна, в 14:50 часа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #13 -: Януари 09, 2009, 04:58:16 pm »
Ами не съм любител на хорарната и може и да греша,но ще кажа аз как ги виждам накратко нещата  :-[

За колегата взимам за 1ви дом-7ми (не 6ти).От там нататък виждам,че това е силна и инициативна личност(Марс и Плутон в 1 дом),която е готова да се бори за това което иска и изразява открито начина по който вижда нещата.2 дом е силен-със Слънце и Юпитер,Слънце управлява 10 дом и прави тригон с упр на 2 дом-Сатурн-ако има повишаване на заплащане човека е много вероятно да остане, може и да има повишение.Упр на 6 дом Венера е също  с положителни аспекти и заедно с Уран упр на края на ситуацията се намират в 4 дом-уран прави сесктил към слънцето във 2 дом,което на мен пак ми говори че едно бързо повишаване може да е и бърз преход извън възможността за край.Единствено опозицията Уран/Сатурн може да е проблемна тъй като попада в 4/10 дом,но положителните аспекти към упр на 10 дом Слънцето би трябвало да означават положителни тенденции за човека в тази работа и да остане.Ако вземем Сатурн като 2 упр на Водолей за упр на 4ти дом означава че шефа ще сложи край на ситуацията по някакъв начин.Упр на Асц Юпитер във 2 дом пак засилва стремежда към увеличение на финансите,което може и да се случи.
Луната без курс може да показва че отсрещния човек от който зависи това решение за колегата ти 1во че може да е жена,второ може вече да са говорили(тригон Нептун в 3 дом) и че е имало някакви разногласия в плановете за бъдещето(квадрат Сатурн в 10 дом), а без курс Луната може да показва че скоро отсрещната страна може да не предприеме каквото и да е решение и да остави нещата сами да се развиват.Вероятно доста се е говорило с някой за обмислянето на такова решение тъй като упр на 7 дом се намира в 3ти(меркурий).
Според това ми построяване и не големия опит в хорарната нещата би трябвало да се подобрят,а не да се развалят. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Януари 09, 2009, 05:06:22 pm »
Да, става въпрос за допълнителна работа след работно време, която в перспектива може да се превърне в постоянна. Предполага се, че тогава ще трябва да напусне сегашната работа. Доколко предложението е сериозно още не се знае. Имам чувството, че и той се колебае... Но определено не се чувства удовлетворен тук, както и повечето от нас след редица не чак дотам добре обмислени от управителката промени във фирмата. Въпрос на време е да загуби някои от най-ценните си кадри.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Януари 09, 2009, 05:30:24 pm »
Ами ако както показва хорара-човека и да напусне ще е добре тъй като 2 дом е силен и с положителни аспекти.
Няма ли възможност да си извоюва повишение тук?Сигурно обаче това ще важи за всички,а така нещата стават по-сложни.Ретро Сатурна в 10 в тригон с упр на 10 Слънце и то във 2 дом,поне според астрологията трябва да означава задържане на тази работа или поне докато Сатурн е ретрограден  ???  ? Интересното в тая карта е че Сатурн и Слънце са в "рецепция" по домове и в положителен аспект.
Иначе допълнителната работа по 2  дом определено ще нараства и ще носи пари и като нищо може да стане водеща като Упр на 2 се намира в 10 дом.Само тая ретроградност бърка нещата и може да показва,че смяната (както предполагаш и ти явно заради начина по който си задала въпроса) може да стане като Сатурн стане директен.

*

Skarlet

« Отговор #16 -: Януари 09, 2009, 05:55:36 pm »
Lillie,съжалявам,че се заслушах и загледах в разни музикални клипчета  ;D ,та не влезнах по-рано във форума.Понеже ще ходя на купон,ще напиша съвсем кратичко моето мнение.Луната без курс на асц. за мен означава,че нямаш повод за притеснение,поне засега.Има възможност да работи допълнителна работа-Венера е в секстил с Марс.На Юпитер не му предстои някакъв аспект/поне в бързината на пръв поглед не виждам такъв/.На Луната й предстои смяна на знака и опозиция с Плутон.За мен е едно"не".Върхът на 4 дом-края на нещата,е във Водолей,а Уран е в опозиция със Сатурн.Това е 2-ро "не". Надявам се наистина да нямаш повод за притеснение с тази Луна на асцендента.Успех!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Януари 09, 2009, 05:56:28 pm »
Няма ли възможност да си извоюва повишение тук?

Не. Всички тук сме стигнали "тавана". Повече от преводач(-редактор) в преводаческа агенция не можеш да станеш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 09, 2009, 05:59:01 pm »
Към Скарлет
Благодаря ти за включването.  :)
Срам ме е да кажа, но бях малко или много егоист, задавайки този въпрос.
Няма нищо лошо да напусне, дори напротив...
Там е работата, че на мен не ми се ще...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #19 -: Януари 09, 2009, 06:29:50 pm »
Под повишене не е нужно да е в позицията,колкото в заплащането... :)
Та за това казах,че вероятно това трябва да е за всички,което и е по-трудно.Просто в тази карта се набляга много на финансовия момент.