Здравей Гост

Eлектвна карта

• 169 Отговора
  • 19967 Прегледи
*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
Eлектвна карта
« -: Ноември 21, 2008, 11:00:44 pm »
   Сега се сетих, че ако на някй му е интересно може да се пробва да направи елективна карта за подходящтото време за започване на нова работа за съпруга ми. Роден е на 26.05.1952г в 14ч56м в Пазарджик. Успех на всички и сте страхотни.

Re: Eлектвна карта
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2008, 11:47:50 pm »
Не е необходимо да пущаш нова тема за всеки един въпрос свързан с работата на твоя мъж . Можеше просто да продължиш в така създадената вече тема.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2008, 12:49:35 pm »
Ако някой от пишещите тук се занимава с елекции, може и да се включи стига да има време и желание...
На мен лично мунданната и елективна астрология не са ми любими, нито пък са ми приоритет на този етап.
Изглежда ми някак си по-лесно да се направи елективна карта за сключване на брак или, да речем, за насрочване на операция.
Що се отнася до започване на работа, тук вече трябва да се вземат под внимание доста фактори, върху някои от които просто не можем да повлияем дори да изберем "най-добрата" карта...

Всъщност кой момент се счита за стартиране на работа или даден проект?

Моментът, в който служителят приема предложението и казва "да"?
Първият работен ден?
Моментът на подписване на трудов договор?

Мисля, че първия си работен ден не можем ние да определим, тъй като в голяма степен зависи от решението на работодателя. Е, да, в някои случаи служителят дава готовност да  постъпи на работа в еди какъв си срок.
Но, да речем, ако сме избрали подходяща дата, как можем да постъпим на работа в желания от нас час?
Или ако сме решили да подписваме трудов договор, не винаги денят и часът на подписването зависят от нас и могат да бъдат контролирани от нас.
Тук можем да се позовем само на някои общоприети стандартни правила, като например ретро Меркурий и т.н.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Ноември 22, 2008, 01:36:43 pm »
А как да направим елективна карта за започване на работа,ако точно в еди кой си период не е писано да смени старата и започне нова работа?Елективна карта се прави за нов собствен бизнес,когато нещата зависят от теб самия и най-вече има индикации по солар и транзити.Поне това е моето мнение. 8)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2008, 06:07:42 pm »
Независимо от това дали съпругът приеме това предложение или друго мисля, че промени в социалния и професионален статус тепърва предстоят и то в дългосрочен план.
Особено, ако имаме предвид, че това е заложено и по радикс - кулминираща Луна (на трон) в съвпад с Уран около МС и в квадрат с изгряващ Сатурн.
Но пък Марс в Скорпион в аспект с Юпитер на куспидата на 8 дом, както и акцентът върху знака Телец и 8 дом, би трябвало да са го дарили с добър усет към парите и печелене на пари.
Транзитиращият през 6 дом Уран внася раздвижване на раб. място и въобще в сферата на служебните ангажименти. Предвид това, че прави секстил с нат. Меркурий, а транз. Сатурн и Юпитер формират голям земен тригон с Меркурий, не бих казала, че предстоящият в краткосрочен план период ще е неблагоприятен за започване на нова работа. Тъкмо напротив, това може да бъде благоприятна предпоставка за започване на работа, свързана с чести пътувания и промени. Транз. Юпитер минава през 4 дом, може да донесе промяна в обстоятелствата, пътуване.
Дали работата ще донесе желаната стабилност не мога да кажа. Транзити и прогресии само провокират да се случи това, което е заложено в радикса. В наталната карта на мъжа са заложени чести промени на раб. място, честа смяна на работа, обрати в професията. А и вероятно е човек, който обича промяната, стига да не нарушава усещането му за сигурност и комфорт.

По дирекция също е заложена вероятност за професионална промяна, но дали поетият ангажимент ще донесе стабилност в дългосрочна перспектива не мога да кажа. По-скоро периодът предполага рязък обрат в посоката, която досега е следвал, а работата, която най ще му пасне при такива обстоятелства, трябва да е свързана с някакви предизвикателства и липса на строги регламенти. Това може да бъде и работа, свързана с чести пътувания или преместване, и работа на свободна практика, а също работа, която предполага повече лична инициатива. Тази тенденция се разгръща през следващата соларна година, т.е. 2009/2010.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Ноември 22, 2008, 09:39:55 pm »
   Сега се сетих, че ако на някй му е интересно може да се пробва да направи елективна карта за подходящтото време за започване на нова работа за съпруга ми. Роден е на 26.05.1952г в 14ч56м в Пазарджик. Успех на всички и сте страхотни.

Не е възможно да се направи елективна карта по дата на раждане на съпруга ти. Неговите лични данни нямат никакво значение, когато се избира рождена дата на събитие. Елективната астрология е събитийна астрология - нужна е информация за вида дейност, която иска да започне. Но не си струва да гадаеме, кога е подходящото време, ако той е твърде зависим от други хора и няма свободата да избира (както ти каза и Скарлет). Ако сключва договор с работодател, може евентуално да избере датата и часа на сключване на договора, но и в това се съмнявам.

И все пак не отричам изцяло валидността на елективната карта. Все пак тя е рождена карта на дадено събитие и, ако върху нея се насложат текущите транзити, могат все пак да се предвиждат някои трудни или благоприятни периоди за фирмите и организациите, а също и слабите, и силните им страни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2008, 12:24:45 pm »
Наскоро четох, че когато избираме елективна карта, освен да се придържаме към някои основни правила, е добре да направим връзка и с наталната карта, т.е. да на стане така, че елективната карта - колкото и да е "перфектна" - да противоречи с наталната карта и актуалните за този период тенденции.

Но в случая, за който се пита, малко се съмнявам дали питащият е този, който може да повлияе върху събитията, и най-вече дали моментът на постъпване на работа (или подписване на трудов договор) изцяло зависи от неговата воля.
*В рамките на тази и следващата година е под влияние на дирекция на Уран към Слънце; дир. МС също хвърля квадрат към радикалното Слънце.

За всеки случай давам няколко основни ориентира, които могат да ви се сторят елементарни, но все пак е добре да ги вземем под внимание:
- Уран се обръща директно на 28.11.08;
- Сатурн тръгва ретроградно от 01.01.09, ретроградието му приключва на 17.05.09;
- Меркурий тръгва ретроградно във Водолей от 12.01; на 21.02 отново влиза в същия градус, в който започва ретроградното му движение, и тръгва напред директно.

На 27 ноември предстои новолуние в Стрелец, непосредствено след изгаряне на Меркурий. Марс също попада в лъчите на Слънцето, в орбисата на изгаряне.
Според мен моментът не е подходящ за вземане на важни решения, насочени към постигане на траен, в дългосрочна перспектива резултат, защото има вероятност да бъдат прибързани и импулсивни. Меркурий в Стрелец е в заточение, а изгорен от Слънцето дава склонност към не чак дотам обективна и продиктувана от разума оценка. Юпитер в Козирог, като диспозитор на предстоящото новолуние, дава тесногръда и продиктувана от условности (--> Сатурн в Дева) визия за бъдеща перспектива, насочена по-скоро към укрепване, оцеляване (и свиване) на съществуващите вече структури, отколкото към разгръщане и експанзия (ингрес на Плутон в Козирог).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Ноември 23, 2008, 10:07:12 pm »
Наскоро четох, че когато избираме елективна карта, освен да се придържаме към някои основни правила, е добре да направим връзка и с наталната карта, т.е. да на стане така, че елективната карта - колкото и да е "перфектна" - да противоречи с наталната карта и актуалните за този период тенденции.

Принципно съм съгласна. А, когато става дума за съдружие? Колко натала ще гледаме?
А когато има вече готово взето решение? Върви, че разубеждавай човека. Сигурно си се сблъсквала с упорити хора, които си държат на своето. Моя позната си е наумила, че точно в този период на икономическа рецесия иска да тегли заем, да купува земя и да строи. А тя има вече един заем, но иска да инвестира още и още и сега кара съпруга си да тегли.

Тя има добър капацитет и бизнесът и се развива добре (което си е така), но има глобални промени, които могат да я засегнат и инвестицията и да се окаже неуспешна по независещи от нея причини. НЕ! Тя просто не иска да ме чуе и не ще и да знае. И пак си повтаря : "Ама ще ми отпусне ли банката заема и Кога е удобният момент да кандидатствам пред втората банка?" (Една банка вече и отказа, между впрочем). А даже е сложила каруцата пред коня и е капарирала имота, който иска да купува. Парите за капарото ги е взела на заем от близки хора и тях трябва да им връща.

Това, което искам да кажа е, че даже и да вземем предвид натала (което е логично), ако не сме наясно с глобалните цикли,  пак можем да подведем човека.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Ноември 24, 2008, 08:23:21 am »
А, когато става дума за съдружие? Колко натала ще гледаме?

В картите на всички бъдещи съдружници трябва да се потърсят показатели, които да потвърждават намерението им да се обединят под една или друга форма и да правят съвместен бизнес.
Иначе, ако става въпрос за основаване на дружество, се избира най-подходящият от гледна точка на мунданни цикли и констелации момент. Но все пак, дори моментът да е подходящ, в картите на съдружниците (за АД-та - онези, които държат контролния пакет, т.е. мажоритарни собственици) не трябва да има противопоказания в рамките на съответния период.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2008, 12:34:51 pm »
А когато има вече готово взето решение? Върви, че разубеждавай човека. Сигурно си се сблъсквала с упорити хора, които си държат на своето. Моя позната си е наумила, че точно в този период на икономическа рецесия иска да тегли заем, да купува земя и да строи. А тя има вече един заем, но иска да инвестира още и още и сега кара съпруга си да тегли.

бе встрани от астрологията, обаче има златно правило при бизнеса и спекулациите - върви в посока обратна на потока. Всички големи в тая игра го казват. Уорън Бъфет казва: "Когато другите са алчни, аз съм спокоен; когато другите са спокойни, аз съм алчен."

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Ноември 24, 2008, 05:57:34 pm »

бе встрани от астрологията, обаче има златно правило при бизнеса и спекулациите - върви в посока обратна на потока. Всички големи в тая игра го казват. Уорън Бъфет казва: "Когато другите са алчни, аз съм спокоен; когато другите са спокойни, аз съм алчен."

Ха-ха-ха! Това ме развесели.

« Отговор #11 -: Декември 03, 2008, 10:54:52 am »
Да попитам и аз нещо конкретно-датата на събитието е 28.12.2007,16.23ч.София,тогава стартира едно радио,чието съществуване,а и работата на музикалния му редактор в момента е под въпрос. И тъй като човекът ми е близик,се интересувам и от вашето мнение-малко не съм уверена как да тълкувам някои неща,когато се касае за събитие.По скоро се притесних от това,което видях. Сатурн и Луна в 4 дом,нищо че са добре аспектирани!Ако ви се занимава,ще ми е интересно да прочета друго мнение. ::)
« Последна редакция: Декември 04, 2008, 09:08:53 pm от Rosinda »

Re:Eлектвна карта
« Отговор #12 -: Декември 12, 2009, 11:38:43 pm »
Имам идея да кандедатствам за работа и съм си харесала 20,12,2009 да изпратя документите. Срокът е до 23-ти.

Аз предпочитам вариант 1. Вие смятате ли го да по-добър или пък друг вариант?  :-[

Растяща Луна.

Вариант 1- 7, 05 ч

Аз - АС-то Стрелец с Венера в него и У10 също Венера, която представлява и шефа. Работата 6-ти също по Венера. Тя прави секстил с Юпитер и тригон с Марс /той в случай няма отношение/. Агенцията-посредник Меркурий прави секстил с Уран ими се струва изолирана, което е май добре.

Вариант 2
Аз - асцендента. Съ-управителя му Сатурн в тригон към АС-то и Луната - работата в съвпад с АС-то. Тук Водолея на АС ще ме представи хем като иновативна личност, хем подредена и трудолюбива - поне това е целта.
Шефът - МС-то е в принципен тригон към АС-то.
Не ми харесва позицията на МАрс в седми - агенцията-посредник  :(, но не може всичко да е идеално. Възможно е да не ме препоръчат по-нататък в цедката. Марс и Юпитер са в опозиция.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Декември 12, 2009, 11:55:37 pm »
първата карта

« Отговор #14 -: Декември 13, 2009, 12:08:24 am »
Благодаря, Небесна. Смяташ ли, че ако Луната е в Козирог - така ще е на 18 -ти, отново към 7,00 ч сащо е добър вариант да се изпрати. Една приятелка ми го препоръча  ;)
Сега се сещам, че самото число 18 (9) ще доведе нещата до край  ::), а и Козирог като кардинален ще даде бърз резултат.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #15 -: Декември 13, 2009, 12:37:28 am »
хм, ако мога да внеса нетрадиционност в интерпетацията:
1) карта е по- скоро за лично удовлетворение- и аз я  прдпочитам за думата "работа"
2) рата за позиция  и отношения
въпреки това интересен ден си избрала ::)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #16 -: Декември 14, 2009, 06:56:10 pm »
Набързо се включвам с няколко предложения. Изкарай Юпитер и Венера над хоризонта. Гледай да са по възможност в ъглови домове. Пази малеиците да не са в ъглите - особено в седми и десети или около МС. И особено Сатурн и Марс. Нептун и Уран в ъглите също не са за препоръчване. Може би утре ще се включа по-читаво. Сега това ми хрумва.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #17 -: Декември 15, 2009, 08:11:54 pm »
Моя съмишленичка предложи 18.12. за пускане на СВ-то. Нумерологично това е по-добрия ден, а и петък е ден на Венера.

Смятате ли, че принципната квадратура на Луната със Сатурн е неблагобриятна в случая? Луната има един сходящ аспект с Меркурий - агенцията посредник и това като начало за проявяване на интерес от тяхна страна би било добре или... ???

Това го кръщавам Вариант 3. Вариант 3 по-добър ли е от Вариант 1?

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Декември 15, 2009, 10:37:50 pm »
Абе, пращай ги по-скоро тези документи, че ще изтървеш аспекта на Слънцето с Юпитер - това е на пари и много печелившо. Добре е на 18-ти. Луната е растяща, но сложи повече добри планети над хоризонта. Квадратурата на Луната със Сатурн не я броя.

« Отговор #19 -: Декември 15, 2009, 10:42:51 pm »
Абе, пращай ги по-скоро тези документи, че ще изтървеш аспекта на Слънцето с Юпитер - това е на пари и много печелившо. Добре е на 18-ти. Луната е растяща, но сложи повече добри планети над хоризонта. Квадратурата на Луната със Сатурн не я броя.

Пращам!  ;D ;) Мерси, Небесна!