Здравей Гост

СИНАСТРИЯ

• 272 Отговора
  • 58054 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:СИНАСТРИЯ
« Отговор #140 -: Май 31, 2009, 05:22:34 pm »
При мен съвпадът е в мой 7 дом, негов12,активира се оста 1-7 дом . Имам чувството , че го уча на взаимоотношения. В тази насока постът на Небесна много точно описва ситуацията- единият ползва опитността на другия. Чувствах се вързана, усещах, че ситуацията не е добра за мен, но не можех да не навляза в нея и да не остана там, докогато трябва. Не че нещо успях да променя в другия, но поне се опитах да му помогна да познае себе си. А това е човек със сериозни проблеми във взаимоотношенията по 7 дом. Намесят ли се възли и лични планети, нещата са неизбежни.

Много интересно,наистина...А според теб,при него как се е отразявало след като е по 12-ти?
В моя случай Небесна,съвсем ясно го обясни.
Много точно по това,което ми написа тя мога да определя в какво ми е полезен той и на какво го уча аз... :)
Благодаря ви на всички!Доста сериозно ме накарахте да се замисля... :)Изглежда тези положения на възлите с лични планети наистина са доста сериозен фактор. :)
« Последна редакция: Май 31, 2009, 05:31:08 pm от Мia21 »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #141 -: Май 31, 2009, 05:28:20 pm »
По отношение на композита единият от партньорите желае законова форма на отношенията ,а другият е за свободните отношения .
Оста 1/7 дом и разположението на Юпитер и Уран там.

Нали не искаш да ми кажеш,че аз искам законова форма на отношенията? ;D
Все още не съм на ясно какво показва композита и за това питам...Може ли да се разграничат там партньорите или това е някаква обща карта на връзката... :)

« Отговор #142 -: Май 31, 2009, 06:31:20 pm »
По отношение на композита единият от партньорите желае законова форма на отношенията ,а другият е за свободните отношения .
Оста 1/7 дом и разположението на Юпитер и Уран там.

Нали не искаш да ми кажеш,че аз искам законова форма на отношенията? ;D
Все още не съм на ясно какво показва композита и за това питам...Може ли да се разграничат там партньорите или това е някаква обща карта на връзката... :)
Обикновенно единият от партньорите е представен от АСЦ (обикновенно се приема ,че това е по-големият от двамата) ,а вторият от ДСЦ.
За останалото е обобщена карта ,Слънцето живота на двамата ,Луна емоции и т.н.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #143 -: Май 31, 2009, 06:52:27 pm »
По синастрията да кажа още-вие имате обърнати възли по домове натално и съответно в синастрията-може да има сериозна дилема кои взаимоотношения да бъдат водещите-любовните по 5 дом или свободните,приятелските по 11 дом.
Дори може да настъпят момент във взаимоотношенията ви в които да промените избора си в тази насока и така пак огледално да се противопоставите и виждате в различна посока.Малко трудна ситуация-зависи много от това кой възел ще надделее,вероятно този по 5 дом доколкото в този дом синастрично са струпванията,но това не е гаранция.

По композита- остта в Овен/Везни е добра за междуполови отношения,за физическо привличане между мъж и жена. Управителите на 1/7 дом са в един знак-Рак-акцентира се на душата,емоциите.Упр на АСЦ Марс в 3 говори че в тази връзка основната изява на двойката ще е по делата на 3 дом-разговори,кратки пътувания,възможно е да са били познати преди да имат сериозни взаимоотношения,да са събрани от общи познати и други по 3 дом.Упр на 7дом в 4 дом- връзката може да се задълбае с времето,да има стремеж за обединение по темите за семейството или общ дом.
ОБАЧЕ- в картата има сериозни трудности за семейна връзка-Луната е в рецепция със Сатурн и само с тежки аспекти, които може да показват препятствия или трудно сработване като семейство;възможно е единия или другият в тези взаимоотношения да е обременен с някакви други семейни връзки (брак,деца или друго).

Вероятно 1 дом е мъжа-защото е в Овен,особено това е така ако е по-възрастният партньор.Той във връзката се възприема от жената освен по Марс,а и по Юпитер-или има такава основна изява в тези взаимоотношения.Жената или по-младият партньор е 7 дом-Венера+Уран.Който и да е партньора представен от Уран,той може да е необикновен,свободолюбив в очите на другия или реално да създава във връзката свобода и нестабилност.Това са само ключенца,важното е Мия да може да види кое на какво съответства и как.
Възлите в композита са по 1/7 дом-добре посоката е тясна връзка или партньорство от всякакъв тип.Но от там нататък управителите Венера и Плутон са в квадратни знаци и може да имат слаб квадрат-трудно осъществяване на задачите или задържане продължителността на връзката.Тук разбира се това може да се преодолее доколкото квадрата май не е работещ.Много лесно може да се провери това-Плутон/Венера дава обсебващи или много дълбоки и интензивни чувства чрез квадрата,усещане за това че партньора е пратен от съдбата и трябва на всяка цена да бъде "завзет"-ако няма такъв момент,квадрата наистина не съществува-все пак са 8 градуса.Остава иначе възможността единият от партньорите да е властен и манипулативен (Слънце квадрат Плутон) или прекалено силен като енергетика.

Мия можеш да си разгледаш и останалите домове и планети сама  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #144 -: Май 31, 2009, 07:45:01 pm »
Много ти благодаря,Синухе! :)
Както винаги си страхотен!Можем да пием по нещо,някоя вечер в Морската градина... ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #145 -: Май 31, 2009, 08:05:09 pm »
Разбира се !  :)  Ако има нещо вече-на лични бележки,да не разводняваме тука.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #146 -: Юни 01, 2009, 06:18:13 am »
Ако не знаем точен час на партньора можем ли да направим композитна или синастрична карта на базата на единия партньор?Ще бъде ли точна?

« Отговор #147 -: Юни 01, 2009, 09:39:10 am »
Ако не знаем точен час на партньора можем ли да направим композитна или синастрична карта на базата на единия партньор?Ще бъде ли точна?
Не

*

Синухе

• 4978
« Отговор #148 -: Юни 01, 2009, 12:26:31 pm »
А тоя композит,който гледахме до сега точен ли беше?  :D

Иначе аз съм си правил композити с известни личности (заради това как са ми въздействали като с творчеството си или друго) и без час на раждане и съм виждал достатъчно,понякога това което съм почувствал е било едно към едно с някои струпвания на планети и аспекти.Защото и без домове и точност в аспектите на Луната,останалите позиции на планетите по знаци и аспекти не се изменят. ;)

« Отговор #149 -: Юни 01, 2009, 12:30:39 pm »
А тоя композит,който гледахме до сега точен ли беше?  :D

Иначе аз съм си правил композити с известни личности (заради това как са ми въздействали като с творчеството си или друго) и без час на раждане и съм виждал достатъчно,понякога това което съм почувствал е било едно към едно с някои струпвания на планети и аспекти.Защото и без домове и точност в аспектите на Луната,останалите позиции на планетите по знаци и аспекти не се изменят. ;)
Вероятно говориш в случая за синастрията ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #150 -: Юни 01, 2009, 01:02:06 pm »
Ами да,обикновено се има предвид последно това което сме разглеждали  :)

И Док ако искаш го приеми-но поне аз мисля,че когато пишеш директно след поста на друг за него,не е толкова необходимо да го цитираш  ;) Казвам го по принцип за визуалното оформление на темите.

« Отговор #151 -: Юни 01, 2009, 01:26:45 pm »
Часът на раждане е важен както в синастрията ,така и при направата на какъвто и да е хороскоп. В синастрията при липса на час на партньора ,може да се види единствено планетите на въпросният човек кои наши домове повлияват или да разберем как ни въздейства човекът , но едва ли това търси като отговор този който си прави синастрия.
По въпроса с композита , самата карта представлява усреднено отроче  на други две карти . При всички случаи положението на Луната е важно за разглеждането на един хороскоп и ако това се счита за някакъв маловажен фактор в хороскопа ,то астролозите отдавна да са и видяли сметката .

Това го пиша единствено с цел да внеса малко яснота , а не като отговор към Синухе .
Сори , мъж ,но не искам да ме разбират погрешно  ;)

Благодаря за предложенето за цитатите , ще го имам предвид ,защото до този момент не съм се замислял върху този факт ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Юни 01, 2009, 02:01:57 pm »
Да, определено часът на раждане е важен при направа на синастричен анализ.
В рамките на едно денонощие Луната може да премине от един знак в друг или в друга накшатра в рамките на същия знак!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #153 -: Юни 01, 2009, 06:20:00 pm »
Важен е за качествена синастрия, но съм склонна да подкрепя Синихе- доста изводи могат да се направят  и на базата на съпоставки между планетните разположения за прогнози  ще е доста трудно :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #154 -: Юни 01, 2009, 07:13:52 pm »
Ако решите да погледнете с неточен час на раждане ,тогава бих препоръчал да се пусне една карта за 0ч и няколко минути и една за 23ч  58минути и да се види как се движи луната ,но в общи линии не го препоръчвам.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #155 -: Юни 01, 2009, 07:27:47 pm »
Че ко им е на аспектите на планетите и без час, като оставим луната?
Я ми дайте няколко точни аспекта и цяла приказка ще ви разкажа.  ;D

« Отговор #156 -: Юни 01, 2009, 07:51:58 pm »
Че ко им е на аспектите на планетите и без час, като оставим луната?
Я ми дайте няколко точни аспекта и цяла приказка ще ви разкажа.  ;D
Ами аз освен със Луната съм имал приключение и с Мерк ,който ми сменяше знак в рамките на 24 часа и от личен опит знам ,че може да има издънка ,затова не съм фен на подобен род опити за гледане без час ,освен при осъзнат момент ,че не трябва да се връзваш на това ,което гледаш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Юни 01, 2009, 07:55:56 pm »
Като имаме предвид, че "стандартната" синастрия разглежда съотношенията между партньорските Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс, една карта без час би била приложима, ако искаме да скицираме някои по-важни моменти без да навлизаме в детайлен анализ.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #158 -: Юни 01, 2009, 08:10:04 pm »
Е да де, ма аз от тия детайлни анализи, които правите вие, вещите, съм установила, че колко по-детайлно, толкоз по-грешно.
Не знам що, ама все си мисля, че при синастрия като и при натал - нерядко точните аспекти определят цялата връзка и на техен фон се развива всичко останало.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #159 -: Юни 01, 2009, 09:01:17 pm »
Простите на пръв поглед неща са истински и точни.
Така е и в астрологията.
Друг е въпросът, че колкото по-"мистично" звучи дадена формулировка,
толкова по-"вещ" изглежда астрологът в очите на несведущите.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.