Мисля, че това важи за всички, Небесна, само дето понякога хората не си дават сметка, че първо трябва да се изправиш лице в лице пред най-жестоките си страхове, за да ги надмогнеш и да преживееш един вид "катарзис"...
Аз имах предвид, че сама предизвиквам промените. Вероятно, заради квадратурата на натален Уран в Дева, който е господар на Луната и Слънцето ми с Асцендента (Стрелец). Тази квадратура ми беше задействана от тр. Плутон в Стрелец. Натален Плутон в Дева също прави квадрат с Асцендента и вероятно търся силни усещания. А катарзисът винаги води до израстване, само че някои хора, даже и след силен катарзис не си научават урока, а вечно обвиняват някой друг.
Не сте ли забелязали, че рано или късно всеки се сблъсква с това, от което най-много се е притеснявал, страхувал, или мразил - съзнателно или подсъзнателно?
Мислех, че само с мен е така, но от доста хора съм чувала изказване от типа: "Това дето най-го мразя, точно това взе че ми се падна..."
Аз мисля, че в повечето случаи на мен са ми се случвали хубави неща, но не винаги съм ги оценявала. Правейки своите избори винаги подхождам с оптимизъм и позитивни очаквания. Но човек оценява това, което има едва когато го изгуби. Нашата търсаческа и творческа природа ни кара да искаме по-раблични неща за себе си, желаем да изживеем цялата гама, от онова което ни е заложено. Аз лично мразя рутината. Винаги си казвам: "Важното е, че опитах!" Когато сме праволинейни, търсим сигурност, когато експериментираме - придобиваме опит. Мене рутината ме убива.
Когато тр. Марс е върху наталния Нептун - управител на 12-ти дом, може да нямаш мир и покой. Твоето спокойствие ще бъде непрекъснато смущавано от активни и агресивни хора. Това не е най-подходящия момент за уединение. Марс може да провокира твоите подсъзнателни страхове и съмнения и да ги изкара на повърхността.
Следващият аспект, който ще направи Нептун в моята карта, след като напусне окончателно допустимата орбиса на съвпада си със Слънцето, ще бъде тригон с натален Марс.
Негативните аспекти (опозиция, квадратура, съвпад) засилват пасивността, а в най-лошия случай водят до мързел, така, че по-дейните и агресивни хора могат да ви избутат встрани. Наистина може да имате усещането, че преливате от пусто в празно и действията ви са отишли на вятъра. Нептун може да повлияе върху вашата целеустременост във външния свят, понеже Марс обръща действието си на вътрешно ниво. Когато се намеси Нептун границите между реалност и фантазия се разпадат. И човек може да се окаже неспособен да прецени правилно къде би трябвало да насочи своята кинетична енергия (Марс).
При позитивните аспекти - може да извлечете изгода от насочването на Марсовата енергия в духовни области, в защита на онеправданите; в морски пътешествия; в работа, свързана с вода и течности. Ако Марс има връзка с 4-ти дом, може да предприемете ремонт на водопроводната инсталация в къщи и т.н.