Здравей Гост

нептун

• 144 Отговора
  • 27205 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
нептун
« -: Декември 14, 2008, 07:17:38 pm »
здравейте,
предлагам да поговорим за нептун.всички знаем,че планетата не е достатъчно изследвана,но тя освен с негативните неща/наркомания,алкохолизъм,измами и др./ ,носи и изкуство,поезия,мистицизъм.разбира се от значение е и дома в който попада и транзитира.
"Тази планета е свързана с колективните енергии и показва какви са задачите на дадено поколение по отношение та културата, духовноста, вярата, творчеството. Показва и в какво отношение това поколение ще се бори със заблуди, илюзии, самоизмама и откъсване от реалноста. За отделния човек са важни аспектите на Нептун към личните планети, както и позицията му по дом и не толкова по знак."
да споделем впечатленията си от нея. :)като "тежкар",така ги наричам уран,нептун и плутон,въздействието и се усеща години на ред.нептун е и висшата октава на луната,така ,че......Вие сте на ход!приятни размисли по отношение на най-мъгливата и илюзорна планета :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
Re: нептун
« Отговор #1 -: Декември 14, 2008, 11:19:29 pm »
Моят Нептунчо си е шестодомен и опозицията му с Марс ми стъжнява живота... :'(Само като се ядосам  или притесня за нещо и се почва ходене по дофтори... ;DАма кой ми е виновен,че си кътам всичко в мен и не знам как да си изразходвам многото емоции и енергии...Напоследък взех да си позволявам лукса да рева,крещя,държа гадно и се чуствам много добре...Не винаги в подходящото време и място,но и това е нещо... :P
Две години и половина транзитния ми клечи върху Слънцето в девети...Ще го изтрая до другата Коледа,таман свикнах с номерата му...Никога не съм имала такъв период-когато си мислиш,че всичко е много зле и няма изход,да се окаже лъжлива тревога,а когато си спокоен,всъщност да седиш върху бомба със закъснител..Та сега се радвам да ми е зле... ;DПлаша се да ми е спокойно и щастливо..
Нептун ми подари и "чифт" Нептунианци-единият с фрашкан 12-ти дом и рибешки Марс,другия-със рибешки стелиум и Марс в 12-ти,абе ,изобщо са си чисти шарани,откъдето и да ги погледнеш... ;DКолкото хубаво,толкова и лошо ми донесоха,но поне обърнаха живота ми на 180% и никога няма да съм същата...

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Декември 15, 2008, 12:11:28 am »
Тразитният Нептун ми се мота върху Луната и Слънцето (във Водолей) от 5 години насам; в тригон с Асцендента, до такава степен, че с моите 5 планети във водни знаци, наистина си повярмах, че съм с Асцендент Риби. А Слънчо и Луничка ми действаха така, все едно са в 12-ти дом. Големи заблуди може да даде този Нептун. Сега, когато съвпадът стана разходящ, тръгнах да си търся "истинската самоличност". И сякаш се родих отново. Виждам себе си в нова по-ярка светлина. Нептун успя да превърне един независим Водолей с най-свободолюбивия Асцендент (Стрелец) в покорна и жалостива Рибка (за уточнение имам Меркурий и Венера в Риби). Та рибешкото в мен надделя. Направо се бях превърнала в душеприказчик и утешител. Все някой ми ревеше на рамото. Пък аз си изработих следната философия: "Съжалението и самосъжалението са най-големият враг на човека. Не само, че водят до загуба на енергия, но и подкопават волята на човека. Те са не по-малко опасни от наркотиците." Затова няма смисъл да съжаляваме и да се самосъжаляваме. Това е загубено време. Наталният ми Нептун се намира в 11-ти дом - отмалка се сприятелявах с отритнатите и обикновено първа им подавах ръка. Не съм страдала фатално от неверни приятелства, но доста често са ми ревали на рамото....Приятелки ме научиха да пия алкохол и да пуша цигари.  ;D ;D ;D ;D

По рождение имам квадрат на Луна и Слънце с Нептун. Този аспект дава "аскепизъм" - бягство от грубата реалност в света на илюзиите, мечтите и фантазиите. Забелязала съм, че този аспект става активен, когато съм уморена и под стрес. Тогава наистина ставам мнителна и подозрителна, но съм се научила да контролирам това. Просто се откъсвам за малко от дразнителите, по възможност спя, спя, спя. Много обичам да спя. Така успявам да регенерирам и да започна всичко на свежа глава. Един аспект не е опасен, ако си наясно как действа. Тогава можеш да го управляваш по-лесно. Аз съм опознала наталните си. Имам по-голям пролем с транзитите на тежките планети. Някои от тях се случват само по веднъж в живота и ще трябва да се учим в ход.

« Последна редакция: Декември 15, 2008, 12:16:44 am от Nebesna »

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Декември 15, 2008, 12:31:10 pm »
Пък аз си изработих следната философия: "Съжалението и самосъжалението са най-големият враг на човека. Не само, че водят до загуба на енергия, но и подкопават волята на човека. Те са не по-малко опасни от наркотиците."

Добра философия - а как разпознаваш самосъжалението от период на приемане на някаква негативна или губеща за теб ситуация? Емоциите и чувствата не са ли сходни? Защото добре, няма да се самосъжаляваме, но ако е период на приемане, трябва да интегрираме в себе си каквото е необходимо..........

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Декември 15, 2008, 11:00:34 pm »
Пък аз си изработих следната философия: "Съжалението и самосъжалението са най-големият враг на човека. Не само, че водят до загуба на енергия, но и подкопават волята на човека. Те са не по-малко опасни от наркотиците."

Добра философия - а как разпознаваш самосъжалението от период на приемане на някаква негативна или губеща за теб ситуация? Емоциите и чувствата не са ли сходни? Защото добре, няма да се самосъжаляваме, но ако е период на приемане, трябва да интегрираме в себе си каквото е необходимо..........

Ох-х-х!. Не зная какво да кажа. За всеки човек е различно и всеки сам достига до корените на своята житейска мъдрост в зависимост от индивидуалните уроци, които преживява. Аз така виждам нещата: Самосъжалението е несъвместимо с действието. Успееш ли да се мобилизираш и да действаш, значи си изплувал....Но не ме разбирайте погрешно. Самата аз наскоро преживях дълбок катарзис, по време на който, се бях изолирала от света за приблизително 2 месеца. Срещах се само с най-близки хора. Целият ми живот се срина, не от само себе си, а понеже аз го предизвиках. Имам навика сама да провокирам промените. Изоставих предприятието, в което бях градила кариера с години. Просто смених местоработата си с друга, която ми предоставяше по-интересни възможности. За кратко време научих страшно много, но характерът и естеството на организация в тази фирма не ми допаднаха. Чувствах се неудовлетворена и уморена до смърт, а и здравето ми започна да страда. Обвинявах себе си, че не съм преценила правилно ситуациите и хората, обвинявах хората, че ми бяха дали поле за твърде високи очаквания и ме бяха подвели с обещанията си. Но най-непосилно от всичко беше самосъжалението и самообвинението. Всичките ми мотивации се бяха изчерпали. Всичките мъдри мисли, които са ме крепяли и са ми давали сили в един момент се оказаха безполезни. Зная, че мозъкът е много мощен инструмент за самовнушение, просто трябваше да открия за себе си действащата философия, която да ме измъкне от безизходищата, в която се намирах. Единственото нещо, което подейства беше старата философия за прошката. Простих на всички, които са ме наранили. И най-важното простих на себе си, че съм допуснала грешка, че съм позволила това да се случи. Всеки ден по 10 минути се упражнявах в прошка и успях да се изправя на крака, и да се измъкна от кашата. Никой друг не беше в състояние да ми помогне. Сега съм на страта си работа. Явих се на конкурс за по-висока длъжност (имаше вакантно място - Юпитер гостодарят на Асцендента ми е в секстил с Уран - "щастливият случай").
Забелязала съм, че кризите при мен водят до качествен скок напред,  т.е. кризата е необходима, за да стане придвижване на по-високо ниво.

Прошката е висшата октава на Нептун. Винаги когато се упражнявате в прошка, накрая не забравяйте да простите и на себе си. На другите не им пука дали сте им простили. ("На пламъка не му пука, че пеперудата се е заслепила от неговия блясък и си е опърлила крилата".) Прошката ни е необходима на нас самите, за да постигнем душевен покой. Правим го за себе си. Изчистваме се от лошите и негативни чувства като гняв, недоволство, душевни терзания и самообвинения. Разчистваме пространство в сърцето си за хубавото, което предстои.
« Последна редакция: Декември 15, 2008, 11:10:32 pm от Nebesna »

« Отговор #5 -: Декември 15, 2008, 11:02:32 pm »
Много ми харесва темата за Нептун, която сте подхванали. Особено ще ми бъде интересно да чета за влиянието при транзит, защото при мен понастоящем прави опозиция на АС /иначе риби са ми на върха на 8-ми/. От около 1 година е така, но не бих казала, че мога да дефинирам конкретно усещане. Предстои нещо интересно през февруари - пълно лунно затъмнение и затъмнената Луна прави съвпад на наталното ми АС и опозиция на транзитен Нептун и Юпитер.  8) Дори теоретично не мога да предположа как ще ми се отрази. Е, мога, но няма да предполагам това. Хихихи  :P
Нептун в следващите години ще бъде интересен за наблюдение за мен.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Декември 15, 2008, 11:59:00 pm »
Нептун ми лази по Венерката наскоро няколко години.
В резултат аз започнах да виждам красивите и светли неща в живота, да вярвам в светлото бъдеще и да се уповавам. Получих умиротворение и спокойствие.
Нептун ми е в 12 натален, скорпи. И държи 4 натален, рибка с луна вътре.

Аз спечелих много от тоя му транзит.
Него време четох из нета, че Нептун връз Венера правел жените да изкукват. Измама и лъжа!

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Декември 16, 2008, 12:16:32 am »
Нептун ми лази по Венерката наскоро няколко години.
В резултат аз започнах да виждам красивите и светли неща в живота, да вярвам в светлото бъдеще и да се уповавам. Получих умиротворение и спокойствие.
Нептун ми е в 12 натален, скорпи. И държи 4 натален, рибка с луна вътре.

Аз спечелих много от тоя му транзит.
Него време четох из нета, че Нептун връз Венера правел жените да изкукват. Измама и лъжа!

Венера в случая е повлияната планета, както и домовете, под нейното управление. Вероятно рождената ти Венера е във Водолей? В кой дом се случи съвпада? А кои домове управлява Венера? 

*

aiia

« Отговор #8 -: Декември 16, 2008, 01:05:25 am »
И на мен много ми харесва темата за нептун. Какво да кажа аз, имам нептун в 3 дом стрелец в радикса, управлява 7 дом. Казват, че е силно поставен в картата, но като цяло транзита му през 5 дом нищо особено не ми е донесе. Само реалности да ви кажа, никакви фантазии. Сега вече е в последните градуси, прави съвпад с луницата,е не е късно за някой сюрпрайз. В общите интерпретации, чета че ще бягам от реалността и ще изпадна в самозаблуда. Абе с тази земя дето имам в картата си, малко трудно ама да видим   :-\ ;D :D

« Отговор #9 -: Декември 16, 2008, 09:14:16 am »
Забелязала съм, че кризите при мен водят до качествен скок напред,  т.е. кризата е необходима, за да стане придвижване на по-високо ниво.
Мисля, че това важи за всички, Небесна, само дето понякога хората не си дават сметка, че първо трябва да се изправиш лице в лице пред най-жестоките си страхове, за да ги надмогнеш и да преживееш един вид "катарзис"... Не сте ли забелязали, че рано или късно всеки се сблъсква с това, от което най-много се е притеснявал, страхувал, или мразил - съзнателно или подсъзнателно?  ;) Мислех, че само с мен е така, но от доста хора съм чувала изказване от типа: "Това дето най-го мразя, точно това взе че ми се падна..."
Прошката е висшата октава на Нептун. Винаги когато се упражнявате в прошка, накрая не забравяйте да простите и на себе си. На другите не им пука дали сте им простили. ("На пламъка не му пука, че пеперудата се е заслепила от неговия блясък и си е опърлила крилата".) Прошката ни е необходима на нас самите, за да постигнем душевен покой. Правим го за себе си. Изчистваме се от лошите и негативни чувства като гняв, недоволство, душевни терзания и самообвинения. Разчистваме пространство в сърцето си за хубавото, което предстои.
Виж това може би е нещо, на което аз лично трябва да се уча още много време... И то най-вече на умението да прощавам на себе си.
Иначе на мен Нептун ми е в 8 дом и в секстил с Плутон.
Интересно как точно днес открих тази тема тук, когато Марс ми е върху Нептун и от няколко дни пак се чувствам много зле на работа - ужасен стрес и сякаш аз съм неспособна да правя нищо, сякаш всичките ми усилия остават незабелязани и т.н. Явно трябва да съумея да овладея силите на Нептун (който ми управлява 12 дом и за съжаление изобщо не усещам транзитите му на съзнателно ниво...)

*

AH

• 2201
« Отговор #10 -: Декември 16, 2008, 09:51:31 am »
 и за съжаление изобщо не усещам транзитите му на съзнателно ниво...)

Но можем да се опитваме да разберем какви сме, какво се променя в нас, когато ни действат транзитите му. Това е продължителен процес и трудно го свързваме точно с транзита на Нептун. Същото важи и в случая, когато е активиран наталният Нептун. Осъзнавайки сега, че точно транзитът на Марс над наталния Нептун ти действа зле, може би можеш да мислиш за някакъв Нептунов отдушник.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Декември 16, 2008, 03:30:31 pm »
и за съжаление изобщо не усещам транзитите му на съзнателно ниво...)

Интересно, при мен дори транзитните му "плавни" аспекти се усещат, когато са точни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #12 -: Декември 16, 2008, 06:10:44 pm »
разглеждам срещуположният дом  непременно= нептун съвпад марс (2 -8) :-[
за 2-3 дена ми създаде една доста илюзорна обстановка откъм интимни отношения

нептун опозиция сатурн=прощаване с всякакви илюзии, реаистичен поглед за хора и ситуации
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Декември 16, 2008, 07:35:47 pm »
Цитат
Мисля, че това важи за всички, Небесна, само дето понякога хората не си дават сметка, че първо трябва да се изправиш лице в лице пред най-жестоките си страхове, за да ги надмогнеш и да преживееш един вид "катарзис"...

Аз имах предвид, че сама предизвиквам промените. Вероятно, заради квадратурата на натален Уран в Дева, който е господар на Луната и Слънцето ми с Асцендента (Стрелец). Тази квадратура ми беше задействана от тр. Плутон в Стрелец. Натален Плутон в Дева също прави квадрат с Асцендента и вероятно търся силни усещания. А катарзисът винаги води до израстване, само че някои хора, даже и след силен катарзис не си научават урока, а вечно обвиняват някой друг.

Цитат
Не сте ли забелязали, че рано или късно всеки се сблъсква с това, от което най-много се е притеснявал, страхувал, или мразил - съзнателно или подсъзнателно?  ;) Мислех, че само с мен е така, но от доста хора съм чувала изказване от типа: "Това дето най-го мразя, точно това взе че ми се падна..."

Аз мисля, че в повечето случаи на мен са ми се случвали хубави неща, но не винаги съм ги оценявала. Правейки своите избори винаги подхождам с оптимизъм и позитивни очаквания. Но човек оценява това, което има едва когато го изгуби. Нашата търсаческа и творческа природа ни кара да искаме по-раблични неща за себе си, желаем да изживеем цялата гама, от онова което ни е заложено. Аз лично мразя рутината. Винаги си казвам: "Важното е, че опитах!" Когато сме праволинейни, търсим сигурност, когато експериментираме - придобиваме опит. Мене рутината ме убива.

Когато тр. Марс е върху наталния Нептун - управител на 12-ти дом, може да нямаш мир и покой. Твоето спокойствие ще бъде непрекъснато смущавано от активни и агресивни хора. Това не е най-подходящия момент за уединение. Марс може да провокира твоите подсъзнателни страхове и съмнения и да ги изкара на повърхността.

Следващият аспект, който ще направи Нептун в моята карта, след като напусне окончателно допустимата орбиса на съвпада си със Слънцето, ще бъде тригон с натален Марс.

Негативните аспекти (опозиция, квадратура, съвпад) засилват пасивността, а в най-лошия случай водят до мързел, така, че по-дейните и агресивни хора могат да ви избутат встрани. Наистина може да имате усещането, че преливате от пусто в празно и действията ви са отишли на вятъра. Нептун може да повлияе върху вашата целеустременост във външния свят, понеже Марс обръща действието си на вътрешно ниво. Когато се намеси Нептун границите между реалност и фантазия се разпадат. И човек може да се окаже неспособен да прецени правилно къде би трябвало да насочи своята кинетична енергия (Марс).

При позитивните аспекти - може да извлечете изгода от насочването на Марсовата енергия в духовни области, в защита на онеправданите; в морски пътешествия; в работа, свързана с вода и течности. Ако Марс има връзка с 4-ти дом, може да предприемете ремонт на  водопроводната инсталация в къщи и т.н.
« Последна редакция: Декември 16, 2008, 08:04:23 pm от Nebesna »

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Декември 16, 2008, 07:38:17 pm »
разглеждам срещуположният дом  непременно= нептун съвпад марс (2 -8) :-[
за 2-3 дена ми създаде една доста илюзорна обстановка откъм интимни отношения

нептун опозиция сатурн=прощаване с всякакви илюзии, реаистичен поглед за хора и ситуации
Не мога да усетя или ако го усещам, да го дефинирам по Нептун влиянието му.
В момента тр. Нептун ми е в 8 дом, правейки точен квадрат с натален Марс в 4 дом и секстил с нат. Сатурн в 10дом.
Ако фрустрациите, които напоследък чувствам са от него дъъъълго време няма да мога да се осеферя.( Защото много отдавна не съм се чувствала така объркана и то за доста сфери от живота).

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Декември 16, 2008, 07:44:49 pm »
Небесна, докато пусках поста си, Вие много точно сте описала последиците от аспекта Марс -Нептун. Точно така се чувствам, сякаш някой ме е омагьосал и отнел виталността ми. Характерната ми решителност и действеност са заменени с пасивно наблюдение. В емоционален ступор съм.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Декември 16, 2008, 08:01:38 pm »
Небесна, докато пусках поста си, Вие много точно сте описала последиците от аспекта Марс -Нептун. Точно така се чувствам, сякаш някой ме е омагьосал и отнел виталността ми. Характерната ми решителност и действеност са заменени с пасивно наблюдение. В емоционален ступор съм.

Колко правилно казано! Видя ли, вече започна да осъзнаваш нещата. А това е първата крачка към себепознанието. Щом успя да вербализираш състоянието си, значи има шанс да се постараеш да го овладееш, доколкото можеш. Недей да слушаш сълзлива музика и избягвай заниманията, характерни за Нептун, че съвсем ще се "разтвориш". Алкохолът е противопоказен.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Декември 16, 2008, 08:09:39 pm »
Моята дъщеря има натален Марс на трон в Овен вквадрат с Нептун в Козирог. Много обичаше фолк музика, сапунени сериали и сълзливи истории. Слава Богу, че Марс е по-силният, та преодоля този етап и си изгради някакви цели и по-високи ценности. Например едно от нещата, които направи е да сублимира Нептуновата енергия в нептунови творчески дейност - рисуване, фотография.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #18 -: Декември 16, 2008, 10:17:59 pm »
Венера в случая е повлияната планета, както и домовете, под нейното управление. Вероятно рождената ти Венера е във Водолей? В кой дом се случи съвпада? А кои домове управлява Венера? 

Венера трети водолей, управлява 7 и 11.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Декември 16, 2008, 10:27:04 pm »

Венера трети водолей, управлява 7 и 11.

Това са  все домове на взаимоотношенията - 3,7,11-ти. Забелязваш ли някаква промяна в отношенията ти с приятели и близки хора. А в начините на комуникация, кореспонденция, в стила ти на писане и изразяване?

На мен Нептун ще ми навлезе в 3-ти дом, когато направи ингрес в Риби. Първо ще направи съвпад с Меркурий (господаря на 7-ми и 9-ти дом), а по-късно и с Венера (господар на 5-ти и 10-ти дом).

Бих искала да разбера как чувстваш неговото влияние върху господаря на твоя 7-ми дом. Има ли някакви промени в предпочитания от теб партньор, а в начините на комуникация, особено с братя, сестри, съседи, братовчеди (3-ти дом)? Имала ли си проблем с воденето на кореспонденция или подписването на договори?