Здравей Гост

нептун

• 144 Отговора
  • 27241 Прегледи
Re: нептун
« Отговор #20 -: Декември 16, 2008, 11:09:42 pm »
Аз мисля, че в повечето случаи на мен са ми се случвали хубави неща, но не винаги съм ги оценявала. Правейки своите избори винаги подхождам с оптимизъм и позитивни очаквания. Но човек оценява това, което има едва когато го изгуби. Нашата търсаческа и творческа природа ни кара да искаме по-раблични неща за себе си, желаем да изживеем цялата гама, от онова което ни е заложено. Аз лично мразя рутината. Винаги си казвам: "Важното е, че опитах!" Когато сме праволинейни, търсим сигурност, когато експериментираме - придобиваме опит. Мене рутината ме убива.
Аз подхождам точно по същия начин. Всяко нещо, което се превърне в рутина, дори първоначално да ми е било различно и вълнуващо, след кратко време започва да ме дразни. Винаги съм се чудила защо е така, тъй като имам доста земя в хороскопа си, но явно въздъхът в това отношение надделява. Всъщност при мен борбата е Земя-Въздух: козирожката ми Луна все се страхува, но в момента, в който се отпусна към така желаните промени, разбирам, че 300 пъти по-добре е да си счупиш главата, отколкото да си стоиш и да предполагаш какво е щяло да стане ако...
Негативните аспекти (опозиция, квадратура, съвпад) засилват пасивността, а в най-лошия случай водят до мързел, така, че по-дейните и агресивни хора могат да ви избутат встрани. Наистина може да имате усещането, че преливате от пусто в празно и действията ви са отишли на вятъра. Нептун може да повлияе върху вашата целеустременост във външния свят, понеже Марс обръща действието си на вътрешно ниво. Когато се намеси Нептун границите между реалност и фантазия се разпадат. И човек може да се окаже неспособен да прецени правилно къде би трябвало да насочи своята кинетична енергия (Марс).
Аз пък си мислех, че негативните аспекти все пак дават вътрешното напрежение, което да подтикне човека към действие, за да "пребори" възникващите пречки, не е ли така?
Примерно тригоните като транзити дават "отпушване" на ситуациите, но от друга страна човек с много тригони и почти никакви квадратури и опозиции в наталната си карта няма ли да е прекалено инертен, с липса на сериозни предизвикателства в живота си?
Май малко разводнихме темата, за което се извинявам.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Декември 17, 2008, 12:03:42 am »

Това са  все домове на взаимоотношенията - 3,7,11-ти. Забелязваш ли някаква промяна в отношенията ти с приятели и близки хора. А в начините на комуникация, кореспонденция, в стила ти на писане и изразяване?

Бих искала да разбера как чувстваш неговото влияние върху господаря на твоя 7-ми дом. Има ли някакви промени в предпочитания от теб партньор, а в начините на комуникация, особено с братя, сестри, съседи, братовчеди (3-ти дом)? Имала ли си проблем с воденето на кореспонденция или подписването на договори?

Промяна огромна, започнах аз да владея отношението, не то мен.
Процесинг. Специални техники.
Отношението е лоста ни към света, неслучайно парадоксалната магия казва, че каквото и да имаш, каквото и да правиш, ти притежаваш само единствено истински твоето-отношението към това.
Ти не притежаваш кола, ти притежаваш само отношението си към колата.
Та - определено свърших огромна работа по отношение на отношението по принцип и отношенията в частност.

Друго специално забележимо не се сещам.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Декември 17, 2008, 12:19:47 am »
Цитат
Промяна огромна, започнах аз да владея отношението, не то мен.
Процесинг. Специални техники.

Разбрах, значи използваш нептуниански техники на въздействие в просеца на взаимотношенията.
Едни от проявите на Нептун са медитацията и самовнушението. Доре е, когато човек успее да използва тези техники в своя полза. Няма лошо, стига да е с конструктивна, а не с разрушителна цел. С Нептун в негативен аспект, никога не можеш да бъдеш сигурен. Позитивните аспекти дават "духовна удовлетвореност"- особено в добър аспект с Юпитер.

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Декември 17, 2008, 08:21:04 pm »
Не знам дали използвам нептуниански техники.
Със сигурност са сциентоложки обаче.

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Декември 17, 2008, 08:26:22 pm »
Не знам дали използвам нептуниански техники.
Със сигурност са сциентоложки обаче.

Минала съм и през сциентологията в периода на усилено духовно търсене.

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Декември 18, 2008, 08:34:20 pm »
Аз не само минах, но и извлякох огромни ползи. Ползите не знам дали са по Нептун.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Декември 19, 2008, 10:17:54 am »
Аз не само минах, но и извлякох огромни ползи. Ползите не знам дали са по Нептун.  ;)

Ами духовните са по Нептун, предполагам.

*

Инти

• 2068
« Отговор #27 -: Декември 19, 2008, 05:47:10 pm »
 Аз като една Нептунианка, ако мога така да се нарека, защото единствения мажорен аспект който Слънцето ми прави е съвпада с Нептун, който отделно е в съвпад с Венерата ми, мога да споделя, че в тийнежърската ми възраст проявявах Нептунианската си натура в гледане на филми и слушане на музика, но си го представете като мания за музика и филми ( тъй като нямах компютър тогава си направих тетрадка, в която си записвах всички изпълнители и техните песни, които ми допадаха и най-новите филми, които излизаха по това време в Америка, а в БГ трябваше да се чака до 3 месеца докато дойде премиерата. Това продължи до 4 години).

От време на време рисувах, след това започнаха да се проявяват и поетичните ми заложби, тъй като Нептун захранва едновременно и Слънцето и Венера, а последната е в съвпад и с Меркурий. След като Нептун транзитно навлезе в девети дом, заедно с Хирон започна личностната ми ориентация към езотериката, транзитите са ключове, и точно Нептун в секстил към Слънцето, отключи Духовното съзерцание.

Наскоро открих че Нептун ми е в абсолютно точен съвпад с астероида Сафо, който се явява октава между Венера и Нептун. В митологията Сафо е една от музите и се свързва с поезията. Тя е живяла в храм изграден на остров Лесбос, където съжителства заедно с други жени. Те са издигали Любовта в култ, като са я претворявали в поетична форма, и са се стремели към екстатични любовни изживявания.За тях дори сексуалните взаимоотношения със същия пол са били естествени, тъй като са липсвали всякакви предразсъдаци по това време, а това е заложено в гръцката цивилизация и се отнася както за мъжете, така и за жените. Чувствеността, емоционалността, сантименталността, е било основното търсене като форма на изживяване.

*

Helo

Re:нептун
« Отговор #28 -: Август 27, 2009, 11:16:44 am »
Разкажете от личен опит и от опита на ваши познати за квадратурата на Непутн с Меркурий. Прави ли тя хората заблудени?

Познавам един, който има Тау-квадратура на Нептун към Юпитер и Меркурий и определено си живее в своя свят на илюзии и така си вярва, че се мъчи и всички околни, с които има контакт да увлече по своите самозаблуди.

Какви са вашите наблюдения върху негативните аспекти между Нептун и Меркурий?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Август 27, 2009, 12:49:59 pm »
Разкажете от личен опит и от опита на ваши познати за квадратурата на Непутн с Меркурий. Прави ли тя хората заблудени?

Какви са вашите наблюдения върху негативните аспекти между Нептун и Меркурий?

такъв аспект не съм имала , но все ми се струва ,че е възможно. нептун -розовите очила , меркурий-ума,мисълта..... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #30 -: Август 27, 2009, 11:39:28 pm »
Кажете квадратурата на Нептун към Слънцето или Луната дава ли цял живот самозаблуди или може и да се оправи?

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Август 28, 2009, 02:09:34 am »
Кажете квадратурата на Нептун към Слънцето или Луната дава ли цял живот самозаблуди или може и да се оправи?

нептун-луна :) , опозе!??? живота е поезия хело :)поезия ,понякога и проза ;) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Август 28, 2009, 08:24:04 am »
Опозицията Нептун-Луна дава желание за живеене в приказка- еднорози, каляски, принцеси, дракони....

*

Helo

« Отговор #33 -: Август 28, 2009, 10:31:21 am »
Питам, щот дедо ви Фройд е имал квадратура на Нептун към Луната, а Юнг квадратура на Нептун към Сълнцето.  ;)

*

Helo

« Отговор #34 -: Август 28, 2009, 11:03:32 am »
Не! Аз тази информация я прочетох в книгата на Дона Кънингам "Холистично лечение на Плутоновите кризи" и реших да проверя и в Интернет хороскопите и на Фройд и на Юнг. Тази карта, която имаш е сгрешена.

Ето това е картата му:

http://www.astrologyweekly.com/natal-charts/sigmund-freud.php

Освен това Фройд има асцендент Скорпион и това е известно. А според твоята карта асцендента му е Дева.  ;)

*

Helo

« Отговор #35 -: Август 28, 2009, 11:36:19 am »
Ето виж и тук на други места има същата карта на Фройд:

http://www.astrotheme.com/portraits/ssXEL9h8d2Gf.htm

http://www.astro.com/astro-databank/Freud,_Sigmund

Той е роден през май, а в картата, която беше сложила пишеше, че е роден през март. Затова има такава грешка. Фройд е зодия Телец, асцендент Скорпион. Но според мен, макар и с интуитивния асцендент Скорпион, квадратурата на Нептун с Луната определено му дава заблуди.  ;)

*

Helo

« Отговор #36 -: Август 28, 2009, 11:41:34 am »
Ето и картата на Юнг:

http://www.astro.com/astro-databank/Jung%2C_Carl_Gustav

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #37 -: Август 28, 2009, 02:42:22 pm »
По рождение имам квадрат на Луна и Слънце с Нептун. Този аспект дава "аскепизъм" - бягство от грубата реалност в света на илюзиите, мечтите и фантазиите. Забелязала съм, че този аспект става активен, когато съм уморена и под стрес. Тогава наистина ставам мнителна и подозрителна, но съм се научила да контролирам това. Просто се откъсвам за малко от дразнителите, по възможност спя, спя, спя. Много обичам да спя. Така успявам да регенерирам и да започна всичко на свежа глава. Един аспект не е опасен, ако си наясно как действа. Тогава можеш да го управляваш по-лесно. Аз съм опознала наталните си. Имам по-голям пролем с транзитите на тежките планети. Някои от тях се случват само по веднъж в живота и ще трябва да се учим в ход.

Небесна,моят Нептун е в 6 ти дом в Стрелец в квадратура с Луна в Дева в 4-ти дом . При стрес, умора и напрежение аз също бягам в света на илюзиите чрез мисли и фантазии , но за  разлика от теб тогава ме хваща здраво безсъние, защото нервната ми система се претоварва и за разлика от теб аз доста трудно я изключвам. Това , по повод, че квадратурата Луна -Нептун е един от факторите за безсъние   .
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Август 30, 2009, 02:10:48 am »
тоя приятел нептун при транзит в 7-ми е нещо по-лошо и от уран ???,ужас....то бива ,бива ,ама такива илюзий по отношение на 7-ми и такива лъжи от страна на 7-ми...леле,не е за вярване!проверих го и работи така в картата на няколко жени! ???

*

Helo

« Отговор #39 -: Септември 09, 2009, 01:30:55 pm »
Някой от вас да има квадратура на Нептун и Марс, за да ми каже дали има чести смени на активността - ту да е пълен с енергия, ту да му липсва енергия и дори да изпада в меланхолия?