Аз като една Нептунианка, ако мога така да се нарека, защото единствения мажорен аспект който Слънцето ми прави е съвпада с Нептун, който отделно е в съвпад с Венерата ми, мога да споделя, че в тийнежърската ми възраст проявявах Нептунианската си натура в гледане на филми и слушане на музика, но си го представете като мания за музика и филми ( тъй като нямах компютър тогава си направих тетрадка, в която си записвах всички изпълнители и техните песни, които ми допадаха и най-новите филми, които излизаха по това време в Америка, а в БГ трябваше да се чака до 3 месеца докато дойде премиерата. Това продължи до 4 години).
От време на време рисувах, след това започнаха да се проявяват и поетичните ми заложби, тъй като Нептун захранва едновременно и Слънцето и Венера, а последната е в съвпад и с Меркурий. След като Нептун транзитно навлезе в девети дом, заедно с Хирон започна личностната ми ориентация към езотериката, транзитите са ключове, и точно Нептун в секстил към Слънцето, отключи Духовното съзерцание.
Наскоро открих че Нептун ми е в абсолютно точен съвпад с астероида Сафо, който се явява октава между Венера и Нептун. В митологията Сафо е една от музите и се свързва с поезията. Тя е живяла в храм изграден на остров Лесбос, където съжителства заедно с други жени. Те са издигали Любовта в култ, като са я претворявали в поетична форма, и са се стремели към екстатични любовни изживявания.За тях дори сексуалните взаимоотношения със същия пол са били естествени, тъй като са липсвали всякакви предразсъдаци по това време, а това е заложено в гръцката цивилизация и се отнася както за мъжете, така и за жените. Чувствеността, емоционалността, сантименталността, е било основното търсене като форма на изживяване.