Здравей Гост

нептун

• 144 Отговора
  • 27279 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:нептун
« Отговор #40 -: Септември 09, 2009, 01:40:13 pm »
тоя приятел нептун при транзит в 7-ми е нещо по-лошо и от уран ???,ужас....то бива ,бива ,ама такива илюзий по отношение на 7-ми и такива лъжи от страна на 7-ми...леле,не е за вярване!проверих го и работи така в картата на няколко жени! ???
На мен до скоро ми транзитира в 7 дом и беше в съвпад със Слънцето ми. Ами...ОК си беше. Не съм имала илюзии по отношение на партньорството. Това вероятно е защото не съм имала и кой знае какви очаквания.

*

Uran

• 6041
« Отговор #41 -: Септември 09, 2009, 01:42:02 pm »
По- скоро сега - в 8 дом ми действа зле този Нептун. Прави ме доста дезориентирана.

*

Helo

« Отговор #42 -: Септември 09, 2009, 07:25:16 pm »
Някой от вас да има квадратура на Нептун и Марс, за да ми каже дали има чести смени на активността - ту да е пълен с енергия, ту да му липсва енергия и дори да изпада в меланхолия?

Ако вие нямате такава квадратура, поне да познавате някой с такъв аспект и да кажете дали наистина има ту спадове на енергията, ту пък да има много енергия, както се пише за този аспект?

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #43 -: Септември 09, 2009, 07:38:32 pm »
То колебания в енергията има всеки според мен. По -скоро си мисля, че при този аспект колебанията са относно това навън или навътре е насочена енергията. Въобще не съм склонна към депресивни състояния, но пък и те нещата едва ли могат да се изчерпят само с един аспект :)
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

mamma_mia

« Отговор #44 -: Септември 09, 2009, 08:29:03 pm »
По- скоро сега - в 8 дом ми действа зле този Нептун. Прави ме доста дезориентирана.
На мен тр нептун ми е на куспидата между 7-8дом.
Докато беше в 7ми ,не съм забелязала някакви особени заблуди.Даже се чудя как точно ми се е отразил :-\
Станах семейна през този период,родих дете...оправихме дом.
Но не знам какво да очаквам като минава през 8ми. 8)

*

Helo

« Отговор #45 -: Септември 09, 2009, 09:01:27 pm »
Небесна, ти веднъж беше писала, че дъщеря ти има квадратура на Марс и Нептун. За този аспект съм чела, че енергиите на двете планети не протичат правлино и затова при Марс се проявява като чести смени - спадове и покачвания на енергията, а от Нептун може да се прояват като някакви фрустрации.

Иска ми се да разбера все пак от първа ръка за действието на този аспект, ама аз го нямам.

Би ли казала за твоята дъщеря дали наистина и се отразява по описания начин?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Декември 28, 2009, 01:05:54 am »
нептун в съвпад  хирон ,как ви се отразява?
при мен съвпада е в 3-ти. нептун управлява 4-ти ,в натала е в 12-ти в скорпион.
по времето на транзита през 3-ти дом ,интереса ми към атрологията е още по-голям ,знанията са задълбочени и тигам до много финни прозрения :-[ ,по нептуновски :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Декември 28, 2009, 01:24:07 am »
До нептунови прозрения най-лесно се стига на чашка, но по-удачният вариант е такива да се насочат към астрологията.  :P :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Декември 28, 2009, 01:44:39 pm »
 ;D ;D ;D  ,да де ,ама аз въобще не визирам чашката .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Декември 28, 2009, 04:03:36 pm »
Небесна, ти веднъж беше писала, че дъщеря ти има квадратура на Марс и Нептун. За този аспект съм чела, че енергиите на двете планети не протичат правлино и затова при Марс се проявява като чести смени - спадове и покачвания на енергията, а от Нептун може да се прояват като някакви фрустрации.

Иска ми се да разбера все пак от първа ръка за действието на този аспект, ама аз го нямам.

Би ли казала за твоята дъщеря дали наи
стина и се отразява по описания начин?

Ще ти кажа аз как я чувствам тази квадратура. Ние двете имаме опозиция на Марсовете (Моят е във Везни, а нейният в Овен), а нейният Нептун е в Козирог, така че моят Марс образува тао-квадрат. Марс във везни е изискан, внимателен и тактичен, когато се включи нейният Марс  в Овен, тя "навирва рогата" и тръгва с главата напред точно като едно рогато животинче, при което аз се отдръпвам плътно до стените, за да и сторя път.  ;D ;D ;D ;D

Обаче квадратурата на Марс с Нептун я кара да блуждае през повечето време, та чак аз се дразня. Всеки може да я избута с лакти - добива качества, характерни за Марс в Риби мечтае, бленува, фантазира, абееее "блейка и половина"....от тихите амбиции е, не обича да изпъква в тълпата (нещо, което не е типично за Марс в Овен, по принцип, който е водач) 

*

Kaya

• 2893
« Отговор #50 -: Декември 28, 2009, 07:51:35 pm »
 аз имам нептун-марс 150 гр - е сякаш никога не съм отчитала това влияние- доста съм "замаяна"
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #51 -: Декември 28, 2009, 08:05:16 pm »
аз имам нептун-марс 150 гр - е сякаш никога не съм отчитала това влияние- доста съм "замаяна"
Oh, Кая, този аспект в картата на дъщеря ми много ме дразни. Действа очевидно както квадрата. Амбицията е толкова прикрита та чак невидима. :)
Моят Марс нали си агресивничък, та не понасям такъв в падение в рак и квинконс с Нептун.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #52 -: Декември 28, 2009, 09:45:48 pm »
Oh, Кая, този аспект в картата на дъщеря ми много ме дразни. Действа очевидно както квадрата. Амбицията е толкова прикрита та чак невидима. :)
Моят Марс нали си агресивничък, та не понасям такъв в падение в рак и квинконс с Нептун.
процентно преобладава огън при мен, та не съм много блага, но е факт, че  съм все ненаясно и не в час  с доста работни истории.. бтв нептун има  все квадратчета в картата ми, та реалността не ми е приоритет

« Отговор #53 -: Декември 28, 2009, 10:10:49 pm »
а за транзитният Нептун на Десц във Водолей какво ще кажете?
нещо много замаено ми действа или греша - аз не разбирам, та ако може някой да обясни, ще съм благодарна - замаяването и илюзиите може да са от друг аспект...

*

Divna

« Отговор #54 -: Декември 29, 2009, 09:22:58 am »
а за транзитният Нептун на Десц във Водолей какво ще кажете?
нещо много замаено ми действа или греша - аз не разбирам, та ако може някой да обясни, ще съм благодарна - замаяването и илюзиите може да са от друг аспект...

Според мен си идват точно от нептун.
Нептун в 7 дом може да направи така, че да те срешне с манипулативни хора, ти да си по-наивна и да се оставиш другите да те «омайват» и ако не си го обработила добре това неминуемо ще ти хареса. Това може да е съпруга ти ако си омъжена (нали говорим за 7 дом). А иначе нептун е във водолей от февруари 1998 и ще го напусне април 2011. Общо взето всичко свързано с илюзии, фантазии, романтика, поезия, но тъй като е в 7 дом би трябвало да го получиш от другите, да ти дойде поскоро наготово. Но може да те е провокирал и ти да пишеш стихове например ако прави аспект с меркурий или просто да се изразяваш по-поетично. Погледни дали ти прави аспекти с наталните ти планети и по-точно с кои.

На мен нептун ми е в 4 дом и ми промени коренно живота. Когато е в 4 дом е много характерно да имаш впечатлението, че си загубил истинските си корени. Усещането е не че нещо лошо се е случило в дома ти, а
чувството да искаш да избягаш, в един друг далечен свят, светът на мечтите, да опознаеш различни култури, да се срещнеш с различни хора, да напуснеш монотонното ежедневие. Ами мен нептун така си ми подейства, че аз именно това и направих. Той дава тласък, но зависи и от другите планети, дали всъщност ще си реализираш нептуновските мечти.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #55 -: Декември 29, 2009, 07:41:59 pm »
Вече свалих розовите очила,които Нептун ми сложи,докато съвпадаше със Слънцето ми..
Небесна много добре е описала резултата от този съвпад,аз се чуствах по абсол*тно същия начин-себераздаване,прощаване,затваряне на очите и толкова много лъжливи блянове и празни надежди..
През май,когато съвпадът беше разходящ,за кратко се върнах в реалността и скъсах с основния дразнител..Чудех се на глупостта си.После,по време на ретро движението- аха ,на косъм да се оставя пак на течението..
Хубавото е,че през този период си станахме много по-близки с най-добрите ми приятелки,които по натал си имат съвпад Слънце/Нептун,някак си бяхме на една честота и се разбирахме без думи .. ;D

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Декември 29, 2009, 08:05:19 pm »
Нептун в 7 дом може да направи така, че да те срешне с манипулативни хора, ти да си по-наивна и да се оставиш другите да те «омайват» и ако не си го обработила добре това неминуемо ще ти хареса. Това може да е съпруга ти ако си омъжена (нали говорим за 7 дом). А иначе нептун е във водолей от февруари 1998 и ще го напусне април 2011. Общо взето всичко свързано с илюзии, фантазии, романтика, поезия, но тъй като е в 7 дом би трябвало да го получиш от другите, да ти дойде поскоро наготово. Но може да те е провокирал и ти да пишеш стихове например ако прави аспект с меркурий или просто да се изразяваш по-поетично. Погледни дали ти прави аспекти с наталните ти планети и по-точно с кои.

Това ми хареса. Може и да пропиша стихове....Нептун в Риби ще направи съвпад с моя Меркурий (господар на 7-ми и 9-ти дом) през 2011 година. Съвпадът е във 2-ри дом на куспидата на 3-ти....А може и да имам много "вземане-даване" с медиите....напоследък се увличам по фотография, може да се захвана по-сериозно...а може и да пропътувам по море.

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Декември 29, 2009, 08:06:50 pm »
На мен нептун ми е в 4 дом и ми промени коренно живота. Когато е в 4 дом е много характерно да имаш впечатлението, че си загубил истинските си корени. Усещането е не че нещо лошо се е случило в дома ти, а
чувството да искаш да избягаш, в един друг далечен свят, светът на мечтите, да опознаеш различни култури, да се срещнеш с различни хора, да напуснеш монотонното ежедневие. Ами мен нептун така си ми подейства, че аз именно това и направих. Той дава тласък, но зависи и от другите планети, дали всъщност ще си реализираш нептуновските мечти.

Нептун вероятно ти е помогнал "да избягаш", но нали знаеш, че нищо не може да се случи, ако не е предпоставено по натал. Доколкото си спомням ти имаш господар на Асцендента в 9-ти дом.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #58 -: Декември 29, 2009, 08:36:49 pm »
ухаааааааа,   и на мен ми се бяга:P, че нептунчо в съчетание с юпитер на сън все извън бг ме води ;D
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 08:55:54 pm от Kaya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Декември 29, 2009, 08:44:54 pm »
Нептун като навлезе в Риби и ми застане върху Марса на ИЦ да очаквам къщата ми да потъне, ако тогава имам свой дом де...  :) А пък може да се окаже плодотворен творчески период, кой знае какви прозрения ще ме осеняват денем и нощем.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.