а за транзитният Нептун на Десц във Водолей какво ще кажете?
нещо много замаено ми действа или греша - аз не разбирам, та ако може някой да обясни, ще съм благодарна - замаяването и илюзиите може да са от друг аспект...
Според мен си идват точно от нептун.
Нептун в 7 дом може да направи така, че да те срешне с манипулативни хора, ти да си по-наивна и да се оставиш другите да те «омайват» и ако не си го обработила добре това неминуемо ще ти хареса. Това може да е съпруга ти ако си омъжена (нали говорим за 7 дом). А иначе нептун е във водолей от февруари 1998 и ще го напусне април 2011. Общо взето всичко свързано с илюзии, фантазии, романтика, поезия, но тъй като е в 7 дом би трябвало да го получиш от другите, да ти дойде поскоро наготово. Но може да те е провокирал и ти да пишеш стихове например ако прави аспект с меркурий или просто да се изразяваш по-поетично. Погледни дали ти прави аспекти с наталните ти планети и по-точно с кои.
На мен нептун ми е в 4 дом и ми промени коренно живота. Когато е в 4 дом е много характерно да имаш впечатлението, че си загубил истинските си корени. Усещането е не че нещо лошо се е случило в дома ти, а
чувството да искаш да
избягаш, в един друг далечен свят, светът на мечтите, да опознаеш различни култури, да се срещнеш с различни хора, да напуснеш монотонното ежедневие. Ами мен нептун така си ми подейства, че аз именно това и направих. Той дава тласък, но зависи и от другите планети, дали всъщност ще си реализираш нептуновските мечти.