Здравей Гост

нептун

• 144 Отговора
  • 27208 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:нептун
« Отговор #80 -: Февруари 22, 2010, 05:06:01 pm »

Та въпроса е кога и дали Любовта и Убийството вървят ръка за ръка,като изява на един и същ принцип?Или с други думи може ли акта на отнемане на живот да е изява на Любов.

мммм дааааааааа така си е чадо  ;D

нали знаеш, че имам много състрадателен Нептун и в тая връзка знаеш ли колко пъти ми се е искало да убия някого в пристъп на любов и да го спася от мъките му  :57: :57:  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Kaya

• 2893
« Отговор #81 -: Февруари 22, 2010, 05:35:26 pm »
нептун е планета, която не усещам ( но обективно мога да преценя когато ме е заблудила- постфактум)
 някой да се похвали да й е "напипал" корена :P ?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #82 -: Февруари 22, 2010, 07:31:33 pm »
ако дори си помислил, че си напипал "корена", следващият път няма да е същия :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

« Отговор #83 -: Февруари 22, 2010, 07:50:04 pm »
нептун е планета, която не усещам ( но обективно мога да преценя когато ме е заблудила- постфактум)
 някой да се похвали да й е "напипал" корена :P ?

Вода, дай й повече вода :P ;D във всеки един смисъл ;)

« Отговор #84 -: Февруари 22, 2010, 07:52:39 pm »
вода, ама над  40 градусова да е
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #85 -: Февруари 22, 2010, 11:14:33 pm »
 ;D така и аз мога, водата ми е много важна да я усещам
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #86 -: Февруари 23, 2010, 08:15:00 am »

За това в определени ситуации,съдби ако щете-отнемането на свой или чужд живот,може да бъде акт на любов! [/b]

Много внимателно трябва да се говори за тези неща, защото слабите и промити мозъци могат да го приемат едно към едно и да почнат да стрелят и да убиват. За мен всяко отнемане на човешки живот е грях, особено пък ако има и умисъл, независимо от идеята. Защо мислиш, че напредналите нации се борят за отпадането на смъртното наказание? Именно, заради висшето прозрение, че човек не е Бог и няма право да решава кой да живее и кой да умре. Въпрос на висши принципи. А колкото до вината има си висша справедливост и на всекиму се въздава според делата рано или късно, независимо дали ще сме живи, за да видим възмездието.

Според мен не убийството/самоубийството в името на някаква кауза, а прошката е висшата степен на проявление на Нептун.

« Отговор #87 -: Февруари 23, 2010, 11:29:54 am »
  Синухе, харесва ми начина, по който изповядваш нещата. Чета тук, там, за прошката, за непоисканото добро, за грехотата да отнемеш нечий живот - примерно чрез евтаназия. Не мога сляпо да приема всичко, което съм изчела, не го и подлагам на проверка. Просто съм човек, който винаги търси отговори ...Изкуството да прощаваш! Много е трудно да простиш, особено когато дълбоко и невъзвратимо са ти навредили. Приемам прошката така - да простиш и забравиш...или да направиш добро и да го хвърлиш в морето.
  Когато действието е акт на любов /вселенска, общочовешка/ не би трябвало да се третира като грях. Така мисля аз. Защото се поставям в положение, при което единствения изход е смъртта например, ако съм парализирана, тялото агонизиращо, осъдена съм на безмълвие - с благодарност ще приема някой да сложи край на земния ми път. Не вярвам някой да си е избрал съдбата да умре по болезнен начин, или душата да си е избрала, някой да се гаври с нея...Приемам всичко, което се случва в реалния свят, трудно е да се обясни всичко и никога до край няма да разберем - ИСТИНАТА! За това сме хора. Приемам и не осъждам, но от някои гадории просто ми се повдига, самото физическо тяло, което е свързано с душата реагира...
   П.П. А влиянието на Нептун съм изпитвала в синастрията. Няма как да опиша болката, която съм изживяла, но си мисля, че именно Нептун /на партньора/ ми е помогнал - тази болка да се превъзмогне, той размива и утешава. Нептун е и кармична планета, усещаш, че някъде назад във времето нещо се е случило, за което сега си плащаш...Но прощаваш и продължаваш, защото стигаш до знанието, че всичко е ИЛЮЗИЯ!

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #88 -: Февруари 23, 2010, 01:05:16 pm »
От известно време съм свидетел на саможертва в името на безусловна любов, просто индивида така разбира любовта, да подкрепя безрезервно, винаги и във всичко обекта на своите чувства, дори когато с позицията си наранява и ощетява други хора. Та точно този вид саможертва някак не се връзва с изявата на висш принцип.
Както вече споменахте, мотивът има огромно значение.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #89 -: Февруари 23, 2010, 02:01:44 pm »
Така мисля и аз, но индивидът (зодия Риба) дълго време смяташе поведението си за най-подходящо, а то си беше истинска саможертва. Лично мнение и позиция не само не се изразяваха, а сякаш липсваха.

Казах го по повод саможертвата като "висш принцип на изява на Нептун", просто за да е ясно, че може да има различни проявления. Дори когато говорим за отдаденост в името на кауза, а не на жив човек, пак можем да срещнем неправилно разбиране.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #90 -: Февруари 23, 2010, 04:24:17 pm »
Най-вече митовете и легендите са по Нептун. И художествената измислица-също. За тази Хипатия ли става дума?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D0%BE%D1%82_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%8F

*

Nebesna

« Отговор #91 -: Февруари 23, 2010, 06:34:20 pm »
Да това е Хипатия,има тема за нея в Мистика ако ти се обсъжда.

Била е реално съществуваща личност.

Зная за нея отдавна, даже и търсех данните преди време, но уви!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #92 -: Февруари 23, 2010, 07:23:23 pm »

тези които смятат да гледат филма "Агора" !

ОТВРАТЕНА СЪМ!!!  :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

лично за мен най-голямото кощунство е да се унищожи толкова много знание! отвратена съм от безумието, безмозъчността, лудостта, невероятната простотия, безмислените убийства... за пореден път този филм доказва, че хората са животни  :-X :-X :-X

*

Nebesna

« Отговор #93 -: Февруари 23, 2010, 07:29:46 pm »
И това са го направили християните. Така както убиват Жана Д`Арк, така са убили и Хипатия. Католиците са били женомразци - не може една жена да бъде хем умна, хем красива.

*

Nebesna

« Отговор #94 -: Февруари 23, 2010, 07:32:57 pm »
Казваш, че е знаел каква е съдбата и,

Първо, не е имала съпруг (избрала е да не се обвързва) и второ не е била удушена от никого, а убита с камъни и разчленена от озверялата тълпа.

Затова казах, че във филмът присъства голяма доза авторска измислица по Нептун. Истината е доста по-жестока.

*

missKapriz

« Отговор #95 -: Февруари 23, 2010, 07:37:22 pm »
Аз оправдавам това "убийство".Слагам го в кавички,защото е по-скоро избавление.Ако аз бях на мястото на тази обречена жена,щях да се моля за по-малката от двете злини,т.е.по-леката и бърза смърт.
И в този ред на мисли се сещам за афтаназията?Тя дали е по Нептун?!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #96 -: Февруари 23, 2010, 08:34:12 pm »
И това са го направили християните. Така както убиват Жана Д`Арк, така са убили и Хипатия. Католиците са били женомразци - не може една жена да бъде хем умна, хем красива.

Небесна, всички религии са пълни лайна и са окъпани в кръв. няма религия на тая планета дето да не проповядва за божествена любов и ръцете и да не са оцапани с кръв  :-X :-X :-X 

чувството ми за справедливост е отвратено за пореден път  :-\

« Отговор #97 -: Февруари 24, 2010, 10:24:47 am »
   Уви, Вещичка, така е! За това съм казала, че си имам собствена религия и че сама съм избрала пътя, по който ще стигна до Бог. Всичко могат да ми вземат, но вярата - НЕ. Не мога сляпо да приема - нито християнството, нито мюслюманството, въобще, която и да е религия. Живея в ново време, с ново съзнание и тези хилядолетни религии не задоволяват нуждите, които изпитвам...Приемам всички религии, но не и да вярвам в тях. Вярвам в Слънцето, вярвам в Природата, вярвам в Космоса и Небитието....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #98 -: Февруари 24, 2010, 11:10:59 am »
   Уви, Вещичка, така е! За това съм казала, че си имам собствена религия и че сама съм избрала пътя, по който ще стигна до Бог. Всичко могат да ми вземат, но вярата - НЕ. Не мога сляпо да приема - нито християнството, нито мюслюманството, въобще, която и да е религия. Живея в ново време, с ново съзнание и тези хилядолетни религии не задоволяват нуждите, които изпитвам...Приемам всички религии, но не и да вярвам в тях. Вярвам в Слънцето, вярвам в Природата, вярвам в Космоса и Небитието....

аз също ги приемам и им позволявам да си ги има, но НЕ ЖЕЛАЯ да ме занимават с тях. имам си собствена философия и собствени вярвания!

онзи ден някакъв коч ми пише от блога ми на лични и уж разказваше разни езотерични неща и в един момент ми праща линк към сайт за православие  :-X :-X :-X  направо ми се догади  :angry: не се и свенят да те занимават с глупости по мейл или на лични съобщения. търсят си още овце за стадото, ама не са познали  :angry: :angry: :angry: не съм му отговорила, но ако реши да ме притеснява ще види той дали наистина имам лошо възпитание и неприличен речник  :-X :-X :-X :-X :-X

*

Nebesna

« Отговор #99 -: Февруари 24, 2010, 12:48:55 pm »
Жалко, че не е имала мъж до себе си наистина, за да я избави от гнева на освирепялата тълпа...А дали?
Филмът повдига много философски въпроси.