Здравей Гост

CATY

• 92 Отговора
  • 15171 Прегледи
*

holanda

Re: CATY
« Отговор #40 -: Декември 24, 2008, 10:26:33 pm »
аз също ви пожелавам весело изкарване на празниците,много здраве,чиста мисъл,вяра и сбъдване на най-интимните копнежи

:-* ::) :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #41 -: Декември 24, 2008, 10:32:55 pm »
 В същността си страданието (Сатурн) което е личната емоционална реакция на всеки човек и може да бъде свързано с всичко се основава на реален процес на "анти"-Сатурн: промяна,разпад,нарушаване на ред,загуба (нещо напуска личните ни граници),дематериализация,разрушаване на заблуда(израза истината боли не е случаен) и т.н. и почти винаги има отношение към формата във всичките и проявления,което е пак Сатурн.

На мнение съм,че страданието се преодолява само с мъдрост(пак Сатурн),което е синоним на истина, защото ако наистина знаеш и разбираш нещо,то ти си свободен от него ( в Библията май имаше нещо от сорта на "...и Истината ще ви направи свободни" и не се сещам точно, но май продължаваше с нещо и "повече няма да пролееш сълзи"). Сблъсъка с реалността не винаги трябва да е болезнен,зависи субективно какво си възприел за реално и от там страданието ти-обективно в материалния свят няма вечна форма,не притежаваме дори себе си ,пък какво остава друг,единственото перманентно състояние/положение е промяната на материята.Страданието е изява на съзнанието,на отношението му към материята.А отношението е въпрос на личен избор,Да,може да се случи всичко,но какво от това,след като така или иначе се случва всичко,все някъде,на някой и с времето всичко се повтаря,ли преповтаря,тогава какъв е смисъла въобще да реагираме (със страдание)?Просто приемаш и това е, като свидетел на случващото, каквито всъщност сме,останалото са чисто човешки лиготии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Декември 24, 2008, 10:39:18 pm »
аз не го разбирам особено,и споделих преди да започнете темата за страданието като начин за самоусъвършенстване,че не винаги се появява и действа в подходящия момент,за да коригира личността...

Въпросът ти е също риторичен...
От онези, на които е трудно да отговориш...

Защо ни е нужно изобщо да страдаме?

И защо страданието не винаги идва в подходящия момент?
Всъщност, от една по-глобална гледна точка, "неподходящи" моменти няма... Неподходящи са за нас. Да кажем, от гледна точка на егото, на емоционалната/мисловната ни нагласа или, да речем, на приоритетите, които (мислим, че) сме си поставили в материята... на даден етап...
В повечето случаи разбираме истинския смисъл (или замисъл) на случилото се доста по-късно, а някои от нас дори никога... И после отиваме на поредната "поправка".

Хайде, весело изкарване на празника, че стана много тъжно тук...  :-*

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Декември 24, 2008, 10:56:00 pm »
по какъв по-различен начин бих могла да реагирам,след като засега цял живот сам тъпкана и реакциите ми при евентуален нов удар на съдбата биха се ограничили до апатия,безпристрастие,или вътрешна агресия... пфу-а ето-сатърн пак ще е ретрограден и скоро няма да излезе от 11 дом.....не се възприемам като дете-индиго,имам добре развито самосъзнание,но нищо повече....ако сатyрн мисли,че ще стана супер силна личност след обработването му точно на тази възраст,след всичко вече преживяно-значи много ме е надценил.....

Миличка не си мисли, че "човешкото" в теб е толкова немощно, че да умре завинаги. Пак ще отвориш сърцето си. Казвам ти го от опит.

Когато Плутон влезе в моя Асцендент, започна един етап от живота ми, в който съм чувствала сърцето си вкаменено до степен да не мога да изпитвам съчувствие, а само разочарование и гняв. Теорията ми по това време беше : "Не можеш да промениш света, но можеш да промениш себе си". И много работих върху личността си, не спирах да си правя "дисекции", а това понякога е много болезнен процес. На  всички хора намирах вътрешно оправдание за грозните им черти. И се стараех да не се оприличавам с тях. Това може да докара единствено невроза. Сега вече започнах да разбирам как се чувстват родените с Плутон на Асцендента, които трябва да си го носят цял живот. Непрекъснато да трансформираш личността си е много болезнен процес. А сега си престави това, съчетано с транзитен Сатурн в опозиция на Слънце и Луна.

Най-добрият начин да изплуваш, е да не се самообвинаваш. ОБИЧАЙ СЕБЕ СИ ! Ти си си най-добрия приятел. Само, който обича себе си, може да дарява любов. Ти си ценна. Имаш таланти за доразвиване. А когато трудният период премине, ще дишаш с пълни гърди въздуха около себе си и ще цениш живота, както никога преди това.

*

holanda

« Отговор #44 -: Декември 24, 2008, 11:06:39 pm »
така е,успокоите ума си,настроите се на вълните на всеопрощаващата любов и оставете болката и страданието за делниците....Нека уважим светлия празник!
  :-* :)

*

holanda

« Отговор #45 -: Декември 24, 2008, 11:16:44 pm »
а на теб,Небесна,ти благодаря от сърце!Весела Коледа и честита Нова година!

:-*

*

porto_kalka

« Отговор #46 -: Декември 24, 2008, 11:24:32 pm »
Приятелките ти са имали желанието и дори късметът да се справят с житейските си проблеми. Но много други хора не могат или нямат сили да го направят.

Така, че според мен е меко казано нетактично да се изправиш срещу някой действително преживял тежък удар и да му  цитираш  сентенции, видиш ли как това страдание ще го извиси, моделира  или ще го направи по-силен.

Също ще споделя случай с дъщерята на моя позната, която навремето преживява тежък развод и аборт в напреднала бременност. В резултат от тежкия стрес се отключва шизофренично заболяване, полудява.  Не искам да  описвам с подробности в каква форма се изразява, но е наистина жестоко. Да - жива е, да – минала е през пътя на болката и не – не е станала по-силна, по-устойчива, по-привикнала или каквото там е искал да каже Ницше и цитиращите го тук.
Както вече казах, житейските съдби са прекалено различни за да се правят подобни обобщения, особено от хора имащи някаква представа и от астрология. 

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Декември 25, 2008, 01:11:33 am »
а на теб,Небесна,ти благодаря от сърце!Весела Коледа и честита Нова година!
 :-*

Желая и на теб весели празници и много светлина през Новата година. И нека силата да бъде с теб. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #48 -: Декември 25, 2008, 12:21:10 pm »
Весела Коледа !
Здраве, любов, пари, късмет, успех, душевен комфорт, приключения..... и каквото там още желаете!

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #49 -: Декември 25, 2008, 01:15:32 pm »
                                      За всички пишещи и четящи тук едно пожелание от мен:

Весела Коледа!

Щастие ,любов ,късмет
                                                  нека следват ви навред!
                                                             Витлеемската звезда
                                                                      да ви обсипе с чудеса!
                                                         С радост,здраве и пари
                                                               Господ пък да ви дари!

:-* :P :-[

« Отговор #50 -: Декември 25, 2008, 02:26:09 pm »
Честито зимно слънцестоене и от мен!  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Декември 25, 2008, 06:34:28 pm »
Честито Рождество на всички съфорумци!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #52 -: Декември 26, 2008, 11:33:27 pm »
Цитат
А отношението е въпрос на личен избор,Да,може да се случи всичко,но какво от това,след като така или иначе се случва всичко,все някъде,на някой и с времето всичко се повтаря,ли преповтаря,тогава какъв е смисъла въобще да реагираме (със страдание)?Просто приемаш и това е, като свидетел на случващото, каквито всъщност сме,останалото са чисто човешки лиготии.
Браво,точно и аз така мисля!Лошото е ,обаче,че само го мисля-на практика става нещо по-различно.Но се старая да го докарам до верния тон.Всички тук знаете,че никое страдание не идва случайно и самоцелно,никой не ни наказва и няма нужда да се роптае,защото нелепото е,че роптаем срещу собствения си предварителен избор.Човек сам избира уроците и изпитанията,през които да мине в настоящата инкарнация,а звездната му карта показва "програмата","матрицата",с която е дошъл.Така че,момичета,давайте все така БОДРО.Вие правите точно това,което трябва.ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА 2009 година на всички тук. :-* ;D ::)

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Декември 27, 2008, 01:59:41 am »
Нашата природа се крепи на естествения подбор и е ясно, че по-силните и по-приспособимите оцеляват, колкото и да не ни се нрави. За съжаление, човекът е биологично същество и се подчинява на същия този закон, чиито смисъл е оцеляване на биологичния вид и на популацията като цяло. Естественият подбор не се интересува дали сме добри или лоши хора, млади или стари и дали сме заслужили или не. Но ние имаме душа и разум и за разлика от животните си задаваме въпроса за смисъла. Има сили, които са по-могъщи от нас - космическите, които ни влияят от момента на раждането и пред които трябва да се смирим! Но за да стане това, първо трябва да ги познаваме. Със силата на разума в известна степен можем да намалим страданието си, като не се самонаказваме допълнително със съжаления, за това че светът е несправедливо устроен. Повечето душевноболни хора, които познавам, в периоди на ремисия, повече от всички нас търсят опора във философията и религията. Някои имат късмета, че близките им ги подкрепят, други не. Някои са станали по-добри хора, други-не. Все още не мога напълно да си обясня тънкото взаимодействие между тяло, душа и дух. Само знам, че всичко е свързано. Страданието е емоция, а емоциите са свързани с тялото и с физическата компонента на съществуването ни. Следователно Духът е коректива. "Всичките ни ограничения са материални-пред мисълта няма препятствия!"

НЕКА МИСЛИМ ПОЗИТИВНО ПРЕЗ НОВАТА 2009 година!
« Последна редакция: Декември 27, 2008, 02:21:19 am от Nebesna »

« Отговор #54 -: Декември 27, 2008, 09:59:19 am »
Цитат
Все още не мога напълно да си обясня тънкото взаимодействие между тяло, душа и дух
Четох един труд на Рудолф Щайнер по този въпрос-много е полезен,но и аз като теб си задавам провокативни въпроси.Мисля,че става въпрос точно за взаимодействието материално тяло-астрална субстанция-ментална енергия.Та аз съм нещо скептична по отношение на разделението Дух и Душа,все ми се струва,че това е едно и също,или просто употребеното назоваване ми се струва неточно.А  имам особено отношение към думите и смисловата им употреба(това ми е и работата).Относно силата-някои са силни да  преодоляват,други-не.Въпрос на енергийна характеристика,с която сме дошли.Затова сме различни и това,което е възможно за един,е непостижимо за друг,различни сили ни управляват.Една Везна не би се изправила на крака така,както ще го направи Скорпионът.Козирогът не би реагирал като Стрелеца...Различни енергии.Много ми хареса това,което Аурора написа-маслото се разтваря в олио,не във вода...Нали :P,сходни стихии...

« Отговор #55 -: Декември 27, 2008, 10:16:43 am »
Една Везна не би се изправила на крака така,както ще го направи Скорпионът.....Много ми хареса това,което Аурора написа-маслото се разтваря в олио,не във вода...Нали :P,сходни стихии...
Хи хи хи. Да, ама аз съм Везничка и съм много устойчива. Везните не са за жалене. Вадят ти душата с памук. И аз, и майка ми и баща ми сме Везни. Нагледала съм се на това как една Везна само хвърля прах в очите но хората и създава впечатление за крехкост. Те просто не вземат нещата "навътре". 
Разбира се, че всичко е въпрос на естествен подбор. Аз само казвам, че не е възможно от това, че когато бъдем смачкани, сдъвкани  и изплюти ставаме по-силни ;)

Относно думите дух и душа, също мисля, че става въпрос за едно и също нещо, така като за любов в българския език има и думата обич /едната славянска, а другата българска/.

« Отговор #56 -: Декември 27, 2008, 10:19:44 am »
Нещо не разбрах за САТИ периода.Пише,че това е,когато Сатурн транзитира през  натална Луна,но...в 12,2,1 домове...Означава ли това,че ако наталната ми Луна не е в тези домове,няма да преживея Сати период в живота си?

« Отговор #57 -: Декември 27, 2008, 10:26:09 am »
Цитат
Нагледала съм се на това как една Везна само хвърля прах в очите но хората и създава впечатление за крехкост.
Ето това е-силите ни се проявяват по различен начин,действат различно,но това не значи,че ги няма.Поведение,което не се вписва в общоприетата представа за проява на сила ,не предопределя слабост.Нали затова казват,че всъщност в това е и силата на "слабия",той постига цели с това поведение(не винаги...)

« Отговор #58 -: Декември 27, 2008, 10:58:22 am »
Нещо не разбрах за САТИ периода.Пише,че това е,когато Сатурн транзитира през  натална Луна,но...в 12,2,1 домове...

Домовете са 12, 1 и 2 /например втори производен дом от наталната Луна/. Това са 45 градуса преди и след съвпада от наталната Луна. Общо около 6-7 години.

А ето и причините по които може и да има положителен ефект този период: Many people even experience exceptionally positive results in the areas of success, finances, property, or increased status during this evil transit (i.e. Bill Clinton, Indira Gandhi). The nature of results has to do with Saturn’s relationship to the rising sign, the Moon sign, and the indications of Saturn’s influence for a particular rising sign.

Ще ми е интересно, ако колегите тук, които се занимават с ведическа астрология разкажат и за Astham Sani  - осмият дом от наталната Луна.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #59 -: Декември 27, 2008, 12:17:01 pm »
за мен  този период беше доста структуриращ и подемен, както в емоционално, така и в работно отношение, но започна с голяма криза  и на 2те нива
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.