При мен много труден в емоционално и професионално отношение период бе транзитът му през 8 дом, през знака на наталната ми Луна и в квадрат към Слънце/Меркурий в Овен. Светлина в тунела видях чак след квадрата му към нат. Венера в същия знак.
Докато транзитираше през нат. Луна в 8 дом, имаше много сътресения в тогавашната ми връзка, която впоследствие, след броени месеци прекъсна. Въпреки че това бе "голямата" ми любов, самата връзка в основата си бе деструктивна, най-вече за мен. Почти целият престой на Сатурн в 8 дом бе съпроводен с изолация и емоционално отчуждаване. В професионален план навсякъде, където попадах, се чувствах чужда, отхвърлена, неприета... През следващите две години, по време на сатурново завръщане успях да добия онази емоционална стабилност, която претендирам, че вече имам сега... Но за съжаление това стана възможно само за сметка на пренебрегване на някои важни за мен лунни страни. Последствията на символичния отказ да бъда "Луна" (в полза на Венера) изконсумирах в последната си връзка, която прекъсна наскоро...