Здравей Гост

CATY

• 92 Отговора
  • 15138 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: CATY
« Отговор #80 -: Януари 02, 2009, 12:30:58 pm »
"В аптеката само за презервативи да влизате;D

Аааа и също за етерични (еротични) масълца
! ;D ;D ;D :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Януари 02, 2009, 12:44:08 pm »
"В аптеката само за презервативи да влизате;D

Пожеланието само по себе си е прекрасно, най-малкото означава да ни останат само приятни поводи за посещение на аптеката.
Но пък от друга страна представете си да се сбъдне и всички да влизаме там само за презервативи... Какво ли ще стане с раждаемостта?  ;D
Така че внимавайте какво (си) пожелавате...  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Януари 02, 2009, 01:28:57 pm »
може ли да напишеш малко повече за 4,7 и 10знак от луната

Общо взето транзитите на Сатурн през ъглов дом от Луната се разглеждат аналогично и в западната астрология. При условие, че познаваш символиката на двете планети, свързваш я с аналогиите на домовете и готово.

В повечето случаи, транзитът на Сатурн през седми, а по-нататък и през осми дом в хороскопа е един от най-важните що се отнася до партньорските ни отношения. Подлага ги на своеобразен тест за "пригодност" или, да кажем, за "издръжливост". Сатурн през 7ми том от АС може да бележи както началото, така и края на една връзка. Този транзит често се свързва и с промяна в обкръжението. Сатурн в транзит през 8 дом подлага на изпитание най-близките ни връзки и всичко, което изгражда "фундамента" на дадена връзка, т.е. всичко, което ценим в тази връзка или дотук сме считали, че представлява ценност за нас. Сатурн през 8 дом може да бележи период на доброволна или принудителна изолация, чиято основна цел е да ни подтикне да се обърнем навътре към себе си и да поразчистим авгиевите си обори, като забавим малко темпото, затова някои изживяват този транзит като своеобразно "чистилище".

По същия начин се разглеждат и транзитите му през меридиана - според аналогиите на тези два дома в хороскопа. В повечето случаи транзитът действа едновременно върху двата опозиционни дома.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #83 -: Януари 02, 2009, 02:08:42 pm »
може ли да напишеш малко повече за 4,7 и 10знак от луната

Общо взето транзитите на Сатурн през ъглов дом от Луната се разглеждат аналогично и в западната астрология. При условие, че познаваш символиката на двете планети, свързваш я с аналогиите на домовете и готово.

В повечето случаи, транзитът на Сатурн през седми, а по-нататък и през осми дом в хороскопа е един от най-важните що се отнася до партньорските ни отношения. Подлага ги на своеобразен тест за "пригодност" или, да кажем, за "издръжливост". Сатурн през 7ми том от АС може да бележи както началото, така и края на една връзка. Този транзит често се свързва и с промяна в обкръжението. Сатурн в транзит през 8 дом подлага на изпитание най-близките ни връзки и всичко, което изгражда "фундамента" на дадена връзка, т.е. всичко, което ценим в тази връзка или дотук сме считали, че представлява ценност за нас. Сатурн през 8 дом може да бележи период на доброволна или принудителна изолация, чиято основна цел е да ни подтикне да се обърнем навътре към себе си и да поразчистим авгиевите си обори, като забавим малко темпото, затова някои изживяват този транзит като своеобразно "чистилище".

По същия начин се разглеждат и транзитите му през меридиана - според аналогиите на тези два дома в хороскопа. В повечето случаи транзитът действа едновременно върху двата опозиционни дома.

При транзита на Сатурн през 7 дом ( преди 16 години) прекратих дъъълга връзка буквално пред ритуалната зала.
Вероятно е излишно да казвам, че бях определена като кучка и остракирана. В емоционален план, това беше може би един от най-трудните ми моменти, а и решението, което взех преобърна живота ми. Това го направих с ясното съзнание, че "губя" в материален, професионален и социален план.
Тогава Сатурн премина върху Слънцето ми, Меркурий и Парс Фортуна.
Сатурн ми даде вътрешна сила да направя тази крачка, въпреки, че отстрани това е изглеждало саморазрушително. Саморазрушенито щеше да стане ако бях останала. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Януари 02, 2009, 02:20:58 pm »
При мен много труден в емоционално и професионално отношение период бе транзитът му през 8 дом, през знака на наталната ми Луна и в квадрат към Слънце/Меркурий в Овен. Светлина в тунела видях чак след квадрата му към нат. Венера в същия знак.
Докато транзитираше през нат. Луна в 8 дом, имаше много сътресения в тогавашната ми връзка, която впоследствие, след броени месеци прекъсна. Въпреки че това бе "голямата" ми любов, самата връзка в основата си бе деструктивна, най-вече за мен. Почти целият престой на Сатурн в 8 дом бе съпроводен с изолация и емоционално отчуждаване. В професионален план навсякъде, където попадах, се чувствах чужда, отхвърлена, неприета... През следващите две години, по време на сатурново завръщане успях да добия онази емоционална стабилност, която претендирам, че вече имам сега... Но за съжаление това стана възможно само за сметка на пренебрегване на някои важни за мен лунни страни. Последствията на символичния отказ да бъда "Луна" (в полза на Венера) изконсумирах в последната си връзка, която прекъсна наскоро...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Януари 02, 2009, 02:30:50 pm »
Сатурн ми даде вътрешна сила да направя тази крачка, въпреки, че отстрани това е изглеждало саморазрушително. Саморазрушенито щеше да стане ако бях останала. :)

И аз като теб впоследствие осъзнах, че така е трябвало да стане. Сега, като обърна поглед назад към миналото, мога да кажа, че не съжалявам за нищо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #86 -: Януари 02, 2009, 03:02:16 pm »
Само да отбележа, Холанда, при мен тр. сатурн в момента е в 12 дом / от сеп 2007г. насам/ доближи асц до вчера и сега тръгна ретро, и ще ми обходи пак стелиумчето. Труден период, но не се оплаквам. А това как преживяваме даден транзит, зависи от нашата психика колко е лабилна. При някои може да е стискане на зъби или стискане на гумена топка, при втори пиене на хапчета, при други пиене на алкохол, при други отключване на болест, или агресия и т.н. и т.н. При всеки е различно. При мен се изрази в доброволна изолация / бях се изморила от всичко и от всеки/ , затваряне в себе си и много четене, четене, самоконтрол, много силна воля. Даже от 2 седмици спрях цигарите, а бях страстна пушачка. Казах си, не може да има нещо което да ме контролира, аз съм по -силна от него и ще удържа. Ако насочиш и ти енергията си към премахване на всички вредни навици, ще бъде супер за теб. Ще усетиш как ставаш господарка на живота си, и няма да може нищо да те манипулира. Докато се давиш и потъваш, в един миг успяваш да се повдигнеш на гребена на една вълна, яхваш я, и ставаш господарка. Спираш да се чувстваш в безизходица и чувството ти на "вързани ръце" изчезва. :( :-*
Истина е,а аз засега мисля че удържам  вълната,също спрях цигарите,пренастройвам се и прощавам...Пожелавам на всички много вяра,себеуважение,баланс и реализация на най-нескромните желания prez 2009
  :-* :-* :-*

*

Nebesna

« Отговор #87 -: Януари 03, 2009, 12:57:55 am »
Честит нов аватар Холанда - много по-свеж е от предишния. Забелязвам напредък, макар и в този дребен детайл, и не само. Браво! :)

*

holanda

« Отговор #88 -: Януари 03, 2009, 01:02:19 am »
Честит нов аватар Холанда - много по-свеж е от предишния. Забелязвам напредък, макар и в този дребен детайл, и не само. Браво! :)
мерси,мерси-и аз чувствам промяната...  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #89 -: Януари 03, 2009, 01:06:52 am »
мерси,мерси-и аз чувствам промяната...  ;D ;D ;D

Радвам се от сърце за теб! Дай боже все повече хора да са щастливи.  :)

*

aiia

« Отговор #90 -: Януари 03, 2009, 01:35:08 am »
Ами и аз се радвам за по-доброто ти самочувствие, Холанда.  :-* Добре би било ако всички млади хора бяха като теб, да търсят причините за неудачите в природните закони и вселената, вместо  да се дрогират и напиват до безсъзнание, за да избягат от горчивата действителност. Животът си е една борба, колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре за теб и за всеки!!! ::) ;) На никой не му е лесно. Даже като имам по-щастливи моменти си викам пу пу пу, туй не е на добре - не е хубаво , много хубаво. Трябва да има от всичко по-малко, да ни е по-шаренко  :P и сълзички и усмивки ...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #91 -: Януари 03, 2009, 12:21:45 pm »
При мен много труден в емоционално и професионално отношение период бе транзитът му през 8 дом
за мен се почна от 7, 8 и чак в 9 се видя светлина в тунела, но транзитът през 8 беше в опозиция с нат. нептун в съвпад с транз плутон- доста променена излязох от тази "ситуация"
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Януари 03, 2009, 12:35:28 pm »
Мен само докато беше в девети, т.е. по време на сатурново завръщане ме поотпусна малко... Откакто е в знака на МС, съм все под пара. Интересното е, че напрежението ескалира толкова повече, колкото по-нататък в знака отива, макар че опозицията към нат. Марс отдавна мина вече... Сигурно е от дир. Марс в съвпад със Слънце... Откъде ли ще дойде този "марсов" тип? Хи хи, вече удрям тъпана преди да се е появил... ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.