Здравей Гост

Lunar Solar eclipses

• 37 Отговора
  • 6135 Прегледи
*

aiia

Lunar Solar eclipses
« -: Декември 28, 2008, 12:35:14 am »
During 2009, there are two solar and four lunar eclipses will occur.

2009 Jan 26th: Annular Solar Eclipse (5th house influenced)

2009 Feb. 09th: Penumbral Lunar Eclipse ( 5th house and 11th house influenced)

2009 Jul. 07th: Penumbral Lunar Eclipse (5th house, 10th and 11th house influenced)

2009 Jul 22nd: Total Solar Eclipse( 11th house influenced)

2009 Aug. 06th: Penumbral Lunar Eclipse (5th house and 11th house influenced)

2009 Dec. 31st: Partial Lunar Eclipse( 4th house and 10th house influenced)

Домовете са в частност при мен. Какво означава това, че при всичките слънчеви и лунни еклипси са засегнати 5 и 11 дом / водолей - лъв /? :(
Благодаря ви. :-*

Re: Lunar Solar eclipses
« Отговор #1 -: Декември 28, 2008, 12:43:30 am »
Затъмненията в твоя хороскоп имат значение, ако попадат в рамките на 1 градус от планета или ъглите. Обърни внимание също в кой дом се случва.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Декември 28, 2008, 01:27:23 am »
На 9-ти февруари имам рожден ден. Сега виждам,че лунното затъмнение се случва в моя 8-ми дом в опозиция на рождените Слънце и Луна, които са съуправители на 8-ия ми дом. Луната още управлява господаря на Асцендента-Юпитер. Дано няма негативни събития. Ще докладвам.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Декември 28, 2008, 01:35:09 am »
Ето една препратка към вече започната тема: http://astrosite.org/forum/index.php?action=printpage;topic=2141.0

*

aiia

« Отговор #4 -: Декември 28, 2008, 01:46:29 am »
Затъмненията в твоя хороскоп имат значение, ако попадат в рамките на 1 градус от планета или ъглите. Обърни внимание също в кой дом се случва.

Ами няма как да определя градуса, понеже не знам в колко часа ще са тези затъмнения. Ама като наближи времето ще се изпише тука по форумите и ще видим.
И ако е попада в рамките на 1 градус от планета, лошо ли е?  ???
Абе каквото и да е, ще го преживеем  :-[ :-*

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Декември 28, 2008, 02:17:23 am »

Ами няма как да определя градуса, понеже не знам в колко часа ще са тези затъмнения. Ама като наближи времето ще се изпише тука по форумите и ще видим.

Solar Eclipse:   26 Jan 2009   06Aqu29
Lunar Eclipse:   9 Feb 2009   20Leo59
Lunar Eclipse:   7 Jul 2009   15Cap24
Solar Eclipse:   22 Jul 2009   29Can26
Lunar Eclipse:   6 Aug 2009   13Aqu43
Lunar Eclipse:   31 Dec 2009   10Can14

В линка, който ти дадох има точните градуси на затъмненията за 2009 г., а също и кратка характеристика на влиянието. лунациите и затъмненията действат като катализатори на събития или на определени периоди от живота на човека.

« Отговор #6 -: Декември 28, 2008, 10:48:45 am »

aiia, ако искаш да пуснеш цитат, натисни бутона quote.

Слънчевото е на 6,29 градуса във Водолей.
Лунното е на 20,59 в градуса в Лъв

Небесна е написала всяко едно в кой градус се случва.

Лелее, слънчевото ми попада в 6-ти дом, а на 4 градуса от него ми е Юпитера /плюс Юпитерово завръщане при мен/. Някъде по това време ще трябва да подписвам споразумението си за 2009 г, а Меркурий ще е ретрограден. Хайде дано този път дано Юпитер се прояви като положителен герой, че нещо съм му вдигнала мерника от няколко години насам!!!!

А лунното ще съвпадне с асцендента ми....

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #7 -: Декември 28, 2008, 11:41:02 am »
Февруарското слънчево е на *и нещо от луната ми.А лунното  на 2* от асцедента ми. Та в крайна сметка  затъмненията  положителни промени ли носят  противоричава информация чета.
Но  пък на лунно затъмнение било  редно да си  пожелаваме разни  нещица уж се сбъдвали-казват.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Декември 28, 2008, 11:49:50 am »
Лунното затъмнение през февруари е на 1 градус разлика от Урана ми в 10 дом.При второто Лунно-е на 1 градус от Сатурна ми в 3 дом.А пък Слънчевото-ме цели право в 10-ката-на върха на МЦ в съвпад с Венера/управител на асц. ми/ и Меркурий.А там ще е транзитния Южен лунен възел.Ей това трябва да се проследи сериозно.И ще докладвам.Тазгодишното Слънчево затъмнение пак беше в 10 дом,но на 10 градуса разлика от Уран.Освен,че промених неочаквано работата си,друго не се случи.

« Отговор #9 -: Януари 23, 2009, 09:37:03 pm »
АБЕ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ СЛУЧВАТ СЛЪНЧЕВИТЕ ЗАТЪМНЕНИЯ И ИЗОБЩО НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е НАБЛЮДАВАЛ ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ ТА ГИ ДРЪНКАТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ В КОЙ ДОМ БИЛО, В КОЕ СЪЗВЕЗДИЕ И Т.Н.  :o :o :o
ВИЕ ЗАНИМАВАЛИ ЛИ СТЕ СЕ С АСТРОНОМИЯ НЯКОГА ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО "астрология"  8)

« Отговор #10 -: Януари 23, 2009, 09:49:57 pm »
АБЕ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ СЛУЧВАТ СЛЪНЧЕВИТЕ ЗАТЪМНЕНИЯ И ИЗОБЩО НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е НАБЛЮДАВАЛ ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ ТА ГИ ДРЪНКАТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ В КОЙ ДОМ БИЛО, В КОЕ СЪЗВЕЗДИЕ И Т.Н.  :o :o :o
ВИЕ ЗАНИМАВАЛИ ЛИ СТЕ СЕ С АСТРОНОМИЯ НЯКОГА ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО "астрология"  8)
Я пък ти как се пенявиш сякаш това е важно за тебе  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 23, 2009, 09:57:20 pm »
Не е нужно да "викаш", Антарес, за да те "чуем".
И, разбира се, добре дошъл.  :)
Приветствам всякакви мнения, независимо колко са различни от мненията на мнозинството. Полезно е да се разбунят духовете от време на време, мозъците започват да работят по-ефективно.

А сега конкретно по въпроса или, нека бъдем по-точни, забележката ти.
Астрологията, разбира се, има връзка с астрономията, но смея да кажа, че тя не е точна наука, нито пък попада в ранга на науките - в смисъла, в който те служат на днешното общество. Какво всъщност е Астрологията и каква е нейната цел не мисля, че е необходимо да обяснявам на теб.

Факт е, че повечето астролози от съвремието, особено новоизлюпените, тъй наречените "интернет астролози", не боравят с астрономия и математика в заниманията си с астрология.
Пак ще се наложа да повторя, че мнозина от тях дори не знаят как реално се изчислява хороскоп, домификация и т.н. Всичко това се прави наготово от многобройните астрологични програми, които са създадени за наше улеснение, но не бива да се превръщат и в заместител на практически познания и умения.

Има обаче и астролози, които използват сферична тригонометрия или т.нар. триизмерен модел. Докато повечето отскоро практикуващи астролози се задоволяват с "плоски", двуизмерни хороскопи. И това е тяхно право, в крайна сметка никой за нищо не ги вини.

Не на последно място следва да се отчете фактът (и няма да съм първият човек, който го споменава), че използваните в астрологията "зодии" нямат нищо общо с реалните съзвездия. Още повече - доста 'изостават' от реалните. Масово се използва т.нар. Тропически зодиак, при който дванадесетте зодиакални знака се разглеждат символично, в проекция върху еклиптиката. Не се отчита факторът прецесия на равноденствените точки, т.е. реалният наклон на земната ос.
Докато Сидералният или т.нар. "звезден" зодиак е ориентиран спрямо неподвижните звезди - Сириус, Спика, Регул и т.н. Респективно пролетното равноденствие, вместо да настъпва в 0* Овен (Aries Point), понастоящем се случва в съзвездието Риби, т.е. ако не ме лъже паметта - там, където е разположена здездата Фомалхаут.

Ако имаш нещо да допълниш, ще се радвам да го дискутираме тук.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Януари 23, 2009, 09:58:18 pm »

Астрологът задължително изучава и астрономия,но астрономите и хабер си нямат от астрология. :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #13 -: Януари 23, 2009, 10:04:02 pm »
На мен това ми е чудно-как някой който си няма понятие от астрология идва да дава мнение тук и още повече е неин "противник" (това се случва доста често)  ???

Сигурно астролозите(професионални и любители) не споделят тази практика в астрономически форуми(среди)  8)

Поради и което не разбирам защо Lillie си хаби труда да се обяснява(това си е нейно право разбира се)... :-\, след като ако някой търсеше обяснение,нямаше да го направи по този начин . >:(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Януари 23, 2009, 10:04:58 pm »
И, да, добрият астролог според мен трябва да отбира и от астрономия.
Ако всичко беше толкова лесно и елементарно в астрологията, както на някои им се струва...
Имаше една смешка навремето в клуб Астрономия в дир.бг, обиколи целия нет. Ще се опитам да ви я изнамеря.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Януари 23, 2009, 10:06:19 pm »

Поради и което не разбирам защо Lillie си хаби труда да се обяснява(това си е нейно право разбира се)... :-\, след като ако някой търсеше обяснение,нямаше да го направи по този начин . >:(

Просто приеми, че имам много енергия за хабене.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Януари 23, 2009, 10:16:03 pm »
На мен първата астрологична програма ми я даде един астроном и ми каза, че ми е твърде рано да се занимавам с астрология, понеже "нямало кой да ме пази". Така се изрази. Когато го попитах какво има предвид, той ми отговори, че малките деца ги пазят ангели, а мен вече нямало кой да ме пази, но пък съм била твърде млада, за да се занимавам с окултни науки. Тогава бях на 33 г. Каза още, че има вероятност да поема от кармата на другите хора, т.е. да започна да я съпреживявам. И наистина в началото изпитвах много голямо нервно напрежение, когато погледнех хороскопа на някого, но интелектуалното ми любопитство надделя. намерих начин- учила съм се върху хороскопите на деца - усещах, че те са някак си по-чисти същества.

Не всеки може да разбере астрологията и заложения в нея дълбок смисъл. Но има доста интелигентни хора, които признават значението на астрологията. Моя колежка- лекар, която никога не се е занимавала с астрология, но вярва в нея, наскоро си отложила операцията, поради факта, че Луната била в неподходящ знак. Казала на лекаря и той просто и отвърнал: "Да, права си!" и отложил операцията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Януари 23, 2009, 10:28:24 pm »
Имаше една смешка навремето в клуб Астрономия в дир.бг, обиколи целия нет. Ще се опитам да ви я изнамеря.  ;D

Намерих темата, да се посмеем пак  ;D
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=astro1&Number=1946033155&page=10&view=collapsed&sb=5

ПП. Представям си как ни се смеят оттатък и на нас.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #18 -: Януари 23, 2009, 10:53:26 pm »
Цитат
Козиглюхер e северноевропейска разновидност на вида клюнодървец....

;D ;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Януари 23, 2009, 11:00:10 pm »
Много ми хареса майтапчето. Много са духовити. ;D