АБЕ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ СЛУЧВАТ СЛЪНЧЕВИТЕ ЗАТЪМНЕНИЯ И ИЗОБЩО НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е НАБЛЮДАВАЛ ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ ТА ГИ ДРЪНКАТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ В КОЙ ДОМ БИЛО, В КОЕ СЪЗВЕЗДИЕ И Т.Н.

ВИЕ ЗАНИМАВАЛИ ЛИ СТЕ СЕ С АСТРОНОМИЯ НЯКОГА ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО "астрология" 
Така. Понеже аз не съм астролог, не бих могла да опровергая това, та да ти кажа 2 лафа, ще цитирам една дама, уважавана от мен Гали, която в спор написа това във форума на дир.бг. Трудно ми е да го изнамеря сега точно линка, но ето какво написа тя:
Все едно някой да чете само вестникарски хороскопи и след това да прави генерални заключения за астрологията изобщо. Че и да ги твърди толкова уверено, все едно 20 години е изучавал в детайли астрология.
Всеки човек, който уважава поне малко собствения си интелект (не чуждия), би трябвало да знае, че за да даде някакво становище по някакъв въпрос, са му нужни две неща:
- да е разбрал добре същността на въпроса
- да е натрупал и усвоил достатъчно знания, по онова, което засяга въпроса.
Защото ако имаш уважение към собствения си интелект, няма да влизаш в една област като последния простак и да заявяваш - абе хабер си нямам от астрология, чел съм само из вестниците разни хороскопчета, ма твърдя, че това е една голяма глупост. Глупост е да даваш становище за неща, от които си нямаш никакво понятие. Когато човек реши да изказва мнение за нещо, трябва да е сигурен, че знае в какви води влиза, с какво си има работа и с колко сили разполага.
Проблемът на скептиците в астрологията, критикарите и всички подобни е много прост.
За да могат успешно да намерят пробойните в астрологията и да ги атакуват със железни доводи, трябва да я познават добре - астрологията.
И не мога да разбера, как е възможно хора, с претенции за владеене на някакви науки като математика, астрономия, физика, хора с висок интелект и притежаващи добра природна интелигентност - да не могат да схванат тоя толкова прост факт:
Че за да докажеш теоремата на Питагор, първо трябва да научиш добре що е то събиране, умножение, деление, повдигане на квадрат, триъгълници и т.н. Ама ако искаш да я опровергаеш, трябва да си 5 пъти по-добър в математиката от този, който просто я доказва.
Всеки има право да избира дали да приема нещо или не. Ако не приемаш астрологията - ами прав ти път. Никой няма да се разплаче от това.
Обаче ум не ми побира как може да си позволяваш да говориш за нещо, което не познаваш, пред хора, които с години са го изучавали? Все едно да се изтъпаниш да изказваш мнение на конференция на физици, при условие, че дори не знаеш какво гласи трети закон на Нютон.
Толкова е тъпо, че чак абсурдно, колко уж умни хора, не могат да го схванат.