Здравей Гост

честита нова марсова година!

• 65 Отговора
  • 10544 Прегледи
*

Skarlet

Re: честита нова марсова година!
« Отговор #20 -: Януари 07, 2009, 09:50:03 pm »
Живейте, обичайте се, доколто ви е възможно и се топлете един друг. Последното буквално!  ;D

Туй и правим. ;D Неам нерви да чакам от умрял писмо.  :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Януари 07, 2009, 10:02:09 pm »
Не може да има силни държави в Европа от бившия "източен блок". Това пречи на големите .

Чакай сега, не обърквай нещата. Ние не щем да сме силни, искаме само да сме добре. И за това Европа изобщо не ни пречи, даже наопаки.
Едното твърдение и другото нямат никаква причинно-следствена връзка помежду си и не бива да се извеждат несъзнателно като следствие едно от друго.

« Отговор #22 -: Януари 07, 2009, 10:14:02 pm »
Не може да има силни държави в Европа от бившия "източен блок". Това пречи на големите .

Чакай сега, не обърквай нещата. Ние не щем да сме силни, искаме само да сме добре. И за това Европа изобщо не ни пречи, даже наопаки.

Е, не може да сме слаби и да сме добре.
Европа не пречи на нас, а на бившите съюзници /в исторически план/ на Русия. Ние го раздаваме боксова круша.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Януари 07, 2009, 10:21:48 pm »
 Не е вярно, не се върти като пиле в кълчища.
Разсъжденията ти са поставени върху погрешни постулати и постановки.

Европа нищо няма да направи на Русия, ако ни влоши нас, но за сметка на това ще направи на себе си мърсотия.
Нещата са очевидни, само си изчисти ума и спри да работиш с прилепнали убеждения, с които някой някога те е зомбирал.

« Отговор #24 -: Януари 07, 2009, 10:50:55 pm »
Не е вярно, не се върти като пиле в кълчища.
Разсъжденията ти са поставени върху погрешни постулати и постановки.

Европа нищо няма да направи на Русия, ако ни влоши нас, но за сметка на това ще направи на себе си мърсотия.
Нещата са очевидни, само си изчисти ума и спри да работиш с прилепнали убеждения, с които някой някога те е зомбирал.
Аз бих те помолила по възможност да не ми поставяш диагноза. Аз не споря заради самия спор и разбирам, че имаш друга позиция. Аз съм много, ама много далеч от всякакви клишета, но има обективна истина, която гласи, че световната битка е за енергийните източници, а производителите й не са толкова много. Не знам дали си спомняш, но преди няколко години, когато се заговори за зависимостта на САЩ и Европа от петрола от арабските страни, се заговори и за разработване на находищата в Русия, които в над 70% си част никога не са експлоатирани. Ето за каква крушка става въпрос! Понастоящем на Европа й се дава да разбере, че дори на петрол на безценица, какъвто е в момента, Русия не е най-добрият й енергиен съюзник, въпреки че й продава най-евтината газ. А от настоящата енергийна криза интерес имат само САЩ и арабските страни. Първите, за да изместят фокуса от себе си; вторите, за да не им пада повече цената на барел.

И не на последно място - ума ми е перфектен! Питай Меркурия ми!  ;)

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Януари 07, 2009, 11:09:26 pm »
Не се атакувайте, моля! Аурора разсъждава много правилно и е доста начетена доколкото виждам. Не става дума за "заговор", а за обединяване на икономически интереси в борбата за енергийни източници. Лошото е, че България често се е оказвала на погрешната страна в исторически план - между "чука и наковалнята". Все се присъединяваме към някой блок, а след това се оказваме от потърпевшите. Що не си пазим неутралитета? Като, че ли имаме думата.

Малко хумор за разведряване. моя приятелка изказа мнение, че ако има трета световна война, бомбите ще заобикалят Швейцария, понеже парите на целия световен елит били в швейцарските банки. Много се смях.

Кайличка, не се стягай толкова! Тука просто споделяме мнения.  :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #26 -: Януари 08, 2009, 12:07:21 pm »
.... но има обективна истина, която гласи, че световната битка е за енергийните източници, а производителите й не са толкова много. ....се заговори и за разработване на находищата в Русия, които в над 70% си част никога не са експлоатирани. Ето за каква крушка става въпрос! Понастоящем на Европа й се дава да разбере, .....

И каква е връзката между горното изложение и целта на всяка цена ние да сме бедни?

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Януари 08, 2009, 03:38:53 pm »
.... но има обективна истина, която гласи, че световната битка е за енергийните източници, а производителите й не са толкова много. ....се заговори и за разработване на находищата в Русия, които в над 70% си част никога не са експлоатирани. Ето за каква крушка става въпрос! Понастоящем на Европа й се дава да разбере, .....

И каква е връзката между горното изложение и целта на всяка цена ние да сме бедни?

Аз мисля, че никой не цели ние да сме бедни. Просто големите си гледат своя интерес, а нашата бедност е следствие от световната конкуренция, в която ние сме незначителна бурмичка. А глупостта на политиците ни е пословична. Един успя да прояви национална гордост като се опълчи, отказвайки да прати войници на фронта и го отровиха. Все сме се люшкали между единия лагер и другия. Все търсим силни приятели, които да ни "защитават" интересите.

*

kaily

• 5145
« Отговор #28 -: Януари 08, 2009, 05:21:36 pm »
Ами и аз мисля, че никой не цели ние да сме бедни, това и беше пойнтът на разговора.
Бедни сме не щото така е угодно на големите, бедни сме, щото ни управляват тикви.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Януари 10, 2009, 05:26:40 pm »
Интересен коментар на Муси Дачева в икономически план за 2009 г. Дадени са и периодите на ретроградност на планетите: 

http://www.temura.net/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-2009-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

*

kaily

• 5145
« Отговор #30 -: Януари 11, 2009, 05:11:53 pm »
Какво според вас има да става на 14 януари?
Много организации се канят да взимат участие в протеста, футболните фенове с кървавите им разправии също.
От друга страна управляващото котило май се е стреснало, Пирински даже сплашва, че щял да открие участниците, после сами се сещайте.
Миков днес прави срещи със студентски организации да ги котка да се откажат.

« Отговор #31 -: Януари 11, 2009, 05:31:55 pm »
Какво трябва да става? Митинги ли ще има? Значи пак хора нямащи си сериозни занимания ще скачат по площадите.

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Януари 11, 2009, 05:54:42 pm »
Какво значи сериозно занимание?
Аз имам ли сериозно занимание, след като ще ходя?
В Гърция стачкумат повече от месец, във Франция стачкуват даже дипломатите, в Италия, Германия - навсякъде има несериозни, дето скачат по площадите, само ние тука сме сериозни и затова цъфтим и връзваме, а несериозниците измират в гетата.

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Януари 11, 2009, 05:55:45 pm »

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Януари 11, 2009, 06:04:58 pm »
Какво трябва да става? Митинги ли ще има? Значи пак хора нямащи си сериозни занимания ще скачат по площадите.

Aurora,Aurora,наистина така мислиш? Ти да не живееш на самотен остров,нима в държавата ни всичко е прекрасно?Както и да е.  :D

« Отговор #35 -: Януари 11, 2009, 06:11:15 pm »

Aurora,Aurora,наистина така мислиш? Ти да не живееш на самотен остров,нима в държавата ни всичко е прекрасно?Както и да е.  :D

В цитата не виждам да съм споменавала за "всичко е прекрасно", а и се дадоха примери за стачки от доста по-развити страни от нашата, където са далеч от нашите проблеми. Не се мисли по време на избори, после някой ни е крив. 

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Януари 11, 2009, 06:39:09 pm »
Аврора,
1. В цял свят стачкуват, защо у нас да не стачкуват? Какво нередно виждаш в това и в стачкуващите?
2. Изборите не са и никога не трябва да бъдат единственият лост на демокрацията, а ти ратуваш точно за това - да има избори и те да са добри и всичко ще ни е наред.
3. Освен избори навсякъде по света има още лостове:
-преждевременно отзоваване на депутати;
-референдуми;
-право на предсрочни избори;
-протести
....
У нас има само право на избори и протести.
И ти предлагаш едното право да не го използваме?!?

*

AH

• 2201
« Отговор #37 -: Януари 11, 2009, 07:14:26 pm »
Аврора,
1. В цял свят стачкуват, защо у нас да не стачкуват? Какво нередно виждаш в това и в стачкуващите?
2. Изборите не са и никога не трябва да бъдат единственият лост на демокрацията, а ти ратуваш точно за това - да има избори и те да са добри и всичко ще ни е наред.
3. Освен избори навсякъде по света има още лостове:
-преждевременно отзоваване на депутати;
-референдуми;
-право на предсрочни избори;
-протести
....
У нас има само право на избори и протести.
И ти предлагаш едното право да не го използваме?!?

Ами за всеки човек, народ, държава и пр. може би има подходящите реакции, или реакции, които му пасват. На някои им импонира всякакво поведение.....
Но дори да са само едно-две, то поне да се ползват пълноценно или ефективно.......
Аз нямам отговор защо у нас нещата стават бавно и не добре. Мислех си, че ако познавам по-отблизо други народи, държави, култури и т.н., ще имам отговори, но пак нямам. Но може да има нещо общо с Козирога:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Януари 11, 2009, 07:44:22 pm »
Не знам дали има нещо общо с козирога, но наблюдавам от това, което непосредствено ми е дадено да наблюдавам.
Винаги се намират достатъчно на брой хора, които да твърдят, че:
-няма смисъл да се стачкува, защото това не променя нищо;
-ние нищо не можем да направим;
-досега спорех с един, който твърдеше, че протестите са от дявола, пък властта е от бога и ни е дадена да страдаме, за да се пречистим;
-винаги в ключови моменти биваме предавани от ония, що уж трябва да ни водят-сега студентските съвети решили, че няма да участват, редовно синдикатите не повеждат народа.

Няма организация. Нищо не става без организация, а организациите са ни казионни, що не оповестиха колко хора от казионните организации са били от ДС?
Водещи журналисти и медии почват да дуднат колко е лошо да се стачкува.
Изобщо държавната машина се задейства и се започва една луда манипулация върху съзнанието как хем е вредно, хем е безмислено, хем така не трябва. Отделно организациите вместо да организират, изпързалят протеста в зародиш...

Кой друг народ е бил 500 века под турско робство или под каквото и да било? Мудността на народа, съчетана с хитростта на държавния апарат държат всеки протест дълбоко под земята да чака пролетта га цъфнат налъмите, че тогаз.
И ако народът е козирог, тогава политиците какво са? Каква зодия са хитрите като бременни хлебарки политици?

*

AH

• 2201
« Отговор #39 -: Януари 11, 2009, 08:15:07 pm »

И ако народът е козирог, тогава политиците какво са? Каква зодия са хитрите като бременни хлебарки политици?

Същата, за съжаление :)