Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35476 Прегледи
*

veshti4ka

Re: ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #100 -: Януари 31, 2009, 07:18:51 pm »
Лили, знаеш ли че в предната карта земята присъстваше само като връх на 6 дом - дева и връх на 10 дом - козирог  ??? ... сега нещата сякаш са по-добре  8)

Ето виждаш ли! Сега можеш да направиш логическа връзка доколко това се връзва със служебното ти поприще. Козирог на МС си поставя много по-реалистични цели от Нептун на същото място...
Освен това картата, разгледана с досегашния ти час, предполага реализация в хуманиртарната сфера или на пъблик рилейшънз. Дори тук-там могат да се открият показатели за научна дейност или в сферата на образованието. Това го казвам съвсем на прима виста, просто промених в програмата часа на по-късен и това е първото, което се набива на очи.

ами никога не съм знаела какво искам да работя  ;D  когато бях малка спортувах много и исках да си направя собствена група за аеробика и в 6 клас вече имах такава /и това по татово време/. когато бях ученичка исках да стана дизайнер на дрехи - е учих и станах. за 5 години взех каквото можах от тази професия, накрая обличах вече булки и абитуриентки и ми омръзна. после се занимавах със саксийни цветя около 5 години и когато вече успях да спася 2 растения поливани с ракия вместо вода 3 дни, отново ми стана безинтересно. после започнах работа в строителна фирма и в момента в който стигнах до поста търговски мениджър, отново ми омръзна. после следва интериорен дизайн, рисуване, писане, сега астрология, таро и езотерика...
Господи, ама аз се интересувам от всичко  :(  че как да знам какво искам да работя ... по едно време исках да стана фотограф на Нешинъл джиографик  ;D , не че мога да снимам де ... 
абе луда работа в общи линии, по-голям въздух от това здраве му кажи  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Януари 31, 2009, 07:27:24 pm »
Хм, щях да ти пиша, че в "новата" карта акцентът попада върху творчеството и дизайна, но си ме изпреварила вече. Всъщност трудно е да се каже кое е най-доброто поприще за теб. Докато в "досегашната" ти карта имаше доста по-категорични показатели за  препоръчителната сфера на реализация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #102 -: Януари 31, 2009, 07:43:42 pm »
veshti4kе,ти сигурна ли си,че този час е верен?На мен малко не ми пасва с този ретро Меркурий точно на асцендента.Ти си като мелница,а той обикновено дава дефекти в говора или заекване.

*

Nebesna

« Отговор #103 -: Януари 31, 2009, 07:50:47 pm »
И аз съм чувала за заекването с ретро Меркурий на Асцендента, обаче не смяташ ли, че зависи и от другите аспекти. Меркурий е в съвпад с Юпитер все пак, в тригон с Луната (много важен аспект за синхронизиране на ума и емоциите), а тригонът със Сатурн дава добри говорни способности. Едва ли реалният час се различава значително -плюс/минус 10 минути. Имало е документиран час, което все пак е нещо.

*

veshti4ka

« Отговор #104 -: Януари 31, 2009, 07:54:27 pm »
стига бе душко  :P направо ме караш да се попикавам от смях  :-*  ми този час ми дадоха в кметството  :(  мама ми е казвала, че съм родена в 9 часа сутринта, но все пак е било секцио и тя е била под упойка. преди нам си колко години Кирил Стойчев ми прави нещо като ректификация /когато аз хабер си нямах от астрология и само ми беше интересна/ и сведе часа до 8,30 който си ползвах до сега  :) ... а сега е този 6,10 сутринта от кметството...

според мен не съм заекващ олигофрен, заради хубавите големи въздушни тригони към Меркурия, а и Марса в близнаци си казва тежката дума  ::) ... но пък знае ли човек... пък и съвпада с Юпитер ...  

когато съм много бясна и напушена, започвам да заеквам понякога и да обърквам думите, защото говоря толкова бързо, че чак аз се обърквам и не мога да хвана края на мисълта си която лети по бързо и от устата ми  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 07:58:49 pm от veshti4ka »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Януари 31, 2009, 08:04:39 pm »
За ретро Меркурий и дефектите в говора не винаги е вярно.
Например, имам познат с лек говорен дефект. Беше споделил, че като малък е заеквал.
В картата му има стелиум в знака Скорпион, който обхваща 3ти и 4ти дом. Меркурий не е ретрограден, намира се в съвпад с Марс в 4 дом. В първи дом има Сатурн. Сатурн няма негативни аспекти с лични планети. Единственият квадрат в картата е Слънце-Юпитер, няма нито една опозиция. Обаче управителят на 3 дом /Венера/ е в падение и ретрограден, има съвпад с Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Януари 31, 2009, 08:13:27 pm »
Обаче управителят на 3 дом /Венера/ е в падение и ретрограден, има съвпад с Уран.

Щях да казвам "в заточение". 
Туй е то, бързах да не изтърва манджата в кухнята.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #107 -: Януари 31, 2009, 09:05:57 pm »
стига бе душко  :P направо ме караш да се попикавам от смях  :-*  ми този час ми дадоха в кметството  :(  мама ми е казвала, че съм родена в 9 часа сутринта, но все пак е било секцио и тя е била под упойка.
  Виж какво,моме,не съм била акушерка,но никога секцио не се е правело преди 8 часа.Дежурствата се сменяват от памти века в 7,30.После се провежда рапорт,пък после се пие по едно кафе и тогава се започват операциите-не по-рано от 8.Докато подейства упойката,туй-онуй и къде 9-9,30 може наистина да си се пръкнала. Или си "секционирана" нелегално? Я се замисли малко и не си хаби толкова лесно енергията.

*

veshti4ka

« Отговор #108 -: Януари 31, 2009, 09:11:00 pm »
е тъй де! значи в 6,10 е съвсем приемливо  ;) ;D ... според старите данни от архивите  :P

пък мама и тъй и тъй каза, че хич не помни кога е било, знае само, че е било сутринта  ;D ;D ;D  явно е било нормално раждане, започнало от предния ден. доколкото знам моето раждане е било много трудно, а в последствие е станало с операция. съвпада /разходящ/ на Сатурн с Луната го доказва все пак...  сега, за мен операция означава - секцио, ама аз съм пълен невежа в това отношение...
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:16:11 pm от veshti4ka »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Януари 31, 2009, 09:28:36 pm »
Skarlet, искаш да кажеш, че не може да е родена толкова рано, ако е било със секцио?
В интерес на истината и аз не знаех, че не се правят толкова рано.
Но ако бебето е тръгнало на път и се е наложила спешна оперативна намеса, бих приела този час за възможен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #110 -: Януари 31, 2009, 09:33:59 pm »
Може да не е било планирано секцио

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Януари 31, 2009, 09:52:48 pm »
явно е било нормално раждане, започнало от предния ден.
Може би защото бебето е чакало Луната да смени знака.  ::)

Цитат
доколкото знам моето раждане е било много трудно, а в последствие е станало с операция. съвпада /разходящ/ на Сатурн с Луната го доказва все пак...  сега, за мен операция означава - секцио, ама аз съм пълен невежа в това отношение...

Слънцето е в първи дом, получава квадрати от Марс и Нептун, което загатва и за използване на режещи интрументи, и на медикаменти с цел стимулиране на раждането или обезболяване. Възможно е майката да е била под местна упойка и да не си спомня добре...
За трудно раждане загатва и съвпадът на Луната със Сатурн върху нодалната ос. Когато има замесени възли, раждането може да е било трудно или да е протекло при по-особени обстоятелства... Съвпадът на Луната със Сатурн и Кету в накшатра Ардра не е от най-лесните за душата, но в хороскопа получава тригонален аспект от Юпитер. Ардра се свързва с божеството Рудра - една от еманациите на Шива Разрушителя, свързва се с трансцендентното, но също така дава силна амбиция да се постигат набелязаните цели. Добре е човек да не се отъждествява прекалено с целите, които си поставя. Символът на тази накшатра е сълза. Дава силна емоционална природа, амбиция, стремеж към знания, но и множество премеждия в живота. Специално за теб е добре да развиваш концентрация, интуитивно възприятие, вътрешно виждане - това е една от алтернативите, които ти дава съвпадът на Луната с Кету и Сатурн.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Януари 31, 2009, 10:21:59 pm »
И още нещо, Вещичке.
Останах с впечатлението, че някъде беше споменала, че имаш две дечица? Така ли е?
Нямам за цел да те 'откажа' от новия ти час на раждане, но имайки предвид това, което казваш, някак си не ми се връзват нещата...
Ако разгледаме картата ти с новия час, Луната се намира в съвпад със Сатурн и Кету в 5 дом, в сидерални Близнаци, в една от "трудните" накшатри (Бетелгейзе, алфа Орион), управлявана от Раху. Господарят на 5 дом е Меркурий и е ретрограден, намира се в първи дом в съвпад с Юпитер, който пък за Лагна Водолей действа като малефик и планета марака, т.е. "killer". Тези фактори по принцип биха могли да предположат и трудности със зачеване или раждане. А също поне един аборт. Но за тези въпроси е добре да се разгледа седмата производна карта, т.нар. Саптамша, а тук вече точният час на раждане ще е от много, наистина много съществено значение. При час на раждане в 6.00 и по-рано Асцендентът вече се измества в сидералния Козирог и домификацията се променя, сменят се и управителите на домовете, променя се респ. и влиянието на планетите...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #113 -: Януари 31, 2009, 10:34:17 pm »
ами Лили, наистина имам 2 деца. трудности със зачеването нямам - хващам и от въздуха  ;D , но пък първото раждане беше много трудно /накрая ме подготвяха за секцио/, а второто мина лесно, но имах проблем със задържането на бебето. аборт - хъммм 1 брой, 2 години след раждането на дъщеря ми  :( .
но Лили, според документите в кметството, поне според мен, трябва да е верен часът на раждане... едва ли там ще сгрешат с повече от 10-15 минути... а колкото и да съм разпитвала мама, тя казва само това, което съм споменала по горе... някак ми е неудобно да нищя повече с нея - тя се чувства неудобно и не зная защо  :(

и в предната карта Луната беше в съвпад с ЮЛВ и Сатурн, но в 3 дом, а върха на 4 беше в рак и той... тя беше построена за 03.03.1974 в 8:30 сутринта Варна...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #114 -: Януари 31, 2009, 10:39:26 pm »
Момичета, на мен и двете ми раждания са със секцио. Първото беше непланирано, по спешност и го направиха, когато му дойде времето. Второто беше планирано. Моята докторка искаше да изпревари нейна колежка и пациентката й, да ползваме първи операционната зала. Родих в 8:50 часа, това трябва да е един от ранните часове за планирано секцио.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Януари 31, 2009, 10:39:55 pm »
Е, тогава да приемем, че този е часът. Имам навика да давам толеранс от +/- 10-15 минутки. Понякога и пет минути са от значение, тъй като Лагна в някоя от производните карти може да сменя знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Януари 31, 2009, 10:41:17 pm »
и в предната карта Луната беше в съвпад с ЮЛВ и Сатурн, но в 3 дом, а върха на 4 беше в рак и той... тя беше построена за 03.03.1974 в 8:30 сутринта Варна...

Да, тази също я разгледах, като стана въпрос за професионалната ти реализация...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #117 -: Януари 31, 2009, 10:53:55 pm »
благодаря ти много, Лили!  :-*  аз връщах солари и лунари, но това ми е първата ректификация и съм адски неуверена в себе си  :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Януари 31, 2009, 10:57:22 pm »
Ректификация още не съм ти правила, но сега набързо ще погледна по дирекции дали новият час отговаря на посочените от теб "оттатък" събития.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #119 -: Януари 31, 2009, 11:27:23 pm »
Винаги имат готовност за секцио лекарите, когато става дума за по-сложни случаи. Когато аз раждах дъщеря си, а това беше през нощната смяна (преди 20 години) бях свидетел как лекарят подготвяше една жена за секцио, но се надяваше (а и смяташе), че тя ще роди нормално. Въпреки това имаше готовност и направи всичките там алергенни проби, които се изискват. Така, че не е необичайно да се прави секцио, когато обстоятелствата го изискват. А и може да не е било секцио, а просто епизиотомия - да са я посрязали отдолу жената, за да излезе бебето по-лесно.

А майка си не я тормози повече. Колкото повече я разпитваш, толкова повече ще си противоречи.