Според мен часът на раждане около 6 сутринта е възможен.
При час на раждане около 6.05 през 1992 г. има дирекция на Асц към Слънцето. Има отношение към жизнеността, виталността, самочувствието, здравето, физическото тяло. Може да засегне по някакъв начин бащата, съпруга или друга важна мъжка фигура в живота на родения. В женска карта това може да означава и годеж, брак, зачеване/раждане на дете (от мъжки пол). Слънцето прави ингрес в Овен по прогресия и дирекция. Ако часът на раждане е този, в годината на брака прогресивната Луна минава през АС и по-нататък през първи дом. Прогресивният Марс прави аспект с радикално Слънце, прогр. Меркурий/Юпитер - аспект с радикалния Марс.
При този час на раждане през следващата 1993 г. има дирекция на МС към радикална Луна, която се намира на върха на 5 дом. Потвърждава раждане на дете.
1995 г. - раждане на второ дете:
- Прогресивно новолуние в Овен
- Дирекционен Нептун в опозиция към Луна на К.5
- Дир. Венера е близо до съвпад с АС, а дир. Марс - тригон към АС. За да бъде аспектът точен, трябва да изместим часа на раждане с около 5 минути назад, т.е. около 6 ч. Да приемем все пак, че дирекционните аспекти действат в рамките на определен орбис. Така че часът може да варира между 6.00 и 6.05 сутрин.
През годината, когато има загуба на родител, не виждам дирекции към ъгли, но вероятно нещо ми убягва... Сигурно тази загуба те е сварила неподготвена. Ако това е часът ти на раждане, през същата година има транзит на Уран през първи дом, в съвпад с Меркурий и Юпитер. Ти всъщност откога се занимаваш с астрология, какво отключи интересът ти към езотериката? Също така считам, че повтарният момент е бил към средата на м. юни 2002 година. Тогава изживяваш обрат на Лунни възли. Освен това, погледни, на 11.06.2002 г. има слънчево затъмнение в знака Близнаци в съвпад със Сатурн и опозиция с Плутон, в квадрат към радикалното ти Слънце. Ако това е часът, пада се по оста 4-10 дом. И логично е да засегне някой от родителите. Или може би това е бил моментът, който е отключил това събитие.
За операция от апандисит през същата година - дирекционен Марс в съвпад с радикална Луна, някъде към средата на годината той прави ингрес от Близнаци в Рак.
Разбира се, това е само ориентир. Не е прецизна ректификация, а само търсене на потвърждение, че даденият ти в Общината час може да се приеме за сравнително реален.
Не съм разглеждала подробно слънчевите революции и други методи. Така се приеми, че има вероятност да има неточност в предположението ми.