Здравей Гост

Медицинска астрология

• 318 Отговора
  • 63178 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Медицинска астрология
« Отговор #180 -: Април 24, 2010, 09:43:17 pm »
п.п. Нали нямаш предвид само опозицията и със Слънцето.
Ако мен питаш, имам впредвид Т-квадрата с Марс в 4 дом.
п.п.Марсът ми вилнее единствено у дома. Навън съм сдържана и обрана в поведението си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #181 -: Април 24, 2010, 09:45:27 pm »
Майката е най-често срещания модел, но Луната не е само образа на майката, доколкото знам.

да! това си и ти самата и най-голямата дъщеря...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #182 -: Април 24, 2010, 09:50:52 pm »
Ако мен питаш, имам впредвид Т-квадрата с Марс в 4 дом.
п.п.Марсът ми вилнее единствено у дома. Навън съм сдържана и обрана в поведението си.

Значи в очите на децата си, например, може да не си идеалната майка, или съпруга.
Като се има предвид това е хубаво да му се обръща по-специално внимание, дори и да не е проявено в действителност, нещо като сигнална червена лампичка.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #183 -: Април 24, 2010, 10:07:49 pm »
Не съм от майките, които хвалят децата си по най-незначителни поводи и ако това ме прави лоша-ОК. Приказката за "Най-хубавото гардже" за мен не важи. Аз съм най-големият критик на децата ми. :blink:
п.п.Всъщност дъщеря ми е от тези, които непрекъснато трябва да бъдат окуражавани, а аз съм леко против това.Смятам, че средата е агресивна и трябва да може да и устоява. Няма да живея с орлите я. ;D ;D

споделям мнението , но дали сме прави? :-\ имам същия казус... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #184 -: Април 24, 2010, 10:09:47 pm »
Цитат
п.п.Всъщност дъщеря ми е от тези, които непрекъснато трябва да бъдат окуражавани, а аз съм леко против това.Смятам, че средата е агресивна и трябва да може да и устоява.
Татко имаше същата теория.Ужасно неправилна според мен.Един подрастващ човек,който се лута да намери себе си има остра нужда да получи одобрение от хората,които са авторитети за него.Да усещат ясно,че някой одобрява,това,което правят,че са важни и значими,обичани и закриляни.
Уран,не го приемай като критика-просто смятам,че децата е добре да усещат одобрението на родителите си-иначе могат или да развият комплекс за малоценност,или да започнат напук да правят това,което смятат,че ядсова родителя и накрая това да им стане начин на живот :(Именно в агресивната среда,трябва да сме сигурни,че има някой ,който ни пази гърба :blink:

*

abroad

« Отговор #185 -: Април 24, 2010, 10:15:25 pm »
Границата между окуражяването/поощряването и подпомагането е много тънка и в същото време рязко разграничима и важна. Имам близка приятелка със Слънце във Водолей, която прилага същия подход, с който принципно аз съм съгласна, но само ако става дума за определен типаж хора, а ако детето ти не е от тях...Следователно и подходът трябва да е специфичен и адекватен.
Казва го дете на майка си, коренно различно от самата нея, което е било източник на редица проблеми и болка през най-важните години...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #186 -: Април 28, 2010, 11:21:07 am »
Как ви се струва тази карта за посещение при лекар.
Оставила съм само сходящите аспекти, затова не се "вижда" пълнолунието. Но за сметка на това съм пуснала пълнознакови орбиси, като при хорарна карта.
Консултацията няма връзка със Скорпионската луна - тоест не е свързана с пикочни пътища и полови органи.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #187 -: Април 28, 2010, 12:28:51 pm »
Луната в Скорпион и Пълнолунието не забраняват по принцип посещението при лекар. Зависи, обаче, какво ще прави въпросния лекар. Меркурий в 8 дом ,като управител на асц. и 10 дом изисква посещение при доц. или професор в конкретната област и вероятно не еднократно. Има ли възпалителен процес?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #188 -: Април 28, 2010, 12:45:15 pm »
Благодаря за включването, Скарлет!  :wub:
Няма възпалителен процес. Не се касае за новопоявил се медицински проблем, тоест ретро Меркурий като сигнификатор е вероятно съвсем на мястото си. Може обаче проблемът да е хронифицирал, което и предстои да се види.
Става въпрос за контролни прегледи при ендокринолог и кардиолог и евентуално назначаване на бъдещо лечение, ако е необходимо. Въпросът е може ли да се разчита на преценката на лекаря и дали се очаква прегледът да установи влошаване или подобряване на състоянието?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #189 -: Април 28, 2010, 01:12:52 pm »
Благодаря за включването, Скарлет!  :wub:
Няма възпалителен процес. Не се касае за новопоявил се медицински проблем, тоест ретро Меркурий като сигнификатор е вероятно съвсем на мястото си. Може обаче проблемът да е хронифицирал, което и предстои да се види.
Става въпрос за контролни прегледи при ендокринолог и кардиолог и евентуално назначаване на бъдещо лечение, ако е необходимо. Въпросът е може ли да се разчита на преценката на лекаря и дали се очаква прегледът да установи влошаване или подобряване на състоянието?

Тя, картата направо си крещи, но ми трябваше мъничко пояснение все пак - дали е възпалителен процес /Луна в Скорпион, Слънце и Меркурий в 8 дом/ или ендокринологичен /Меркурий и Слънце в Телец/. Не си позволих да пиша и какво точно предполагам, защото не зная до каква степен мога да пиша по проблема във форума.  ;)
 Има фиксиран таокватрат, а към края на май и Марс ще направи опозиция с Нептун, а Слънцето и Мерка също ще го квадратират. 7 дом представя винаги лекаря, а той се управлява от Нептун. Като се има предвид предстоящите негативни аспекти към него, мисля че трябва да се обърнеш към светило в ендокринологията, не към обикновен ендокринолог. Това го споменах в предния си пост. Аспектите към Нептун могат да предизвикат сериозен хормонален дисбаланс и едно неправилно лечение да влоши повече нещата. Затова, като видях Меркурий в 8 дом-изследвания и оперативни намеси, управляващ асц. и 10 дом, ти написах да се проведе консултация и преглед при медицинско светило, въпреки Юпитер в 7 дом. Все пак Нептун е диспозитор на Юпитер и Уран в 7 дом, а предстоят напрегнати аспекти към него.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #190 -: Април 28, 2010, 01:51:37 pm »
Диана, пробвала ли си хомеопатично лечение или консулт с хомеопат? На Луната й предстои тригон първо с Юпитер в Риби. 

*

Diyana

• 2705
« Отговор #191 -: Април 28, 2010, 02:07:00 pm »
Професор, де, професор  ;D. Хем стогодишен. Поне ендокринолога. Кардиоложката е сладуранка на неопределима възраст.
Хомеопатката предстои средата на май, щото много заета. За нея питах в тарото миналата седмица.
Ама сега ми е времето за годишните профилактики и ша ида да изслушам и тейзи професори.

А иначе аз лесно не взимам предписани лекарства. Който и да ги е препоръчал. Писах преди, че поради Скорпион на върха на шести и Нептун в него, съм много параноичен и неприятен пациент - Тома Неверни. Разбирам ги, не им лесно. Пък точно днес да им се падне да се разправят с ретроМеркурий в казими.  :85:

Благодаря, Скарлет  :wub:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #192 -: Април 28, 2010, 02:42:13 pm »

Благодаря, Скарлет  :wub:

Моля! И успех!  :wub: ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #193 -: Април 29, 2010, 10:18:56 am »
Докладвам, Кету махадаша очевидно дава добре отгледана, изпедепцана и диагностицирана хипохондрия  :-[.

Демек, според ендокринолога  "на пипане"  :P ;D съм абсолютно добре. И въобще, и прочия - "оди си дома, пък като ти остане време, и се присетиш, ела тука пусни малко кръв, и да се видим пак."

СърДцето - юнашко. Малко бърза, ма иначе пали от място и дърпа добре.
"Ся, за да не си съвсем без нищо, едни лекарства тук ше изпишем, ама първо по половинка на ден, щото то нямаш и нужда..., ама все пак..., пък от друга страна си млад човек, та дали?! Ама хайде, ето ти рецептата, пък ако има нещо - пак се обадете."

Е те така. Единия каза, че те, мойте оплаквания са поради еди-какво си. Другия - че са точно поради обратното на това. Тоест - "Добре си, ама не знаем защо". Иначе не да са ме претупвали нещо. Говорихме си по 40-50 минути, без да броим писането в компютъра. Ама си ги бива, беее. Знаех си аз, че ша е забавно.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #194 -: Април 29, 2010, 01:50:56 pm »
Докладвам, Кету махадаша очевидно дава добре отгледана, изпедепцана и диагностицирана хипохондрия  :-[.

Демек, според ендокринолога  "на пипане"  :P ;D съм абсолютно добре. И въобще, и прочия - "оди си дома, пък като ти остане време, и се присетиш, ела тука пусни малко кръв, и да се видим пак."

"Ся, за да не си съвсем без нищо, едни лекарства тук ше изпишем, ама първо по половинка на ден, щото то нямаш и нужда..., ама все пак..., пък от друга страна си млад човек, та дали?! Ама хайде, ето ти рецептата, пък ако има нещо - пак се обадете."

Е те така. Единия каза, че те, мойте оплаквания са поради еди-какво си. Другия - че са точно поради обратното на това. Тоест - "Добре си, ама не знаем защо". Иначе не да са ме претупвали нещо. Говорихме си по 40-50 минути, без да броим писането в компютъра. Ама си ги бива, беее. Знаех си аз, че ша е забавно.

Значи, повечето заболявания / камо ли ендокринологичните / с "пипане" не се диагностицилат.  ;D Смешно, смешно, но направо е тъжно. Преди 3 дни се свърза с мен една жена. Няма да разказвам в подробности случката по конфиденциални причини. Обаче, два пъти викала за мъжа си Бърза помощ - единия път дали Аналгин за температурата, а втория път вече изписали антибиотик. Боже мили, болен да не си в тази държава! Гледам аз картата..... :P пошашавих се от притеснение - транзитния Плутон в съвпад със Слънцето и прогресивната Луна /управител на асц./. Транзитите и те напрегнати....ужас! А човека стои у дома 4 дни с кански болки и температура. Откакто видях всичко и наредих да се изстреля тя с него спешно в болница, ни звук, ни стон. Та ги мисля сега и тях.
 Не позволявай, моля те, на некадърниците да те объркат. Като за свой човек, ако желаеш разбира се, мога да ти погледна хороскопа и да ти дам насока. По събитийната карта е трудно да се прецени. Зная, че имаш добри астрологични познания /особено във ведическата/, но още едно оченце няма да навреди.  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #195 -: Април 29, 2010, 02:20:43 pm »

е точно така и мен ме изпедепцаха..ускорен пулс и от време на време качване на кръвно + леко задържане на вода- по половинка..а аз половината дни и забравям да ги пия..
може да е от намаляването на магнитното поле на земята, или от повишаването на енергетиката и..по тия въпроси ме замисли Вещичка..

ами една моя приятелка дето откак я помня /има нема 20ина години/ е все с ниско кръвно и преди 2-3 месеца започна да се оплаква от  тежест в сърдечната област. и така днес, така вчера и в един момент мацата прави някъв пристъп и хоп в спешното. след камара изследвания се оказва следното: начи пичката е с ниско кръвно, но като се забърза малко, няма значение за какво и как, кръвното скача изведнъж до 180 и нагоре и наща припада. та сега пие едни розови хапченца от типа "насирам се и хич не ми пука!". е питам аз жена със здрава нервна система и сърце дето не се е оплаквала от него как тъй аджеба изведнъж ще се гътне от такованка нещо а  :unsure:

аз на дофтори не вервам. джипито ми аз му правя психоаналитични сеанси за смъкване на кръвното му  ;D ;D ;D

аз също по него време имах проблеми от такова естество със сърцето, но аз се оправих с планински кристали и три дни пиене през 4 часа нонстоп хапченца мента-глог-валериан и доста медитации. не успях да стигна до лекари, а и нямаше да ида де  ;D ;D ;D 

но знаете ли кое беше най-интересното в цялата история. мацата като я приели в болницата там за изследванията и се оказало, че две трети от пациентите в спешното били със същите оплаквания, което лично мен много ме замисли. и като се присетих, че наоколо ми масово се оплакват точно от тези симптоми и вече доста съм се замислила над този факт... май наистина намаленото магнитно поле, което позволява да нахлува повече слънчева радиация е виновно за тези факти  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #196 -: Април 30, 2010, 01:01:20 pm »
..Понеже и аз много трудно се изразявам разбираемо, тънката ми мисъл беше, че все повече усещам разни енергии - не знам планетни, космически, хормонални - но нали съм търсещ човек...Щото при сверка, не съм само аз тази Хаху, дето улавя някви аномалии...А тези с чувствителните антени дето са ги улавяли много преди обикновените хора и не са издържали, отдавна са на хапчета...БТВ...За това Ви говоря, че с тази опозиция мунданна на Сатурн и Уран, както и навлизането на Нептун на собствен знак - доста хора ще изтрещят...Та първо да ви предупредя, че енергия от Уран по-бързо ще достигне до вас, след това тази на Нептун - а накрая Сатурн ще събира остатъците, ще ги разфасова и който оцелее - ще продължи .....Та вижте там кво ви предстои да интегрирате....

Оооо, начи съм права...не полудявам само аз  ;D.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #197 -: Май 01, 2010, 09:25:37 am »
..Понеже и аз много трудно се изразявам разбираемо, тънката ми мисъл беше, че все повече усещам разни енергии - не знам планетни, космически, хормонални - но нали съм търсещ човек...Щото при сверка, не съм само аз тази Хаху, дето улавя някви аномалии...А тези с чувствителните антени дето са ги улавяли много преди обикновените хора и не са издържали, отдавна са на хапчета...БТВ...За това Ви говоря, че с тази опозиция мунданна на Сатурн и Уран, както и навлизането на Нептун на собствен знак - доста хора ще изтрещят...Та първо да ви предупредя, че енергия от Уран по-бързо ще достигне до вас, след това тази на Нептун - а накрая Сатурн ще събира остатъците, ще ги разфасова и който оцелее - ще продължи .....Та вижте там кво ви предстои да интегрирате....

Оооо, начи съм права...не полудявам само аз  ;D.

Аз вече минах през подобно изтрещяване през 1999, та сегашните енергии не ми закачат наталните планети,за да изтрещя отново. Тогава имах Нептунов квадрат, Плутонов квадрат, Уранова опозиция и за десерт - транзитен Сатурн в съвпад с Марс и образуващ таоквадрат с Урановата опозиция. Добре, че тогава се намеси кумата ми и чрез една невероятна жена, с невероятни способности и ме извади от това изтрещяване. Та, вече нищо не може да ме уплаши и разтресе.  :-\

*

missKapriz

« Отговор #198 -: Май 01, 2010, 09:34:23 am »
Цитат
Та, вече нищо не може да ме уплаши и разтресе.
Дай Боже всекиму толкова сила :08:

*

Asol

• 4140
« Отговор #199 -: Май 01, 2010, 09:42:31 am »
И най-силния човек има нужда от подкрепа понякога.