Здравей Гост

Медицинска астрология

• 318 Отговора
  • 63449 Прегледи
*

missKapriz

Re:Медицинска астрология
« Отговор #40 -: Януари 30, 2010, 10:10:52 pm »
Цитат
О....има време, кво са 10-15 години,  ще наваксаме де ..... 57
:blink: Разбира се давам си ясна сметка,че ще е дълго и трудно

« Последна редакция: Януари 31, 2010, 12:24:45 pm от missKapriz »

*

missKapriz

« Отговор #41 -: Януари 30, 2010, 10:14:01 pm »
Цитат
  Не ти прави чест да говориш така. Лично аз не бях влизала няколко часа във форума. Влизам когато мога. Никога не съм оставяла подобен въпрос без да отговоря.[/quote]
Скарлет,имах предвид само тези,които спореха в момента :blink:И не обвинявам,просто ми е тъжно-това е. :wub:

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #42 -: Февруари 14, 2010, 06:26:07 pm »
Момичета, имам молба към вас. Това е карта на дъщерята на моя колежка.  От декември е с някакви обриви по скалпа и по цялото тяло. В момента са в Канада.  Има час за дерматолог при платен прием  в частна клиника за м.май. А дотогава......? Момичето е много изнервено и неспокойно. В петък при спешен прием са и казали - това е алергия, ама вие ще си разберете от какво.
Въпросът ми е може ли да се види в картата причината за алергията дали е от храни, козметика или препарати? 

« Последна редакция: Февруари 14, 2010, 06:32:38 pm от Mari »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 14, 2010, 07:03:28 pm »
Не се занимавам с медицинска астрология, но родителите сигурни ли са, че причината не е от психосоматично естество или на невротична основа? Не е изключено и стомашни проблеми да има.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Февруари 14, 2010, 07:05:28 pm »
как да ти кажем, мила? Нептун в 6-ти дом в квадрат със Слънце може да покаже алергия към храни, но и към домашни животни.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Февруари 14, 2010, 07:06:38 pm »
обривите са по плутон , алергийте са комплексни и зависят от много фактори.
според мен е алергична към определени води.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #46 -: Февруари 14, 2010, 07:10:42 pm »
Имат котка от много години в къщи. Досега не е имала такъв проблем.  Пуснах картата,  защото майката е много отчаяна.. И как няма да е след като алергологът след преглед и изписал шампоан.
Представете си след като го взела от кптеката и прочела- шампоанът бил за въшки :41:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Февруари 14, 2010, 07:12:50 pm »
Забелязвам, че в картата на момичето Луната е силно "натоварена" - има разходящ съвпад със Сатурн, сходящ квадрат с Плутон и с Венера, намира се в знака Водолей, чийто съуправител е Сатурн. Според мен са възможни алергии към синтетика. Венера е в много силна позиция в хороскопа, има и тригон със Северния възел, а опозицията с Плутон много силно ще й въздейства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Февруари 14, 2010, 07:12:55 pm »
Имат котка от много години в къщи. Досега не е имала такъв проблем.  Пуснах картата,  защото майката е много отчаяна.. И как няма да е след като алергологът след преглед и изписал шампоан.
Представете си след като го взела от кптеката и прочела- шампоанът бил за въшки :41:

веднага да махат котката. Какви въшки, бееее! Ужаааааас!

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #49 -: Февруари 14, 2010, 07:17:25 pm »

[/quote]

Небесна, и аз останах като теб в потрес от чутото.  Сега и като гледах част от филма за нанодиамантите, изводът е че специалистите в България са много добри и способни ама държавата е мащеха за тях.

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Февруари 14, 2010, 07:18:04 pm »

Небесна, и аз останах като теб в потрес от чутото.  Сега и като гледах част от филма за нанодиамантите, изводът е че специалистите в България са много добри и способни ама държавата е мащеха за тях.
[/quote]

Ох, наистина, така е! Ние не си ценим специалистите.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Февруари 14, 2010, 07:21:51 pm »
Това, че не е била алергична към котето досега нищо не означава. Алергиите се отключват, когато се получи свръхчувствителност. А с течението на времето всички алергии се превръщат в полиалергии. Гледайки картата и КОЗИРОГ на върха на 6-ти дом (знак, който управлява кожата), смея да твърдя, че това е някакъв  КОНТАКТЕН ДЕРМАТИТ.

« Отговор #52 -: Февруари 14, 2010, 07:22:59 pm »

Цитат
Ох, наистина, така е! Ние не си ценим специалистите.

Не, ние. Никой не иска хората за оздравяват. Но свърши тяхната. Плутон ще ги почеша много скоро.  :97: Представяте ли си там, където се дават милиони пари за такива разработки какви чудеса са открити, щом хора с такива скромни възможности /откъм база/  като нашите специалисти са стигнали до тях. Конспирацияяяя!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Февруари 14, 2010, 07:27:10 pm »

Не, ние. Никой не иска хората за оздравяват. Но свърши тяхната. Плутон ще ги почеша много скоро.  :97: Представяте ли си там, където се дават милиони пари за такива разработки какви чудеса са открити, щом хора с такива скромни възможности /откъм база/  като нашите специалисти са стигнали до тях. Конспирацияяяя!

При това човекът прави щастливо, случайно откритие (междувременно търсейки нещо друго)...Американците хвърлят луди пари за такива разработки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Февруари 14, 2010, 07:31:20 pm »
Понякога някой вътрешен дразнител, чувство за дискомфорт може да се пренесе върху домашен любимец. Тоест не домашният любимец да е истинската причина. При мен беше така с кучетата на майка ми, защото не само създаваха редица неудобства вкъщи, а и редовно пренасях върху тях тонове негативни емоции. И познайте какво се случваше. Като ми се случеше да пътувам за два-три дни извън града, в момента, в който се завърнех и прекрачех прага на къщата, по тялото ми избиваха обриви и червени петна, започвах неистово да се чеша. Но при допир с кучетата такъв проблем не се получаваше, само при мисълта за тях, натоварена с негативни емоции. Дори може да не съм мислела и за кучетата, получавайки тези обриви. Случваше в момента, в който влезнех в нас.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #55 -: Февруари 14, 2010, 07:33:29 pm »
Алергичен контактен дерматит - изисква предваиртелна сенсибилизация на кожата към алергизиращото вещество и се развива след повторен контакт с него. Продължителността на фазата на сенсибилизиране зависи от: силата и концентрацията на алергена; честота, времетраене и интензитет на контакта; индивидуалната чувствителност на кожата срещу един контактен алерген (например, при растението иглика - тя е от 4 до 25 дни, а при перилните препарати може да продължи месеци, и дори години). А алергените най-често са вещества с ниско молекулно тегло (хаптени), които придобиват алергични свойства при свързване с белтъците на организма.

Алергичният контактен дерматит започва не винаги на мястото, където е оказал влияние външния агент, например с лак за нокти може да се получи дерматит от дистанция по клепачите. Формата на пораженията е различна, в зависимост от това каква част е засегната от контакта с алергена. Реакцията на кожата с алергичен контактен дерматит е взависимост от анатомо-физиологичните особености на отделните области: най-силно реагират клепачите, а най-слабо - дланите и ходилата поради дебелината на роговия слой.

Алергени, които се изпаряват като лакочистител, парфюми, газове, пари, етерични масла могат да доведат до т. нар. дифузен дерматит на изложените участъци на кожата. Процесът започва със зачервяване и оток на клепачите, след което обхваща цялото лице и шия, ръцете и другите части на тялото, които не са покрити от дрехи.
Топографска диагноза на контактния дерматит

* Клепачи - инхалиращи средства; при локална терапия на очите; антибиотици, сулфонамиди, атропин; контакт с рамки на очила; козметични средства - сенки за очи, молив за вежди и др.
    * Лице - козметични средства
    * Уши - при локално прилагане на антибиотици; никелов дерматит (най - често от обици); дерматит от злато
    * Шия - никел (най - често от накити)
    * Подмишнични ямки - дерматит от дезодоранти; средства против окосмяване
    * Ръце - перилни преперати; гумени ръкавици; различни химикали
    * Крака - чорапи; обувки; средства против изпотяване
    * Тяло - текстил; медикаменти; душгел; масажни кремове

Лечението на алергичния контактен дерматит се състои в ранно откриване на алергичния агент и отстраняване на контакта с него. Използват се антиалергични (антихистамини) и противовъзпалителни препарати, кремове, съдържащи кортикостероидни медикаменти, охлаждащи компреси, които да успокоят сърбежа и да възстановят защитната функция на кожата.

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Февруари 14, 2010, 07:36:12 pm »
Трябва да се изключи и алергия към никел, който се среща в много сплави, включително в евтиното сребро и нискокаратовото злато, както и в прибори за хранене от неръждаема стомана, в ципове и ключове.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #57 -: Февруари 14, 2010, 07:37:05 pm »
Небесна, точно преди секунди пуснах линка към тази статия на майката
Видях че там има и снимка и много добре всичко е описано.  

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #58 -: Февруари 14, 2010, 07:38:58 pm »
Небесна и Лили :58:, благодаря ви за помощта. 

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #59 -: Февруари 14, 2010, 07:58:58 pm »
Имам  сега информация от майката . Момичето е ходило на друг лекар и той като видял какво и е състоянието я завел при дерматолаг, направо в кабинета му, преди всички пациенти.  Диагнозата на дерматолога е екзема, изписал и е два вида мехлеми и олио.  Обривите веднага са се успокоили.