Здравей Гост

Секта (Хайз)

• 21 Отговора
  • 6301 Прегледи
Секта (Хайз)
« -: Януари 29, 2009, 11:34:35 pm »
Докато е жив, човек се учи!

Повече нищо не мога да кажа по въпроса  ;D. Докато се ровех из настройките на ЗЕТ 8 попаднах на "тъз" терминология :o.
Бях яко шокиран ,щото за пръв път в живота си ги научавам тея работи :-[ :(.
Любопитството взе да ме гложди, що за чудесии се явяват и ето какво открих.
От английски "sect" ,латински  "seco" отрязване ,разделяне ,Hayz, от араб. "естественно място".
СЕКТА (ХАЙЗ) -това е ,когато мъжка планета се намира над земята денем и под земята нощем ,а Женска планета под земята денем или над земята нощем. Това не включва Марс (който като мъжка планета се държи изключително по женски и при него всичко е наопаки.

Забравени и изгубени техники на западната астрология.

Картите за дневно или нощно раждане имат еднаква сила ,но трябва да се интерпретират различно .
Дали имаме дневно или нощно раждане се определя от положението на Слънцето  .Дневно е когато разположението му включва домовете от 7до 12 , а нощно е когато са включени домовете от 1 до 6 включително.
След това се разглеждат планетите по разположение над хоризонта (мъжки или положителни) и под хоризонта (женски) , по разположение в женски(водни и земни )  или мъжки знаци (огнени и въздушни).Сектата на знака на зодиака също е значим фактор.
Освен това всяка една планета има своя секта-дневна или нощна. Слънце, Юпитер, Сатурн -дневни .Венера ,Марс, Луна -нощни.

Когато някоя планета не съвпада с всички условия на сектата ,то тя се определя като извън секта и нейната сила се проявява по-слабо.
С други думи ,ако една дневна планета е разположена над хоризонта и в мъжки знак ,то нейната сила е пълна ,но ако е разположена над хоризонта и в женски знак ,нейното проявление е по-слабо.
Луната , има своето значение според своите фази. Когато е нарастваща при аспекти е благоприятна за дневните планети и има негативно значение за нощните , а при намаляваща луна е благоприятна за нощните и влияе отрицателно на дневните планети.
Сатурн при дневно раждане и с дневно разположение се проявява в своя най-добър вид ,като се изявява  с дисциплина, порядък и уважение.Това естествено предполага ,че сам по себе си не е поразен ,но дори тогава той се проявява благоприятно.
На Сатурн в древността ,когато е бил при нощно раждане и под хоризонта се е придавало много злокобно и уродливо (горкия аз ;D ). Това означавало ,че неговата енергия се усвоява неправилно.
« Последна редакция: Януари 29, 2009, 11:48:23 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

Re: Секта (Хайз)
« Отговор #1 -: Януари 29, 2009, 11:49:28 pm »
Я, колко интересно. Мерси, че го разказа.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #2 -: Януари 29, 2009, 11:56:09 pm »
Я, колко интересно. Мерси, че го разказа.
Преведох най-същественото ,щото за останалото ме домързя , а сега се главосвам къде забутах линка със пълния текст,но запомних ,че е от труд на Р.Хенд .

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Януари 29, 2009, 11:57:45 pm »
Аз пък си помислих,че това ще е тема за някоя секта и чак се изненадах  ;D

Пък то какво било  :D

Р.Хенд е добър автор,сега до колко и техниката е такава ще видим,така че гледай да намериш текста (ако е на английски няма да е зле да го сложиш)  ;)

« Отговор #4 -: Януари 30, 2009, 12:06:40 am »
Аз пък си помислих,че това ще е тема за някоя секта и чак се изненадах  ;D

Пък то какво било  :D

Р.Хенд е добър автор,сега до колко и техниката е такава ще видим,така че гледай да намериш текста (ако е на английски няма да е зле да го сложиш)  ;)
Руска статия беше ,от английски съм доста тромав с преводите .

П.п.Продължавам да ровя за точната препратка ,но някъде от това място го изрових , определено има какво друго да се види .
http://www.astrol.ru/index.php?page=2

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 30, 2009, 09:28:35 am »
Да, това го учехме на курса по антична астрология.
Трябва пак да си погледна записките, че вече нищо не си спомням от тогава...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Януари 30, 2009, 10:12:50 am »
много благодаря,за написаното.имам въпросче!? :D
ддневно и нощно раждане се определя само от слънцето-нали така?или има значение колко планети са дневни и колко нощни? :D :D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7 -: Януари 30, 2009, 04:11:25 pm »
много благодаря,за написаното.имам въпросче!? :D
ддневно и нощно раждане се определя само от слънцето-нали така?или има значение колко планети са дневни и колко нощни? :D :D
Дневното раждане си се определя по Слънцето , а всяка планета се разглежда дали е дневна или нощна и в какъв сектор е разположена.

« Отговор #8 -: Януари 30, 2009, 04:58:33 pm »
Ако на някой му изглежда трудно да си ги определя по този начин може да прилага и такова проследяване.
Например на мен Венера ми е в първи дом тя е женска планета и значи се чувства добре в нощния сектор ,отчитам го като + или една секта , поставена е в знак Риби и там е в екзалтазия още еднин + ,това показва хайз (на място ,което се чувства комфортно) или иначе казано силата и е много положителна и се отчита като важен фактор в хороскопа.
Та ,какво исках да кажа ,да се проследява статуса на планетата .Женските планети са тези ,които са в земните и водните знаци и се чувстват добре когато са под хоризонта и са разположени в земен или воден знак. Мъжките са в огнените и въздушните знаци и се чувстват добре когато са над хоризонта и са разположени в огнен или въдушен знак.Тогава тяхната сила е във вихъра си.
Особеностите са за Марс ,че се отчита като женска планета ,Сатурн като мъжка,Луна в зависимост от фазите и ,действа по различен начин.
За дневно раждане е добре когато повече мъжки планети са над хоризонта от 7 до 12дом вкл. ,а женските под хоризонта от 1 до 6 дом вкл.
За нощно раждане е добре когато женските планети са над хоризонта от 7-12дом вкл. и мъжките са под хоризонта от 1до 6дом вкл..

« Последна редакция: Януари 30, 2009, 06:44:09 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Януари 30, 2009, 06:46:51 pm »
Ако на някой му изглежда трудно да си ги определя по този начин може да прилага и такова проследяване.
Например на мен Венера ми е в първи дом тя е женска планета и значи се чувства добре в нощния сектор ,отчитам го като + или една секта , .............Женските планети са тези ,които са в земните и водните знаци и се чувстват добре когато са под хоризонта и са разположени в земен или воден знак. Мъжките са в огнените и въздушните знаци и се чувстват добре когато са над хоризонта и са разположени в огнен или въдушен знак.Тогава тяхната сила е във вихъра си.
 /quote]

прости ми,може и да ти е досадно...,но нали знаеш,че обичам да питам...
венера ми е във втори дом на 29:33мин-градус анарета.намира се в козирог.по дом на трон,но в козирог,знам,че въобще не и е мястото.та като как да я мисля!друго-марс ми е на 16:43 в козирог отново във втори дом-управител ми е на асц.как да го разглеждам
« Последна редакция: Януари 30, 2009, 06:54:21 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #10 -: Януари 30, 2009, 06:51:05 pm »
Например на мен Венера ми е в първи дом тя е женска планета и значи се чувства добре в нощния сектор ,отчитам го като + или една секта , .............Женските планети са тези ,които са в земните и водните знаци и се чувстват добре когато са под хоризонта и са разположени в земен или воден знак. Мъжките са в огнените и въздушните знаци и се чувстват добре когато са над хоризонта и са разположени в огнен или въдушен знак.Тогава тяхната сила е във вихъра си.
 /quote]

прости ми,може и да ти е досадно...,но нали знаеш,че обичам да питам...
венера ми е във втори дом на 29:33мин-градус анарета.намира се в козирог.по дом на трон,но в козирог
Първо гледаш Слънцето в кой дом се намира,а след това статуса на Венера.

« Отговор #11 -: Януари 30, 2009, 06:53:20 pm »
Ако Слънцето ти е разположено от 7 до 12 дом ,тогава имаш разположение на Венера в секта (хайз)

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 30, 2009, 06:56:34 pm »
Ако Слънцето ти е разположено от 7 до 12 дом ,тогава имаш разположение на Венера в секта (хайз)

за жалост е в първи дом в стрелец.нали в първи дом се чувсва добре... :D,в огнен знак е...
значи раждането ми е нощно-така ли да мисля....

« Отговор #13 -: Януари 30, 2009, 06:58:44 pm »

за жалост е в първи дом в стрелец.нали в първи дом се чувсва добре... :D,в огнен знак е...
Абе ,я вземи да ми пуснеш на лични твоите данни и да видя програмата какво ще скалъпи ,щото и аз се гелпя още в тия пояснения ;D

« Отговор #14 -: Януари 30, 2009, 07:10:32 pm »

Значи от това ,което проверих в програмата ,положението на Венера си е в отлично състояние ,поне от това ,което виждам според моята карта ,но още не съм много наясно като Сатурн се отчита като мъжка планета как трябва да се отчете само като секта или като секта (хайз).

« Отговор #15 -: Януари 30, 2009, 07:13:18 pm »
Мисля ,че се отчита само като Секта  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 30, 2009, 09:21:03 pm »
чела съм,че сатурн е женска планета.не помня къде,но съм сигурна....

« Отговор #17 -: Януари 30, 2009, 10:17:22 pm »
Тук влиза в графа особено отчитане и е в Мъжките ,а Марс влиза в женското отчитане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 31, 2009, 12:04:04 pm »

Да, редица школи го отчитат като женска планета, а в някои дори кореспондира с вътрешната представа за майката, докато Луната символизира представата ни за себе си. Слънцето, Луната и Сатурн са трите азови или его-планети.
Във ведическата астрология Сатурн и Меркурий са "евнуси", т.е. безполови планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #19 -: Януари 31, 2009, 01:14:29 pm »

Освен това всяка една планета има своя секта-дневна или нощна. Слънце, Юпитер, Сатурн -дневни .Венера ,Марс, Луна -нощни.

Интересуваме защо Марс се явява едновременно женска и нощна планета?

Единствено  Скорпион е нощна обител за Марс.

Да разбирам ли, че при нощно раждане и попадене в домовете от 1 до 7, както и във воден или земен знак,  Марс не се изявява като мъжка планета?
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 01:21:24 pm от Asaia »