Здравей Алина,
Колегите ще ме коригират ако съм написала нещо невярно, тъй като съм начинаеща в астрологията. Наистина Зъболекар е прав, повечето крадем от раб. време си за да направим астро констатации по даден въпрос.
Принципно в Солара ти за 2008 има потенциал за стартиране на бизнес с партньора ти, тъй като Меркурий, който управлява търговият попада в твоя седми дом, а ти отделно имаш й Слънце съвпад Меркурий натално.
Промяната в личността ти изява е продиктувана от ретро Плутон в първи соларен дом, но Луната в Солара е в знак Скорпион (падение) и попада в твоя осми натален и 12 соларен дом, като според мен изминаващата соларна година говори че нямаш възможност да се изявяваш като майка на второ дете, била си в сянка и че търсиш по-скоро професионална реализация,а Луната попадайки в осми натален дом е също индикация,че родителите ти могат да ви услужат със заем на парични средства. Марс в осми соларен дом се стреми да те активизира да се изявиш като лидер сред по-голямата маса и с квадратура към натален Уран изисква да имаш водещата роля във вашето бизнес партньрство.
За бизнес в сферата на хранителните стоки, трябва да обърнем внимание на Луната и знак Телец, които символизират храненето и изхранването на семейството, но ако все пак решиш да инвестирате в тази дейност в дългосрочен план ,трябва да преосмислиш всичко детайлно, тъй като имаш рожденен ретро Меркурий , при това изгорен и в критичен градус, тъй като вариантите са два или имаш много силен нюх към търговията или никакъв. Соларния Меркурий прави тригон към наталната Луна в 11 дом, и попада върху куспидата на трети соларен дом при 2 гр. орбис, като засилва желанието ти да създадеш някакви бизнес основи. Венера също попада върху куспидата на натален втори дом и е в съвпад с наталната ти Венера, което те провокира да търсиш възможност за придобиване на стабилни финанси, но в случая и соларната и наталната Венера са в квадратура с Нептун и Хирон, а те съответно са в съвпад с натална Луна, което може да се прояви като неяснота или нестабилност във финансов аспект.
След рожденния ти ден 20.05.2009 мисля че се очертава добра възможност да стартираш съвместен бизнес с твоя партньор, макар нямам възможност да погледна и неговата карта.
Може би тук е по-добре колегите, които се занимават с елективна астрология да ти помогнат , защото в случая ти се налага да вземеш важно решение в живота си, което би определило насоката за дълго време, а моята интерпретация е далеч от професионална и е неизчерпателна.